
.
کشف توپ و آرپیجی از قاچاقچیان مسلح در کرمان
۱۴۰۲/۰۹/۰۸
.
آیین رونمایی از خودروی شهید دکتر محسن فخریزاده برگزار شد
۱۴۰۲/۰۹/۰۸
.
مرحمت فرموده ما را مسکنید!
۱۴۰۲/۰۹/۰۸
آیتالله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان در ابتدای جلسه این شورا با اشاره به سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)، از خداوند متعال درخواست کرد تا به همه توفیق درسآموزی از سیره آن حضرت را عطا فرماید.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای نگهبان، وی در ادامه بیان کرد: حضرت زهرا (س) در دوره کوتاه زندگیشان الگویی متعال از زندگی فردی و اجتماعی مبتنی بر ارزشهای الهی به یادگار گذاشتند که بارزترین وجه آن، استقامت در راه دفاع از حق بود.
دبیر شورای نگهبان همچنین با اشاره به فرارسیدن سالروز تصویب قانون اساسی گفت: قانون اساسی، حاصل تلاشهای مجاهدان مؤمنی است که آرمانشان تحقق جامعهای مبتنی بر ارزشهای الهی بود. وی خاطرنشان کرد: قانون اساسی علاوهبر اینکه نحوه اداره کشور را مشخص کرده، هدف متعالیتر را که سعادت جامعه بشری است با تکیه بر ارزشهای الهی دین اسلام، ترسیم کرده است.
آیتالله جنتی عنوان کرد: بخش زیادی از عداوتهای دشمنان انقلاب اسلامی ناشی از ترس آنها از نگاه جهانی قانون اساسی است. خوشبختانه نه تنها دسیسههای دشمنان به نتیجه نرسیده، بلکه اکنون ارزشهایی مانند دفاع از مظلومان و مقابله با استکبار در حال گسترش است.
وی در همین رابطه به اعتراضاتی که در روزهای گذشته در سراسر جهان در واکنش به جنایتهای رژیم صهیونیستی صورت گرفت، اشاره کرد و گفت: این اعتراضات نشاندهنده گسترش نگاه جهانی قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران است.
دبیر شورای نگهبان در پایان تاکید کرد: ابعاد مختلف قانون اساسی باید توسط رسانهها و نهادهای آموزشی به جامعه معرفی شود تا اجرای صحیح این قانون به مطالبه عمومی تبدیل گردد.
.
فرماندهان نیروی دریایی ارتش با رهبر انقلاب دیدار کردند
۱۴۰۲/۰۹/۰۷
.
سردار فرحی :
ورود قریبالوقوع جنگنده پیشرفته سوخو 35 و
بالگرد تهاجمی میل 28 به سازمان رزم نیروهای مسلح
۱۴۰۲/۰۹/۰۷
سردار فرحی جانشین وزیر دفاع در گفتوگو با خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم از قطعی شدن ورود بالگرد هجومی میل۲۸، جنگنده سوخو۳۵ و هواپیمای آموزشی یاک۱۳۰ به ایران خبر داد.
سردار سیدمهدی فرحی جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در گفتوگو با خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم از قطعی شدن ورود بالگرد هجومی میل28، جنگنده سوخو35 و هواپیمای آموزشی یاک130 به سازمان رزم نیروهای مسلح خبر داد.
وی با اعلام این خبر گفت: در حوزه هوایی، ورود هواپیمای آموزشی یاک130، جنگنده سوخو35 و بالگرد میل28 به کشور قطعی شده است و فرآیند آن در حال انجام است.
سردار فرحی ادامه داد: سال گذشته نظام نوآوری دفاعی توسط وزیر دفاع ابلاغ شد و این ابلاغ خیلی اثربخش بود اما به این معنا نیست که ما در همه حوزهها به بالاترین فناوری رسیدهایم، در برخی حوزهها جزو چند کشور برتر هستیم و در برخی حوزهها مسیر بلوغ را طی میکنیم، در این مسیر باید برای تکمیل توان دفاعی علاوهبر توسعه توانمندیهای درونزا از راههای میانبر نیز استفاده کنیم که یکی از این حوزهها، حوزه فناوری هوائی است.
جانشین وزیر دفاع ادامه داد: در حوزه بالگرد ما قابلیتهای خوبی داریم به همین دلیل از لحاظ کمیت در منطقه برترین هستیم اما ارتقای کیفی بالگردها در دستور کار قرار گرفته است. در این حوزه دهها پروژه تعریف شده است که برخی از آنها مانند پرواز در شب، ارتقای سامانههای اویونیک و سامانههای موشکی انجام شده است. امروز شرکت پنها (شرکت پشتیبانی و نوسازی هلیکوپترهای ایران) با وضعیت سی سال گذشته خود بسیار متفاوت است و فکر میکنم نیروهای مسلح از فرآیندی که در این مجموعه طی میشود، راضی هستند.
27 دیماه 1401 «ایگور لویتین» دستیار ویژه رئیسجمهور روسیه در دیدار با «محمد مخبر» معاون اول رئیسجمهور کشورمان از آمادگی شرکتهای روسی برای «تولید مشترک بالگرد» با ایران خبر داد.
به گزارش تسنیم، پیش از این هم امیر مجتبی روحانی مدیرعامل پنها (پشتیبانی و نوسازی هلیکوپتری ایران) از تبدیل شدن ایران به قطب منطقهای تعمیر بالگردهای شرقی خبر داده بود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، اداره ایثارگران کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیهای از شناسایی و بازگشت پیکر مطهر هشت تن از شهدای مدافع حرم به میهن اسلامی خبر داد.
در بخشی از اطلاعیه این اداره آمده است: با تلاش شبانهروزی گروه تفحص تعاون رزم ایثارگران سپاه و نیروی قدس برای تفحص و کشف پیکر مطهر شهدا، با الطاف خداوند متعال هویت پیکر مطهر هشت شهید مدافع حرم از استانهای تهران، گلستان، کرمانشاه، قزوین و گیلان از طریق تطبیق نمونه DNA در مرکز ژنتیک نور دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله سپاه شناسایی و تأیید شده و به میهن اسلامی بازگشته است.
پیکر مطهر این شهدای عزیز برای طواف و زیارت حرم مطهر امام رضا(ع) عازم مشهد مقدس خواهد شد و پس از طواف در ضریح مطهر امام هشتم توسط خادمان آن آستان مقدس به زادگاه خویش رهسپار خواهند شد.
همچنین مراسمهای تشییع و خاکسپاری پیکر مطهر شهدا در استانها متعاقباً اعلام خواهد شد.
شایان ذکر است اخبار مربوط به کشف و تأیید هویت پیکر مطهر شهدای مدافع حرم صرفاً از طریق ایثارگران کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به اطلاع ملت شهیدپرور ایران خواهد رسید.
اسامی شهدای مدافع حرم تازه شناسایی شده به این شرح است:1-شهید مهدی ذاکرحسینی از تهران2 ـ شهید علی آقاعبداللهی از تهران3ـ شهید حسن اکبری از تهران4 ـ شهید سید مصطفی صادقی از تهران5 ـ شهید رضا عباسی از کرمانشاه6 ـ شهید غلامعلی تولی از گرگان7ـ شهید محمدرضا یعقوبی کیاسه از گیلان8 ـ شهید الیاس چگینی از قزوین.
فرمانده سپاه فجر فارس در این دیدار ضمن تبریک هفته بسیج به شهردار، رئیس و اعضای شورای شهر و مدیران شهری، گفت: گستردگی کلانشهر شیراز و اجرای پروژههای متنوع و عظیم عمرانی حاصل تلاش شهرداری و شورای شهر است که چهره شیراز را روزبهروز بهتر کرده و در جامعه اُمیدآفرینی میکند.
سردار یدالله بوعلی خاطرنشان کرد: تلاشی که خالصانه و برای کسب رضایت عامه مردم باشد موفقیت قابل تقدیر برای مسئولان مدیریت شهری است.
سردار بوعلی با تأکید بر آمادگی سپاه فجر برای همافزایی هر چه بیشتر با مدیریت شهری در زمینه محرومیتزدایی، گفت: هدف مشترک ما حل مشکلات مردم است و همانطور که در دوره اخیر شاهد بودیم هر جا با تفکر بسیجی و جهادی وارد عرصه محرومیتزدایی و خدمترسانی شدهایم برای مردم شیراز مایه برکت، افزایش رفاه و ایجاد نشاط بوده است. سید ابراهیم حسینی رئیس شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این دیدار، ضمن گرامیداشت هفته بسیج، از تلاشها و مجاهدتهای بسیجیان در عرصههای مختلف خدمترسانی به مردم قدردانی و با بیان اینکه بسیج، بهترین الگو در مدیریت جامعه است گفت: امروز نه تنها در داخل کشور؛ بلکه در تمام دنیا، اندیشه بسیجی و مدیریتی بسیج خود را نشان میدهد. شهردار شیراز نیز با گرامیداشت هفته بسیج و سالروز تشکیل بسیج مستضعفین با بیان اینکه امرور شاهد حضور بسیج و تفکر بسیجی در همه اقشار هستیم، اظهار کرد: امروز علاوهبر مأموریت بسیج در صیانت از کشور، شاهد حضور و تفکر بسیجی در همه اقشار هستیم.
محمدحسن اسدی با بیان اینکه روح و فرهنگ بسیج به عنوان مهمترین تفاوت ما با سایر کشورهایی است که نیروی مردمی دارند، گفت: روحیه ایثارگری بسیج مردمی کشور نقطه برجسته ملی ما با دیگر نقاط دنیاست.
سردار محمد شیرازی، رئیس دفتر فرمانده معظم کل قوا در مراسم صبحگاه بسیجیان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: در حالی که هنوز چند ماهی بیشتر از عمر انقلاب اسلامی نگذشته بود، امام خمینی(ره) در فرمانی با دستور تشکیل بسیج مستضعفین، خواستار ایجاد ارتش 20 میلیونی شد؛ از این روی باید بسیج را یادگار امام راحل دانست.
وی ادامه داد: بسیج از بدو تشکیل تاکنون در عرصههای مختلف به کمک انقلاب اسلامی و مردم عزیز کشورمان آمده و توانمندی خود را به نمایش گذاشته است.
به گزارش تسنیم، رئیس دفتر فرمانده معظم کل قوا گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، رژیم طاغوت چنان وضعیتی را ایجاد کرده بود که جوانان کشورمان دچار ناامیدی شده بودند و به واسطه چنین شرایطی، «ما نمیتوانیم» را باور کرده بودند؛ لذا جوانان هیچ امیدی که بتوانند اقدامی در مسیر پیشرفت کشور انجام دهند، نداشتند.
سردار شیرازی افزود: این شرایط و این باور حتی در بدنه ارتش هم رسوخ یافته بود زیرا در سالهای اولیه جنگ تحمیلی، تعدادی از فرماندهان ارتش خدمت حضرت آیتالله خامنهای که آن زمان رئیسجمهور بودند، رسیدند و عنوان کردند که هواپیماهای جنگی کشورمان به دلیل تحریم و نیازی که به تعویض برخی قطعات هواپیماها وجود دارد، مدت کمی قادر به پرواز خواهند بود؛ اما ایشان در پاسخ به این اظهارات، از فرماندهان خواستند که به توانمندیهای داخلی اتکا کنند و اینگونه شعار «ما میتوانیم» عملی و محقق شد.
وی با اشاره به اینکه باور به توانمندی داخلی باعث شد تا با دست خالی در جنگ هشت ساله تحمیلی پیروز شویم، عنوان کرد: زمانی ما در حوزه دفاعی، نیازمندهای خود را به ناچار از کشورهای دیگر تأمین میکردیم، اما امروز بعد از گذشت چهار دهه از عمر انقلاب اسلامی در این بخش به سطحی از توانمندی دست یافتهایم که بعضاً کشورهای صادرکننده تسلیحات پیشرفته به سراغ ما میآیند و از ما تقاضای خرید تجهیزات نظامی دارند.
رئیس دفتر فرمانده معظم کل قوا اضافه کرد: این نشانه توانمندی و ظرفیت مردم عزیز و دین مبین اسلام است؛ زیرا جوانانی داریم که تا پای جان برای امنیت، آرامش و رفاه مردم ایستادهاند. امروز به چنان موفقیتهایی دست یافتهایم که میتوانیم آسمانها را فتح کنیم زیرا دانشمندان بزرگی داریم که کارهای بزرگی را به سرانجام رساندند.
محمد مخبر در این جلسه احداث نیروگاههای اتمی را گامی مهم و ضروری در جهت تامین برق پایدار کشور دانست و گفت: توسعه نیروگاههای هستهای حرکتی در راستای رسیدن به ایران قوی است و همه دستگاهها باید پشتیبانیهای لازم را برای تحقق این برنامه انجام دهند.
وی خاطر نشان کرد: احداث ۲۰ هزار مگاوات نیروگاه برق اتمی که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است، از مؤلفههای اقتدار کشور و مصداق بارز اثرگذاری توسعه صنعت هستهای در ارتقا خدمت رسانی به مردم و تامین برق مورد نیاز کشور است.
معاون اول رئیسجمهور افزود: علاوهبر این احداث نیروگاه برق اتمی از جهت تامین سلامت، امنیت غذایی، امنیت دارویی، ارتقاء علمی در کشور دارای نقش و اهمیت فراوان است و به لحاظ اقتصادی نیز اثرات مثبت و سازندهای برای کشور دارد چرا که طبق گزارشهای ارائه شده هر نیروگاه هزار مگاواتی اتمی میتواند حدود یک میلیارد یورو در سال صرفهجویی اقتصادی در مصرف سوختهای فسیلی داشته باشد.
