loading...

تـــو لَـــــی ( دوست شــنـاســی )

* رئیس‌جمهور در جلسه ستاد تنظیم بازار:    راه‌اندازی سامانه‌های هوشمند توزیع کالا در کشور ضروری است     ۱۴۰۰/۱۰/۰۱   آیت‌الله س

طاهر مهدوی بازدید : 22 پنجشنبه 02 دی 1400 نظرات (0)
*
رئیس‌جمهور در جلسه ستاد تنظیم بازار:
 
 راه‌اندازی سامانه‌های هوشمند توزیع کالا در کشور ضروری است
 
  ۱۴۰۰/۱۰/۰۱
 

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی دیروز چهارشنبه (1 دی) در جلسه ستاد تنظیم بازار تقویت و توسعه سامانه‌های هوشمند توزیع کالا در سراسر کشور را برای ایجاد آرامش در بازار و اطمینان مردم ضروری دانست و گفت: شرایط رهاشدگی و قیمت‌های دلخواه در بازار به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست و در این راستا راه‌‌اندازی و توسعه سامانه‌های هوشمند توزیع کالا به ویژه کالاهای معیشتی و روزمره مردم می‌تواند نقش مهمی در کنترل بازار و قیمت‌ها داشته‌ باشد.
رئیسی بر استفاده از بهترین روش‌ها برای رسیدن کالا به دست مردم تاکید کرد و گفت: برنامه و سیاست دولت رسیدن عادلانه کالا به دست مردم است و هیچ تعصب یا محدودیتی بر استفاده از روش خاصی وجود ندارد و مهم این است که کالای مورد نیاز مردم با حفظ کرامت و عزت به دست آنان برسد و مواردی که در گذشته مردم را به حضور در صف‌های طولانی کشانده و کرامت‌شان را خدشه‌دار کردند نباید تکرار شود.
رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه تصمیمات ستاد تنظیم بازار باید به طور کامل اجرا شود، خاطرنشان کرد: اگر برخلاف تصمیمات ستاد تنظیم بازار مدیر مجموعه یا کارخانه‌ای بر اساس مصلحت‌سنجی کالای تولیدی خود را به بازار عرضه نکند تا بعداً با قیمت بالاتری آن را بفروشد،‌ چنین فردی حتی یک روز هم صلاحیت حضور در آن مجموعه را ندارد و باید با وی برخورد شود.
رئیسی تاکید کرد: مجموعه‌هایی که به موجب مقررات، اختیاراتی برای افزایش قیمت‌ها دارند حق ندارند خودسرانه در این رابطه اقدام کنند و باید پیشنهاد خود را به ستاد تنظیم بازار ارائه کند تا پس از بررسی و با توجه به شرایط بازار نسبت به پیشنهاد آنها تصمیم‌گیری شود.
رئیس‌جمهور اهمیت نظارت بر بازار و استفاده از اتحادیه‌های صنفی در این زمینه را مورد تاکید قرار داد و گفت: برای نظارت بازار اگر از مردم و بازاری‌ها و اتحادیه‌های صنفی و شرکت‌های تولید کالا و خدمات استفاده شود در کنترل بازار، تولید و توزیع بسیار موثر و موفق خواهیم بود.
رئیسی تصریح کرد: نظارت بر بازار از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و لازم است به طور روزانه قیمت کالا و خدمات پیگیری و کنترل شود و حتی یک روز هم از آن نباید غفلت شود.
رئیس‌قوه مجریه با تاکید بر ضرورت توجه بر اقلیم هر منطقه و استان در قیمت‌گذاری کالا و خدمات، اظهار داشت: حتی‌الامکان باید از قیمت‌گذاری سراسری روی کالاهای اساسی و معیشتی مردم پرهیز شود چرا که بعضاً قیمت یک نوع کالا در استانی پایین‌تر از قیمت‌ آن در پایتخت باشد و قیمت‌گذاری سراسری به نوعی اجحاف در حق مردم آن استان است.
رئیس‌جمهور بر نظارت و کنترل قیمت لوازم خانگی تاکید کرد و گفت: لوازم مورد نیاز در تهیه جهیزیه از جمله کالاهای اساسی و ضروری مردم محسوب می‌شود لذا ضرورت دارد روی قیمت این لوازم نظارت بیشتری اعمال شود. رئیس‌جمهور همچنین بر پیگیری و عملیاتی شدن طرح جامع تجارت در کمترین زمان ممکن تاکید کرد. رئیسی در ادامه وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر جهاد کشاورزی، استانداران و اعضای ستاد را مخاطب قرار داد و تاکید کرد: در شرایطی که با واکسیناسیون عمومی موفقیت حاصل شد از جانِ مردم صیانت گردید، نان مردم هم بسیار اهمیت دارد و باید با کنترل، پیگیری و نظارت بر حلقه تامین، توزیع و مصرف مراقبت شود تا به مردم اجحاف نشود و سوداگران نتوانند نان مردم را با مشکل مواجه کنند.
به رغم تلاش‌ها وضعیت فعلی
تنظیم و کنترل قیمت‌ها قابل قبول نیست
