loading...

تـــو لَـــــی ( دوست شــنـاســی )

. سخنگوی وزارت امور خارجه ایران: ایران حملات هوائی و موشکی اخیر آمریکا و انگلیس به یمن را شدیداً محکوم کرد    ۱۴۰۲/۱۱/۱۵ حملات هوائی و موشکی شامگاه شنبه آمریکا و انگلیس به

طاهر مهدوی بازدید : 8 دوشنبه 16 بهمن 1402 نظرات (0)

.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران:

ایران حملات هوائی و موشکی اخیر آمریکا و انگلیس به یمن

را شدیداً محکوم کرد 

  ۱۴۰۲/۱۱/۱۵

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران- مشاهده پروفایل

حملات هوائی و موشکی شامگاه شنبه آمریکا و انگلیس به یمن با واکنش ایران مواجه شد.
در همین ارتباط  ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ۱۵ بهمن ماه حملات هوائی و موشکی آمریکا و انگلیس به شهرها و مناطق مختلفی در یمن را به شدت محکوم کرد.
 وزارت دفاع آمریکا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کردند که آمریکا و انگلیس با حمایت استرالیا، کانادا، دانمارک، هلند، نیوزیلند و بحرین به اهداف حوثی‌ها در یمن حمله کرده‌اند.
سخنگوی نیروهای مسلح یمن هم در این باره اعلام کرد که آمریکا و انگلیس در ساعات گذشته ۴۸ حمله هوائی به یمن انجام داده‌اند شامل: ۱۳ حمله به صنعا، ۹ حمله به استان حدیده، ۱۱ حمله به استان تعز، ۷ حمله به استان بیضاء، ۷ حمله به استان حجه و یک حمله به استان صعده.
کنعانی این حملات را نقض مکرر حاکمیت و تمامیت ارضی یمن و نقض فاحش حقوق بین‌الملل توسط آمریکا و انگلیس خواند و گفت که تداوم این‌گونه اقدامات خودسرانه، یک ماجراجویی آشکار و تهدیدی نگران‌کننده برای صلح و امنیت بین‌المللی است.
وی ماجراجویی‌های نظامی آمریکا و انگلیس در حمله نظامی به کشورهای منطقه را ادامه سیاست و رویکرد اشتباه این دو کشور در استفاده از رویکرد نظامی‌گری برای پیشبرد اهداف نامشروع آنان در منطقه خواند و گفت که این ماجراجویی‌های نظامی تعارض کاملا آشکاری با ادعاهای مکرر واشنگتن و لندن دارد که می‌گویند خواستار گسترش جنگ و درگیری در منطقه نیستند. سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: آمریکا و انگلیس در تداوم حمایت تمام عیار خود از جنایات جنگی رژیم صهیونیستی، با اقدامات نظامی خود در سطح منطقه، در حال دامن زدن به هرج و مرج، بی‌نظمی، ناامنی و بی‌ثباتی با هدف ایجاد فضای تنفسی برای این رژیم جنایت پیشه و متهم به نسل‌کشی فلسطینی‌ها هستند و بی‌تردید جامعه بین‌المللی برای پاسخگو کردن آمریکا و انگلیس مسئولیت دارد.
به گزارش فارس، محمد البخیتی عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن در واکنش به حملات جدید آمریکا و انگلیس علیه این کشور اعلام کرد که عملیات‌ نیروهای مسلح یمن علیه رژیم صهیونیستی تا پایان تجاوز به غزه ادامه خواهد داشت.

 

دیدار کاظمی قمی و گلبدین حکمتیار

دیدار کاظمی قمی و گلبدین حکمتیار - ایسنا

نماینده ویژه جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان و رهبر حزب اسلامی این کشور درباره روابط دوجانبه میان کابل و تهران و اوضاع کنونی افغانستان گفت‌وگو کردند.

