loading...

تـــو لَـــــی ( دوست شــنـاســی )

. در گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با الجزیره مطرح شد:  التماس آمریکا و غرب به حزب‌الله در 28 پیام: لطفاً خویشتنداری کنید     ۱۴۰۲/۰۹/۰۷ وزیر امور خارجه گفت: آ

طاهر مهدوی بازدید : 11 چهارشنبه 08 آذر 1402 نظرات (0)
.
در گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با الجزیره مطرح شد:
 التماس آمریکا و غرب به حزب‌الله در 28 پیام:
لطفاً خویشتنداری کنید  
  ۱۴۰۲/۰۹/۰۷

مصاحبه مهم امیرعبداللهیان با الجزیره

وزیر امور خارجه گفت: آمریکا در سال ۲۰۰۶ و تحولات پس از آن در مورد لبنان تلاش زیادی کرد، در درجه اول برای نابودی و حذف حزب‌الله در لبنان و سپس برای خلع سلاح حزب‌الله در لبنان، لیکن هیچ یک از این آرزوها به مرحله عمل نرسید و امروز حزب‌الله یکی از قوی‌ترین نیروهای مقاومت در منطقه است.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در روزهای گذشته با شبکه خبری الجزیره در خصوص تحولات منطقه و مسئله فلسطین گفت‌گو کرد.
وزیر خارجه کشورمان در ابتدای این گفت‌و‌گو ضمن تقدیر از شبکه الجزیره برای پوشش خبری جنایات صهیونیست‌ها در غزه، عنوان داشت: رژیم اسرائیل بدون حمایت کامل آمریکا قادر نبود چنین جنایاتی را برای چندمین بار علیه فلسطین مرتکب شود. مسئولیت آنچه که در ۶ هفته گذشته شاهد بودیم به طور مستقیم متوجه آمریکا و جنایتکاران جنگی رژیم اسرائیل است.
وی افزود: این تجاوز و جنایات باید متوقف شود و این آتش‌بس موقت باید تبدیل به یک آتش‌بس دائم شود، در غیر این صورت منطقه با شرایط جدیدی مواجه خواهد شد و رژیم صهیونیستی و آمریکایی‌ها باید تبعات سخت هرگونه عدم توقف پایدار جنایات جنگی اسرائیل را بپذیرند.
امیرعبداللهیان درباره نقش آمریکا در این جنگ خاطرنشان کرد: اسرائیل از ادامه و توسعه جنگ استقبال خواهد کرد، اما در صورتی این وضعیت مورد استقبال اسرائیل خواهد بود که مثل شش هفته گذشته نظامیان آمریکا و همه بخش‌های امنیتی، سیاسی و رسانه‌ای آمریکا به صورت کامل در کنار رژیم جعلی اسرائیل قرار داشته باشند. ما از طریق واسطه‌هایی مطلع شدیم که در ۱۰ روز گذشته دولت آمریکا و کاخ سفید به این جمع‌بندی رسیده‌اند که این‌گونه ادامه دادن به حمایت از اسرائیل حتی به نفع سیاستمداران آمریکا و کاخ سفید نیست و آمریکا اکنون اراده لازم را برای توقف جنایات جنگی رژیم اسرائیل و رسیدن به یک آتش‌بس پایدار، ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه، جلوگیری از کوچ اجباری و احترام به حقوق فلسطینیان دارد.
آمریکایی‌ها همواره در پیام‌ها تأکید کرده‌اند که به دنبال توسعه دامنه جنگ نیستند
