loading...

تـــو لَـــــی ( دوست شــنـاســی )

. کاظمی‌قمی:  حساسیت کشورهای منطقه در موضوع آب به وزیر خارجه طالبان گوشزد شد    ۱۴۰۲/۰۷/۰۹ حسن کاظمی قمی‌، سفیر و نماینده ویژه رئیس‌جمهور کشورمان در امور اف

طاهر مهدوی بازدید : 11 چهارشنبه 12 مهر 1402 نظرات (0)
.
کاظمی‌قمی:
 حساسیت کشورهای منطقه در موضوع آب به وزیر خارجه طالبان گوشزد شد 
  ۱۴۰۲/۰۷/۰۹

حسن کاظمی قمی - ایرنا

حسن کاظمی قمی‌، سفیر و نماینده ویژه رئیس‌جمهور کشورمان در امور افغانستان‌، در پایان پنجمین اجلاس روند افغانستان به میزبانی شهر کازان در جمهوری تاتارستان روسیه؛ شکل‌گیری گروه تماس توسط کشورهای همسایه افغانستان را مهم‌ترین دستاورد نشست امسال عنوان کرد و گفت: با وجودی که بیش از دو سال از فرار آمریکایی‌ها از افغانستان سپری می‌شود‌، اما این کشور همچنان به شیطنت‌های خود در افغانستان ادامه می‌دهد و به‌دنبال ایجاد دغدغه و نگرانی برای کشورهای منطقه از جمله همسایگان افغانستان است.
کاظمی‌قمی با ‌اشاره به حضور ۱۳ کشور منطقه از جمله ایران‌، روسیه‌، هند‌، چین‌، پاکستان‌، افغانستان‌، ازبکستان‌، ترکمنستان‌، تاجیکستان‌، قزاقستان‌، قرقیزستان‌، عربستان سعودی و امارات در اجلاس کازان گفت: چالش‌های اقتصادی و امنیتی در افغانستان بیش از هر چیز ناشی از ۲۰ سال ‌اشغالگری آمریکا‌، ناتو و متحدان آنها در این کشور و نابودی زیرساخت‌های اقتصادی و بنیان‌های امنیتی در افغانستان است.
 نماینده ویژه رئیس‌جمهور کشورمان در امور افغانستان در گفت‌وگو با صدا و سیما به ادامه حمایت‌های آمریکا از تروریسم و داعش ‌اشاره و تاکید کرد: واشنگتن با تشدید بی‌ثباتی و ناامن‌‌سازی افغانستان قصد دارد شرایطی ایجاد کند که نگرانی و دغدغه همسایگان افغانستان و کشورهای منطقه ادامه داشته باشد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان گفت: کشورهای همسایه به این جمع‌بندی رسیدند که باید در یک حرکت دسته‌جمعی و ابتکار منطقه‌ای‌، ضمن همکاری با حاکمان کابل‌، شرایط را در افغانستان تغییر دهند.
کاظمی‌قمی به بهبود نسبی شرایط امنیتی و ممنوع شدن کشت موادمخدر در این کشور ‌اشاره و تاکید کرد: علی‌رغم این تلاش‌ها‌، هنوز از حجم مهاجرین افغان به کشورهای همسایه کاسته نشده و قاچاق موادمخدر نیز ادامه دارد.
وی به اهداف پشت پرده آمریکایی در تداوم حمایت از داعش شاخه خراسان ‌اشاره و تصریح کرد: واشنگتن قصد دارد با تقویت داعش خراسان‌، ابتدا کشورهای آسیای میانه را ناامن کند و در ادامه به بهانه مبارزه با داعش در این کشورها پایگاه تاسیس کند.
نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان به ابتکارات کشورهای همسایه افغانستان برای کمک به بهبود شرایط اقتصادی و معیشتی‌، تثبیت امنیت و فرآیند سیاسی در افغانستان ‌اشاره کرد و گفت: کشورهای حاضر در اجلاس مسکو اتفاق نظر داشتند که لازمه بهبود اوضاع در افغانستان‌، تشکیل دولتی است که مورد اعتماد مردم و پاسخگو باشد.
حسن کاظمی‌قمی با‌اشاره به ضرورت حمایت سازمان ملل متحد و جامعه بین‌المللی از ابتکارات منطقه‌ای گفت: یکی از مهم‌ترین تصمیمات کشورهای شرکت‌کننده در این اجلاس‌، شکل‌گیری گروه تماس توسط همسایگان و کشورهای منطقه بود.
وی با بیان اینکه غربی‌ها از تشکیل گروه تماس بین‌المللی حمایت می‌کنند، گفت: معنای گروه تماس بین‌المللی‌، حضور دوباره آمریکا و ناتو خواهد بود و چنین گروهی که مسبب اصلی اوضاع نابسامان افغانستان است‌، نه تنها خدمتی به بهبود شرایط نمی‌کند، بلکه بر مشکلات خواهد افزود.
حساسیت کشورهای منطقه به وزیر امورخارجه حکومت سرپرستی افغانستان گوشزد شد
حسن‌ کاظمی‌قمی مسئله آب را از دیگر دستور کارهای اجلاس امسال عنوان کرد و افزود: موضوع آب ممکن است برای کشورهای همسایه افغانستان نگرانی‌هایی ایجاد کند‌، به همین علت‌، این مسئله مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت و  مواضع و حساسیت کشورهای منطقه به وزیرامورخارجه حکومت سرپرستی افغانستان گوشزد شد.
نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان‌، به دعوت از هیئت افغانستان به سرپرستی وزیرامورخارجه حکومت سرپرستی این کشور ‌اشاره و تاکید کرد: در این نشست به اعضای هیئت گفته شد که اگر حمایت کشورهای منطقه و همسایگان را می‌خواهند‌، باید دولتی پاسخگو و مورد اعتماد مردم این کشور شکل بگیرد.
به گزارش ایسنا، کاظمی قمی گفت: با تشکیل گروه تماس می‌توانیم گفت‌وگوهای کابل و همکاری اقتصادی و امنیتی در مرزها و داخل خاک افغانستان را عملیاتی کنیم.
کارشناسان سعودی:
روادید با ایران باید لغو شود
 