دفتر رسانه‌ای حزب اسلامی افغانستان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که گلبدین حکمتیار، رهبر این حزب با حسن کاظمی قمی، نماینده‌ ویژه رئیس‌جمهور ایران در افغانستان دیدار و گفت‌وگو کرده است.
در این دیدار دو طرف درباره روابط دو جانبه میان کابل و تهران و اوضاع کنونی افغانستان و منطقه بحث و تبادل نظر کردند.
به گزارش ایسنا از خبرگزاری صدای افغان (آوا)، حسین کاظمی قمی پیش از این نیز با مقامات مختلف افغانستان درباره روابط دوجانبه و همکاری‌های بیشتر میان دو کشور همسایه گفت‌وگو رایزنی کرده بود.

سفیر ایران در لبنان :
 آمریکا مسئول گسترش جنگ در منطقه است
 
سفیر ایران در لبنان: به دنبال توسعه روابط دو کشور در زمینه های حیاتی مختلف  هستیم - تسنیم

سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان
دلایلی که نشان می‌دهد آمریکا شریک جرم رژیم صهیونیستی در غزه و مسئول گسترش جنگ است را برشمرد.
مجتبی امانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان در صفحه شخصی خود در فضای مجازی آمریکا را شریک جنایات صهیونیست‌ها در غزه و مسئول گسترش جنگ در منطقه دانست.
به گزارش ایرنا، وی ارسال بیش از دویست محموله و تجهیزات نظامی از طریق پل هوائی و دریایی به رژیم صهیونیستی، استفاده از حق وتو علیه قطعنامه‌های شورای امنیت برای توقف جنایت در غزه، کمک‌های سیاسی و مالی آمریکا به رژیم صهیونیستی و نقض حاکمیت یمن، سوریه و عراق را از دلایل اساسی شراکت واشنگتن در جنگ علیه مردم مظلوم فلسطین عنوان کرد.

کارشناس مسائل منطقه:
حملات اخیر آمریکا تبلیغاتی و در راستای منافع انتخاباتی دولت بایدن بود