امیرعبداللهیان در ادامه اظهار داشت: ما پیام‌هایی را در شش هفته گذشته از آمریکا از طریق دیپلماتیک، به طور مشخص از طریق سفارت سوئیس در تهران که حافظ منافع ایالات متحده آمریکاست، دریافت کردیم. آمریکایی‌ها همواره در پیام‌ها تاکید کرده‌اند که به دنبال توسعه دامنه جنگ نیستند. البته ما در پاسخ به آنها اعلام کردیم که اگرچه شما می‌گویید به دنبال توسعه دامنه جنگ نیستید اما با قرار گرفتن در کنار رژیم اسرائیل و ارسال گسترده سلاح و امکانات از همه پایگاه‌های آمریکایی در منطقه به سوی رژیم اسرائیل و تل‌آویو عملا شدت و دامنه جنگ را گسترش داده‌اید. طبعا گسترش دامنه جنگ در منطقه در هفته‌های گذشته بخشی از واکنش طبیعی نیروهای مقاومت در منطقه علیه این اقدام یکجانبه و حمایت کامل نظامی آمریکا از حملات اسرائیل و کشتار و قتل عام زنان و کودکان فلسطینی بود.
هر اقدام رژیم صهیونیستی علیه امنیت جمهوری اسلامی ایران با پاسخی پشیمان‌کننده مواجه خواهد شد
وی درباره تهدید صهیونیست‌ها به ترور فرماندهان مقاومت اسلامی و پاسخ ایران به این تهدیدات عنوان داشت: ما با صدای بلند همواره در حمایت از فلسطین و مقاومت سخن گفته‌ایم. البته برای موضوع فلسطین راه‌حل سیاسی و دموکراتیکی را در سازمان ملل متحد به ثبت رسانده‌ایم. طبعاً هر اقدام رژیم صهیونیستی علیه امنیت جمهوری اسلامی ایران با پاسخی پشیمان‌کننده مواجه خواهد شد.
سکاندار دستگاه دیپلماسی ایران در پاسخ به سؤالی درباره طرح
دو کشوری تصریح کرد: ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران از تشکیل دولت واحد فلسطینی در سراسر سرزمین تاریخی و مادری فلسطینیان به پایتختی قدس شریف حمایت می‌کنیم. راهکار سیاسی ایران مبتنی بر برگزاری رفراندومی بین ساکنان اصیل فلسطین- شامل یهودیان، مسیحیان و مسلمانان- و تعیین سرنوشت از طریق رفراندوم است. ما معتقدیم این مردم اصیل فلسطین هستند که باید تصمیم بگیرند. وقتی از مردمان اصیل فلسطین سخن می‌گوییم، علاوه‌بر مسلمانان و مسیحیان، به حقوق مردمان یهودی اصیل فلسطینی نیز توجه داریم. طبعاً جمهوری اسلامی ایران به انتخاب، رأی و نظر مردمان اصیل فلسطین احترام خواهد گذاشت.
هنوز 90 درصد توان و تسلیحات مقاومت وارد نشده است
امیرعبداللهیان افزود: علی‌رغم گذشت ۶ هفته از تجاوزات گسترده صهیونیست‌ها علیه غزه، و در حالی که آنها اعلام می‌کردند هدفشان نابودی حماس است، حماس در غزه استقرار و بر آن کنترل و اشراف دارد. من شب گذشته با آقای شیخ اسماعیل هنیه در دوحه گفت‌وگو داشتم و روز قبل از آن در بیروت با گروهی از رهبران جهاد اسلامی و حماس دیدار داشتیم آنها اطمینان دادند که تاکنون تنها حداکثر ۱۰ تا ۱۲ درصد از امکانات تسلیحاتی که در درون غزه در اختیار دارند و نیروهای مقاومتی که در اختیارشان هست را وارد صحنه مقابله با تجاوزات رژیم صهیونیستی و تجاوز زمینی رژیم صهیونیستی در غزه کردند و حدود ۹۰ درصد از توان، نیروی انسانی و تسلیحات هنوز در اختیارشان هست.
التماس غربی‌ها به حزب‌الله
