loading...

تـــو لَـــــی ( دوست شــنـاســی )

. سازمان ملل جایزه «شجاعت» را به اسرائیل داد! ۱۴۰۳/۰۲/۲۶   برندگان جایزه به‌اصطلاح شجاعت برای حقوق بشر شورای حقوق بشر سازمان ملل در سال ۲۰۲۴ در حالی جایزه خود را دریا

طاهر مهدوی بازدید : 6 جمعه 28 اردیبهشت 1403 نظرات (0)

.

سازمان ملل جایزه «شجاعت» را به اسرائیل داد!

۱۴۰۳/۰۲/۲۶

‫جایزه شجاعت شورای حقوق بشر سازمان ملل به اینترنشنال تعلق گرفت - حزب الله  نیوز | خبر فارسی‬‎‫شرایط بحرانی در غزه/ حمله اسرائیل به بیمارستانی در غزه | رویداد24‬‎

 
برندگان جایزه به‌اصطلاح شجاعت برای حقوق بشر شورای حقوق بشر سازمان ملل در سال ۲۰۲۴ در حالی جایزه خود را دریافت کردند که نامی از خبرنگاران و اهالی رسانه غزه به‌عنوان راویان یک بسته کامل از جنایت‌ها بی‌سابقه بشری با آمار بالای قربانیان در فهرست برندگان وجود نداشت.
به گزارش میزان، عجیب بودن این خبر زمانی تکمیل می‌شود که نام مجری اخبار تلویزیونی شبه‌رسانه ‌اینترنشنال که به دروغ‌سازی، دروغ‌پراکنی و موضع‌گیری‌های ناقض حقوق بشری به‌ویژه درباره غزه شناخته شده است، جزء برندگان جایزه به‌اصطلاح شجاعت شورای حقوق بشر سازمان ملل بود؛ یک طنز تلخ.
شبه‌رسانه اینترنشنال و مجری برنده جایزه آن، در حالی که جهان برای حمایت از غزه در پی جنگ جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه این منطقه شاهد اعتراض‌های جدی است و سازمان‌ها و نهاد‌های مختلفی مانند دیوان بین‌المللی دادگستری وقوع نسل‌کشی در غزه را تایید کرده‌اند، حمایت صریح و آشکار خود را از رژیم صهیونیستی اعلام کرده‌اند.
اما جایزه به‌اصطلاح شجاعت شورای حقوق بشر سازمان ملل چیست؟ جایزه شجاعت شورای حقوق بشر سازمان ملل در سال ۱۹۶۶ در پی تصویب قطعنامه ۲۲۱۷ در مجمع عمومی سازمان ملل تعیین شد؛ هدف اولیه آن، تقدیر از افراد و سازمان‌هایی بود که فعالیت‌های قابل توجه و چشمگیری در زمینه حمایت از حقوق بشر و ترویج اعلامیه جهانی حقوق بشر انجام دادند.
این جایزه از سال ۱۹۶۸ هر پنج سال یک بار معمولا در روز ۱۰ دسامبر (۱۹ آذر) که از سوی سازمان ملل به‌عنوان روز حقوق بشر نامیده شده است، با حضور سفرای سازمان ملل، فعال‌های حقوق بشری و خبرنگاران سراسر جهان اعطا می‌شود. طی سال‌های گذشته اعطای این جایزه تحت تاثیر حرکت شورای حقوق بشر در مسیر تبدیل شدن به ابزار اعمال فشار در دستان کشور‌های غربی مدعی حقوق بشر، با سرعت از هدف اولیه خود دور شد و در نهایت در سال ۲۰۲۴ ضد هدف اولیه خود اقدام کرد.
ائتلاف فرامنطقه‌ای متشکل
از ۲۵ سازمان حقوق بشری در روز ۱۸ اردیبهشت اعلام کردند که جایزه به‌اصطلاح شجاعت شورای حقوق بشر سازمان ملل را به مجری اخبار تلویزیون شبه‌رسانه ‌اینترنشنال اعطا می‌کنند؛ در توضیح چرایی انتخاب این افراد ادعا شده که «آن‌ها بی‌باکانه زندگی خود را در خط مقدم گزارش نقض حقوق بشر در ایران قرار دادند»!