مخبر بر لزوم تدوین طرحی جامع جهت احداث
۲۰ هزار مگاوات نیروگاه اتمی مبتنی بر آمایش سرزمین تاکید کرد و افزود: لازم است وزارتخانههای نیرو و سازمان انرژی اتمی جلساتی مشترک برگزار و طرحی جامع برای احداث ۲۰ هزار مگاوات نیروگاه اتمی تدوین کنند به نحوی که تمامی جوانب و ابعاد مختلف آن بر حسب نیازها و اولویتهای کشور مشخص باشد و از اجرا و تحقق این هدفگذاری در میان مدت اطمینان خاطر پیدا کرده و بتوانیم دانش فنی لازم را برای ساخت نیروگاههای آینده در داخل کسب کنیم.
وی ادامه داد: به طور کلی توسعه انرژیهای تجدید پذیر و احداث نیروگاههای اتمی اقدامی ضروری، پرفایده و سودمند برای کشور است و در اولویتهای دولت سیزدهم قرار دارد چرا که با آزادسازی سوختهای فسیلی میتواند ضمن بازگشت سرمایهگذاری درآمدهای ثانویه بسیاری نیز برای کشور به همراه داشته باشد.
در این جلسه که وزرای نیرو و امور اقتصادی و دارایی نیز حضور داشتند، رئیس سازمان انرژی اتمی گزارشی از روند پیشرفت مصوبات جلسه گذشته و وضعیت آغاز به کار ساخت واحدهای دو و سه نیروگاه اتمی بوشهر در مهرماه سال جاری پس از ۵ سال رکود مطلق ارائه و تاکید کرد هم اکنون سه هزار نیرو بهصورت شبانهروزی در حال کار بر روی پروژه هستند.
گفتنی است پس از بحث و تبادل نظر درخصوص مسائل مطروحه، تصمیماتی در راستای تامین اعتبارات مورد نیاز، رفع موانع پیش روی و تسریع در ساخت واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر و همچنین برنامهریزی برای گسترش ظرفیت خطوط انتقال برق تا زمان افتتاح واحدهای مذکور اتخاذ شد.
پروژه واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه بوشهر در حال پیشرفت است
الکسی لیخاچف روز سهشنبه در نهمین نشست بینالمللی پریماکوف در مسکو، به موضوع پیشرفت بلوکهای جدید نیروگاه هستهای بوشهر اشاره داشت ولی توضیحات بیشتری در این باره ارائه نکرد.
پیش از این، معاون امور بینالملل شرکت دولتی روس اتم ۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ در سخنانی در کنفرانس بینالمللی «همکاریهای روسیه – ایران در جهان در حال تغییر» گفته بود: با وجود مشکلات ناشی از تحریمهای بینالمللی، به قرارداد ساخت واحد دوم نیروگاه هستهای بوشهر پایبند هستیم و اطمینان داریم که این واحد را احداث خواهیم کرد.
نیکولای اسپاسکی افزود: واحد دوم نیروگاه هستهای بوشهر با ظرفیت تولید یک هزار مگاوات برق بر اساس طراحی روسیه و نسل +۳ (به علاوه سه)، پاسخگوی مطالبات بینالمللی پس از حادثه فوکوشیما است.
در نهمین نشست پریماکوف که دوشنبه ششم آذرماه ۱۴۰۲ با موضوع «افقهای پسا جهانیسازی» در مسکو آغاز به کار کرد، ۸۰ مهمان خارجی از ۳۱ کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران شرکت کردهاند و شکلگیری جهان چندقطبی را مورد بحث قرار میدهند.
قرائت پیام ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه، آغازگر این نشست ۲ روزه بود.
به گزارش ایرنا، نشست بینالمللی پریماکوف هر ساله با حضور کارشناسان و صاحبنظران برجسته در حوزه اقتصاد جهانی و روابط بینالملل در مسکو برگزار میشود. این نشست به یاد یوگنی پریماکوف دیپلمات مشهور، نخستوزیر و وزیر امور خارجه پیشین روسیه نامگذاری شده است. نهمین دوره این نشست، سه شنبه هفتم آذرماه به کار خود پایان میدهد.
در این بیانیه آمده است:
بسمه تعالی
من المؤمنین رجال صدقوا ما عاهدواالله علیه فمنهم من قضی نحبه و منهم من ینتظر و ما بدلوا تبدیلا
سه سال از ترور ناجوانمردانه دانشمند برجسته هستهای و دفاعی شهید دکتر محسن فخریزاده گذشت. شهیدی که در مسیر مجاهدت فیسبیلالله برعهد خود با امامین امت و با ملت تا آخرین لحظات عمر پر برکتش پایبند بود و در نهایت با افتخار و سری افراشته به خیل همرزمان شهیدش پیوست و این میثاقی است ناگسستنی که مردان مخلص خدا با خون پاک خویش آن را امضا نمودهاند. شهید دکتر محسن فخریزاده نمونه برجسته دانشمندی مسلمان، متعهد، متدین، متواضع، مقتدر، فکور، جسور، خلاق و پرچمدار نوآوری و نواندیشی علمی است که با اندیشهای به غایت جهان شمول در پی عبور از محدودیتها و کمبودها بود و تلاش نمود تا الگویی ماندگار، عملی، پیشرو و پیشبرنده را به جامعه علمی معرفی و آن را تسری دهد.
وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: وجود ارزشمند شهید فخریزاده هم در دوران حیات گوهربار و گرانبهای خود برای کشور به ویژه عرصه علم و فناوریهای پیشرفته دفاعی پر خیر بود و هم بعد از شهادت نیز خون پاک شهید منشا و مبدا ثمرات فراوانی شد و راه ایشان روز به روز با همت، غیرت و اراده فولادین شاگردان او و مدیران انقلابی و جهادی با قدرت، سرعت و شتاب بیشتری ادامه یافته به طوری که تداوم راه این شهید والامقام با جهش چند برابری در پژوهش و تحقیقات، تحول ساختاری و جذب نیروی انسانی کارآمد و متعهد و بهکارگیری تجهیزات روز دنیا به وضوح قابل مشاهده است و امروز بخش مهمی از دستاوردهای شگرف این مسیر نورانی محقق شده و بخش مهم دیگر نیز در مسیر نهائی تحقق است. وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ضمن محکومیت این اقدام بیشرمانه رژیم غاصب صهیونیستی بار دیگر شهادت این اسوه عملی و علمی را به پیشگاه امام زمان (عج)، رهبر معظم انقلاب و مردم غیور و همیشه در صحنه ایران اسلامی تبریک و تسلیت گفته و اعلام میدارد که در راه رسیدن و شکافتن مرزهای دانشهای پیشرفته دفاعی در چارچوب رهنامه بازدارندگی و خودباوری دفاعی و حفظ کیان میهن اسلامیمان و تولید قدرت و امنیت از هیچ کوششی فروگذار نخواهد کرد.
سیستم فرماندهی و کنترل اسرائیل را نابود کرد.
سردار محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دومین همایش فرماندهان و مسئولین دفاتر نمایندگی ولی فقیه که در دانشگاه علوم و فنون نظامی امیرالمؤمنین(ع) نزسا برگزار شد، بخشی از عوامل شکلگیری طوفانالاقصی را تشریح کرد و گفت: این عملیات علاوهبر اینکه پرده از شکافها و ضعفهای پنهان نگه داشته شده رژیم صهیونیستی کنار زد، سیستم فرماندهی و کنترل اسرائیل را نابود کرد.
به گزارش فارس، وی با استناد به سخنان وزیر امور خارجه آمریکا که در جریان طوفانالاقصی با عجله و سراسیمه خود را به اسرائیل رساند و اذعان کرد که سیستم فرماندهی و کنترل اسرائیل از بین رفته است، افزود: این وضعیتی بود که در طوفانالاقصی اتفاق افتاد و آمریکا تلاش کرد با همه توانمندیهای خود نوعی تنفس مصنوعی را برای نجات رژیم صهیونیستی ایجاد کند.فرمانده نیروی زمینی سپاه با بیان اینکه تا قبل از طوفانالاقصی قامت نظامی رژیم صهیونیستی به عنوان دارنده بالاترین اشراف اطلاعاتی در دنیا معرفی شده بود، گفت: در عملیات اخیر حماس، قدرت عملیاتی رژیم صهیونیستی غافلگیر و فروریخت و این غافلگیری در ابعاد اطلاعاتی، زمانی و مکانی دیده شد. سردار پاکپور، تعرض و تجاوز مکرر صهیونیستها به مسلمانان فلسطین و مسجدالاقصی، تنگ کردن محاصره غزه و اجرای سناریوی مرگ تدریجی ساکنان آن، قرار داشتن تعداد زیادی از اسرای فلسطینی در دست رژیم صهیونیستی و غیره را از عوامل شکلگیری طوفانالاقصی برشمرد و تصریح کرد: جنگ اخیر، نکات و آموزههای فراوانی را هم برای ما به همراه داشت که در معادلات دفاعی آن را مورد توجه قرار داده و هیچ وقت شرایط را برای خود عادی تصور نکرده و نخواهیم کرد و همواره برنامهها و نقشههای دشمن را رصد میکنیم.
وزیر امور خارجه گفت: آمریکا در سال ۲۰۰۶ و تحولات پس از آن در مورد لبنان تلاش زیادی کرد، در درجه اول برای نابودی و حذف حزبالله در لبنان و سپس برای خلع سلاح حزبالله در لبنان، لیکن هیچ یک از این آرزوها به مرحله عمل نرسید و امروز حزبالله یکی از قویترین نیروهای مقاومت در منطقه است.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در روزهای گذشته با شبکه خبری الجزیره در خصوص تحولات منطقه و مسئله فلسطین گفتگو کرد.
وزیر خارجه کشورمان در ابتدای این گفتوگو ضمن تقدیر از شبکه الجزیره برای پوشش خبری جنایات صهیونیستها در غزه، عنوان داشت: رژیم اسرائیل بدون حمایت کامل آمریکا قادر نبود چنین جنایاتی را برای چندمین بار علیه فلسطین مرتکب شود. مسئولیت آنچه که در ۶ هفته گذشته شاهد بودیم به طور مستقیم متوجه آمریکا و جنایتکاران جنگی رژیم اسرائیل است.
وی افزود: این تجاوز و جنایات باید متوقف شود و این آتشبس موقت باید تبدیل به یک آتشبس دائم شود، در غیر این صورت منطقه با شرایط جدیدی مواجه خواهد شد و رژیم صهیونیستی و آمریکاییها باید تبعات سخت هرگونه عدم توقف پایدار جنایات جنگی اسرائیل را بپذیرند.
امیرعبداللهیان درباره نقش آمریکا در این جنگ خاطرنشان کرد: اسرائیل از ادامه و توسعه جنگ استقبال خواهد کرد، اما در صورتی این وضعیت مورد استقبال اسرائیل خواهد بود که مثل شش هفته گذشته نظامیان آمریکا و همه بخشهای امنیتی، سیاسی و رسانهای آمریکا به صورت کامل در کنار رژیم جعلی اسرائیل قرار داشته باشند. ما از طریق واسطههایی مطلع شدیم که در ۱۰ روز گذشته دولت آمریکا و کاخ سفید به این جمعبندی رسیدهاند که اینگونه ادامه دادن به حمایت از اسرائیل حتی به نفع سیاستمداران آمریکا و کاخ سفید نیست و آمریکا اکنون اراده لازم را برای توقف جنایات جنگی رژیم اسرائیل و رسیدن به یک آتشبس پایدار، ارسال کمکهای انساندوستانه، جلوگیری از کوچ اجباری و احترام به حقوق فلسطینیان دارد.
آمریکاییها همواره در پیامها تأکید کردهاند که به دنبال توسعه دامنه جنگ نیستند
امیرعبداللهیان در ادامه اظهار داشت: ما پیامهایی را در شش هفته گذشته از آمریکا از طریق دیپلماتیک، به طور مشخص از طریق سفارت سوئیس در تهران که حافظ منافع ایالات متحده آمریکاست، دریافت کردیم. آمریکاییها همواره در پیامها تاکید کردهاند که به دنبال توسعه دامنه جنگ نیستند. البته ما در پاسخ به آنها اعلام کردیم که اگرچه شما میگویید به دنبال توسعه دامنه جنگ نیستید اما با قرار گرفتن در کنار رژیم اسرائیل و ارسال گسترده سلاح و امکانات از همه پایگاههای آمریکایی در منطقه به سوی رژیم اسرائیل و تلآویو عملا شدت و دامنه جنگ را گسترش دادهاید. طبعا گسترش دامنه جنگ در منطقه در هفتههای گذشته بخشی از واکنش طبیعی نیروهای مقاومت در منطقه علیه این اقدام یکجانبه و حمایت کامل نظامی آمریکا از حملات اسرائیل و کشتار و قتل عام زنان و کودکان فلسطینی بود.
هر اقدام رژیم صهیونیستی علیه امنیت جمهوری اسلامی ایران با پاسخی پشیمانکننده مواجه خواهد شد
وی درباره تهدید صهیونیستها به ترور فرماندهان مقاومت اسلامی و پاسخ ایران به این تهدیدات عنوان داشت: ما با صدای بلند همواره در حمایت از فلسطین و مقاومت سخن گفتهایم. البته برای موضوع فلسطین راهحل سیاسی و دموکراتیکی را در سازمان ملل متحد به ثبت رساندهایم. طبعاً هر اقدام رژیم صهیونیستی علیه امنیت جمهوری اسلامی ایران با پاسخی پشیمانکننده مواجه خواهد شد.