وزیر امور خارجه ایران خاطرنشان کرد: تنها در ۶ هفته گذشته بیش از ۲۸ بار آمریکا و برخی کشورهای غربی به حزب‌الله پیام دادند و گفتند: «لطفاً خویشتنداری کنید و مانع توسعه جنگ علیه رژیم اسرائیل شوید.» پس آینده غزه را مردم فلسطین رقم خواهند زد. آینده فلسطین را مردم فلسطین تعیین خواهند کرد.
دیوان بین‌المللی کیفری اجازه ندهد مرتکبین جرایم بین‌المللی بی‌کیفر بمانند
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان با ارسال نامه‌هایی به رئیس و دادستان دیوان بین‌المللی کیفری، بر ضرورت تسریع در رسیدگی این دیوان به پرونده فلسطین و محاکمه جنایات اخیر در غزه تاکید کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به بمباران وحشیانه غزه و تجاوز زمینی به آن از سوی رژیم صهیونیستی و شهادت بیش از ١۴٠٠٠ نفر از مردم بیگناه و مجروح شدن بیش از ٣٢٠٠٠ انجامیده است، آنها را مصداق ارتکاب جرایم خطیر بین‌المللی از قبیل جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی دانسته است.
امیرعبداللهیان حمایت برخی از کشورها از رژیم غاصب صهیونیستی را موجبات قلدری و ادامه سبعیت و خشونت این رژیم در ارتکاب جنایات بین‌المللی در کمال آرامش و بی‌کیفر مانی دانست و بر تعهد حقوقی دیوان بین‌المللی کیفری در انجام وظایف خود مبنی بر تعقیب مرتکبین این جنایات برای پایان بخشیدن به بی‌کیفری تاکید کرد.
وزیر امور خارجه با اشاره به رسیدگی پرونده فلسطین نزد دیوان، اقدام دیوان بین‌المللی کیفری در این رابطه را آزمونی برای استقلال و بیطرفی قضائی آن دانسته و افزوده است که اکنون زمان آن است که دیوان تصمیم بگیرد که در برابر فشار و منافع برخی از قدرت‌ها مقاومت کند یا با عقب‌نشینی در این مسیر اجازه دهد که بی‌رحمی‌های ارتکابی توسط رژیم اشغالگر بی‌کیفر باقی بماند.
امیرعبداللهیان در این نامه افزوده است که از دیوان بین‌المللی کیفری انتظار می‌رود که اجازه ندهد مرتکبین جرایم خطیر بین‌المللی بی‌کیفر مانده و با تبعیت از وظیفه اصلی‌اش که در اساسنامه رم بر آن تاکید شده است، با اجتناب از استانداردهای دوگانه و عدالت گزینشی و سیاسی‌کاری، تعقیب قضائی کارآمد مرتکبین جنابات خطیر بین‌المللی را تضمین کند.
وزارت امور خارجه در راستای اجرای قانون مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت مصوب مجلس شورای اسلامی (اردیبهشت 1399) و همچنین در راستای حمایت از مردم مظلوم فلسطین و شهدا و مجروحین غزه، فعالیت‌های دیپلماتیک، بین‌المللی و حقوقی خود را ادامه می‌دهد.
نشست هم‌اندیشی وزرا و مدیران فعلی و سابق وزارت امور خارجه
نشست هم‌اندیشی با حضور وزیر امور خارجه حسین امیرعبداللهیان، وزرا و معاونان سابق و جمعی از مدیران ارشد وزارت امور خارجه عصر دوشنبه ۶ آذرماه در محل دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه برگزار شد.
