loading...

تـــو لَـــــی ( دوست شــنـاســی )

. ایران در رسانه های جهان      ۱۴۰۲/۰۷/۲۹   رایزنی روسیه با باکو پیرامون نشست «3+3» با حضور ایران و کشورهای دیگر وزرای خارجه روسیه و جمهوری آذرب

طاهر مهدوی بازدید : 10 یکشنبه 30 مهر 1402 نظرات (0)

.

ایران در رسانه های جهان  

   ۱۴۰۲/۰۷/۲۹

ایران در رسانه های جهان: از احتمال حمله اسرائیل تا «اعترافات» آشتیانی
 
رایزنی روسیه با باکو پیرامون نشست «3+3» با حضور ایران و کشورهای دیگر
وزرای خارجه روسیه و جمهوری آذربایجان درخصوص برگزاری نشست صلح بین باکو و ایروان با حضور ایران و برخی کشورهای دیگر گفت‌وگو کردند.
به گزارش خبرگزاری «نیوز آرمنیا»، «سرگئی لاوروف» و «جیحون بایراموف» وزرای امور خارجه روسیه و جمهوری آذربایجان روز شنبه درباره نشست صلح جمهوری آذربایجان با ارمنستان با حضور کشورهای همسایه تلفنی گفت‌وگو کردند. بر اساس این گزارش، این دو وزیر خارجه در مورد مسائل جاری، روابط دوجانبه و همچنین رویداد‌های منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌وگو کردند.
«نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان اخیرا اعلام کرد که با برگزاری نشستی در قالب «۳+۳» (جمهوری آذربایجان، ارمنستان، ایران، گرجستان، ترکیه و روسیه) که با پیشنهاد «الهام علی اف» رئیس‌جمهور آذربایجان بوده، موافقت کرده است. پاشینیان در این باره گفت: «در آن زمان توافق شد که نشست بعدی در قالب «۳+۳» در تهران برگزار شود، ما آمادگی داریم مذاکرات را در این قالب ادامه دهیم.»
به گزارش این منبع خبری، در تماس تلفنی بین لاوروف و بایراموف مذاکرات بین باکو و ایروان در قالب گروه «3+3» مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
جمهوری آذربایجان و ارمنستان تاکنون ۲ بار با هم جنگیده‌اند. در تازه‌ترین تنش بین این دو کشور همسایه، جمهوری آذربایجان با حمله برق‌آسا به قره‌باغ کوهستانی قسمت‌هایی از این منطقه را به تصرف درآورد. در پی این عملیات جمهوری خودخوانده قره‌باغ کوهستانی اعلام انحلال کرد و تقریباً همه ساکنان ارمنی این منطقه به ارمنستان‌گریختند.
رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان اخیرا در سخنانی بحث برانگیز از بازگشت به «زنگزور» منطقه مورد مناقشه با ارمنستان خبر داد. «الهام علی اف» رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان اظهار داشت: «به زنگزور هم برمی‌گردیم، اما با آرامش.»
به گزارش فارس، این در حالی است که ارمنستان بر این باور است که ایجاد این کریدور ادعایی باعث قطع دائم مرزهای ایران و ارمنستان می‌شود و به باکو دسترسی بدون مانع به جمهوری خودمختار «نخجوان» خواهد داد.
 