سکاندار دستگاه دیپلماسی ایران در پاسخ به سؤالی درباره طرح
دو کشوری تصریح کرد: ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران از تشکیل دولت واحد فلسطینی در سراسر سرزمین تاریخی و مادری فلسطینیان به پایتختی قدس شریف حمایت میکنیم. راهکار سیاسی ایران مبتنی بر برگزاری رفراندومی بین ساکنان اصیل فلسطین- شامل یهودیان، مسیحیان و مسلمانان- و تعیین سرنوشت از طریق رفراندوم است. ما معتقدیم این مردم اصیل فلسطین هستند که باید تصمیم بگیرند. وقتی از مردمان اصیل فلسطین سخن میگوییم، علاوهبر مسلمانان و مسیحیان، به حقوق مردمان یهودی اصیل فلسطینی نیز توجه داریم. طبعاً جمهوری اسلامی ایران به انتخاب، رأی و نظر مردمان اصیل فلسطین احترام خواهد گذاشت.
هنوز 90 درصد توان و تسلیحات مقاومت وارد نشده است
امیرعبداللهیان افزود: علیرغم گذشت ۶ هفته از تجاوزات گسترده صهیونیستها علیه غزه، و در حالی که آنها اعلام میکردند هدفشان نابودی حماس است، حماس در غزه استقرار و بر آن کنترل و اشراف دارد. من شب گذشته با آقای شیخ اسماعیل هنیه در دوحه گفتوگو داشتم و روز قبل از آن در بیروت با گروهی از رهبران جهاد اسلامی و حماس دیدار داشتیم آنها اطمینان دادند که تاکنون تنها حداکثر ۱۰ تا ۱۲ درصد از امکانات تسلیحاتی که در درون غزه در اختیار دارند و نیروهای مقاومتی که در اختیارشان هست را وارد صحنه مقابله با تجاوزات رژیم صهیونیستی و تجاوز زمینی رژیم صهیونیستی در غزه کردند و حدود ۹۰ درصد از توان، نیروی انسانی و تسلیحات هنوز در اختیارشان هست.
التماس غربیها به حزبالله
وزیر امور خارجه ایران خاطرنشان کرد: تنها در ۶ هفته گذشته بیش از ۲۸ بار آمریکا و برخی کشورهای غربی به حزبالله پیام دادند و گفتند: «لطفاً خویشتنداری کنید و مانع توسعه جنگ علیه رژیم اسرائیل شوید.» پس آینده غزه را مردم فلسطین رقم خواهند زد. آینده فلسطین را مردم فلسطین تعیین خواهند کرد.
دیوان بینالمللی کیفری اجازه ندهد مرتکبین جرایم بینالمللی بیکیفر بمانند
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان با ارسال نامههایی به رئیس و دادستان دیوان بینالمللی کیفری، بر ضرورت تسریع در رسیدگی این دیوان به پرونده فلسطین و محاکمه جنایات اخیر در غزه تاکید کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به بمباران وحشیانه غزه و تجاوز زمینی به آن از سوی رژیم صهیونیستی و شهادت بیش از ١۴٠٠٠ نفر از مردم بیگناه و مجروح شدن بیش از ٣٢٠٠٠ انجامیده است، آنها را مصداق ارتکاب جرایم خطیر بینالمللی از قبیل جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و نسلکشی دانسته است.
امیرعبداللهیان حمایت برخی از کشورها از رژیم غاصب صهیونیستی را موجبات قلدری و ادامه سبعیت و خشونت این رژیم در ارتکاب جنایات بینالمللی در کمال آرامش و بیکیفر مانی دانست و بر تعهد حقوقی دیوان بینالمللی کیفری در انجام وظایف خود مبنی بر تعقیب مرتکبین این جنایات برای پایان بخشیدن به بیکیفری تاکید کرد.
وزیر امور خارجه با اشاره به رسیدگی پرونده فلسطین نزد دیوان، اقدام دیوان بینالمللی کیفری در این رابطه را آزمونی برای استقلال و بیطرفی قضائی آن دانسته و افزوده است که اکنون زمان آن است که دیوان تصمیم بگیرد که در برابر فشار و منافع برخی از قدرتها مقاومت کند یا با عقبنشینی در این مسیر اجازه دهد که بیرحمیهای ارتکابی توسط رژیم اشغالگر بیکیفر باقی بماند.
امیرعبداللهیان در این نامه افزوده است که از دیوان بینالمللی کیفری انتظار میرود که اجازه ندهد مرتکبین جرایم خطیر بینالمللی بیکیفر مانده و با تبعیت از وظیفه اصلیاش که در اساسنامه رم بر آن تاکید شده است، با اجتناب از استانداردهای دوگانه و عدالت گزینشی و سیاسیکاری، تعقیب قضائی کارآمد مرتکبین جنابات خطیر بینالمللی را تضمین کند.
وزارت امور خارجه در راستای اجرای قانون مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت مصوب مجلس شورای اسلامی (اردیبهشت 1399) و همچنین در راستای حمایت از مردم مظلوم فلسطین و شهدا و مجروحین غزه، فعالیتهای دیپلماتیک، بینالمللی و حقوقی خود را ادامه میدهد.
نشست هماندیشی وزرا و مدیران فعلی و سابق وزارت امور خارجه
نشست هماندیشی با حضور وزیر امور خارجه حسین امیرعبداللهیان، وزرا و معاونان سابق و جمعی از مدیران ارشد وزارت امور خارجه عصر دوشنبه ۶ آذرماه در محل دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه برگزار شد.
در این هماندیشی که علاوهبر حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، منوچهر متکی، علیاکبر صالحی و محمدجواد ظریف وزرای سابق، جمعی از معاونان ادوار سابق و فعلی و تعدادی از مدیران ارشد وزارت امور خارجه شرکت داشتند، ابعاد مختلف تحولات جاری فلسطین و راههای حمایت بیشتر سیاسی، حقوقی و بینالمللی از مردم مظلوم اما صبور و مقاوم غزه و کرانه غربی در مقابله با تجاوز ظالمانه رژیم صهیونیستی مورد گفتوگو و تبادلنظر قرار گرفت.
حاضران همچنین نتایج تجاوز ۴۸ روزه رژیم صهیونیستی علیه غزه را شکست راهبردی بزرگتر از عملیات طوفان الاقصی برای این رژیم در ابعاد مختلف دانسته و با تأکید بر اینکه رژیم صهیونیستی در این تجاوز وحشیانه همه جنایات چهارگانه اصلی بینالمللی شامل جنایت تجاوز، نسلکشی، جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت را علیه شهروندان فلسطین مرتکب شده است، راههای پیگرد حقوقی و کیفری جنایتکاران صهیونیست در مجامع بینالمللی از جمله دیوان کیفری بینالمللی را به عنوان مطالبه قاطبه کشورها و ملتهای جهان مورد مشورت و رایزنی قرار دادند.
به گزارش فارس، حاضران در نشست با تقدیر از مواضع و هدایت داهیانه رهبر معظم انقلاب حضرت امام خامنهای و نیز تأیید رویکرد و اقدامات دولت و دستگاه دیپلماسی در خصوص تحولات جاری فلسطین، حمایت گسترده جهانی اعم از دولتها و ملتها از مسئله فلسطین را نشانه انزجار و نفرت جهانی از رژیم غاصب صهیونیستی و درک بهتر و عمیقتر جهانیان از ماهیت حقیقی این رژیم و تهدید آن علیه بشریت و صلح و امنیت جهانی ارزیابی کردند.
رایزنی تلفنی وزرای خارجه ایران و سوئیس درباره غزه
وزیر امور خارجه حسین امیرعبداللهیان دوشنبه شب ششم آذرماه در پاسخ به تماس تلفنی ایگنازیو کاسیس وزیر امور خارجه سوئیس در خصوص تحولات فلسطین و مناسبات دوجانبه با وی گفتوگو و تبادل نظر کرد.
وزیر امور خارجه ایران با اشاره به برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در سطح وزرای خارجه در روز چهارشنبه تأکید کرد، توقف پایدار حملات علیه غزه و کرانه (دستیابی به استمرار آتشبس)، لغو محاصره انسانی، ارسال کمکهای انساندوستانه شامل دارو، غذا، سوخت و جلوگیری از کوچ اجباری ساکنان غزه و کرانه باختری از اولویتها است و دستیابی به این اهداف مورد اجماع بینالمللی نیز هست.
وزیر امور خارجه سوئیس نیز در این گفتوگوی تلفنی ضمن ابراز نگرانی در خصوص وضعیت جاری در فلسطین و سرزمینهای اشغالی، آزادی اسرا، حمایت از غیرنظامیان، ارسال کمکهای بشردوستانه و جلوگیری از تشدید درگیریها را مهم خواند.
وی با اشاره به رایزنیهای انجام شده از سوی کشورش در جهت حفاظت از جان غیرنظامیان، رعایت حقوق بشردوستانه و تلاش برای آتشبس انساندوستانه، ابراز امیدواری کرد با نگاه به آینده، دور جدیدی از آتشبس آغاز شود.
طرفین با اشاره به اهمیت توسعه مناسبات دو کشور بر دیدار با یکدیگر با هدف گسترش همکاریهای دوجانبه، منطقهای و بینالمللی تأکید کردند.
علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه که برای شرکت در نهمین نشست مجمع صلح و امنیت آفریقا به سنگال سفر کرده است، دوشنبه ششم آذر ۱۴۰۲ در نخستین روز این نشست دو روزه و در پنلی با حضور معاونان وزرای خارجه فرانسه، آلمان و ترکیه شرکت کرد و طی سخنانی به ارائه دیدگاهها و مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال صلح و امنیت در آفریقا پرداخت.
وی با بیان اینکه نظم بینالمللی کنونی با وجود همه پیچیدگیها از ضعفها و چالشهای متعددی رنج میبرد تا حدی که به اذعان همگان استمرار حیات این نظم میسر نیست و بدون شک این نظم فروخواهد پاشید، گفت: در حال حاضر در دوران گذار به نظم جدید هستیم. در این میان باید تأکید کرد که در نظم جدید باید آفریقا جایگاه واقعی خود را باز یابد.
باقری با ذکر این نکته که نقطه ضعف اصلی نظم رو به افول کنونی بیعدالتی مشهودی است که در تار و پود این نظم نهادینه شده است، یادآور شد نظمی که بر پایه عدالت بنا نشده باشد، قطعا پایدار نخواهد ماند.
نظم کنونی برآمده از اعمال زور چند قدرت
وی گفت: در نظم کنونی همه بازیگران از جمله آفریقاییها در آن نقش مؤثری ندارند، لذا تحمیلی بودن نظم کنونی از جمله نقاط ضعف برجسته آن به شمار میرود. به عبارت دیگر نظم کنونی حاصل مشارکت همگان بر اساس ظرفیتها و شایستگیهای خود نیست، بلکه برآمده از اعمال زور چند قدرت از جمله آمریکا و صرفاً تامینکننده منافع نامشروع آنها است.
این دیپلمات ارشد ایرانی با تأکید بر اینکه همه بازیگران مؤثر بهویژه آفریقاییها باید تلاش کنند تا با ایفای نقش مؤثر به سهم شایسته خود در نظم آتی جهانی دست یابند، خاطرنشان کرد: هر نظمی که در آن آفریقا سهم شایسته نداشته باشد، نظم پایدار نخواهد بود. براین اساس همه کسانی که میخواهند تا هرچه زودتر به نظمی پایدار و فراگیر در گستره جهانی دست یابند، نباید در برابر ایفای نقش مؤثر و کسب سهم شایسته آفریقا در آن مانع تراشی کنند.
باقری یادآور شد: در عین حال آفریقاییها نیز نباید منتظر اقدام دیگران باشند، بلکه خود باید در مواجهه با بیعدالتیها و ظلم بایستند تا بتوانند سهم شایسته خود را در این نظم به دست آورند.
وی همچنین گفت: در این میان آفریقاییها باید به این واقعیت توجه داشته باشند که برای دستیابی به این هدف باید از ظرفیتهای چندجانبهگرایی در دوران گذر استفاده کنند، چرا که امروز امنیت، صلح، پیشرفت و توسعه در گرو وابستگی به آمریکا و یا یک قدرت غربی دیگر نیست.
آنچه این روزها در غزه جاری است فراتر از نقض حقوق بشر است
معاون سیاسی وزارت امور خارجه با بیان اینکه در طول سالهای گذشته غربیها به بهای جان و منافع آفریقاییها صاحب منابع و قدرت و پیشرفت شدند و به قیمت ناامنی در آفریقا، امنیت خود را تضمین کردند، خاطرنشان کرد: ولی امروز با آگاهی ملتها و دولتهای آفریقایی ادامه چنین وضعی میسر نیست و دیگر غربیها نمیتوانند در سرزمینهای آفریقایی، انسان و حقوق بشر را نابود کنند و در همان حال، در ساختمانهای مجلل نهادهای بینالمللی برای انسان دلسوزی و برای حقوق بشر مرثیهسرایی کنند.
وی در ادامه سخنان خود به وضعیت غزه اشاره کرد و افزود: آمریکا و چند قدرت غربی با حمایت از اشغالگر و متجاوز اجازه نمیدهند ملت فلسطین به حقوق اولیه خود دست یابند. آنچه این روزها در غزه جاری است فراتر از نقض حقوق بشر است، چرا که صهیونیستها وجود بشر در غزه را با سلاحها، امکانات و حمایتهای آمریکا و چند قدرت غربی به مسلخ میبرند و برای حفظ نظم ظالمانه کنونی کودکان و زنان بیگناه فلسطینی را با فجیعترین وضعیت به قتل رسانده و خانههای آنها را با پیشرفتهترین بمبها نابود میکنند.
باقری خاطرنشان کرد: پیشرفتهترین سلاحهای آمریکا و چند کشور غربی دیگر در غزه فقط با این هدف به کار گرفته شد تا اجازه ندهند مردم فلسطین از حقوق اولیه خود برخوردار شوند.
معاون وزیر خارجه گفت: نسلکشی دیروز غربیها در آفریقا و نسلکشی امروز صهیونیستها در فلسطین ثابت میکند که در نگاه غربیها چیزی که ارزش ندارد هویت، موجودیت و حقوق انسانی است.