در این هم‌اندیشی که علاوه‌بر حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، منوچهر متکی، علی‌‌اکبر صالحی و محمدجواد ظریف وزرای سابق، جمعی از معاونان ادوار سابق و فعلی و تعدادی از مدیران ارشد وزارت امور خارجه شرکت داشتند، ابعاد مختلف تحولات جاری فلسطین و راه‌های حمایت بیشتر سیاسی، حقوقی و بین‌المللی از مردم مظلوم اما صبور و مقاوم غزه و کرانه غربی در مقابله با تجاوز ظالمانه رژیم صهیونیستی مورد گفت‌وگو و تبادل‌نظر قرار گرفت.
حاضران همچنین نتایج تجاوز ۴۸ روزه رژیم صهیونیستی علیه غزه را شکست راهبردی بزرگ‌تر از عملیات طوفان الاقصی برای این رژیم در ابعاد مختلف دانسته و با تأکید بر اینکه رژیم صهیونیستی در این تجاوز وحشیانه همه جنایات چهارگانه اصلی بین‌المللی شامل جنایت تجاوز، نسل‌کشی، جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت را علیه شهروندان فلسطین مرتکب شده است، راه‌های پیگرد حقوقی و کیفری جنایتکاران صهیونیست در مجامع بین‌المللی از جمله دیوان کیفری بین‌المللی را به عنوان مطالبه قاطبه کشورها و ملت‌های جهان مورد مشورت و رایزنی قرار دادند.
به گزارش فارس، حاضران در نشست با تقدیر از مواضع و هدایت داهیانه رهبر معظم انقلاب حضرت امام خامنه‌ای و نیز تأیید رویکرد و اقدامات دولت و دستگاه دیپلماسی در خصوص تحولات جاری فلسطین، حمایت گسترده جهانی اعم از دولت‌ها و ملت‌ها از مسئله فلسطین را نشانه انزجار و نفرت جهانی از رژیم غاصب صهیونیستی و درک بهتر و عمیق‌تر جهانیان از ماهیت حقیقی این رژیم و تهدید آن علیه بشریت و صلح و امنیت جهانی ارزیابی کردند.
رایزنی تلفنی وزرای خارجه ایران و سوئیس درباره غزه
وزیر امور خارجه حسین امیرعبداللهیان دوشنبه شب ششم آذرماه در پاسخ به تماس تلفنی ایگنازیو کاسیس وزیر امور خارجه سوئیس در خصوص تحولات فلسطین و مناسبات دوجانبه با وی گفت‌وگو و تبادل نظر کرد.
وزیر امور خارجه ایران با اشاره به  برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در سطح وزرای خارجه در روز چهارشنبه تأکید کرد، توقف پایدار حملات علیه غزه و کرانه (دستیابی به استمرار آتش‌بس)، لغو محاصره انسانی، ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه شامل دارو، غذا، سوخت و جلوگیری از کوچ اجباری ساکنان غزه و کرانه باختری از اولویت‌ها است و دستیابی به این اهداف مورد اجماع بین‌المللی نیز هست.
وزیر امور خارجه سوئیس نیز در این گفت‌وگوی تلفنی ضمن ابراز نگرانی در خصوص وضعیت جاری در فلسطین و سرزمین‌های اشغالی، آزادی اسرا، حمایت از غیرنظامیان، ارسال کمک‌های بشردوستانه و جلوگیری از تشدید درگیری‌ها را مهم خواند.
وی با اشاره به رایزنی‌های انجام شده از سوی کشورش در جهت حفاظت از جان غیرنظامیان، رعایت حقوق بشردوستانه و تلاش برای آتش‌بس انسان‌دوستانه، ابراز امیدواری کرد با نگاه به آینده، دور جدیدی از آتش‌بس آغاز شود.
طرفین با اشاره به اهمیت توسعه مناسبات دو کشور بر دیدار با یکدیگر با هدف گسترش همکاری‌های دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی تأکید کردند.

