loading...

تـــو لَـــــی ( دوست شــنـاســی )

. امیرعبداللهیان خطاب به آمریکا و انگلیس: جنگ علیه یمن را متوقف کنید    ۱۴۰۲/۱۰/۲۵ حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که میزبان «سوبرامانیام جای

طاهر مهدوی بازدید : 16 سه شنبه 26 دی 1402 نظرات (0)

.

امیرعبداللهیان خطاب به آمریکا و انگلیس:

جنگ علیه یمن را متوقف کنید

   ۱۴۰۲/۱۰/۲۵

امیرعبداللهیان: آمریکا به جای حمله به یمن، همراهی در حملات به غزه را متوقف  کند | شهرآرانیوز
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که میزبان «سوبرامانیام جایشانکار» وزیرامور خارجه هند بود، پس از دیدار و گفت‌وگو با وزیر خارجه هند در نشست خبری مشترک به تشریح رایزنی‌های انجام شده پرداخت.
وی در ابتدای این نشست ضمن خیرمقدم به همتای هندی گفت: سفر ایشان به جمهوری اسلامی ایران گام مهمی در توسعه همکاری‌های متنوع و گسترده ایران و هند است.
امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: به عنوان دوستان دیرینه و شرکای قابل اعتماد، گفت‌وگوهای بسیار مهمی را در راستای منافع دو ملت داشتیم.
وزیر خارجه در تشریح رایزنی‌های انجام شده، بیان کرد: مباحث دوجانبه و چندجانبه، همکاری‌های اقتصادی و تأکید بر توسعه بندر چابهار و مسیر ترانزیتی شمال- جنوب، توسعه تجارت و روابط ملت با ملت از طریق استفاده از ظرفیت موجود و گسترش همکاری‌های دو و چندجانبه مورد تأکید مشترک ما قرار داشت. 
رئیس دستگاه دیپلماسی اضافه کرد:‌ رؤسای جمهور ایران و هند در آخرین دیدارشان در حاشیه نشست سران بریکس توافقاتی را داشتند و بر وجود اراده سیاسی قوی دو دولت برای بسط همکاری‌های فرهنگی، عملی، صنعتی، اقتصادی، تجاری‌، گردشگری و فناوری تأکید کردیم. 
وی گفت: مناسبات موجود و موانع بر سر اجرای برخی توافقات را بررسی کردیم.اتفاق نظر داریم تیم‌های فنی و کارشناسی دو کشور برای رفع موانع و سرعت بخشیدن بر اجرای توافقات فیمابین نشست‌هایی را در اسرع وقت در پایتخت‌ها برگزار کنند.
امیرعبداللهیان ادامه داد: همکاری‌های منطقه‌ای و چندجانبه راهبردی دو کشور به ویژه بعد از عضویت ایران در شانگهای و بریکس که البته همکارم آقای جایشانکار و نخست‌وزیر هند در عضویت ایران در هر دو سازمان نقش سازنده  و مهمی داشتند و از این نقش مثبت هند تشکر می‌کنیم، از دیگر موضوعات مورد توجه ما بود.
 وزیر خارجه بیان کرد: اتفاق نظر داریم علاوه‌بر مناسبات دوجانبه در قالب توافقات و اسناد موجود فیمابین در حوزه همکاری‌های شانگهای و بریکس از ظرفیت‌های موجود به نحو مطلوب استفاده کنیم.
به گزارش فارس، این دیپلمات عالی‌رتبه ایرانی ادامه داد: در این دیدار در حوزه همکاری‌ها و اشتراک دیدگاه‌ها در موضوعات بین‌المللی و به ویژه سازمان ملل دیدگاه‌های خود را به اشتراک گذاشتیم، از جمله وضعیت اسفناک غزه و فلسطین و نسل‌کشی در این کشور مورد توجه قرار گرفت.
امیرعبداللهیان اضافه کرد: لزوم توجه همه کشورها بر توقف فوری جنگ و نسل کشی در غزه و جلوگیری از تسری جنگ به دیگر مناطق مورد تأکید مشترک ما قرار داشت.
وی با بیان اینکه ایران همواره بر پرهیز از توسعه جنگ تأکید داشته و ضرورت تامین امنیت دریانوردی و کشتیرانی مورد تأکید ایران است، افزود: این موضوعی است که در روابط دوستانه‌ای که با دولت نجات ملی در صنعاء داریم مورد تأکید این دولت قرار دارد.
امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: مقامات صنعاء در سفر دو هفته پیش یکی از مقامات عالی‌رتبه خود به تهران به ما اطمینان دادند در مسیر امنیت دریانوردی هیچ اخلالی ایجاد نخواهند کرد، ولی موضع آنها این است تا زمانی جنگ و نسل کشی علیه غزه ادامه دارد نسبت به ممانعت از تردد کشتی‌های رژیم اسرائیل و یا کشتی‌هایی که به سمت بنادر اسرائیل حرکت می‌کنند، اقدام خواهند کرد. ریشه در توقف جنگ و جنایت و نسل‌کشی در غزه و کرانه باختری است.