هرگاه سخن از نسلکشی است پای غربیها در میان است
به گفته وی با نسلکشی میتوان در مسیر استیفای حقوق یک ملت وقفه ایجاد کرد، ولی نمیتوان انتظار ایجاد و حفظ یک نظم پایدار را داشت. البته این نکته را نمیتوان از نظر دور داشت که چرا هرگاه سخن از نسلکشی است، پای غربیها در میان است!
آمادگی ایران برای کمک به توسعه و ثبات در آفریقا
این دیپلمات ارشد ایرانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که نمیتوان برای کسب منفعت عدهای خود برتربین، منافع عظیم دیگر ملتها را به تاراج برد، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که نظم پایدار و فراگیر بدون نقشآفرینی مؤثر آفریقا دستیافتنی نیست. ایران آمادگی دارد تا با همه ظرفیتهای ملی، منطقهای و بینالمللی خود، کنار مردم آفریقا و همراه دولتهای آفریقایی برای توسعه، پیشرفت، ثبات، صلح و آرامش در آفریقا تلاش کند.
وی با ذکر این نکته که کسب سهم شایسته آفریقا در نظم جدید بینالمللی در گرو ایستادگی در برابر رویهها و قواعد ظالمانهای است که صرفاً تامینکننده منافع نامشروع آمریکا و چند قدرت غربی دیگر است، خاطرنشان کرد: از این رو نباید اجازه داد تا در موضوعات مختلف بینالمللی مانند حقوق بشر، تروریسم، عدم اشاعه و مانند آن روایتهای ظالمانه چند قدرت غربی به کرسی بنشیند.
باقری ادامه داد: اگر آفریقا میخواهد استیفای حقوق خود در عرصه جهانی را تضمین کند باید از هر حرکتی که به دستیابی دیگر ملتها به حقوق خود کمک میکند، حمایت کند. بر این اساس حمایت از حقوق مردم فلسطین برای تعیین سرنوشت خود و جلوگیری از استمرار اشغال سرزمین فلسطین و ممانعت از استمرار تجاوز به حقوق مردم فلسطین گامی مؤثر در فرآیند کسب سهم شایسته آفریقا در نظم جدید جهانی است.
این دیپلمات ارشد ایرانی با ذکر این نکته که صلح، امنیت، توسعه و پیشرفت، حق آفریقا است و این حق صرفاً با ایفای نقش مؤثر دولتهای آفریقایی حاصل خواهد شد، گفت: جمهوری اسلامی ایران در این مسیر از هرگونه تدبیر، سیاست و اقدام آفریقایی حمایت میکند، چرا که بر این باور است که تأمین منافع ملتهای مستقل چه در غرب آسیا و چه در کل آفریقا به هم پیوسته است و از این رو باید در یک تلاش دستهجمعی از جمله در قالب سازوکارهای چندجانبهگرایی مانند اتحادیه آفریقا، بریکس و سازمان همکاری شانگهای صدا و موضع واحدی در برابر یکجانبهگرایی کنونی داشته باشیم.
به گزارش فارس، باقری تصریح کرد: دنیا باید بداند آفریقا یک بازیگر بالغ و رشید است و نیاز به قیم ندارد. دنیا باید بداند بدون سهم شایسته آفریقا هیچ نظمی پایدار نخواهد بود.
رضا نجفی معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه دوشنبه ششم آذرماه در بیست و هشتمین نشست کنفرانس سالانه دولتهای عضو کنوانسیون سلاحهای شیمیایی ضمن محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی، به تشریح جنایات این رژیم علیه مردم بیدفاع فلسطین و کشتار بیش از ۱۵۰۰۰ نفر از مردم فلسطین و به ویژه زنان و کودکان و بمباران خانهها، مدارس، مساجد، بیمارستانها و کلیساها پرداخت و خواستار بررسی و تحقیقات سازمان منع سلاحهای شیمیایی و نهادهای بینالمللی در رابطه با استفاده احتمالی از سلاحهای شیمیایی به ویژه عامل اعصاب توسط این رژیم در غزه شد.
نجفی با اشاره به ارتکاب جنایتهای چهارگانه اصلی بینالمللی شامل نسلکشی، جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت و جنایت تجاوز توسط رژیم اسرائیل، اعلام کرد که این جنایات مسئولیت بینالمللی این رژیم و حامیان آن را رقم زده و عاملان و مباشران باید به دست عدالت سپرده شوند.
وی همچنین با اشاره به درخواست وزیر میراث رژیم اسرائیل برای استفاده از بمب هستهای علیه غزه، این موضوع را ثابتکننده ماهیت خطرناک سلاحهای کشتارجمعی از جمله سلاحهای شیمیایی این رژیم علیه صلح و امنیت منطقه خاورمیانه برشمرد و بر اهمیت جهانشمولی کنوانسیون سلاحهای شیمیایی و پیوستن بدون هیچگونه پیش شرط و تاخیر این رژیم به این سند به منظور دستیابی به یکی از ستونهای اصلی کنوانسیون تأکید کرد.
معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه که در راس هیئتی به لاهه هلند رفته با اشاره به توازن در حقوق و تعهدات کشورهای عضو در کنوانسیون سلاحهای شیمیایی و ارتقای تجارت آزاد مواد شیمیایی وفق اهداف و مقصود کنوانسیون، خواستار برچیده شدن چنین اقدامات غیرقانونی، مغایر با مفاد کنوانسیون و محدودکننده تجارت مواد شیمیایی و استفاده صلحآمیز از علم شیمی، شد.
وی چنین اقدامات غیرقانونی را مخل توسعه اقتصادی و تکنولوژیکی کشورهای هدف این اقدامات و ناقض حقوق بشر شهروندان این کشورها خواند.
نجفی مشکلات شدید جانبازان شیمیایی ایران را نتیجه تحریم داروهای مورد نیاز آنان توسط کشورهای غربی اعلام و آنها را قربانیان دوباره اقدامات یکجانبه این کشورها دانست.
این دیپلمات ارشد ایرانی اقدامات کشورهای غربی را نه تنها غیرقانونی و ناقض کنوانسیون، همچنین غیراخلاقی و غیرانسانی خواند.
نجفی رویکرد کشورهای غربی درخصوص پرونده شیمیایی سوریه را مورد انتقاد قرار داد و تأکید کرد که فشارها و تصمیمات سیاسی نه تنها کمکی به پرونده شیمیایی سوریه نمیکند، بلکه وضعیت این پرونده را پیچیدهتر میکند.
معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه افزود: رویگردانی از سنت حسنه اجماع در تصمیمگیریهای سازمان منع سلاحهای شیمیایی و تحمیل تصمیمات به روش رأیگیری با اکثریت نسبی شکننده در راستای دستیابی به اهداف سیاسی تنگنظرانه برخی کشورها، باعث از بین رفتن اعتبار تصمیمات سازمان و تضعیف اجرای مؤثر کنوانسیون شده است.
وی همچنین خواستار بازگشت دولتهای عضو به سنت حسنه اجماع به منظور جلوگیری از شکاف بیشتر بین اعضا و حفظ ماهیت فنی سازمان و سیاسی شدن فضای این نهاد شد.
نجفی همچنین با اشاره به برگزاری موفق یازدهمین دوره بینالمللی ابعاد پزشکی کمک و حفاظت در برابر سلاحهای شیمیایی در مهرماه سال جاری و شرکت ۲۵ نفر از متخصصان بینالمللی و برگزاری برنامههای میدانی و معاینه قربانیان سلاحهای شیمیایی کشور در این دوره، بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری چنین دورههایی به منظور ایجاد ظرفیت برای اعضای سازمان در درمان قربانیان سلاحهای شیمیایی تأکید کرد.
به گزارش فارس، بیست و هشتمین نشست کنفرانس دولتهای عضو کنوانسیون سلاحهای شیمیایی از شش آذر در مقر سازمان منع سلاحهای شیمیایی در لاهه شروع شده و تا ۱۰ آذر ادامه خواهد داشت.
ایروانی:
برنامههای موشکی و فضائی ایران خارج از محدوده
و صلاحیت قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامهای به شورای امنیت با اعلام اینکه هیچ فعالیتی مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ انجام ندادهایم، برنامههای موشکی و فضائی ایران را خارج از محدوده و صلاحیت این قطعنامه و پیوستهای آن خواند.
ادعای صهیونیستها مبنی بر اینکه پرتاب ماهواره نور ۳ به فضا نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است، واکنش جمهوری اسلامی ایران را به همراه داشت.
در همین خصوص سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک امیرسعید ایروانی در پاسخ به نامه نماینده رژیم اسرائیل خطاب به رئیس شورای امنیت که در آن ادعا شده بود پرتاب ماهواره نور ۳ به فضا توسط ماهواره بر قاصد نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد (۲۰۱۵) است، به رئیس شورای امنیت سازمان ملل و همچنین دبیرکل این سازمان آنتونیو گوترش نامه نوشت.
ماهواره «نور ۳» که یک ماهواره سنجشی و شناسایی است، چهارشنبه پنجم مهر ماه با موفقیت پرتاب شد. این ماهواره با سرعت ۷.۶ کیلومتر بر ثانیه و ۵۰۰ ثانیه پس از پرتاب در مدار ۴۵۰ کیلومتری قرار گرفت. این ماهواره و ماهوارهبر هر دو در سازمان تحقیقات سپاه طراحی و ساخته شده است. در این نامه ادعای نامه نماینده رژیم صهیونیستی کاملاً بیاساس خوانده و اعلام شده که ایران هرگز هیچگونه فعالیت مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) شورای امنیت انجام نداده است.
در نامه ایروانی عنوان شده است: ایران بارها و بارها به صراحت اعلام کرده که تمامی فعالیتهای مربوط به برنامههای موشکی و فضائیاش کاملاً مطابق با حقوق مشروع این کشور تحت قوانین بینالمللی است. علاوهبر این، ایران همواره تأکید کرده که برنامههای موشکی و فضائیاش خارج از محدوده و صلاحیت قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت (۲۰۱۵) و پیوستهای آن است.
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامه مذکور یادآور شده است: هدف رژیم اسرائیل از طرح چنین ادعای بیپایهای روشن است و آن منحرف کردن توجه از موضوع فوری است که در حال حاضر تمرکز جامعه بینالمللی را میطلبد: جنایات فجیعی که این رژیم آپارتاید علیه مردم فلسطین در نوار غزه در حال ارتکاب است.
وی در این نامه متذکر شده است که به نظر میرسد متهم کردن ایران به فعالیتهای بیثباتکننده در منطقه چیزی بیش از تلاش مذبوحانه رژیم اسرائیل برای فرار از پاسخگویی نسبت به جنایات جنگی، نسلکشی و جنایات علیه بشریتی باشد که در فلسطین اشغالی مرتکب میشود است. ایروانی در این نامه از جامعه بینالمللی، به خصوص شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته تا رژیم صهیونیستی را به خاطر جنایتهایش پاسخگو کند.
به گزارش فارس، سپاه پاسداران پیش از این نیز ماهوارههای «نور ۱» و «نور ۲» را توسط ماهوارهبر قاصد به فضا پرتاب کرده است.
به گزارش فارس، در پی پرتاب این ماهواره، روزنامه صهیونیستی جروزالم پست در گزارشی نوشت: پرتاب ماهواره نور ۳ بخشی از موفقیتهای فناوری جدید است که ایران از آن برای نشان دادن تواناییهای خود استفاده میکند.
۱۴۰۲/۰۹/۰۷
جنگ بر سر ریاست فرضی با هدف کنار گذاشتن روحانی
روزنامه آرمان ملی در یادداشتی با عنوان «ائتلاف شاید؛ لیدری نه» نوشت: «شاید بتوان حسن روحانی را یکی از مهمترین این افراد در نظر گرفت که درصدد تاثیرگذاری بر انتخاباتهای مجلس و خبرگان رهبری است. تحرکات و اظهارنظرهای اخیر او ناظر بر همین امر است که او دنبال تاثیرگذاری سیاسی در جامعه و به ویژه جریانات سیاسی هم نظر است. اتفاقا اگر بخواهیم به قضیه نیک بنگریم و تحرکات روحانی را رصد کنیم به وضوح مشخص است که او میخواهد در یک همگرایی جریانی با اصلاحطلبان آنها را با خود وارد بازی انتخابات کند و اگر با توجه به شرایط حاضر خاتمی چندان تمایلی به کنشگری سیاسی در جهت خطدهی به اصلاحطلبان را ندارد اما حسن روحانی این نقش را در میان اصلاحطلبان بهدست گیرد. چه اینکه دیدارهای چند وقت اخیر وی با احزاب اصلاحطلب از جمله کارگزاران سازندگی را میتوان در همین مسیر تحلیل و قلمداد کرد. اخیرا نیز وی گفته باید اصلاحطلبان را راضی کنیم بیایند اما پرسش مهم اینجاست که اساسا نوع مواجهه اصلاحطلبان با روحانی چگونه است. پاسخ این است که اصلاحطلبان به روحانی و حزب متبوعش صرفا به چشم یک متحد و مؤتلف استراتژیک مینگرند نه یک چهره اصلاحطلب که بتواند لیدری آنها را بر عهده گیرد. هر چند که هنوز هم اصلاحطلبان به جهت عملکرد روحانی و دولتش که به قرائت آنها سرمایه اجتماعی این جریان نیز به جهت آن عملکردها ریزش پیدا کرد انتقاداتی دارند و همین امر نیز باعث میشود که روحانی نتواند در این جریان سیاسی بهعنوان یک لیدر اصلاحطلب این جریان را نمایندگی کند.»