نظر کارشناسان سعودی درباره لغو روادید با ایران

 

پس از گشایش فصلی جدید در روابط جمهوری اسلامی ایران و عربستان، کارشناسان سعودی تأکید دارند که باید روادید بین دو کشور لغو شود.
عبدالله العسیری کارشناس مسائل نظامی سعودی به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: از سرگیری روابط دیپلماتیک بین دو کشور که از چند ماه پیش صورت گرفت، برآیند تمایل رهبران سیاسی دو کشور به سمت تقویت روابط است تا به سود منافع مشترک آنان باشد.
العسیری در ادامه افزود: پس از تلاش‌های صورت گرفته بین دو کشور، باید روادید بین ایران و سعودی لغو شود. در این مرحله باید روادید گردشگری لغو شود. کما اینکه همکاری بین دو کشور، ابعاد مختلفی خواهد داشت تا در راستای منافع آنان باشد.
ایران و عربستان ۱۹ اسفند ۱۴۰۱ و بعد از پنج دور مذاکره امنیتی در عراق (از فروردین ۱۴۰۰ آغاز و آخرین دور آن اردیبهشت ۱۴۰۱) و سه دور گفت‌وگو در عمان و وساطت‌های این دو کشور در نهایت در پکن به توافق رسیدند تا روابط دیپلماتیک را از سر بگیرند.
پیش زمینه این توافق سفر آیت‌الله رئیسی به پکن در بهمن ماه ۱۴۰۱ و هماهنگی‌های به عمل آمده از سوی «شی جین پینگ» رئیس‌جمهور چین در سفرش به پکن و رایزنی‌های انجام شده مقامات چین با عربستان بود.
عیسی آل فایق که از کارشناسان مسائل راهبردی و امنیت بین‌الملل سعودی است، در این زمینه گفت: از ماه مارس گذشته، پس از امضای توافق از سرگیری روابط بین دو کشور، فصل تازه‌ای در روابط ایران و عربستان آغاز شده است.
آل فایق با ‌اشاره به اینکه اجرای این توافق از همان زمان آغاز شده است، تصریح کرد: در راستای از سرگیری روابط دیپلماتیک، امکان لغو ویزای گردشگری وجود دارد.
به گزارش فارس آل فایق با بیان اینکه منفعت اقتصادی، بُعد مثبت توافق ایران و عربستان است، خاطر نشان کرد: باید اجازه افزایش تبادلات تجاری را داد و به ارتباط فرهنگی بین دو ملت ادامه داد تا با آثار گردشگری دو کشور آشنا شوند.
این کارشناس سعودی با‌ اشاره به لزوم اجرای توافقات امنیتی بین دو کشور، در پایان تأکید کرد: باید ادامه همکاری با طرف ایرانی را تضمین کرد تا امنیت در منطقه تقویت شود و به جای درگیری‌های فرقه‌ای، از منابع طبیعی، انسانی و مالی آن، برای توسعه پایدار استفاده کرد.

 
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