نماینده شبه‌رسانه ‌اینترنشنال در مراسم افتتاحیه شانزدهمین اجلاس ژنو برای حقوق بشر که ۲۵ اردیبهشت برگزار شد، هنگام دریافت جایزه به‌اصطلاح شجاعت مدعی شد که حقوق بشر در صدر کار این رسانه قرار داشته و دارد و خبرنگارانش با اینکه مستقیما هدف تهدید قرار گرفتند، به کار خود ادامه دادند!
در واقعیت شبه‌رسانه اینترنشنال، یک شبکه خبری تلویزیونی ماهواره‌ای فارسی‌زبان است که در سال ۲۰۱۷ به دفتر مرکزی لندن با اهداف خاص ضدایرانی تاسیس شد. این شبه‌رسانه در دوره کوتاه فعالیت خود همواره دست به دروغ‌سازی و دروغ‌پراکنی درباره تحولات داخلی ایران به‌ویژه در موضوع حقوق بشری زد که در عمده موارد با ارائه اسناد و مدارک از سوی نهاد‌ها و مقام‌های ایرانی زیر سؤال رفت.
گذشته از معرفی اعضای یک شبه‌رسانه شناخته شده به دروغ‌سازی و دروغ‌پراکنی و بی‌توجه به بزرگ‌ترین بحران حقوق بشری حاضر جهان به‌عنوان برنده جایزه به‌اصطلاح شجاعت شورای حقوق بشر، تعلق نگرفتن این جایزه به خبرنگاران غزه که طی هشت ماه گذشته در سخت‌ترین شرایط فریاد مردم فلسطین از جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه غزه بودند، بسیار معنادار است.
براساس آمارها، از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۱ مه ۲۰۲۴ (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) ۱۴۳ خبرنگار فلسطینی در غزه به دست رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند؛ رقمی که از شمار خبرنگاران کشته‌شده در دو جنگ جهانی دوم و ویتنام بیشتر است.
در عین حال، نهادها، سازمان‌ها و گروه‌های حقوق بشری تاکید کردند که این آمار نتیجه کارزار هدفمند و برنامه‌ریزی‌شده ترور خبرنگار‌ها از سوی رژیم صهیونیستی است؛ آن‌ها تاکید دارند که غزه در حال حاضر مرگبارترین مکان برای خبرنگاران است.
واقعیت این است که خبرنگاران غزه زیر فشار بمباران و در شرایط اختلال در ارتباطات و برق با ایستادگی در برابر کارزار ترور اهالی رسانه اخبار مربوط به نسل‌کشی در این منطقه را به جهان مخابره می‌کنند و در این راه جان خود را از دست می‌دهند، مجروح می‌شوند، به همراه خانواده‌های خود هدف قتل‌عام‌های هدفمند می‌شوند،...
چگونه می‌توان گفت که خبرنگاران غزه شایسته دریافت جایزه شجاعت برای حقوق بشر شورای حقوق بشر سازمان ملل نبوده‌اند؟ بی‌تردید این یک بدهی تاریخی به شجاعت و تعهد خبرنگاران غزه به آزادی بیان است.
جایزه‌ای که بوی خون می‌دهد!
نشست ژنو برای حقوق بشر و دموکراسی به طور سالانه برگزار می‌گردد و در هر دوره، یکی از موضوعاتی که مشخص می‌شود، این است که جایزه‌ای با عنوان «شجاعت» به چه کسی تعلق گیرد. پیش از آنکه بررسی کنیم کدام سوابق اینترنشنال باعث شده این جایزه را دریافت کند، خوب است ببینیم جایزه شجاعت در سال‌های قبل به چه کسانی رسیده است.
به گزارش فارس، جایزه شجاعت در سال 2023 به «فلیکس مارادیاگا» داده شد. او به عنوان اپوزیسیون دولت نیکاراگوئه شناخته می‌شود که از سوی دولت این کشور به جرم تامین مالی و آموزش اعتراضات خشونت‌آمیز، بازداشت شده بود. مارادیاگا همچنین در مصاحبه‌ای از اسرائیل حمایت کرد و گروه‌های مخالف آن را به بهانه یهودستیز بودن، تروریست دانست.