جالب توجه است علاوه بر اینکه این نظر در طیف مدعیان اصلاحات راجع به حسن روحانی مطرح میشود، در روزهای اخیر هم طی یک نظرسنجی که منتشر شد، آیتالله سید ابراهیم رئیسی به نسبت حسن روحانی چهار برابر محبوبیت بیشتری داشت.
طلبکاری عجیب پس از صفر کردن رشد اقتصادی و فروش نفت!
روزنامه اعتماد در ادامه بهانهجوییها مدعی شد آمار رشد اقتصادی اعلام شده با کیفیت نیست.
این روزنامه نوشت: مرکز آمار ایران، اطلاعات مرتبط با میزان تولید ناخالص داخلی در تابستان امسال را منتشر کرده که حاوی نکات جالبی است. گزارش این مرکز حاکی از این است که بخش بزرگی از رشد اقتصادی تابستان امسال متکی به فروش «نفت» و البته بخش «خدمات» بوده. در عین حال، دو بخش کشاورزی و صنعت شرایط سختی را در تابستان امسال تجربه کردهاند. در تابستان امسال تنها رشد اقتصادی بخش «نفت و گاز» نسبت به فصل بهار بالاتر بوده است. نرخ رشد اقتصادی بخش نفت و گاز بالاترین رشد اقتصادی میان سایر اجزای اقتصاد ایران در دومین فصل سال جاری به شمار میرود. به طوری که مسئول 3.4 واحد از رشد 7.1 درصدی است. خدمات هم که 54 درصد اقتصاد ایران را تشکیل میدهد، با 7.5 درصد رشد باعث 4 واحد درصد رشد در کل اقتصاد ایران شده است.
اعتماد میافزاید: مصرف خانوارها دربرگیرنده هزینه خانوار بابت خوراکی و نوشیدنیها، پوشاک و کفش، مسکن، بهداشت، حملونقل و ارتباطات، تفریح و فرهنگ، هتل و رستوران و... میشود. این شاخص در شش ماهه اول امسال 7.5 درصد رشد کرده در حالی که در شش ماه اول سال گذشته 9.3 درصد رشد کرده بود. بنابراین تقریبا دو درصد پایینتر از نیمه اول سال گذشته شده است. این مسئله میتواند گویای تهدید سطح رفاه خانوارها باشد که پس از حذف ارز ترجیحی در اردیبهشت ماه امسال و اثر شدید آن بر قدرت خرید خانوارهای ایرانی اینگونه خود را نشان داده است.
این روزنامه همچنین نوشت: چرا رشد اقتصادی در تابستان امسال کیفیت ندارد؟ چون متکی به نفت و فروش آن به مشتریان چینی و با تخفیفهای بالا بوده، چون عددهای رشد در بخش صنعت بسیار پایین است. رشد بخش کشاورزی در تابستان امسال که فصل برداشت محصول است، منفی 3.2 درصد بوده است. رشد گروه صنایع شامل صنعت، تامین آب، برق، گاز و ساختمان منفی 0.5 درصد بوده. اما مثلا بخش واسطهگری خدمات مالی که عمدتا بانکها و کارگزاریها و مؤسسات مالی در آن مشغولند نزدیک به 17 درصد رشد کرده است.
درباره تحلیل روزنامه اعتماد، چند نکته شایان یادآوری است. نخست این که گردانندگان روزنانه مذکور در هشت سال دولت روحانی و مجیزگویی مطلق آن دولت، نه یادشان بود رشد اقتصادی را به «با کیفیت» و «بیکیفیت» تقسیم کنند و نه حتی دلیلی میدیدهاند که اعتراف کنند معدل رشد اقتصادی آن هشت سال 6 دهم درصد (نزدیک به صفر بوده) است!
ثانیا در دولت قبل هم فروش نفت در محاسبه رشد اقتصادی لحاظ میشد و با این وجود آن رکورد عجیب و غریب «6 دهم درصد» را بر جا گذاشتند علت روشن این است که اقتصاد را کاملا با برجام قفل کردند و پس از سرخوشی دروغین برجامی، به جایی رساندند که کسری بودجه 480 هزار میلیارد تومانی و بدهکاری 1500 هزار میلیارد تومانی را به ارث گذاشتند.
ثالثا دادن تخفیف برای فروش نفت هم سنت دولت آقای روحانی است و با این وجود چنان خام فریبهای دولت آمریکا شدند که ناگهان خود را در حصار تحریمهای دو برابر شده یافتند و رئیس سازمان برنامه و بودجه وقت اعلام کرد حتی یک قطره نفت هم نمیتوانیم بفروشیم.
نکات بسیاری که فقط چند نمونه از آن عنوان شد، نشان میدهد که عملکرد دولت فعلی را باید با عملکرد بشدت منفی و مخرب دولت قبلی مقایسه کرد و فهمید که روند اقتصادی کشور با همه دستاندازها و موانع به ارث رسیده از دولت برجام و دیگر هیچ، رو به رشد
و مثبت است. در عین حال باید توجه داشت که میراث تورمی بیسابقه، مانع از شتاب رشد اقتصادر در بخشهای مختلف است اما در اینباره هم امثال روزنامه اعتماد به جای ادا و اطوار طلبکاری، باید برای میراث تورمی 60 درصدی و هشت برابر کردن نقدینگی و رکوردهای کسری تورمساز شرمنده باشند. مخاطبان پیگیر میدانند که بهنگام حراج دهها میلیارد دلار ذخائر ارزی توسط دولت قبل به قیمت 4200 تومان، محافلی مانند روزنامه اعتماد در حال تصویرسازی مثبت برای جهانگیری و روحانی (متهمان ماجرا) بودند و حال آن که همان ریخت و پاشها و تولید کسری و تورم، ریلگذاری رشد اقتصادی منفی و کمبود منابع برای سرمایهگذاری و رشد و رونق اقتصادی بود. محافلی مانند روزنامه اعتماد، حکایت همان قاتلی را دارند که بیش از خانواده مقتول و قربانی، شیون و زاری میکنند!
جنجال رسانهای مسموم در خدمت فراریان مالیاتی دانهدرشت
دولت با چه منطقی میزان درآمدهای مالیاتی را در بودجه سال آینده نزدیک به 50درصد افزایش داده است؟ آیا این میزان رشد درآمدهای مالیات باعث فشار بیشتر بر مالیاتدهندگان نمیشود؟
روزنامه همشهری ضمن طرح سؤال فوق، به برخی شبهات پاسخ داد و نوشت: قرار نیست مالیات زیاد از همه گرفته شود؛ چرا که تمرکز دولت بر شناسایی دانهدرشتها، فراریها و مالیاتگریزهاست و البته قرار است که «مالیات ندهندگان» هم سال آینده دخل خودشان را بدهند؛ ازجمله اینکه بهگفته سازمان امور مالیاتی یکی از بخشهایی که مالیات کافی نمیدهد، برخی اصناف هستند. نیمی از اصناف و مشاغل، مالیاتشان صفر است و 40درصدشان هم سالانه کمتر از 20میلیون تومان مالیات میپردازند؛ یعنی 90درصد از اصناف و مشاغل کشور مالیاتی کمتر از 20میلیون تومان میپردازند و سهمشان از کل مالیات دولت فقط 5درصد است.
گذشته از اصناف، یکی از مطالبات مردم این است که دولت از بنیادها و نهادهای خاص هم مالیات بگیرد و فقط بهدنبال گرفتن مالیات بیشتر از حقوقبگیران و دستمزدبگیران نباشد و از سوی دیگر سراغ کسانی برود که هر سال میلیاردها تومان درآمد دارند؛ تا جایی که 40درصد اقتصاد، معاف از مالیات است. حالا دولت سیزدهم در حال تغییر ریل است و میخواهد معافیتهای غیرضروری را بردارد. قرار است در قالب اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم بخش مهمی از درآمدهای مالیاتی کشور در سالهای آینده از محل اصلاح این معافیتهای غیرضرور و غیرکارآمد محقق شود. بهگفته رئیس سازمان امور مالیاتی، این اقدام درآمد چندصدهزار میلیارد تومانی را به همراه خواهد داشت.
همشهری میافزاید: انتشار یک سند اولیه 45صفحهای از لایحه بودجه سال آینده کافی بود که انتقادها به شیوه بودجهریزی دولت و البته منابع پیشبینی شده افزایش یابد. براساس این سند قرار است جمع منابع عمومی بودجه دولت در سال آینده نسبت به امسال 18.2درصد رشد کند و نکته مهم اینکه دولت سقف منابع پیشبینی شده از محل فروش نفت و میعانات گازی را در قالب واگذاری داراییهای سرمایهای 11.6درصد کاهش داده و به جای آن به افزایش 41.9درصدی درآمدها دل بسته؛ بهگونهای که پیشبینی شده میزان درآمدهای مالیاتی در سال آینده با رشدی 49.8درصدی به 1132میلیارد تومان برسد. با این حال دولت میگوید: بودجه سال آینده باز هم با کسری تراز عملیاتی مواجه خواهد بود؛ هرچند که شکاف بین دخل و خرج کمتر شده است.
این روزنامه همچنین در تحلیل دیگری خاطرنشان کرد: یکی از رویکردهای مهم در اصلاح ساختاری بودجه، مسئله تمرکز بر درآمدهای مالیاتی و حرکت به سمت کاهش و حذف کسری بودجه عملیاتی است به این معنا که درآمدهای پایدار مالیاتی و گمرکی، بتواند همه هزینههای جاری کشور را پاسخ دهد و دیگر به نفت برای هزینههای جاری کشور نیازی نداشته باشیم.
در کنار موضوع کاهش بار مالیاتی از روی دوش تولید، موضوع تمرکز بر مبارزه با فرار مالیاتی و همچنین افزایش مؤدیان مالیاتی مورد پیگیری قرار گرفته است. در 7ماه ابتدای سالجاری با تقاطعگیری از دادهها و پایگاههای اطلاعاتی در اختیار، ۱۸ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی کشف و شناسایی شده است.
رویکرد سازمان امور مالیاتی در حوزه سیاستگذاری، تمرکز بر اخذ مالیات از فعالیتهای غیرمولد و مخرب اقتصادی، نظیر سوداگری در بازارهای مختلف است. هدف؛ کاهش جذابیت و همچنین افزایش ریسک این نوع فعالیتهاست. این نوع اقدامات اصلاحی بهخصوص در سال 1403هم پیگیری خواهد شد.
اجرای کامل سامانه مؤدیان و تحقق پایگاه جامع اطلاعات مالی و تحقق نظام مالیاتی سامانه محور از دیگر اصلاحات مهم مالیاتی در سال 1403است که در جهت تحقق آن، اقدامات متنوعی ازجمله تسهیل تکالیف مؤدیان مالیاتی و ایجاد مشوق برای پیوستن به سامانه مؤدیان درنظر گرفته شده است. با ایجاد پایگاه جامع اطلاعات مالی و استقرار کامل سامانه مؤدیان، امکان بهکارگیری از ظرفیت سیستمی برای شناسایی فراریان مالیاتی و شرکتهای صوری فراهم خواهد شد.
آمارها نشان میدهد مالیات بیش از نیمی از اصناف و مشاغل برای عملکرد سال 1401صفر و مالیات 40درصد دیگر کمتر از 20میلیون تومان، برای یک سال، بوده است. در مقابل بررسیها و واقعیتهای آماری نشان میدهد افزایش درآمدهای مالیاتی از طریق تمرکز بر دانهدرشتها حاصل شده است.
یادآور میشود در حالی که تمرکز دولت بر اخذ مالیات از دانه درشتها و فراریان مالیاتی و همچنین سوداگریهای ضد تولید است، برخی رسانهها سعی دارند مردم عادی را موضوع مالیاتهای جدید جا بزنند. بدین ترتیب میتوان احتمال داد که رسانههای مذکور با دانه درشتهای فراری از مالیات هم کاسه هستند و برای همانها فضاسازی میکنند.
.
خبر هائی از اسلام ستیزان جنایتکار
۱۴۰۲/۰۹/۰۷
ضربه جنگ غزه به آمریکا اختلافات در کاخ سفید را شدت بخشید
روزنامه واشنگتنپست درباره چالش جنگ غزه برای مقامات کاخ سفید نوشت: این جنگ به طرز بیسابقهای تیم جو بایدن را آشفته کرده و مقامات آمریکایی امیدوارند که این درگیری تا زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال آینده ادامه نداشته باشد. جنگ غزه به بزرگترین بحران سیاست خارجی برای دولت بایدن تبدیل شده است.
واشنگتن پست در گزارش خود، از تشدید اختلافات در کاخ سفید خبر داده و مینویسد: در اوایل ماه نوامبر و زمانی که جنگ غزه وارد ششمین هفته خود شد، گروهی متشکل از حدود ۲۰ نفر از کارکنان کاخ سفید، درخواست کردند با مشاوران ارشد بایدن دیدار کنند. آنها میخواستند سه پرسش اصلی را با جف زینتز، رئیس دفتر کاخ سفید، آنیتا دان مشاور ارشد و جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید مطرح کنند: استراتژی دولت برای محدود کردن تعداد کشتههای غیرنظامی در غزه چیست، پیامی که دولت در نظر دارد درباره این درگیری ارسال کند چیست، و دیدگاه کاخ سفید پس از جنگ برای منطقه کدام است؟
یکی از مقامات کاخ سفید که از محتوای این جلسه آگاه بود و نخواسته نامش فاش شود، گفت: مشاوران بایدن در این جلسه گفتند دولت باید مراقب باشد که اسرائیل را به طور علنی مورد انتقاد قرار ندهد تا بتواند در پشت صحنه بر سران اسرائیل تاثیر بگذارد و مقامات آمریکایی فشار بیاورند تا تلفات غیرنظامیان را به حداقل برساند.