 
المانیتور: ماشه جبهه مقاومت ممکن است در روزهای آینده علیه اسرائیل کشیده شود
 
المانیتور می‌افزاید: از زمان شروع جنگ بین اسرائیل و شبه‌نظامیان غزه، ایران- به‌عنوان یک بازیگر اصلی منطقه‌ای و متحد اصلی جنبش حماس- یک کارزار دیپلماتیک فعال را برای منزوی کردن اسرائیل دنبال کرده است. در عین حال، تلاش کرده است تصویر یک طرف بی‌علاقه به سرریز درگیری را به نمایش بگذارد.
این رسانه انگلیسی عربی می‌افزاید: اما اگر دشمن قسم‌خورده‌اش (رژیم صهیونیستی) به حمله زمینی وعده داده شده خود به نوار غزه محاصره شده ادامه دهد، جمهوری اسلامی چه واکنشی نشان خواهد داد؟
المانیتور در ادامه اظهار می‌دارد: حمایت از آرمان فلسطین یکی از اصول ایدئولوژیک حکومت دینی شیعی ایران از زمان پیدایش آن، پس از انقلاب 1979 بوده است. ایران، طی چهار دهه گذشته شبکه‌ای از نیروهای نیابتی خود را در سراسر خاورمیانه برای «صدور انقلاب» و تقویت نفوذ منطقه‌ای پرورش داده، تأمین مالی کرده، تسلیح و گسترش داده است.
این رسانه همچنین عنوان می‌دارد: «راه قدس [بیت‌المقدس] از کربلا می‌گذرد» شعاری گویا در شعارهای جمهوری اسلامی است که تلاش‌های تهران – از عراق، سوریه و یمن گرفته تا لبنان و سرزمین‌های اشغالی – برای مبارزه غیرمستقیم با اسرائیل و هدف قرار دادن منافع آمریکا را تقویت می‌کند.
المانیتور می‌افزاید: در پی حملات هوایی مداوم اسرائیل به غزه که با حمله غافلگیرکننده حماس به جوامع جنوبی اسرائیل در 7 اکتبر آغاز شد، ایران اکنون هشدار داده است که یک درگیری منطقه‌ای ممکن است نزدیک باشد.
آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی روز سه‌شنبه در سخنانی گفتند: «اگر رژیم صهیونیستی از توقف حملات خود امتناع کند، هیچ‌کس نمی‌تواند جلوی نیروهای مقاومت را بگیرد». 
در ادامه این گزارش عنوان شده: با توجه به اینکه توانایی‌های موشکی حزب‌الله در سال‌های اخیر به‌طور قابل‌توجهی توسط تهران تقویت شده است، شبه‌نظامیان لبنان در حال حاضر بزرگ‌ترین تهدید برای اسرائیل هستند. پس از دیدار هفته گذشته با حسن نصرالله، رهبر این گروه، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه‌ای با تلویزیون دولتی با اعتماد به نفس خاصی صحبت کرد.
المانیتور به نقل از امیرعبداللهیان عنوان می‌دارد: نیروهای مقاومت با قاطعیت به من گفتند که آماده هرگونه رؤیارویی مستقیم با رژیم صهیونیستی هستند. به گفته وی، اگر اسرائیل به حمله برنامه‌ریزی شده خود در غزه ادامه دهد، نیروهای نیابتی مورد حمایت ایران را به اقدام وادار می‌کند و در نهایت منجر به «نقشه‌گذاری مجدد» اسرائیل و واگذاری اراضی می‌شود.
این پایگاه خبری تحلیلی عنوان می‌دارد: دور نگه داشتن دشمن از طریق نبردهای فراتر از مرزهای ایران، دکترینی حیاتی در دستور کار امنیتی و سیاست خارجی تهران بوده است که به ویژه توسط قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (سپاه) ترویج و پیگیری می‌شود.
المانیتور می‌افزاید: وزیر امور خارجه ایران با قرار دادن این سیاست در چارچوب جنگ جاری، گفت: «اگر امروز نتوانیم از غزه دفاع کنیم، باید با بمب‌هایی که روی بیمارستان‌های کودکان در شهرهای خودمان می‌ریزند، مواجه شویم.»
این رسانه انگلیسی عربی همچنین تصریح می‌کند: تلویزیون دولتی ایران روز چهارشنبه گزارشی را منتشر کرد که در آن به تفصیل توضیح داد که چگونه نیروهای نیابتی ایران می‌توانند اسرائیل را از سه جهت مختلف ازدحام کنند.
المانیتور عنوان می‌دارد: بر اساس آن سناریو، حزب‌الله از شمال، حوثی‌های یمن از جنوب و شبه‌نظامیان مستقر در عراق و سوریه از شرق می‌توانند رگبار موشک‌ها و راکت‌های ساخت ایران را به اسرائیل ببارانند. در این گزارش آمده است: «ماشه ممکن است در روزهای آینده کشیده شود.»
این رسانه همچنین اظهار داشت: علی‌رغم لفاظی‌های آتش‌زای ضد اسرائیلی و ضدآمریکایی در زمان تشدید تنش‌های منطقه‌ای، رهبری ایران در بیشتر موارد بر هر وسوسه‌ای برای عجله در درگیری غلبه کرده است. سلسله ترورهای دانشمندان هسته‌ای و موشکی ایران و حملات خرابکارانه به تأسیسات هسته‌ای منتسب به اسرائیل در دهه گذشته، هرگز ایران را وارد درگیری نظامی نکرد.
المانیتور مدعی است: در صورت گسترش جنگ، ایران ممکن است روی حمایت روسیه و چین، متحدان کلیدی که از محکومیت علنی حماس برای کشتن صدها غیرنظامی اسرائیلی خودداری کرده‌اند، حساب کند. این دو به‌طور فزاینده‌ای همکاری نظامی با جمهوری اسلامی از جمله رزمایش مشترک در آب‌های بین‌المللی را تقویت کرده‌اند.
در ادامه این گزارش عنوان شده: تهران در حالی که از رؤیارویی مستقیم با اسرائیل و ایالات متحده خودداری می‌کند، مدت‌هاست که تهدید کرده است که از کارت نفت در خلیج‌فارس استفاده خواهد کرد، جایی که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با توقیف کشتی‌های بین‌المللی و تهدید نیروهای دریایی ایالات متحده، عضلات خود را به کار انداخته است.
برخی در ایران بار دیگر تهدید بسته شدن تنگه هرمز را پیشنهاد می‌کنند
المانیتور مدعی است: در بحبوحه تشدید تنش‌های اسرائیل و حماس، برخی در ایران بار دیگر تهدید خود را درباره بسته شدن تنگه هرمز، مهم‌ترین و استراتژیک‌ترین مسیر جهان برای حمل‌ونقل نفت خام و حیاتی برای تجارت بین‌المللی پیشنهاد می‌کنند.
در انتهای این گزارش همچنین عنوان شده است: ایران به دنبال آن است که با استفاده از نزدیکی خود به تنگه، دستور کار خود را پیش ببرد و در هر درگیری منطقه‌ای با اسرائیل دست برتر را به دست آورد. مقامات بر این باورند که هرگونه بسته شدن آبراه حیاتی که باعث افزایش سرسام‌آور قیمت نفت و بی‌قراری در بازارهای جهانی می‌شود می‌تواند به شدت بر پایان بازی تأثیر بگذارد.
 