در این سال جایزه شجاعت به «انس کانتر» تعلق گرفت. کانتر بسکتبالیستی است که واژه «آزادی» را به آخر نام خود اضافه کرده و از مخالفان دولت ترکیه به حساب می‌آید. ترکیه بعد از خروج کانتر، از پلیس بین‌الملل درخواست استرداد او را داشت اما آمریکا از او حمایت کرد. کانتر در سال 2021 به عنوان یکی از «حامیان تاثیرگذار اسرائیل» معرفی شد. او همچنین از مخالفان چین بوده و رهبر این کشور را دیکتاتور دانسته است.
جایزه شجاعت نشست ژنو در سال 2021 به «داریا ناوالنی» رسید. او دختر «آلکسی ناوالنی»، چهره معروف اپوزیسیون روسی و مخالف پوتین است که به نیابت از پدرش این جایزه را دریافت کرد.
نشست ژنو در سال 2019 جایزه شجاعت را به یک فیلمساز به نام «دهندوپ وانگچن» اعطا کرد. او از مخالفان دولت چین بود که به جرم اقدامات براندازانه، به 6 سال حبس محکوم شده بود.
جایزه شجاعت در این سال به «ولادیمیر کارا-مورزا» تعلق یافت. کارامورزا نیز از چهره‌های معروف مخالفان پوتین است. «آنتونیتا لدزما» کسی بود که در سال 2016 جایزه شجاعت نشست ژنو را دریافت کرد. او دختر شهردار سابق کاراکاس و از رهبران اپوزیسیون دولت ونزوئلا است.
جایزه شجاعت در سال 2015 به «الهام منه» تعلق یافت. او یک زن مصری است که به عنوان چهره حامی حقوق زنان و همجنس‌بازان شناخته می‌شود.
بررسی کسانی که جایزه شجاعت در نشست ژنو را دریافت کرده‌اند، نشان داد که این افراد، اپوزیسیون دولت‌هایی بودند که آمریکا و غرب با آن‌ها مخالف است. اغلب این چهره‌ها از حامیان اسرائیل هستند و حامی همجنس‌بازان نیز در میان‌شان حضور دارد. جوایز شجاعت دیگری همچون جایزه «شخصیت شجاع» در جهان وجود دارد که به چهره‌هایی همچون «جورج بوش» و «باراک اوباما» داده شد. یعنی چهره‌هایی که عامل اصلی جنگ و کشتار در منطقه خاورمیانه بودند.
اعطای جایزه شجاعت سال 2024 به شبکه اینترنشنال نیز در همین پازل قابل بررسی است. اینترنشنال بعد از عملیات «طوفان‌الاقصی»
به منظور حمایت بهتر از رژیم صهیونیستی، بخش مهمی از مقر خود را به اسرائیل منتقل کرد. رضا محدث، یکی مجریان این شبکه پس از انتقال به اسرائیل گفت: «تحت تدابیر شدید امنیتی، با پرواز ویژه اسرائیل که سربازان خود را منتقل می‌کند»، به اسرائیل رفته است. او همراه با شوق فراوانی گفت: «واقعا تجربه جالبی بود. در فرودگاه نیویورک، تدابیر شدید امنیتی، پلیس مسلح و سگ‌های بمب‌یاب، مسافرین اسرائیل را پوشش داده بودند. تجربه اول من در اسرائیل خیلی جالب است.»
شبکه اینترنشنال از زمان شروع نسل‌کشی مردم فلسطین به دست اسرائیل، از حامیان اصلی جنایت‌های این رژیم شناخته می‌شود و تلاش می‌کند مقاومت مردمی فلسطین را به عنوان تروریست و جنایتکار معرفی کند.
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