باقری: آفریقا نیاز به قیم ندارد

ایران آنلاین » غربی‌ها دیگر نمی‌توانند برای حقوق بشر مرثیه‌سرایی کنند

علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه که برای شرکت در نهمین نشست مجمع صلح و امنیت آفریقا به سنگال سفر کرده است، دوشنبه ششم آذر ۱۴۰۲ در نخستین روز این نشست دو روزه و در پنلی با حضور معاونان وزرای خارجه فرانسه، آلمان و ترکیه شرکت کرد و طی سخنانی به ارائه دیدگاه‌ها و مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال صلح و امنیت در آفریقا پرداخت.
وی با بیان اینکه نظم بین‌المللی کنونی با وجود همه پیچیدگی‌ها از ضعف‌ها و چالش‌های متعددی رنج می‌برد تا حدی که به اذعان همگان استمرار حیات این نظم میسر نیست و بدون شک این نظم فروخواهد پاشید، گفت: در حال حاضر در دوران گذار به نظم جدید هستیم. در این میان باید تأکید کرد که در نظم جدید باید آفریقا جایگاه واقعی خود را باز یابد.
باقری با ذکر این نکته که نقطه ضعف اصلی نظم رو به افول کنونی بی‌عدالتی مشهودی است که در تار و پود این نظم نهادینه شده است، یادآور شد نظمی که بر پایه عدالت بنا نشده باشد، قطعا پایدار نخواهد ماند. 
نظم کنونی برآمده از اعمال زور چند قدرت
وی گفت: در نظم کنونی همه بازیگران از جمله آفریقایی‌ها در آن نقش مؤثری ندارند، لذا تحمیلی بودن نظم کنونی از جمله نقاط ضعف برجسته آن به شمار می‌رود. به عبارت دیگر نظم کنونی حاصل مشارکت همگان بر اساس ظرفیت‌ها و شایستگی‌های خود نیست، بلکه برآمده از اعمال زور چند قدرت از جمله آمریکا و صرفاً تامین‌کننده منافع نامشروع آنها است. 
این دیپلمات ارشد ایرانی با تأکید بر اینکه همه بازیگران مؤثر به‌ویژه آفریقایی‌ها باید تلاش کنند تا با ایفای نقش مؤثر به سهم شایسته خود در نظم آتی جهانی دست یابند، خاطرنشان کرد: هر نظمی که در آن آفریقا سهم شایسته نداشته باشد، نظم پایدار نخواهد بود. براین اساس همه کسانی که می‌خواهند تا هرچه زودتر به نظمی پایدار و فراگیر در گستره جهانی دست یابند، نباید در برابر ایفای نقش مؤثر و کسب سهم شایسته آفریقا در آن مانع تراشی کنند.
باقری یادآور شد: در عین حال آفریقایی‌ها نیز نباید منتظر اقدام دیگران باشند، بلکه خود باید در مواجهه با بی‌عدالتی‌ها و ظلم بایستند تا بتوانند سهم شایسته خود را در این نظم به دست آورند.  
وی همچنین گفت: در این میان آفریقایی‌ها باید به این واقعیت توجه داشته باشند که برای دستیابی به این هدف باید از ظرفیت‌های چندجانبه‌گرایی در دوران گذر استفاده کنند، چرا که امروز امنیت، صلح، پیشرفت و توسعه در گرو وابستگی به آمریکا و یا یک قدرت غربی دیگر نیست.
آنچه این روزها در غزه جاری است فراتر از نقض حقوق بشر است
معاون سیاسی وزارت امور خارجه با بیان اینکه در طول سال‌های گذشته غربی‌ها به بهای جان و منافع  آفریقایی‌ها صاحب منابع و قدرت و پیشرفت شدند و به قیمت ناامنی در آفریقا، امنیت خود را تضمین کردند، خاطرنشان کرد: ولی امروز با آگاهی ملت‌ها و دولت‌های آفریقایی ادامه چنین وضعی میسر نیست و دیگر غربی‌ها نمی‌توانند در سرزمین‌های آفریقایی، انسان و حقوق بشر را نابود کنند و در همان حال، در ساختمان‌های مجلل نهادهای بین‌المللی برای انسان دلسوزی و برای حقوق بشر مرثیه‌سرایی کنند. 