سفرای کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با مردم فلسطین اعلام همبستگی کردند
سادات میدانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در رومانی به همراه سفرا و نمایندگان دیپلماتیک از کشورهای اردن، الجزایر، اندونزی، ترکیه، تونس، سودان، سوریه، عراق، عربستان سعودی، فلسطین، قطر، کویت، لبنان، لیبی و مراکش در مقابل سفارت فلسطین در بخارست گردهم آمدند تا ضمن محکومیت اقدامات رژیم صهیونیستی حمایت خود را از مردم فلسطین نشان دهند و اعتراض خود را برای اقدام وحشی‌گرایانه رژیم صهیونیستی در حمله به مردم بی‌دفاع در بیمارستان الاهلی غزه به گوش جهانیان علی‌الخصوص مردم رومانی برسانند.
سفرای کشور‌های عضو سازمان کنفرانس اسلامی در بخارست طی بیانیه‌ای رسانه‌ای اعلام کردند: حمله رژیم غاصب صهیونیستی به بیمارستان الاهلی غزه که منجر به کشته و زخمی شدن صدها غیرنظامی بی‌گناه شد را به شدت محکوم می‌کنند و این اقدام شنیع، نقض آشکار تمام اصول حقوق بشر بین‌المللی است.
به گزارش ایرنا، این اعلام همبستگی در چارچوب تصمیم اخیر وزرای امور خارجه سازمان همکاری اسلامی در جده انجام گرفت و سفرای کشورهای اسلامی توقف فوری و کامل تجاوزات وحشتناک نیروهای اشغالگر اسرائیل به نوار غزه، کرانه باختری و اماکن مقدس مسلمانان و مسیحیان و همچنین رفع فوری محاصره تحمیل شده به نوار غزه و اجازه ارسال فوری کمک‌های بشردوستانه، پزشکی و امدادی را خواستار شدند.