رئیس‌جمهور همچنین در جلسه هیئت دولت با اشاره به توفیقات دولت سیزدهم در عرصه‌های مختلف از جمله رشد قابل توجه فروش نفت، افزایش تبادلات با کشورهای منطقه اوراسیا و نظایر آن خاطرنشان کرد: با وجود دستاوردهای امیدوارکننده در حوزه‌های مختلف اما وضعیت موجود در عرصه تنظیم و کنترل بازار و قیمت‌ها قابل قبول نیست.
رئیسی درباره مشکلات موجود در مسیر تامین کاغذ مورد نیاز کشور به ویژه برای نشریات تصریح کرد: مسئولین مربوطه موضوع ملی شدن تامین نیازمندی‌های حوزه نشر به ویژه کاغذ را به طور جدی در دستور کار قرار دهند. ظرفیت‌های خوبی در کشور برای خوداتکایی در تولید کاغذ وجود دارد که باید به شکل احسن مورد توجه قرار گیرد.
رئیس‌جمهور با تاکید بر ضرورت هماهنگی کامل در دولت در زمینه اطلاع‌رسانی گفت: اعلام مواضع و اطلاع‌رسانی از مسائل مرتبط با دولت باید کاملا با هماهنگی سخنگوی دولت انجام شود. از سوی دیگر مدیر و محور اقدامات و برنامه‌های اقتصادی دولت شخص معاون اول رئیس‌جمهور است و هر گونه اطلاع‌رسانی درخصوص مباحث اقتصادی نیز باید با هماهنگی ایشان باشد.
در ادامه جلسه صادق خلیلیان استاندار خوزستان گزارشی از اقدامات انجام شده در این استان ارائه کرد که رئیس‌جمهور در این رابطه گفت: خوزستان خط مقدم دفاع از اسلام، ایران، انقلاب و نظام جمهوری اسلامی بوده و هست و همه ما به این استان و مردم نجیب و فداکار آن بدهکاریم.
رئیسی با اشاره به اینکه با وجود ثروت‌های زیرزمینی فراوان در استان خوزستان و درآمدهای حاصله از آن، از این امکان برای رفع محرومیت مردم استان به خوبی استفاده نشده است، از استاندار خواست با همکاری علمای منطقه، از همه ظرفیت‌ها و نیروهای جهادی حزب‌اللهی و کارآمد برای توسعه استان و رفاه مردم بهره بگیرد.
رئیس‌جمهور فروش اموال مازاد را از سیاست‌های در دست اجرای دولت برشمرد و بر اجرای این طرح در استان خوزستان برای بهره‌مندی مردم از درآمدهای حاصل از آن تاکید کرد.
رئیسی با بیان اینکه هنوز بخشی از مصوبات سفر مقام معظم رهبری به استان خوزستان به طور کامل اجرا نشده است، اضافه کرد: معتقدیم یکی از راه‌های برون رفت از مشکلات این استان اجرای کامل طرح‌های مصوب سفر مقام معظم رهبری است.
تقدیر از اقدامات خوب انجام شده
برای باز‌سازی مناطق زلزله زده
رئیس‌جمهور با اشاره به کارهای خوبی که در زمینه باز‌سازی منطقه زلزله‌زده و اسکان مردم‌اندیکا انجام شده است، بر ضرورت اقدام جهادی برای اتمام برنامه‌های باز‌سازی منطقه با توجه به فرارسیدن فصل سرما تاکید کرد.
رئیسی بر اهمیت اولویت‌بندی در اجرای طرح‌های نیمه‌تمام تاکید کرد و اظهار داشت: باید از وزارت نفت که در راستای عمل به مسئولیت‌های اجتماعی خود اعتبار قابل توجهی به ویژه برای استان خوزستان تخصیص داده است، قدردانی کنم. با این وجود مسئله آب و فاضلاب خوزستان یکی از اولویت‌های مشکلات استان است که آنچنانکه باید برای برطرف شدن آن عمل نشده و لازم است در این زمینه گام‌های موثرتری برداشته شود.
رئیس‌جمهور همچنین تاکید کرد که با توجه به شرایط اقلیمی، اصلاح الگوی کشت محصولات کشاورزی در خوزستان باید در دستور کار استاندار قرار داشته باشد.
همچنین استاندار خوزستان در این جلسه به طور خاص درباره مشکلات مجتمع نیشکر هفت‌تپه و اقدامات انجام شده برای حل آنها از جمله تسویه مطالبات کارگران توضیحاتی ارائه کرد و گفت که مطالبات کارگران این مجتمع تا حدود زیادی تسویه شده است. بر این اساس برنامه سه ساله‌ای برای حل و فصل کامل مشکلات این شرکت و رسیدن آن به سودآوری طراحی شده است. خلیلیان همچنین اقدامات انجام شده برای مدیریت مسئله خشکسالی در استان را تشریح کرده که توانسته با همکاری دستگاه‌های اجرایی مختلف و اصلاح الگوی کشت محصولات کشاورزی تا حدود زیادی مشکلات کم‌آبی استان را برطرف کند.
ماموریت به معاون اجرایی
برای پیگیری حل مشکلات خوزستان
رئیس‌جمهور نیز به معاون اجرایی خود دستور داد که جلسه مجزایی با استاندار و مدیران استان برگزار کرده و در صورت لزوم به خوزستان سفر کند تا مسائل و پروژه‌های اولویت‌دار استان احصاء شده و حسب اقتضاء در جلسه دولت مطرح شده یا برای اخذ دستور به رئیس‌جمهور ارائه شود.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