وی در ادامه سخنان خود به وضعیت غزه اشاره کرد و افزود: آمریکا و چند قدرت غربی با حمایت از اشغالگر و متجاوز اجازه نمی‌دهند ملت فلسطین به حقوق اولیه خود دست یابند. آنچه این روزها در غزه جاری است فراتر از نقض حقوق بشر است، چرا که صهیونیست‌ها وجود بشر در غزه را با سلاح‌ها، امکانات و حمایت‌های آمریکا و چند قدرت غربی به مسلخ می‌برند و برای حفظ نظم ظالمانه کنونی کودکان و زنان بی‌گناه فلسطینی را با فجیع‌ترین وضعیت به قتل رسانده و خانه‌های آنها را با پیشرفته‌ترین بمب‌ها نابود می‌کنند.
باقری خاطرنشان کرد: پیشرفته‌ترین سلاح‌های آمریکا و چند کشور غربی دیگر در غزه فقط با این هدف به کار گرفته شد تا اجازه ندهند مردم فلسطین از حقوق اولیه خود برخوردار شوند.
معاون وزیر خارجه گفت: نسل‌کشی دیروز غربی‌ها در آفریقا و نسل‌کشی امروز صهیونیست‌ها در فلسطین ثابت می‌کند که در نگاه غربی‌ها چیزی که ارزش ندارد هویت، موجودیت و حقوق انسانی است.
هرگاه سخن از نسل‌کشی است پای غربی‌ها در میان است
به گفته وی با نسل‌کشی می‌توان در مسیر استیفای حقوق یک ملت وقفه ایجاد کرد، ولی نمی‌توان انتظار ایجاد و حفظ یک نظم پایدار را داشت. البته این نکته را نمی‌توان از نظر دور داشت که چرا هرگاه سخن از نسل‌کشی است، پای غربی‌ها در میان است!
آمادگی ایران برای کمک به توسعه و ثبات در آفریقا
این دیپلمات ارشد ایرانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که نمی‌توان برای کسب منفعت عده‌ای خود برتربین، منافع عظیم دیگر ملت‌ها را به تاراج برد‌، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که نظم پایدار و فراگیر بدون نقش‌آفرینی مؤثر آفریقا دست‌یافتنی نیست. ایران آمادگی دارد تا با همه ظرفیت‌های ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی خود، کنار مردم آفریقا و همراه دولت‌های آفریقایی برای توسعه، پیشرفت، ثبات، صلح و آرامش در آفریقا تلاش کند.
وی با ذکر این نکته که کسب سهم شایسته آفریقا در نظم جدید بین‌المللی در گرو ایستادگی در برابر رویه‌ها و قواعد ظالمانه‌ای است که صرفاً تامین‌کننده منافع نامشروع آمریکا و چند قدرت غربی دیگر است، خاطرنشان کرد: از این رو نباید اجازه داد تا در موضوعات مختلف بین‌المللی مانند حقوق بشر، تروریسم، عدم اشاعه و مانند آن روایت‌های ظالمانه چند قدرت غربی به کرسی بنشیند.
باقری ادامه داد: اگر آفریقا می‌خواهد استیفای حقوق خود در عرصه جهانی را تضمین کند باید از هر حرکتی که به دستیابی دیگر ملت‌ها به حقوق خود کمک می‌کند، حمایت کند. بر این اساس حمایت از حقوق مردم فلسطین برای تعیین سرنوشت خود و جلوگیری از استمرار اشغال سرزمین فلسطین و ممانعت از استمرار تجاوز به حقوق مردم فلسطین گامی مؤثر در فرآیند کسب سهم شایسته آفریقا در نظم جدید جهانی است. 
این دیپلمات ارشد ایرانی با ذکر این نکته که صلح، امنیت، توسعه و پیشرفت، حق آفریقا است و این حق صرفاً با ایفای نقش مؤثر دولت‌های آفریقایی حاصل خواهد شد، گفت: جمهوری اسلامی ایران در این مسیر از هرگونه تدبیر، سیاست و اقدام آفریقایی حمایت می‌کند، چرا که بر این باور است که تأمین منافع ملت‌های مستقل چه در غرب آسیا و چه در کل آفریقا به هم پیوسته است و از این رو باید در یک تلاش دسته‌جمعی از جمله در قالب سازوکارهای چندجانبه‌گرایی مانند اتحادیه آفریقا، بریکس و سازمان همکاری ‌شانگهای صدا و موضع واحدی در برابر یکجانبه‌گرایی کنونی داشته باشیم.
به گزارش فارس، باقری تصریح کرد: دنیا باید بداند آفریقا یک بازیگر بالغ و رشید است و نیاز به قیم ندارد. دنیا باید بداند بدون سهم شایسته آفریقا هیچ نظمی پایدار نخواهد بود.