وی گفت: یمن بخشی از واقعیت و امنیت منطقه غرب آسیاست. وزیر خارجه همچنین عنوان کرد: درخصوص تحولات قفقاز و افغانستان با همکارم گفت‌و‌گو کردیم.
امیرعبداللهیان بیان کرد: ضرورت توقف جنگ و نسل کشی در غزه را در پیام‌های مختلف از طریق سوئیس به عنوان حافظ منافع آمریکا به صورت رسمی بارها به مقامات آمریکا در کاخ سفید تأکید کرده و به آنها هشدار دادیم. مایلم بار دیگر تأکید کنم که آمریکا نمی‌تواند از یک‌سو داعش را در منطقه ما خلق کند و از سوی دیگر سخن از مبارزه با داعش و تروریسم به میان بیاورد.
وزیر خارجه ادامه داد: آمریکا نمی‌تواند در کنار اسرائیل با تمام توان قرار بگیرد و در کشتار ۲۴ هزار غیرنظامی در غزه از جمله هزاران زن و بیش از ۱۲ هزار کودک سهیم باشد و دیگران را به خویشتنداری و عدم اقدام دعوت کند.
وی گفت: کاخ سفید نمی‌تواند از تمایل خود برای عدم توسعه جنگ در منطقه سخن بگوید و به ما و دیگران پیام دهد اما همزمان اقدام به توسعه جنگ در دریای سرخ و علیه یمن کند.
رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: با صدای بلند به آقای بلینکن می‌گویم، آقای بلینکن بارها به شما گفته‌ایم راه‌حل در جنگ نیست. ما صد روز پیش و پس از عملیات طوفان‌الاقصی در هفت اکتبر به شما اعلام کردیم که دست خود را در غزه به خون مردم بیگناه آلوده نکنید. سرنوشت خود را به سرنوشت نتانیاهو گره نزنید. 
نتانیاهو با پرونده‌های مختلفی در سرزمین‌های اشغالی مواجه است و تاریخ او به پایان آمده است. کاخ سفید منافع مردم آمریکا را به این رژیم آپارتاید گره نزند. 
وزیر خارجه بیان کرد: ایران با قوت از امنیت کشتیرانی و دریانوردی در منطقه حمایت می‌کند و به آمریکا و انگلیس هشدار می‌دهیم جنگ علیه یمن را فورا متوقف کنند و به آمریکا و رژیم اسرائیل هشدار می‌دهیم جنگ و نسل‌کشی علیه غزه را متوقف کنند. راه‌حل هرگز نظامی نخواهد بود. 
وی گفت: برای دولت و ملت هند بهترین‌ها را از خدا آرزو دارم.
ابراز نگرانی وزیر خارجه هند از تحولات اخیر در دریای سرخ
وزیر امور خارجه هند «سوبرامانیام جایشانکار» که در پاسخ به دعوت همتای ایرانی به تهران سفر کرده، ۲۵ دی ماه پس از دیدار و گفت‌وگو با حسین امیرعبداللهیان در نشست خبری مشترک به تشریح رایزنی‌های انجام شده پرداخت. 
وی ضمن ابراز خرسندی از حضور در ایران، با اشاره به حمله اخیر تروریستی در کرمان، این اقدام تروریستی به دولت و ملت ایران تسلیت گفت و افزود: با آقای رئیسی دیدار می‌کنم و سلام آقای مؤدی را ابلاغ خواهم کرد.
وزیر خارجه هند بیان کرد: آقای رئیسی و مؤدی در ژوهانسبورگ با هم ملاقات داشتند و در تماس هستند و من با همتای ایرانی خود در تماس هستم. تبادلات مردمی بین دو کشور همیشه مورد توجه ما بوده و تقویت شده‌اند. ایران و هند متحد هستند و دارای اشتراکات زیادی از جمله در زمینه ادبیات، فرهنگ و زبان هستند که بنیان منحصر به فردی را برای ما فراهم می‌کند. 
جایشانکار عنوان کرد: دولت هند فارسی را در سیاست‌گذاری‌های آموزشی خود به رسمیت شناخته است. وزیر خارجه هند گفت: هند علاقه‌مند است از موقعیت منحصر به فرد ژئوپلیتیکی ایران استفاده کند که هند را به افغانستان و اوراسیا متصل کند. درباره کریدور شمال- جنوب و مسائل بین‌المللی و شرکت هند در بندر چابهار گفت‌وگو کردیم.