واشنگتن پست افزود: جنگ اخیر اسرائیل و حماس بدون شک بزرگترین بحران سیاست خارجی دوران ریاستجمهوری بایدن است و این جلسه که خبر آن منتشر نشد، نشان میدهد چگونه کاخ سفید که به اجرای عملیات منضبط و یکپارچه افتخار کرده، دچار اختلاف شده است.
جنگ اسرائیل و حماس در غزه بیش از هر موضوع دیگری دولت آمریکا را آزار داده، زیرا کارکنان کاخ سفید را در برابر مسائل بسیار احساسی قرار داده است.
ایوو دالدر، مدیر اجرائی شورای امور جهانی شیکاگو که در زمان ریاست جمهوری اوباما به عنوان سفیر آمریکا در ناتو خدمت میکرد، گفت: «من فکر میکنم دولت از همان ابتدا متوجه شده بود که در بند قرار گرفته است.»
شکاف در داخل کاخ سفید تا حدی بین دستیاران ارشد قدیمی بایدن و مجموعهای از کارکنان جوانتر با پیشینههای مختلف است. مشاوران ارشد بایدن گفتهاند که این درگیری به جایگاه جهانی آمریکا آسیب رسانده است. با این که اظهارات بایدن در مورد مسئولیت اسرائیل برای به حداقل رساندن تلفات غیرنظامی و اجازه دادن به کمکهای بشردوستانه مستقیمتر شده، او از درخواست برقراری آتشبس خودداری کرده است.
بسیاری در کاخ سفید از همان ابتدا از خطر سیاسی که این درگیری برای بایدن ایجاد میکند، آگاه بودند. بسیاری از مقامات، نگران هستند که هرچه درگیری طولانیتر شود، از نظر سیاسی و دیپلماتیک برای بایدن مضرتر شود. مقامات اسرائیلی گفتهاند که این درگیری میتواند یک سال یا بیشتر طول بکشد. مقامات آمریکایی امیدوارند که این درگیری به بجبوحه مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا در سال آینده کشیده نشود.
بیبیسی: بسیاری از اسرائیلیها نتانیاهو را مقصر و ناتوان میدانند
برخی از اسرائیلیها به بیبیسی گفتهاند که درباره صلاحیت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل برای هدایت کشورشان، اختلافنظر دارند.
به گزارش خبرنگار بیبیسی، شارف، فرمانده بازنشسته یکی از واحدهای کماندویی در ارتش و از بنیانگذاران «برادران مسلح» بوده؛ گروهی از سربازان ذخیره که با اصلاحات دولت نتانیاهو برای تغییر عملکرد نظام قضائی مخالف بودند. این تغییرات، باعث شکاف شد و صدها هزار معترض را به خیابانها کشاند. شارف میگوید «آنها نسبت به شکست دولت در جلوگیری از حملات خشمگین هستند و میخواهند برای کمک هر چه در توان دارند به کار گیرند. زمان پرسش فرا خواهد رسید. زمانی برای پاسخگو کردن. اما اکنون نیاز به اتحاد و ترمیم داریم».
با این حال بعضی از اسرائیلیها چنین صبری ندارند. بسیاری از آنها همین حالا خواهان پاسخگویی هستند، و توانایی نتانیاهو برای اداره کشور در این دوران پرمخاطره را زیر سؤال بردهاند. نتانیاهو سه هفته پس از آغاز جنگ نوشت که درباره نیت حماس برای حمله به او «هشدار داده نشده بود. بالعکس، برآورد همه مقامهای امنیتی، این بود که حماس هراسیده و در پی دستیابی به یک توافق است». این پیام بلافاصله با واکنشهای شدید روبهرو شد. نتانیاهو متهم شد که در حین جنگ، انگشت اتهام را به سوی نهادهای امنیتی نشانه گرفته است. او پس از چند ساعت ضمن عذرخواهی این پیام را پاک کرد. با این حال لطمه واردشده پا برجا بود. بسیاری در اسرائیل گمان کردند نتانیاهو در تلاش است با سلب مسئولیت از خود، از پیامدهای بعدی شانه خالی کند.
ایال والدمن که از این پیام منزجر شده بود معتقد است نتانیاهو باید بیدرنگ کنارهگیری کند. این کارآفرین میگوید نتانیاهو حتی از داخل حزب خودش با انتقاد روبهرو شد. والدمن بنیانگذار شرکت ملانوکس میگوید: ما صلح خواهیم کرد، اما اول باید حماس را نابود کنیم و در جنگ پیروز شویم». اما او معتقد است نتانیاهو شایسته نخستوزیری نیست.
نتانیاهو که در بین هواداران پر و پا قرصش به «شاه بیبی» شهرت دارد، با شش دوره نخستوزیری بیش از هر شخص دیگری در تاریخ اسرائیل، نخستوزیری را در دست داشته است. او در پی انتخاب دوباره در نوامبر ۲۰۲۲، با برقراری یک ائتلاف، راستگراترین دولت تاریخ اسرائیل را تاسیس کرد.
انشل ففر، خبرنگار روزنامه هاآرتص میگوید نتیجه آن انتخابات در واقع وضعیت رایج را بیش از پیش آشکار کرد. «در اسرائیل و جامعه یهودی یک جنگ داخلی فرهنگی یا هویتی بین آنچه که عدهای آن را بخش لیبرال یا بازتر جامعه اسرائیل میدانند با بخش مذهبیتر و افراطیتر آن در جریان است. این موضوع تازهای نیست. اما نتانیاهو در جهت نیل به اهداف سیاسیاش به این اختلافات دامن زد».
سارا هائتسنی-کوهن، رهبر جنبش «اسرائیل من»، یک سازمان غیردولتی طرفدار صهیونیسم معتقد است اسرائیلیها در حال حاضر نباید بر نتانیاهو تمرکز کنند. «دولتی که مثل دولت پیشین نتانیاهو از اقبال عمومی برخوردار نباشد، توانایی رهبری این جنگ را ندارد. او ناموفق بود و باید به فعالیت سیاسیاش پایان دهد».
بر اساس نظرسنجی روزنامه معاریو، حدود ۸۰ درصد از اسرائیلیها معتقدند نتانیاهو باید مسئولیت شکست امنیتی که در پی حمله حماس آشکار شد را برعهده بگیرد. چنین یافتههایی با تجربه بیشتر رهبران در شرایط جنگی در مغایرت است. بهطور مثال محبوبیت جورج بوش در هفتههای بعد از حملات ۱۱ سپتامبر روند صعودی داشت. بر اساس یک نظرسنجی دیگر معاریو، حدود نیمی از شرکتکنندگان در پاسخ به این سؤال که آیا ارتش باید بلافاصله دست به یک حمله زمینی همهجانبه بزند یا خیر، معتقد بودند بهتر است چنین حملهای را به تعویق بیندازد.
هاداس کالدرون که در جریان حمله هفتم اکتبر حماس جان به در برد. اما پسر و دختر او که چند خانه آنسوتر با پدرشان بودند، در جریان حمله حماس گروگان گرفته شدند. او از دولت خواست: «عملیات نظامی را متوقف کنید. امروز تنها هدف ما خارج کردن و نجات کودکان و گروگانها است. بیهیچ ملاحظهای درباره اینکه طرف مقابل کیست، با او برای آزادی گروگانها مذاکره کنید».
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی رافائل گروسی در مصاحبه با «فرانس ۲۴» گفت «ایران تسلیحات اتمی ندارد اما قابلیتهای هستهای خاصی دارد که مایه نگرانی است».
وی در اشاره به موضوعات باقیمانده ادعایی گفت: سؤالات زیادی حول برنامه هستهای ایران ایجاد شد و ما همانطور که باید، در تلاش بودهایم با ایران برای حل آنها همکاری کنیم که میگویم موفقیت ترکیبی بوده، در برخی موارد توانستیم و در برخی موارد نتوانستیم. در حال حاضر در نقطهای هستیم که همچنان علامت سؤالهای مهمی وجود دارد که باز هستند و البته در تلاش برای کار هستیم.
گروسی در ادامه ادعاهایش گفت: ما سازمانی بینالمللی هستیم که به راهحلهای دیپلماتیک برای مسائل اعتقاد دارد اما اینجا وضعیتی داریم که در جایی که دوست داشتیم باشد، قرار ندارد.
وی در ادامه سخنانش از ایران خواست همکاری کاملی با آژانس داشته باشد و در اشاره به اظهارات مقامهای ایرانی درباره صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران گفت: ما به همه باور داریم اما همه چیز را راستیآزمایی میکنیم و باید این کار را بکنیم...پس آنچه میگوییم این است که درِ تاسیسات خود را باز کنید و با آژانس در سطحی که باید همکاری کنید.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی اخیراً هم در گزارشی ابراز نگرانی کرده بود که به نظر میرسد ایران اجرای بیانیه مشترک ماه مارس در خصوص نصب مجدد تجهیزات نظارتی آژانس را متوقف کرده است. گروسی در این گزارش فصلی همچنین مدعی شد که اقدام ایران در جلوگیری از فعالیت چند بازرس با تجربه آژانس بینالمللی انرژی اتمی به گونهای انجام شده که در توانایی آژانس برای انجام فعالیتهای راستیآزمایی اخلال جدی ایجاد میکند.
نمایندگی ایران در آژانس در پاسخ به این ادعاها، با اعلام اینکه تمامی مواد و فعالیتهای هستهای ایران به آژانس اعلام و توسط آن راستیآزمایی شده، عنوان کرد «در نامهای به مدیرکل موافقت خود را با انتصاب ۸ بازرس جدید پیشنهادی اعلام کردهایم».
ایران در یادداشت توضیحی خود افزود: اگرچه هیچ تعهدی برای پاسخگویی به سؤالات آژانس بر اساس اسناد ساختگی و غیرمعتبر ندارد، با این حال، به صورت داوطلبانه در راستای همکاری، تمام اطلاعات لازم، اسناد پشتیبان و دسترسیهای درخواستی آژانس را فراهم کرده است.
به گزارش فارس، ایران بار دیگر بر اهمیت و ارزش همکاری گسترده با آژانس تأکید و اعلام کرد: این همکاری سازنده نباید به دلیل منافع سیاسی کوتهبینانه تضعیف شود. بر این اساس، آژانس مسئولیت دارد که عقلانیت لازم را در پرداختن به چنین موضوعاتی به شکل مجدانه نشان دهد تا از مخدوش شدن تصویر بزرگتر در مورد همکاری بین ایران و آژانس جلوگیری شود. اصولاً اطلاعات نامعتبر، جعلی و ساختگی نباید مبنای راستیآزمایی قرار گیرد.
امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در مراسم تجلیل از دانشجویان نمونه پرستاری دانشگاه علوم پزشکی ارتش طی سخنانی اظهار داشت: عملیات
طوفانالاقصی در 75 سال عمر رژیم صهیونیستی بیسابقه بود و نتایج بسیار حائز اهمیتی داشت که کاملاً صحت و دقت صحبت رهبر انقلاب درباره اینکه رژیم صهیونیستی 25 سال آینده را نخواهد دید تأیید کرد.
وی ادامه داد: دشمن سالها تلاش میکرد موضوع فلسطین به فراموشی سپرده شود و بر همین اساس هم سیاست عادیسازی را در پیش گرفته بود اما این عملیات موضوع فلسطین را به موضوع تراز اول جهان اسلام و بلکه دنیا بدل کرد و امروز شاهد هستید حتی در برخی کشورهای اسلامی بعضاً پرشورتر از کشورهای اسلامی این موضوع دنبال میشود. فرماندهکل ارتش تأکید کرد: در این عملیات آثار اضمحلال رژیم کاملاً مشخص شده است و طی آن رژیم به زانو در آمد و همه شروط مقاومت را پذیرفت. موسوی تصریح کرد: رژیم صهیونیستی و حامیان آن در برابر یکی از شاخههای مقاومت مستأصل شدهاند و این امر یک بار دیگر قدرت محور مقاومت را به همه دنیا نشان داد.
وی افزود: از سوی دیگر آمریکاییها سعی داشتند با امپراطوری رسانهای یک چهره طرفدار حقوق بشر از خود نشان دهند که با این واقعه چهره و ماهیت اصلی آنها برای جهان مشخص شد.
فرماندهکل ارتش ادامه داد: سردمداران آمریکا و برخی کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی طرفدار آپارتاید و نژادپرست هستند. مسئولین آمریکایی و فرانسه و آلمان و انگلیس و... وقتی از یک رژیم که با صدای بلند نژادپرستی را صدا میزند طرفداری میکنند، یعنی خودشان هم نژادپرست هستند.
موسوی خاطرنشان کرد: در عملیات و جنگ اخیر هیچ دستاورد نظامی نصیب رژیم صهیونیستی نشد، این واقعه نشان داد به معنای واقعی کلمه اسرائیل سستتر از خانه عنکبوت است.
وی تصریح کرد: آن سیستم اطلاعاتی و نظامی که آن همه برای آن تبلیغ میکردند بهیکباره در برابر کسانی که در یک زندان بزرگ هستند و هیچ چیز به آنها نمیرسد شکست خورد و امروز هم مجبور شده است هم رسماً با حماس مذاکره کند و هم همه شروط آن را بپذیرد. فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران یادآور شد: سیدحسن نصرالله بهخوبی گفت که رژیم صهیونیستی سستتر از لانه عنکبوت است. گروههای مقاومت علیرغم نبودِ امکانات و تجهیزات توانستند رژیم صهیونیستی را به زانو دربیاورند و صهیونیستها به ناچار تمامی شروط مقاومت را پذیرفتند.
سرلشکر موسوی همچنین با بیان اینکه ابتکار عمل در دست نیروهای حماس است، گفت: در مدت بمباران غزه، غربیها تمامی توان خود را برای نابودی گروههای مقاومت به کار بردند و میلیاردها دلار هزینه کردند؛ اما کاری از پیش نبردند و این حماس بود که شرایط آتشبس را به صهیونیستها تحمیل کرد.