 

رضا نجفی:
 سازمان منع سلاح‌های شیمیایی استفاده
از این سلاح‌ها در غزه را بررسی کند  

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران- رضا نجفی معاون امور حقوقی و بین  المللی وزارت امور خارجه در بیست و هفتمین کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون منع  سلاح های شیمیایی در لاهه، ۷

رضا نجفی  معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه  دوشنبه ششم آذرماه در بیست و هشتمین نشست کنفرانس سالانه دولت‌های عضو کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی ضمن محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی، به تشریح جنایات این رژیم علیه مردم بی‌دفاع فلسطین و کشتار بیش از ۱۵۰۰۰ نفر از مردم فلسطین و به ویژه زنان و کودکان و بمباران خانه‌ها، مدارس، مساجد، بیمارستان‌ها و کلیساها پرداخت و خواستار بررسی و تحقیقات سازمان منع سلاح‌های شیمیایی و نهادهای بین‌المللی در رابطه با استفاده احتمالی از سلاح‌های شیمیایی به ویژه عامل اعصاب توسط این رژیم در غزه شد.
نجفی با اشاره به ارتکاب جنایت‌های چهارگانه اصلی بین‌المللی شامل نسل‌کشی، جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت و جنایت تجاوز توسط رژیم اسرائیل، اعلام کرد که این جنایات مسئولیت بین‌المللی این رژیم و حامیان آن را رقم زده و عاملان و مباشران باید به دست عدالت سپرده شوند.
وی همچنین با اشاره به درخواست وزیر میراث رژیم اسرائیل برای استفاده از بمب هسته‌ای علیه غزه، این موضوع را ثابت‌کننده ماهیت خطرناک سلاح‌های کشتارجمعی از جمله سلاح‌های شیمیایی این رژیم علیه صلح و امنیت منطقه خاورمیانه برشمرد و بر اهمیت جهانشمولی کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی و پیوستن بدون هیچ‌گونه پیش شرط و تاخیر این رژیم به این سند به منظور دستیابی به یکی از ستون‌های اصلی کنوانسیون تأکید کرد.
معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه که در راس هیئتی به لاهه هلند رفته با اشاره به توازن در حقوق و تعهدات کشورهای عضو در کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی و ارتقای تجارت آزاد مواد شیمیایی وفق اهداف و مقصود کنوانسیون، خواستار برچیده شدن چنین اقدامات غیرقانونی، مغایر با مفاد کنوانسیون و محدود‌کننده تجارت مواد شیمیایی و استفاده صلح‌آمیز از علم شیمی، شد.
وی چنین اقدامات غیرقانونی را مخل توسعه اقتصادی و تکنولوژیکی کشورهای هدف این اقدامات و ناقض حقوق بشر شهروندان این کشورها خواند.
نجفی مشکلات شدید جانبازان شیمیایی ایران را نتیجه تحریم داروهای مورد نیاز آنان توسط کشورهای غربی اعلام و آنها را قربانیان دوباره اقدامات یکجانبه این کشورها دانست.
این دیپلمات ارشد ایرانی اقدامات کشورهای غربی را نه تنها غیرقانونی و ناقض کنوانسیون، همچنین غیراخلاقی و غیرانسانی خواند.
نجفی رویکرد کشورهای غربی درخصوص پرونده شیمیایی سوریه را مورد انتقاد قرار داد و تأکید کرد که فشارها و تصمیمات سیاسی نه تنها کمکی به پرونده شیمیایی سوریه نمی‌کند، بلکه وضعیت این پرونده را پیچیده‌تر می‌کند. 
معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه افزود: رویگردانی از سنت حسنه اجماع در تصمیم‌گیری‌های سازمان منع سلاح‌های شیمیایی و تحمیل تصمیمات به روش رأی‌گیری با اکثریت نسبی شکننده در راستای دستیابی به اهداف  سیاسی تنگ‌نظرانه برخی کشورها، باعث از بین رفتن اعتبار تصمیمات سازمان و تضعیف اجرای مؤثر کنوانسیون شده است. 
وی همچنین خواستار بازگشت دولت‌های عضو به سنت حسنه اجماع به منظور جلوگیری از شکاف بیشتر بین اعضا و حفظ ماهیت فنی سازمان و سیاسی شدن فضای این نهاد شد.
نجفی همچنین با اشاره به برگزاری موفق یازدهمین دوره بین‌المللی ابعاد پزشکی کمک و حفاظت در برابر سلاح‌های شیمیایی در مهرماه سال جاری و شرکت ۲۵ نفر از متخصصان بین‌المللی و برگزاری برنامه‌های میدانی و معاینه قربانیان سلاح‌های شیمیایی کشور در این دوره، بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری چنین دوره‌هایی به منظور ایجاد ظرفیت برای اعضای سازمان در درمان قربانیان سلاح‌های شیمیایی تأکید کرد.
به گزارش فارس، بیست و هشتمین نشست کنفرانس دولت‌های عضو کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی از شش آذر در مقر سازمان منع سلاح‌های شیمیایی در لاهه شروع شده و تا ۱۰ آذر ادامه خواهد داشت.

