loading...

تـــو لَـــــی ( دوست شــنـاســی )

. قالیباف: هیئت نظارت بر اتاق بازرگانی می‌تواند انتخابات را باطل اعلام کند  ۱۴۰۲/۰۵/۲۸ محمدباقر قالیباف رئیس ‌مجلس شورای اسلامی در نشست اتحادیه دفتر تحکیم وحدت با بیان اینکه

طاهر مهدوی بازدید : 11 یکشنبه 29 مرداد 1402 نظرات (0)
.
قالیباف:
هیئت نظارت بر اتاق بازرگانی می‌تواند انتخابات را باطل اعلام کند 
۱۴۰۲/۰۵/۲۸
قالیباف: ناامن‌سازی کشور پروژه همیشگی دشمنان ایران است - ایرنا
محمدباقر قالیباف رئیس ‌مجلس شورای اسلامی در نشست اتحادیه دفتر تحکیم وحدت با بیان اینکه درست است امروز در حوزه بودجه و گاز ناترازی داریم که ضعف و‌ اشکال ما است، گفت: اما علی‌رغم این مشکلات باید به ظرفیت و توان زیرساخت‌های کشور نیز نگریست. در حوزه صنعت نفت و گاز جزو کشورهای شناخته شده و مؤثر در دنیا هستیم که این موضوع در حوزه هوافضا نیز صدق می‌کند.
رئیس ‌مجلس در ادامه با ‌اشاره به ‌اشکالات کشور که به دلیلی نظام مدیریتی است، عنوان کرد: دو سال پیش در سالگرد شهید طهرانی‌مقدم که به ستاد نیروی هوافضا رفته بودم گفتم اینجا در شمال اتوبان تهران-کرج صنعت هوافضا است و در جنوب اتوبان صنعت خودروی کشور است که میان آنها تنها یک اتوبان قرار دارد.
وی ادامه داد: در قسمت بالای اتوبان فرزندان همین سرزمین اعم از دانشجو و پژوهشگران جوان هستند که حتی نظامی هم نیستند و بخشی از آنها از حوزه صنعت و بخش خصوصی هستند، توانسته‌اند این پیشرفت را برای کشور رقم بزنند که امروز موشک‌هایی در سطوح مختلف زمین به زمین، زمین به هوا، زمین به دریا و غیره را داشته باشیم اما در پایین اتوبان هنوز نمی‌توانیم یک گیربکس برای خودروهای خود تولید کنیم و گاهی برای تهیه پمپ برف پاک‌کن ماشین مانده‌ایم؛ این به دلیل آن است که آنهایی که در بالای اتوبان هستند به سنت‌های الهی ایمان و باور دارند، از عِدّه و عُدّه خود استفاده کرده و از اختلاف پرهیز می‌کنند و شامل «من حیث لا یحتسب» و در نهایت و پیروز می‌شوند.
بخشنامه معاون سیاسی وزیر کشور خلاف قانون بود
رئیس ‌مجلس شورای اسلامی در مورد حواشی مربوط به بخشنامه معاون سیاسی کشور اظهار داشت: این بخشنامه به گونه‌ای نوشته شده بود که گویی طول مسئولیت نمایندگی مجلس به جای 4 سال، 3 سال است در حالی که نمایندگان تا 7 خرداد 1403 نماینده هستند. در این بخشنامه گفته شده بود که استانداران و فرمانداران متوجه باشند که اگر کسی از تهران به استان آمد، چه رئیس ‌کمیسیون، چه نماینده و غیره به دلیل برگزاری انتخابات حق همراهی ندارید و باید اجازه بگیرید. این بخشنامه خلاف قانون بوده و دقیقاً دخالت معاون سیاسی در انتخابات بود که روشن است خطاست.
 قالیباف با بیان اینکه از دانشجویان و به‌خصوص دانشجویانی که حقوق خوانده‌اند انتظار دارم خارج از جنجال‌های رسانه‌ای، به‌ موضوعات در شرایط منطقی بنگرند، عنوان کرد: این مطالب در حالی بیان شده که در مجلس محکوم به این هستم که آقای قالیباف از وزیر کشور دفاع کرده تا دوست 40 ساله‌اش استیضاح نشود؛ لذا دو سوم مجلس من را مدافع وزیر کشور می‌دانند و این درحالی است که در نقطه مقابل، امروز شما می‌گویید من تلاش برای جابه‌جایی معاون سیاسی داشته‌ام.
 قالیباف با بیان اینکه مدیریت در مجلس کار سختی بوده و مشابه هیچ کجای دیگر نیست، یادآور شد: من نیز به عنوان نماینده یک رأی دارم و در مجلس نماینده‌ای از دیگری نماینده‌تر نیست. من صرفاً سخنگوی سایر نمایندگان هستم و قدمی از آیین نامه عبور نمی‌کنم.