وی خاطرنشان کرد: هواپیماهای ترابری آمریکایی دائم در حال ارسال تجهیزات به صهیونیستها بودند و برخی کشورهای اروپایی نیز تسلیحات به این رژیم کودککش ارسال میکردند؛ اما این کمکها دستاوردی برای آنها نداشت و دنیا چهره واقعی جنایتکاران عالم را به خوبی شناخت.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه صهیونیستها تنها در مقابل یکی از شاخههای جبهه مقاومت شکست خوردند، افزود: صهیونیستها بیش از 14 هزار انسان بیگناه را در زیر بمباران به شهادت رساندند؛ اما سرانجام در مقابل جبهه مقاومت تسلیم شدند و شرایط آتشبس را پذیرفتند که این قدرت جبهه مقاومت را بهخوبی نشان داد.
سرلشکر موسوی با بیان اینکه جنایات صهیونیستها در غزه هیچگونه دستاورد نظامی برای آنها نداشت، تأکید کرد: دنیا متوجه شد که با فروکش کردن جنایات صهیونیستها نباید محاکمه جنایتکاران صهیونیست را فراموش کرد و این موضوع باید دنبال شود.
وی خاطرنشان کرد: ما به داخل کشور و مجامع بینالمللی اعلام کردهایم حاضریم به نزدیکی نوار غزه برویم و کمکهای درمانی لازم را به مردم غزه ارائه کنیم.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در ادامه با تبریک هفته بسیج و با بیان اینکه بسیج یک تفکر است که محدود به یک سازمان نیست، اظهار داشت: بسیج راهگشای بسیاری از مشکلات است.
سرلشکر موسوی در پایان با بیان اینکه تفکر بسیج یعنی خدمت بیریا و بیمنت به مردم است، عنوان کرد: تفکر بسیج در یک کلمه، مدیریت و اقدام جهادی است.
در متن یادداشت عباسعلی کدخدایی، عضو حقوقدان و رئیس پژوهشکده شورای نگهبان با عنوان «تحقق اراده مردم؛ عمق نگاه رهبر معظم انقلاب به موضوع انتخابات» آمده است: اخیرا فرصتی مجدد فراهم شد تا دیدارها با رهبر معظم انقلاب اسلامی تازه شود. همانگونه که در خبرها بود، معظمله ضمن تاکید بر جایگاه شورای نگهبان، بر برگزاری پرشور انتخابات تاکید فرمودند و اینکه پرشور برگزار شدن انتخابات وظیفهای است برای همگان.
کدخدایی همچنین خاطرنشان کرد: آنچه در خصوص این فرمایش معظمله دارای اهمیت است آن است که چرا ایشان بر ضرورت حضور پرشور مردم در انتخاباتها تاکید میکنند؟ جایگاه خواست و اراده عمومی که مظهر آن در امر سیاست، در انتخابات ظهور و بروز مییابد در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب چیست؟ آیا اراده عمومی صرفا به عنوان پشتوانه سیاسی و اجتماعی برای حکومت دارای اهمیت است یا در عمق نگاه رهبر معظم انقلاب اراده عمومی در اداره امور کشور جایگاهی تعیینکننده دارد؟
وی در ادامه افزود: در مقام تحلیل نکات بیان شده باید گفت بدیهی است در همه نظامهای سیاسی موجود، انتخابات واجد ارزش حیاتی است؛ چرا که مظهر اقتدار ملی است. انتخابات در ایران پس از انقلاب اسلامی نیز تجلی خواست و اراده مردم بوده است و محل اتکای نظام اسلامی به مردم تلقی میشود، اما بازخوانی اندیشههای سیاسی رهبر معظم انقلاب بیانگر لایه عمیقتری از جایگاه خواست مردم در اداره امور کشور ناشی از بنیانهای نظریه مردمسالاری دینی است. در این نگاه مردمسالاری تبلور یافته و رسمیّت پیدا کرده در جمهوری اسلامی، یک طرح ناب و خالص دینی است که از سوی امام خمینی(ره) مطرح شده است؛ طرحی که ترجمان مدل حکومتی دینبنیاد و مردممحور است؛ چه آنکه بر پایه آموزههای دینی، نقش مؤثر مردم در تشکیل، اداره و استمرار حکومت بهرسمیت شناخته شده است و اتکا به پشتوانه مردمی از متن آموزههای اسلامی برخاسته است. البته از منظر معظمله در بنای آن نظم مدنی و سیاسی ایجاد شده توسط امام خمینی(ره) دو نکته اساسی وجود دارد که به هم پیوند خورده است؛ یکی عبارت است از سپردن کار کشور به مردم از طریق مردمسالاری و از طریق انتخابات و دوم اینکه این حرکت و هرآنچه ناشی از حرکت مردمسالاری و سپردن کار به مردم است - باید در چارچوب شریعت اسلامی باشد. این کنش عظیم سیاسی و اجتماعی بسیار تعیینکننده است و اثرش امروز در کشور این است که مسئولانِ سطوح مختلف بهوسیله مردم انتخاب میشوند؛ مستقیم یا غیرمستقیم، که از افتخارات ملت ایران، اسلام، و جزو افتخارات شخص امام است. به بیان دقیقتر اصولا از منظر رهبر معظم انقلاب اسلامی، جمهوریت و اسلامیت دو روی یک سکه هستند و این همگامی در مردمسالاری دینی متجلی میشود، نتیجه اینکه همه ارکان نظام اسلامی توسط مردم انتخاب میشوند و در این نقطه است که جمهوری اسلامی مفهوم پیدا میکند، نقطهای که محل اتصال مردم و حاکمیت است و نمادی از مردمسالاری و آزادی خواهد بود.
سخنگوی سابق شورای نگهبان تصریح کرد: مبتنی بر همین رویکرد، رهبری معظم انقلاب در طول سالیان متعدد، مکررا بر اهمیت انتخابات و نقش آن در نظام سیاسی کشور تاکید نمودهاند، که این امر نشان از عمق نگاه معظمله به انتخابات و اعتقاد واقعی ایشان به رای و اراده مردم است. انتخابات در نگاه ایشان یک امر تزیینی و آرایشی نیست، امری فرمالیستی نیست، بلکه انتخابات در نظام سیاسی ایران اسلامی نشأت گرفته از حق مردمی است که اسلام، آنان را بر سرنوشت خویش حاکم ساخته و بر این اساس، امری مستقل از نظام اسلامی نبوده و نیست. به تعبیر ایشان، انتخابات برای کسب قدرت نیست تا عدهای آن را در انحصار خود درآورده و دیگران را از آن منع کنند. اصولا در نگاه ایشان، انتخابات تبلور حضور مردم برای تعیین سرنوشت است، و تحقق این حق، امروز از گذرگاه انتخابات عبور میکند که به دلیل حضور پرشور مردم در هر دورهای، علاوهبر بیمه کردن کشور در مقابل تهدیدات دشمنان، نشان از زنده بودن انقلاب اسلامی دارد. مضافا اینکه وسیله رشد و عزت ملی را نیز فراهم میکند. مبتنی بر همین رویکرد، ایشان بیان میدارند: «در کشور ما نیز انتخابات، فقط یک پدیده سیاسی نیست. انتخابات، مظهر حضور مردم، مظهر احقاق حق و مظهر توانایی و اقتدار ملی برای یک کشور است. حضور بیشتر مردم نشانه استحکام یک نظام است.»
رئیس پژوهشکده شورای نگهبان در ادامه اظهار داشت: در نگاه راهبردی ایشان حضور پرشور و فعال مردم در انتخابات به عنوان یک مسئله تمدنی محسوب میشود و در مقابل، انتخابات ضعیف و کمنشاط را خواست و اراده دشمن تلقی کرده، همیشه انتخابات پرشور را سرمایه ملت میدانستند و آن را موجب ایجاد قدرت ملی و کانون وحدت ملی قلمداد کردهاند، چرا که «نظام ما نظامی است متّکی به ایمانها و عواطف و علایق مردم. اساساً سرِّ شکستناپذیری این نظام این است که به مردم متّکی است.»
کدخدایی همچنین افزود: با تکیه بر همین اعتقاد و باور قلبی، رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال جاری بر راهبردهای اساسی انتخابات در قالب امنیت، سلامت، رقابت و مشارکت تاکید فرمودند و در ملاقات اخیر نیز بر برگزاری پرشور، که عبارت اُخرای رقابت و مشارکت است، تاکید ورزیدند. بنابراین آنچه در این دیدار صورت گرفت تاکید مجددی بود بر بلندای نگاه ایشان که در ادوار مختلف بر آن تاکید نمودهاند.
به گزارش ایسنا، عضو حقوقدان شورای نگهبان خاطرنشان کرد: اکنون با توجه به اهمیت انتخابات در جامعه ایرانی اسلامی بر همه ما فرض است تا تلاش کنیم راه برگزاری انتخابات هموار شود و بدینوسیله تعیین حق سرنوشت بهدرستی و از مسیر رقابت بین نامزدها و احزاب و گروهها جامه عمل بپوشد تا تصویری باشد از رابطه مردم و نظام سیاسی و تضمینی باشد برای تحکیم پایههای نظام جمهوری اسلامی ایران و برای ما در شورای نگهبان و سایرین در دستگاههای دیگر فرض است تا تلاش کنیم این خواست بهحق معظمله و تاکید چندباره ایشان اجرائی شود و انتخاباتی رقابتی و پرشور را شاهد باشیم. طبعا انتخابات پرشور از راه قانونمحوری میگذرد، و نیز از مسیر مشارکت همه جریانها و گروههای سیاسی در انتخابات، که با همدلی و اتحاد همه آحاد مردم در طول انتخابات حاصل میشود.»
.
بازدید رئیس قوه قضائیه از جدیدترین دستاوردهای موشکی،
پهپادی، پدافندی و فضائی سپاه
۱۴۰۲/۰۹/۰۵
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای و جمعی از اعضای شورای عالی قوه قضائیه، روز یکشنبه از آخرین دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در محل نمایشگاه دائمی این نیرو بازدید کردند.
«از ایده تا محصول برای ایران قوی» نامِ نمایشگاهی است که در آن بهروزترین و جدیدترین دستاوردها و محصولات نظامی و دفاعیِ دانشمندان و متخصصان نیروی هوافضای سپاه پاسداران به نمایش گذاشته شده است.
رئیس قوه قضائیه و عضو شورای عالی امنیت ملی در جریان این بازدید، از نزدیک در جریان بهروزترین دستاوردها و تجهیزات نیروی هوافضای سپاه در حوزههای موشکی، پهپادی، پدافندی و فضائی قرار گرفت.
سردار حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه در ابتدای این بازدید، ضمن خیرمقدم به رئیس قوه قضائیه و مقامات قضائی همراه وی، به توضیح و تشریح قابلیتهای آخرین دستاوردهای این نیرو از جمله موشک کروزهایپرسونیک «فتاح ۲»، سامانه پدافندی متحرک «مهران» و سامانه ارتقاءیافته «۹ دی» و همچنین پهپاد «شاهد ۱۴۷» پرداخت که اخیراً در محضر رهبر معظم انقلاب و فرماندهی معظم کل قوا رونمایی شدهاند.
موشک کروز «پاوه» که دارای دقتی بینظیر و بُردی شگفتانگیز است و همچنین موشک «خیبرشکن» که یکی از موشکهای دوربرد نسل سوم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است و از «سوخت جامد» استفاده میکند و در فاز فرود قابلیت مانور برای عبور از سپر موشکی را داراست، از دیگر دستاوردهایی بودند که سردار حاجیزاده به ارائه توضیحاتی درخصوص آنها در نزد رئیس قوه قضائیه پرداخت.
در جریان این بازدید، رئیس قوه قضائیه سؤالاتی تخصصی را درخصوص میزان دقت موشکهای هوافضای سپاه مطرح کرد که سردار حاجیزاده فرمانده این نیرو به ارائه جزئیات و تاریخچه این مهم به موجب دستور فرماندهی معظم کل قوا ناظر بر عطف تمرکز بر دقت موشکها پرداخت.
رئیس قوه قضائیه و هیئت همراه، در ادامه از بخش مربوط به پهپادها نیز در نمایشگاه دستاوردهای هوافضای سپاه بازدید به عمل آوردند که در جریان این امر، سردار حاجیزاده به ارائه توضیحاتی درخصوص قابلیتها و مأموریتهای هر کدام از پهپادهای به نمایش گذاشته شده پرداخت.
در این قسمت، پهپادهای غنیمتی نیز رخنمایی میکردند که فرمانده نیروی هوافضای سپاه به ارائه مطالبی درباره آنها مبادرت ورزید.
بخش مربوط به «سکوهای پرتاب»، «اجزا»، «رادارها» و «سامانههای پدافندی زمین به هوا» نیز از دیگر قسمتهای بازدیدشده توسط حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای عضو شورایعالی امنیت ملی و مقامات قضائی همراه وی در جریان این بازدید بودند.
بازدید از بخش مربوط به ماهوارهبرها نیز از جمله برنامههای دیروز بود؛ در جریان این امر، متخصصِ حوزه ماهوارهبرها، توضیحاتی مبسوط را درخصوص «ماهوارهبر قائم» که نماد پیشرفت فضائی ایران است، به رئیس قوه قضائیه و مقامات قضائی همراه وی ارائه کرد.
سردار حاجیزاده در اثنای توضیحات خود درخصوص قابلیتهای تولیدات موشکی و پهپادی سپاه به این مهم نیز اشاره کرد که پس از حصول نخستین موفقیت در حوزه دقت و بُرد دستاوردهای نظامی، موفقیتهای بعدی در نتیجه عنایات و فضل پروردگار متعال و همت و تخصص جوانان متعهد ایران اسلامی، به سرعت حاصل شدند.