وی با بیان اینکه نقشه راه خوب و بلندمدتی را برای سال‌های آینده ترسیم کردیم، افزود: باید پیشرفت این پروژه‌ها را مورد ارزیابی قرار دهیم. هر دوی ما بسیار نگران وضعیت غرب آسیا هستیم و از تشدید و گسترش خصومت‌ها و خشونت‌ها جلوگیری کنیم و قرار است بحث‌ها را در ضیافت ناهار ادامه دهیم.
وزیر خارجه هند گفت: هند موضع خدشه ناپذیر در مقابله با تروریسم و افراط گرایی داشته و این موضع را ادامه می‌دهد. باور داریم در هر منازعه‌ای از کشته شدن غیرنظامیان جلوگیری کنیم. به وضعیت اسفبار در غزه و کشته شدن زنان و کودکان در غزه اشاره و درباره آن گفت‌وگو کردیم. درباره ارسال کمک‌های انساندوستانه صحبت کردیم. هند کمک‌های انساندوستانه به غزه داشته و ادامه می‌دهد.
وی گفت که موضع هند حمایت از راهکار دو دولتی در فلسطین است و افزود: هر دو طرف باید از حرکات تحریک‌آمیز اجتناب کرده و به دیالوگ و دیپلماسی رو بیاورند. 
جایشانکار به تحولات اخیر در دریای سرخ اشاره کرد و ادامه داد: شاهد حملاتی در نزدیکی هند بودیم و برای ما و جامعه بین‌المللی نگران‌کننده است. این حملات بر روی منافع انرژی و اقتصادی هند تاثیر گذاشته است و این مسئله به نفع هیچ طرفی نیست.
وی گفت: من و آقای امیرعبداللهیان به تحولات افغانستان پرداختیم و قرار است بیشتر در این باره صحبت کنیم.
وزیر خارجه هند افزود: منازعه اوکراین و تبعات آن و بحث قفقاز از دیگر مباحث مورد گفت‌وگوی ما بود.
وی به عضویت ایران در بریکس اشاره کرد و افزود: هند از عضویت ایران در بریکس بسیار خرسند است. وزیر خارجه هند همچنین گفت:‌همکاری‌های بین‌المللی بین دو کشور وجود داشته و با قدرت ادامه می‌یابد. جایشانکار بیان کرد: مطمئن هستم بحث‌ها و توافقات ما در این دیدار به همکاری‌های ما خواهد افزود و باعث می‌شود فهمی که از یکدیگر داریم بیشتر خواهد شد. همیشه به دنبال این بودیم که در کشورهای خودمان آبادی و رفاه و پیشرفت باشد و برای ما ارزشمند است که با یکدیگر رایزنی و گفت‌وگو داشته باشیم به خصوص در دنیایی که پر تنش است. وی ابراز امیدواری کرد که امیرعبداللهیان بزودی به هند سفر کند.
در تماس تلفنی امیرعبداللهیان و لاوروف مطرح شد:تعهد متقابل ایران و روسیه به احترام بی‌قید و شرط به حاکمیت و تمامیت ارضی در توافقنامه جامع دو کشور قید خواهد شد
وزارت خارجه روسیه از تماس تلفنی سرگئی لاوروف وزیر خارجه این کشور و حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران خبر داد.
براساس گزارش اسپوتنیک، لاوروف و امیرعبداللهیان درباره تشدید تنشها در منطقه غرب آسیا و حملات دسته جمعی گروهی از کشورها به رهبری آمریکا و انگلیس به خاک یمن را به شدت محکوم کردند. 
بنا به اعلام وزارت خارجه روسیه، وزرای خارجه دو کشور همچنین خواستار آتش‌بس فوری در غزه و دسترسی  بدون مانع مردم آسیب دیده غزه به کمکهای بشردوستانه و کمکهای فوری به غیرنظامیان شدند. 
به گفته طرف روسی، لاوروف و امیرعبداللهیان در ادامه رایزنی خود درباره افزایش تماسها و هماهنگی‌ها میان دو طرف با تاکید بر تعهد متقابل به اصول اساسی روابط تهران-مسکو از جمله احترام بی‌قید و شرط به حاکمیت و تمامیت ارضی و سایر اصول منشور ملل متحد بحث و گفت‌وگو کردند.
در این تماس تلفنی تاکید شد که تعهد متقابل طرفین به اصول اساسی روابط دو کشور از جمله احترام بی‌قید و شرط به حاکمیت، تمامیت ارضی و سایر اصول منشور سازمان ملل متحد در توافقنامه جامع دو کشور قید خواهد شد.
پیش از این «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفته بود: «حملات آمریکا به یمن نمونه دیگری از تحریف قطعنامه‌های شورای امنیت و بی‌توجهی کامل به قوانین بین‌المللی است که منجر به تشدید تنش در منطقه می‌شود».