وی با اشاره به علت به طول انجامیدن استیضاح وزیر کشور عنوان کرد: همان‌طور که ‌اشاره کردم، موضوع معاون سیاسی تنها یکی از موضوعات استیضاح وزیر کشور بود که آقای وحیدی گفت اگر به من فرصت دهید ظرف یکی دوهفته او را جابجا می‌کنم. نمایندگان حرفشان این بود که ما به جز این موضوع محورهای دیگری هم برای استیضاح داریم و هنوز موضوع آن کاملاً منتفی نشده است و این انتقاد از سوی نمایندگان به من وارد شد که چرا در روزهای یکشنبه، دوشنبه و سه‌شنبه‌ای که از صحن علنی گذشت، طرح استیضاح وزیر کشور اعلام وصول نشد.
طرح شفافیت در مجلس تصویب شد و در مجمع تشخیص ماند
رئیس ‌قوه مقننه درباره طرح شفافیت نیز گفت: پس از تدوین طرح شفافیت قوای سه‌گانه و سایر نهادها، فقط یک بند آن در مجمع تشخیص مصلحت نظام باقی مانده و آن این است که گفته‌ایم موضوعات اختلافی میان مجلس و شورای نگهبان که در مجمع بررسی می‌شود نیز باید شفاف شود اما در این زمینه هنوز مجمع اعلام نظر نکرده است و در آنجا مانده است.  
وی ادامه داد: از این رو چون به خاطر یک بند نمی‌توانستیم بقیه قانون را نیز ابلاغ کنیم، تصمیم گرفتیم هر نماینده‌ای که مایل بود رأی خود را به صورت شفاف اعلام کند این امکان برای او فراهم باشد و بسترهای آن را نیز در مجلس فراهم آوردیم از این رو مجلس شورای اسلامی در این خصوص اهمال یا رودربایستی نکرده است.
در مسئله حجاب، برخورد قضایی باید آخرین مرحله باشد
 قالیباف با ‌اشاره به موضوع لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب، عنوان کرد: فارغ از بحث خلأ قانونی، کمبود قانون و یا تعلل در اجرای قانون، در نهایت تصمیم بر این شد که قانون دیگری پیش‌بینی و خلاءهای موجود برطرف شود از این رو لایحه‌ای از سوی قوه ‌قضائیه با 9 ماده تدوین شد به دولت رفت که در دولت تعداد ماده‌های آن به 15 ماده رسید و با درخواست قید دو فوریت به مجلس آمد که ما با بررسی آن، دیدیم که نمی‌تواند مشکلات امروز را حل کند چرا که در مسئله حجاب، آخرین مرحله باید جرم‌انگاری و برخورد قضایی باشد.
رئیس‌ مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حجاب یک موضوع دینی، فرهنگی، اجتماعی، حقوقی، هویتی، دینی، شرعی، سیاسی و قانونی است، گفت: نمی‌توان از این موضوعات عبور کرد و لایحه‌ای نوشت که صرفا جنبه جرم‌انگاری داشته باشد و در نهایت مجلس به این نتیجه رسید که دو فوریت آن را تصویب نکند و این لایحه یک فوریتی شد تا فرصت بیشتری برای بررسی و تدوین یک لایحه جامع با استفاده از دیدگاه صاحب‌نظران این حوزه وجود داشته باشد.
لایحه حمایت از عفاف و حجاب تنها موضوع جمع‌سپاری شده در طول عمر همه مجالس است
وی افزود: حال گروهی در فضای مجازی مدام می‌گویند که محمدباقر قالیباف نسبت به مسائل شرعی و دینی کم‌اهمیت است و به دو فوریت موضوع به این مهمی رأی نداد در حالی که این موضوع بسیار مهم است و نمی‌توان آن را با 2 فوریت ظرف 72 ساعت بررسی و تصویب کرد.
وی اضافه کرد: مرکز پژوهش‌های مجلس از شهریورماه سال گذشته این موضوع را در دستور کار خود داشت و مرکز تحقیقات اسلامی قم، حوزه علمیه قم، مشهد، دانشگاه‌ها و مراکز مختلف کار عمیق تحقیقاتی روی این موضوع انجام دادند و شخصاً در جلساتی با اقشار مختلف حضور داشتم و بحث‌ها را شنیدم اما برخی می‌گویند لایحه را  طبق اصل 85 قانون اساسی بررسی می‌کنند که کسی نفهمد چه چیزی تصویب می‌شود اما این حرف خلاف واقع است.