عابد اکبری – مرکز مطالعات آمریکا

عابد اکبری کارشناس مسائل منطقه در گفت‌وگو با ایرنا درخصوص تجاوز اخیر آمریکا به سوریه و عراق و ادعای رئیس‌جمهور آن کشور مبنی بر هدف قرار دادن برخی منافع ایران در کشورهای منطقه در پاسخ به کشته شدن سه سرباز آمریکایی در پایگاه نظامی آمریکا در اردن، اظهارداشت: بعد از عملیات طوفان الاقصی که در واقع محور مقاومت توانست با عملیات خود روندهای غرب محور منطقه‌ای را متوقف کرده و دچار خدشه کند یک سؤال راهبردی در بین تحلیلگران طی چهار ماه گذشته به طور متناوب وجود داشته که نوع مواجهه قدرت‌های بزرگ غربی و محور عبری با محور مقاومت و به طور خاص با سازمان‌دهنده‌ اصلی و حامی اصلی آن یعنی جمهوری اسلامی ایران چگونه خواهد بود. وی با بیان اینکه بسیاری از تحلیلگران غربی معتقد بودند که «غرب باید محور مقاومت را به عنوان یک بازیگر رسمی بپذیرد»، گفت: پاسخ به سؤال راهبردی فوق مسئله‌ مهمی بود چرا که هر پاسخی به آن داده می‌شد آینده‌ روند منطقه را مشخص می‌کرد.
اکبری ادامه داد: به طور مثال اگر به این نتیجه می‌رسیدند که نمی‌خواهند قدرت تاثیرگذاری محور مقاومت را بپذیرند یا می‌خواهند در پاسخ به طوفان‌الاقصی ضربه‌ای جدی به محور مقاومت وارد کنند، طبیعتا باید حملات نظامی گسترده و چند لایه‌ای را علیه محور مقاومت شروع می‌کردند، اما با پذیرش ضمنی قدرت تاثیرگذاری محور مقاومت در کنار اقدامات محدود نظامی گفت‌وگوهای پنهانی اتفاق افتاد. این کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: در طول چهار ماه گذشته روند تحولات نشان‌دهنده‌ این بود که آمریکایی‌ها به این نتیجه رسیدند که ایران و محور مقاومت را به عنوان بازیگران رسمی مؤثر در نظم منطقه‌ای به رسمیت بشناسند و شاخص‌های زیادی هم برای این حرف وجود دارد، اما به طور خاص عملیاتی که جمعه شب اتفاق افتاد و «ظاهرا با اطلاع‌رسانی از قبل به شکل رسمی و غیررسمی هم صورت گرفت»، نشان‌دهنده‌ این است که آمریکایی‌ها محور مقاومت و به طور خاص جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک بازیگر همتراز به رسمیت شناخته‌اند که از این به بعد می‌خواهند منافع جمهوری اسلامی را لحاظ کنند. وی افزود: شما ببینید وقتی یک ساعت قبل از حمله، «سخنگوی سنتکام می‌گوید که ما می‌خواهیم یک ساعت بعد حملاتی را آغاز کنیم» این نوع اطلاع‌رسانی به این معنی است که ما می‌خواهیم شما را بزنیم، اطلاع داشته باشید که بتوانید این پایگاه‌ها را خالی کنید که در نهایت اتفاقی هم برای ما (آمریکا) نیفتد.
اکبری گفت: نکته بعدی این است که باید متوجه باشیم که «حمله نظامی اخیر آمریکایی‌ها در سالِ انتخابات ریاست جمهوری این کشور رخ داده است»، چرا که دولت دموکراتِ حاکم بر کاخ سفید در راستای حفظ اعتبار و حیثیت خودش ناچار بود پاسخی به اتفاقات اخیر بدهد و اگر این اقدام را انجام نمی‌داد، در مناظره‌های انتخاباتی آتی متهم به کم‌کاری و بی‌عرضگی می‌شد و به همین دلیل هم می‌توان گفت آمریکا این عملیات را جهت حفظ وجهه و اعتبار داخلی خودش انجام داد و هیچ تاثیر معناداری بر فعالیت محور مقاومت در منطقه نداشته و نخواهد داشت. این کارشناس مسائل منطقه گفت: هم جمهوری اسلامی ایران و هم محور مقاومت به عنوان بازیگری توانمند و نظم‌ساز با در نظر گرفتن این ملاحظات، پاسخ‌های متناسب را به آمریکا در منطقه خواهند داشت. وی تاکید کرد: به نظر می‌رسد «اماکن مورد حمله قرار گرفته هیچ ارتباطی با منافع ایران نداشته و صرفا این اقدام در راستای استفاده داخلی آمریکا بوده» و شاهد هستیم که طرف آمریکایی هم به شکلی تبلیغاتی به دنبال بهره‌برداری از آن است. هرچند که نیازی نیست که ما پاسخی به اقدام آنها بدهیم، اما در عین حال اگر مناطقی که آمریکا به آنها حمله کرده منافع ما را مورد هدف قرار می‌داد یا باعث از بین رفتن منافع ما میشد، حتما پاسخ متناسب را دریافت می‌کرد. اکبری تصریح کرد: در چهار ماه گذشته محور مقاومت متناسب با اقدامات محور غربی و عبری به خوبی توانسته اقدامات علیه امنیت منطقه را پاسخ بدهد و نشان داده که در این هماورد کوتاه نخواهد آمد. این کارشناس مسائل منطقه در پایان خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد اثر درمانی حمله اخیر آمریکا برای کاخ سفید خیلی هم کارساز نبوده، حملات شب گذشته نه تنها تاثیری در روند نظم منطقه‌ای نخواهد داشت بلکه در نهایت ارتقای جایگاه و بهبود تصویر محور مقاومت را به دنبال خواهد داشت، به این نحو که نشانگر این خواهد بود که «آمریکا تدریجا در حال پذیرش رسمی قدرت بازیگری ایران به عنوان یک قدرت مؤثر نظم ساز منطقه‌ای و چه بسا مؤثر در نظم جهانی هست» و در واقع ما شاهد ظهور دور جدیدی از مناسبات ایران و قدرت‌های بزرگ در منطقه خواهیم بود.

 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