نیویورک تایمز: حمله زمینی به غزه شکست راهبردی آمریکا و اسرائیل است
طرح مشترک آمریکا و صهیونیست‌ها برای مردم غزه چیست؟ - مشرق نیوز
«حمله زمینی به غزه می‌تواند شکست تحقیرآمیز اسرائیل از حماس را به دنبال داشته باشد. این می‌تواند اسرائیل را به دام بیندازد و آمریکا را وارد جنگ دیگری در خاورمیانه کند».
روزنامه نیویورک تایمز در یادداشتی که از سوی توماس فریدمن به نگارش درآمده، تصور یکسره کردن کار مقاومت فلسطین در غزه را اشتباه نامید و نوشت: اسرائیلی‌ها خواستار شکست دادن حماس و رفع تهدید غزه با تعبیر «یک بار برای همیشه» هستند. این خطرناک‌ترین جمله است. واقعیت آن است که تمام جنبش‌های اسلام گرا و شبه‌نظامی از طالبان گرفته تا حماس، جهاد اسلامی فلسطین، حزب‌الله لبنان و انصارالله در یمن همگی ریشه‌های عمیق فرهنگی، اجتماعی، مذهبی و سیاسی در جوامع خود دارند. آنها به منابع بی‌پایانی از جوانان برای بسیج‌گری دسترس دارند. به همین علت هم هست که هیچ یک از این جنبش‌ها یک بار برای همیشه حذف نشده‌اند. اشغال دوباره غزه اشتباهی بزرگ برای اسرائیل خواهد بود. چنین اقدامی می‌تواند شکست تاکتیکی تحقیرآمیز اسرائیل از حماس را به دنبال داشته باشد و برای اسرائیل به یک بحران استراتژیک در بلندمدت تبدیل شود. این می‌تواند اسرائیل را به دام بیندازد، آمریکا را وارد جنگ دیگری در خاورمیانه کند و مهم‌ترین منافع حال حاضر سیاست خارجی آمریکا را تضعیف کند: کمک به اوکراین برای جدا شدن از روسیه به منظور پیوستن به غرب، مهار چین و شکل دادن به یک بلوک طرفدار آمریکا که عربستان سعودی و مصر و سایر کشور‌های عربی در کنار اسرائیل را شامل می‌شود و بتواند توازن قوا را در برابر ایران ایجاد کند.
اگر اسرائیل وارد غزه شود، توافق ابراهیم از هم پاشیده خواهد شد و دو متحد ما یعنی مصر و اردن بی‌ثبات شده و عادی ‌سازی رابطه اسرائیل با عربستان را غیر ممکن خواهد ساخت و همه این موارد در کنار یکدیگر، شکست‌های استراتژیک بزرگی خواهند بود. همچنین، این وضعیت کرانه باختری را به آتش کشیده و باعث آغاز جنگ بین فلسطینیان و شهرک‌نشینان می‌شود.
اسرائیل چه کاری باید انجام دهد تا اطمینان حاصل شود که حمله‌ای مانند آنچه حماس انجام داد دیگر هرگز تکرار نشود؟ پاسخ هر چه باشد این نیست که ۳۶۰ هزار نیروی ذخیره بسیج شوند تا وارد جنگ شهری در یکی از پرجمعیت‌ترین نقاط جهان شوند. این، اقتصاد اسرائیل و موقعیت جهانی آن را درهم خواهد شکست. این دوراهی‌ها باید بایدن را وادار به تندتر کردن موضع خود کند. بایدن باید بداند که نتانیاهو برای مدیریت این جنگ، یک بازیگر منطقی مناسب نیست. پس از چنین شکست عظیمی قدرتمندترین و متحد‌کننده‌ترین کاری که نتانیاهو می‌تواند انجام دهد آن است که انتخابات جدید اسرائیل را ظرف مدت شش یا نه ماه برگزار کند و اعلام نماید که نامزد نخواهد شد.
او در حال پایان دادن به کار خود در سیاست است و بنابراین اسرائیلی‌ها نمی‌توانند اعتماد کنند که هر تصمیمی که او در مورد غزه و حماس بگیرد تنها با در نظر گرفتن منافع اسرائیل خواهد بود. او برای نفع شخصی خود به منظور دور ماندن از زندان به دلیل مواجهه با اتهامات فساد مجبور به نگه‌داشتن دیوانه‌های دست راستی در دولتش هست؛ افرادی که تخیل اشغال مجدد غزه و باز‌سازی شهرک‌نشین‌های یهودی در آنجا را در سر می‌پرورانند.
نتانیاهو و اطرافیانش بر این تصور هستند که یک پیروزی نظامی بزرگ و کوتاه مدت می‌تواند برای رای دهندگان اسرائیلی به‌عنوان جبران ناکامی‌های اخیرا قلمداد شود. همان‌طور که «هاارتص» نوشت: 
«ترکیب غیرمعمولی از افراد در راس هیئت حاکمه اسرائیل هستند؛ نخست‌وزیری نامناسب با شخصیتی تقریبا شکسپیری که با خطر شخصی نتیجه گیری شرم‌آور مواجه است. رو‌به‌روی او یک سرباز ارتشی قرار دارد که کتک خورده و دچار احساس گناه شده. این دستورالعمل کاملی برای تصمیم‌گیری سنجیده نیست».
اگر اسرائیل اعلام کند که فعلا تصمیم گرفته از تهاجم به غزه صرف‌نظر کند و به دنبال ابزار‌های جراحی بیش‌تری برای از بین بردن یا تسخیر رهبری حماس خواهد بود و در عین حال تلاش می‌کند تا راهکاری برای آزاد‌سازی گروگان‌ها بیابد نه‌تنها از آسیب رسیدن بیشتر به خود جلوگیری می‌کند بلکه به خود و متحدانش فرصت خواهد داد تا درباره چگونگی ایجاد یک بدیل مشروع برای حماس با فلسطینیان فکر کنند.
«جان آرکیلا» استاد بازنشسته استراتژی در دانشکده تحصیلات تکمیلی نیروی دریایی آمریکا می‌گوید: یک اقدام انتقامی خشم‌آلود از سوی اسرائیل، اساس معضلات استراتژیک را تغییر نمی‌دهد و اقدامی بسیار غیر عاقلانه قلمداد خواهد شد.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