سردار حاجیزاده با اشاره به سه ضلع اصلی در هوافضای سپاه، گفت: ما برای نیل به موفقیت در نیروی هوافضای سپاه، سه ضلعِ «تحقیقات»، «عملیات» و «تولیدات» را با هم پای کار آوردهایم و یکی از رسالتهای خود را کادرپروری و فرماندهپروری تعیین کردهایم.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه گفت: اکثر متخصصان ما در این نیرو، عناصر جوان و باانگیزه هستند که خود را سربازان گمنام نظام اسلامی میدانند و در نتیجه مجاهدتهای آنان، امروز به مرحله بیاثر کردن تهدیدات دشمنان رسیدهایم حال آنکه یک دهه پیش به دنبال یافتن تهدیدات دشمنان بودیم.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در این اثناء، دستاوردها و پیشرفتهای دو دهه اخیر حوزه هوافضا را بسیار چشمگیر و در نتیجه مجاهدتهای نیروهای جوان و متخصص و مؤمن دانست که برای ایران اسلامی ارتقاء و بازدارندگی محسوس به همراه داشته است.
رئیس قوه قضائیه همچنین طی سخنانی در جمع تعدادی از مسئولان و متخصصان حوزه هوافضا، با بیان اینکه نیروهای مسلح ما در تراز نظام مقدس جمهوری اسلامی حرکت میکنند، اظهارداشت: نیروهای مسلح ما در حصول استقلال و قدرت بازدارندگی که امروز در بالاترین سطح از آن برخورداریم نقش کلیدی و محوری دارند.
وی بیان داشت: بنا به گفته سردار حاجیزاده و مشاهدات ما در این بازدید، اکثر متخصصان نیروی هوافضای سپاه، از جوانان در متوسط سنی ۳۰ تا ۳۵ سال هستند؛ جوانان مؤمن و متعهدی که سراسر وجود آنها عشق به اسلام و ایران و مردم و عزت کشور است؛ این بسیار مایه مباهات و افتخار است که در نتیجه مجاهدتهای شبانهروزی این جوانان متدیّن و متخصص، امروز ایران اسلامی به قدرت بازدارندگی عظیمی نائل شده است؛ قدرتی که برای دشمنان رشکبرانگیز است و خشم آنان را برانگیخته است.
عضو شورای عالی امنیت ملی گفت: تاکید ما آن است که این دستاوردهای برجسته و خیرهکننده حوزه هوافضا در مرئی و منظر عموم مردم به ویژه جوانان قرار گیرد تا حس غرور ملی و سرمایه اجتماعی و اعتماد به نفس در میان اقشار مختلف مردم به ویژه نسل جوان، فزونی یابد؛ بدون تردید ارزش و تأثیر این قبیل بازدیدها و نمایشگاهها بعضاً از دهها سخنرانی و فیلم در تزریق احساس غرور و شعف و خودباوری ملی بیشتر است.
معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اهمیت حضور نیروی دریایی در دریای خزر، گفت: ناوشکن دیلمان تجهیزات بهروز و متناسب با فناوری روز دارد.
امیر دریادار حبیب الله سیاری در گفتوگو با ایسنا درباره امکانات جدیدترین ناوشکن نیروی دریایی به نام دیلمان که به زودی رونمایی خواهد شد، اظهار کرد: روز سیام بهمن سال ۸۸ که ناوشکن جماران توسط رهبر انقلاب الحاق شد، ایشان فرمودند نمونههای بعدی ناوشکنها باید از جماران برتر باشد. مفهوم این حرف این است که ناوشکن جدید باید از نظر سامانه سلاح و سایر تجهیزات بهتر از نسل قبلی باشد. دیلمان که یکی از محصولات پروژه موج است باید از نظر فناوری پیشرفتهتر از نمونههای قبلی باشد یعنی دیلمان باید از سهند، دماوند و جماران بهتر باشد.
وی ادامه داد: ما باید از فناوری نوین و بهروز استفاده کنیم تا توانمندی ناوشکن خود در نبرد سطحی، هوائی و زیردریایی را ارتقا دهیم و ناوشکن دیلمان از این نظر، تجهیزات بهروز و متناسب با فناوری روز دارد.
به گزارش ایسنا، امیر سیاری درباره اهمیت بهکارگیری دیلمان در دریای خزر، گفت: ما باید در دریای خزر توانمندی داشته باشیم زیرا در هر جا ما توانمندی داشته باشیم، منافع ملی خود را میتوانیم حفظ کنیم. ما به اندازه کافی تجهیزات دریایی در جنوب داریم و نیاز است در دریای خزر هم ناوشکن و انواع تجهیزات داشته باشیم تا اقتدارمان را نشان دهیم و اگر اتفاقی افتاد، از منافع خود حفاظت کنیم. نمیتوانیم بگوییم چون در یک مرز امنیت وجود دارد پس به نیروی نظامی نیازی نیست. نمیشود روی آینده حساب باز کرد و اگر پیشبینی خوبی از آینده نداشته باشیم، غافلگیر میشویم. ما باید آمادگی نظامی خود را در همه مرزهای زمینی، دریایی و هوائی حفظ کنیم.
زهرای ما(س) میدانست که اگر مردم از ولایت علی(ع) دور شوند بیتردید به پذیرش ولایت حاکمان جور، مجبور میشوند. فاطمه(س) در محرومیت جهان اسلام از امامت علی(ع)، «فتنه جمل» را میدید، نعره مستانه معاویه در فریب صفین را میشنید، در «نهروان»، جهالت خوارج را مینگریست و در سحرگاه خونین نوزدهم رمضان سال چهلم هجری در محراب مسجد کوفه بر فرق شکافته علی(ع) میگریست، اشرافیت بر باد رفته را میدید که بار دیگر به میدان آمده، حسن(ع) را که از محرومیت مردم گرفتار در چنگال معاویه خون دل میخورد و سر مطهر حسین(ع) را میدید که در هنگامه خون و فریب اشراف بر نیزه میرود، یزید را میدید که سر بریده فرزند رسول خدا(ص) را پیش روی نهاده، بر لب و دندان او میزند و اجداد به هلاکت رسیده خود در «بدر» و «حنین» را به تماشای انتقام میخواند! و... مردم مظلوم را که در چنگال خونریز «بنی امیه» و «بنی عباس» گرفتارند و جماعت مسلمانان را که انگشت پشیمانی به دندان میگزند و دست حسرت بر پیشانی میزنند که کاش ولایت علی(ع) آن دوستدار محرومان و حامی مظلومان را پاس میداشتند تا ولایت حجاج بن یوسفها و منصور دوانقیها که خونریز و انسانستیزند را به زور بر گرده خویش نمیداشتند.»
فاطمه(س)، این همه را میدید که آن همه دلواپس بود، واقعهای که آن روزها اتفاق افتاده بود انحرافی بزرگ بود و بیراههای که برخی از خواص به هر علت- و از جمله قدرتطلبی، و آلودگی به چرب و شیرین دنیا و مخصوصاً تلاش برای بازگشت به زندگی اشرافی- در آن گام نهاده بودند، زاویهای ۱۸۰ درجه با صراط مستقیم الهی و نقشه راهی که رسول خدا(ص) به وضوح و با صراحت ترسیم کرده بودند، فاصله داشت... و این دلشوره واقعی زهرای ما- سلام الله علیها- بود. غیر از این چه نگرانی دیگری میتوانست زهرای مظلوم ما را تا آن اندازه به دلشوره اندازد؟
گفتهاند و هنوز هم میگویند که دلشوره فاطمه از غصب فدک بود! و ما در این که فدک غصب شده بود سخنی نداریم ولی بدون کمترین تردیدی میتوان گفت نسبت دادن دلشوره و نگرانی فاطمه زهرا(س) به غصب فدک، نمیتواند ریشه و علت نگرانی دختر پیامبر خدا(ص) با آن همه فضیلت بینظیر و جایگاه برجسته آن حضرت باشد. در خبری موثق آمده است که هارونالرشید، خلیفه عباسی، یکی از نزدیکان خود را نزد امام موسی کاظم علیهالسلام فرستاد و از ایشان خواست محدوده «فدک» را مشخص کند تا آن را به فرزندان فاطمه سلام الله علیها بازگرداند و ماجرای نارضایتی دختر پیامبر خدا(ص) از حاکمان آن روز خاتمه یابد، آن امام بزرگوار در پاسخ خلیفه عباسی، حدود و مرزهای کشور اسلامی در آن روز را به عنوان حدود و مرزهای فدک یاد کرد.
تاریخ نویسان و وقایع نگاران در صدر اسلام برخی از کوچکترین و کم اهمیتترین رخدادهای آن روزها را با دقت و شرح جزئیات آن ثبت کردهاند که امروزه در دست و قابل مراجعه است. مثلاً این که خانه فلان سردار اسلام در کدام نقطه قرار داشت و فلان شخصیت صدر اسلام در کدام جنگ و حتی در کدام نقطه از میدان جنگ کشته شد و یا به شهادت رسید و یا فلان شخص با نیزه حمله میکرد یا با شمشیر و...
بنابراین آیا تعجب آور نیست که تربت پاک دختر پیامبر خدا(ص) با آن همه نقش برجستهای که در اسلام داشته است و آن همه فضیلت و شأن والایی که از قول رسول خدا(ص) درباره آن حضرت نقل شده است «بی نشان» باقی بماند؟!
حالا به بخشی از زمزمه امیرالمؤمنین(ع) به هنگام دفن شبانه فاطمه زهرا(س) مراجعه میکنیم و در آن به وضوح میتوانیم راز تربت بینشان یا به بیان دیگر راز بینشان ماندن تربت زهرای اطهر(س) را دریابیم؛
«ای رسول خدا... سلام من و دخترت را که به دیدار تو آمده و در جوار تو به خاک رفته، پذیرا باش... اکنون امانت به صاحبش رسیده، زهرا از کنار من دامن کشیده و نزد تو آرمیده است... بعد از او، آسمان و زمین زشت مینماید و اندوه دلم، هرگز نمیگشاید...
رفتن فاطمه، دلم را خسته و غصهام را پیوسته کرد و چه زود جمع ما به پریشانی کشید... شکایت خود به خدا میبرم و دخترت را به تو میسپارم. زهرا خواهد گفت که پس از تو چه ستمها بر او روا داشتند... آنچه میخواهی از او بجوی و هرچه خواهی با او بگوی، تا راز دل نزد تو بگشاید و خون دلی که فرو داده است، برون آید...
ای پیامبر خدا... دخترت زهرا، پنهانی به خاک میرود و حال آنکه، هنوز چند روزی بیش، از رحلت تو سپری نشده و هنوز نامت از زبانها نیافتاده است...
ای فاطمه!... اگر بیم آن نبود که ستمگران چیره شوند، برای همیشه در کنار مزارت میماندم و در این ماتم بزرگ جوی اشک از دیده میراندم و...»
چرا فاطمه را شبانه به خاک میسپارند؟ چرا آثار و نشانههای ظاهری قبر او را از میان برمیدارند؟ و چرا علی(ع) بر بینشانی تربت زهرای مرضیه(س) که سفارش خود او بود اصرار میورزد و در نجوای غمزده خویش با رسول خدا(ص) از این بینشانی خبر میدهد؟... در این ماجرا، «پرسش و پاسخ» به هم آمیخته و «جوابها» در متن «سؤالها» جای گرفتهاند... و بینشانی قبر فاطمه(س) یک «نشانه» است. زهرا(س) که پیامبر خدا(ص)، خشنودی او را خشنودی خدا دانسته بود، در بینشانی مدفن خود، از اعتراض به آنچه که آن روزها بعد از رحلت رسول خدا(ص) در مدینه، مرکز حکومت اسلامی در جریان بود، خبر میدهد. اعتراض فاطمه(س) چه بود؟...
چند ده سال بعد، آنچه فاطمه(س) در آن روز دیده بود، برخی دیگر و شاید همگان نیز به وضوح دیده و شاهد وقوع آن بودند ولی آن روز خیلی دیر شده بود. اما، امروز، فاطمه عزیز! دیگر مانند آن روزها تنها نیستی. ملتهای مسلمان با نشانهای که تو با قبر بینشان خود برجای گذاشته بودی، خوش به نشان آمدهاند و بر خرمن و خرگاه دشمنان اسلام که تو دلشوره آن را داشتی آتشی خانمان سوز افکندهاند.
زهرای عزیز، آیا خیل عظیم مردان و زنان دلباختهات را نمیبینی که در سوگ تو لباس عزا بر تن دارند و آیا همین مردم این دوره نبودند که با نام یا زهرا(س) بر دشمنان تاختند؟ به یقین امروز به وضوح میبینی که جوانان این مرز و بوم و همه جهان اسلام با شعار «کلنا عباسک یازینب(س)» بی آنکه در سر سودای سود و در دل غم بود و نبود دنیا را داشته باشند به حمایت از حریم اهل بیت(ع) و حرم زینب کبری سلام الله علیها برخاستهاند.
زهرای عزیز! امروز از فرزند تو فقط به یک اشاره و از امت به سر دویدن است، مگر نیست؟
حسین شریعتمداری
_______________________
* این یادداشت چند سال قبل با عنوان «آن شب غم گرفته» در کیهان منتشر شده بود که بازخوانی آن را در سالروز شهادت حضرت زهرای مرضیه سلام الله علیها بیمناسبت ندانستیم.
.
سیمای حضرت فاطمه(س) در قرآن
(پرسش و پاسخ)
.
مراسم تشییع پیکر شهید استوار یکم «امیرحسین ابراهیمی»
مدافع امنیت در بیرجند
۱۴۰۲/۰۹/۰۴
.
نامه کارگران به آیتالله جنتی درباره اشکالات مصوبات برنامه هفتم
۱۴۰۲/۰۹/۰۴
تعداد صفحات : 167