ایروانی:

برنامه‌های موشکی و فضائی‌ ایران خارج از محدوده

و صلاحیت قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است

محکومیت اتهامات بی‌اساس رژیم صهیونیستی از سوی سفیر ایران در سازمان ملل

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامه‌ای به شورای امنیت با اعلام اینکه هیچ فعالیتی مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ انجام نداده‌ایم، برنامه‌های موشکی و فضائی‌ ایران را خارج از محدوده و صلاحیت این قطعنامه و پیوست‌های آن خواند.
ادعای صهیونیست‌ها مبنی بر اینکه پرتاب ماهواره نور ۳ به فضا نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است، واکنش جمهوری اسلامی ایران را به همراه داشت.
در همین خصوص سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک امیرسعید ایروانی در پاسخ به نامه نماینده رژیم اسرائیل خطاب به رئیس شورای امنیت که در آن ادعا شده بود پرتاب ماهواره نور ۳ به فضا توسط ماهواره بر قاصد نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد (۲۰۱۵) است، به رئیس شورای امنیت سازمان ملل و همچنین دبیرکل این سازمان آنتونیو گوترش نامه نوشت.
ماهواره «نور ۳» که یک ماهواره‌ سنجشی و شناسایی است، چهارشنبه پنجم مهر ماه با موفقیت پرتاب شد. این ماهواره با سرعت ۷.۶ کیلومتر بر ثانیه و ۵۰۰ ثانیه پس از پرتاب در مدار ۴۵۰ کیلومتری قرار گرفت. این ماهواره و ماهواره‌بر هر دو در سازمان تحقیقات سپاه طراحی و ساخته شده است. در این نامه ادعای نامه نماینده رژیم صهیونیستی کاملاً بی‌اساس خوانده و اعلام شده که ایران هرگز هیچ‌گونه فعالیت مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) شورای امنیت انجام نداده است.
در نامه ایروانی عنوان شده است: ایران بارها و بارها به صراحت اعلام کرده که تمامی فعالیت‌های مربوط به برنامه‌های موشکی و فضائی‌اش کاملاً مطابق با حقوق مشروع این کشور تحت قوانین بین‌المللی است. علاوه‌بر این، ایران همواره تأکید کرده که برنامه‌های موشکی و فضائی‌اش خارج از محدوده و صلاحیت قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت (۲۰۱۵) و پیوست‌های آن است.
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامه مذکور یادآور شده است: هدف رژیم اسرائیل از طرح چنین ادعای بی‌پایه‌ای روشن است و آن منحرف کردن توجه از موضوع فوری است که در حال حاضر تمرکز جامعه بین‌المللی را می‌طلبد: جنایات فجیعی که این رژیم آپارتاید علیه مردم فلسطین در نوار غزه در حال ارتکاب است.
وی در این نامه متذکر شده است که به نظر می‌رسد متهم کردن ایران به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده در منطقه چیزی بیش از تلاش مذبوحانه رژیم اسرائیل برای فرار از پاسخگویی نسبت به جنایات جنگی، نسل‌کشی و جنایات علیه بشریتی باشد که در فلسطین اشغالی مرتکب می‌شود است. ایروانی در این نامه از جامعه بین‌المللی، به‌ خصوص شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته تا رژیم صهیونیستی را به خاطر جنایت‌هایش پاسخگو کند.
به گزارش فارس، سپاه پاسداران پیش از این نیز ماهواره‌های «نور ۱» و «نور ۲» را توسط ماهواره‌بر قاصد به فضا پرتاب کرده است.
به گزارش فارس، در پی پرتاب این ماهواره، روزنامه صهیونیستی جروزالم پست در گزارشی نوشت: پرتاب ماهواره نور ۳ بخشی از موفقیت‌های فناوری جدید است که ایران از آن برای نشان دادن توانایی‌های خود استفاده می‌کند.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