 قالیباف با بیان اینکه در طول عمر مجلس از بعد از انقلاب تنها یک موضوع در پارلمان مجازی، جمع‌سپاری شد و آن لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب است، یادآور شد: در کنار آن، در این خصوص در جلسات حضوری نیز نظرات اقشار مختلف را با حضور بنده دریافت کردیم و خروجی نهایی را در اختیار کارشناسان قانون‌نویسی قرار دادیم تا همه 70 ماده آن را که شامل مسائل فرهنگی و وظایف دستگاه‌ها بود، بررسی کنند. پس از بارگذاری متن در سامانه قانون‌گذاری مجلس بیش از هزار و 500 پیشنهاد روی آن گذاشته شد، در حالی که سایر طرح‌ها نهایتا 500 پیشنهاد دارند. اکنون آیا این طرح به صورت مخفیانه رسیدگی شد؟
رئیس‌ قوه مقننه در ادامه در توضیح علت تصویب رسیدگی به این لایحه بر اساس اصل 85 قانون اساسی، عنوان کرد: در جلسه دیگری در فراکسیون بحث کردیم و گفتیم در حال حاضر در زمان بررسی لایحه برنامه هفتم قرار داریم و قطعاً رسیدگی به لایحه حمایت از عفاف و حجاب با 70 ماده زمان زیادی می‌برد.
وی افزود: اکنون لایحه برنامه هفتم در حال رسیدگی است و زمانی که تمام شود اول آبان لایحه بودجه می‌آید و هیچ فرصتی برای رسیدگی به لایحه حمایت از عفاف و حجاب نخواهیم داشت از این رو برای اینکه لایحه مهم عفاف و حجاب به تصویب برسد و این‌طور تصور نشود که در جریان بررسی لوایح برنامه و بودجه به این لایحه بی‌توجهی شود، بررسی لایحه عفاف و حجاب را به صورت اصل 85 تصویب کردیم تا کمیسیون‌های مربوطه اعم از فرهنگی، اجتماعی و امور داخلی کشور با محوریت کمیسیون قضایی آن را به همراه پیشنهادات نمایندگان بررسی کند.
هیئت نظارت انتخابات اتاق بازرگانی را باطل نکرد
قالیباف همچنین با ‌اشاره به موضوعاتی که در خصوص سلاح‌ورزی در فضای مجازی مطرح شده است، گفت: من او را تاکنون ندیده‌ام و تنها اسم و عکس وی را همزمان با مباحث مطرح شده در رسانه‌ها مشاهده کرده‌ام. بخش حقوقی اتاق بازرگانی معتقد است که نهادهای نظارتی کار خود را به درستی انجام نداده و در این زمینه ‌اشتباهی رخ داده است. بر اساس قانون، نهادهای نظارتی برای عزل و نصب‌ها در دستگاه‌های دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی، یک ماه فرصت دارند تا پاسخ خود را اعلام کنند و چنانچه طی این مدت پاسخی داده نشود، آن دستگاه می‌تواند کار خود را انجام دهد. اما این فرصت یک ماهه برای اتاق بازرگانی که بخش خصوصی محسوب می‌شود تنها 10 روز است. لذا دستگاه‌های نظارتی از زمان آغاز استعلام اتاق، 10 روز فرصت اعلام نظر داشتند اما طی 20 روز اعلام نظر کردند که اتاق بازرگانی نیز به علت عدم دریافت پاسخ، انتخابات خود را برگزار کرد.
وی اظهار داشت: بعد از فراز و نشیب‌های سیاسی پیش آمده، استعلام منفی اعلام شده از جهت قانونی مؤثر نبوده و طبق قانون هیئت نظارت شامل سه وزیر، رئیس ‌سازمان استاندارد و رئیس ‌اتاق و نیز هیئت‌رئیسه اتاق بازرگانی می‌توانند انتخابات را باطل اعلام کنند، اما آنها این کار را نکردند.
به گزارش فارس، قالیباف با ‌اشاره به همزمانی این موضوع با سفر رئیس‌مجلس ویتنام به ایران که بیش از یک سال پیش برنامه‌ریزی شده بود، اظهار کرد: رئیس‌ مجلس ویتنام در جریان سفر به ایران، حدود 50 تاجر را نیز با خود همراه داشت و سفارت آنها نیز به دنبال برگزاری نشست تخصصی با اتاق بازرگانی به همراه کمیسیون‌های اقتصادی و صنایع مجلس بود و این نشست همزمان با موضوعات پیش آمده درباره اتاق بازرگانی شد. در نهایت این نشست نیز برگزار شد و نتیجه این شد که برخی گفتند قالیباف از سلاح‌ورزی حمایت کرده، اسپانسر بوده و قدرت‌نمایی کرده و دو رئیس ‌کمیسیون مجلس را به اتاق فرستاده تا به یک فرد غیرقانونی رسمیت بدهد، درحالی که آن نشست یک نشست دوجانبه اقتصادی میان ایران و ویتنام بود و همه این حرف‌ها  که مطرح شده است کذب و اتهام‌زنی است.

 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