آمریکا و انگلیس بامداد جمعه از حمله به بیش از ۱۲ نقطه در یمن خبر دادند.  
 یکی از مقامهای ارشد انصارالله در لحظات اول حمله به الجزیره گفت که در شهرهای صنعا، الحدیده، صعده و ذمار انفجار گزارش شده است. 
امیرعبداللهیان: ایران به نیروهای مقاومت منطقه دستور نمی‌دهد
حسین امیرعبداللهیان در جمع نمایندگان ولی‌فقیه و ائمه جمعه سراسر کشور، گزارشی از آخرین وضعیت عرصه سیاست خارجی و عرصه بین‌الملل ارائه کرد.
وی با تمرکز بر نقش‌آفرینی محور مقاومت در منطقه غرب آسیا، بر اهمیت بازشناسی محیط فعالیت جبهه مقاومت اشاره کرد و با تبیین وضعیت کنشگران متنوع بین‌المللی اظهار داشت: در دنیای پیچیده‌ای که امروز مقاومت در آن نقش‌آفرینی می‌کند، جهان شاهد بود که تنها یک گروه مقاومت آزادیبخش یعنی حماس، در عملیات هفت اکتبر ساختار سیاسی امنیتی و وضعیت روانی رژیم اشغالگر را فروپاشید.
امیرعبداللهیان با اشاره به ماهیت عملیات طوفان الاقصی به عنوان عملیات ضداشغالگری یک جنبش آزادیبخش علیه یک رژیم اشغالگر و نامشروع افزود: آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای غربی تلاش کردند تا عملیات هفت اکتبر را اقدامی تروریستی معرفی کنند که با دیپلماسی سازنده مقاومت این نگاه رنگ باخت.
وزیر امور خارجه اظهار داشت: در ۱۰۰ روز بمباران مستمر و وحشتناک، رژیم صهیونیستی، به رغم کشتار بیش از ۲۵ هزار نفر از شهروندان و به‌ویژه زنان و کودکان فلسطینی نتوانست به هیچ‌یک از اهداف اعلام شده خود دست یابد.
امیرعبداللهیان حمایت گسترده آمریکا از رژیم صهیونیستی را خطای بزرگ ایالات متحده دانست و ابراز داشت: رژیم اسرائیل و حامیانش تصور می‌کردند ظرف مدت کوتاهی می‌توانند حماس را از بین ببرند، که محاسبه‌ای کاملا غلط بود.
امیرعبداللهیان شهید سلیمانی را قهرمان مبارزه با تروریسم در عرصه جهانی دانست و ضمن تبیین رویکرد حزب‌الله لبنان در مقابل رژیم صهیونیستی، با تأکید بر اینکه نیروهای مقاومت در منطقه از جمله یمن مستقلاً و در چارچوب مصالح خود اقدام می‌کنند و جمهوری اسلامی ایران به آنها دستور نمی‌دهد، اظهار داشت: مدل‌های رفتاری گروه‌های مقاومت بسیار قابل توجه بوده و حزب‌الله لبنان اکنون بخش قابل توجهی از نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی را در مرزهای شمالی با جنوب لبنان مشغول کرده است.
به گزارش ایرنا، امیرعبداللهیان گفت: رژیم صهیونیستی وقتی نتوانست به هدف اول خود که نابودی حماس بود دست یابد، هدف خود را تغییر داد؛ کشف تونل‌ها و آزادی اسرا با توسل به قدرت نظامی را هدف گذاری کرد که در این عرصه هم درمانده شد اما اکنون مسیر ورود به راه‌حل‌های سیاسی را در پیش گرفته است.
 
کنعانی:  ‌
جنایات در غزه مانع فروپاشی رژیم صهیونیستی نخواهد شد

سخنگوی وزارت امور خارجه (ایران) - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در یکصد و یکمین روز از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه گفت که این جنایات سابقه‌ای سیاه، ننگین و شرم‌آور برای این رژیم و دولت آمریکا در صفحات تاریخ ثبت کرده است.
جنایات رژیم صهیونیستی در غزه هرگز نجات‌بخش «رژیم آپارتاید» از خطر «فروپاشی» نخواهد بود، این را سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ناصر کنعانی بعد از گذشت یکصد روز از جنایات رژیم اسرائیل در غزه بیان کرد و گفت که این جنایات جز سرافکندگی و مسئولیت بین‌المللی برای حامیان شناخته شده آن نخواهد بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه ۲۵ دی‌ماه در یکی از شبکه‌های اجتماعی نوشت که یکصد هزار قربانی فلسطینی (شامل بیش از ۲۳ هزار شهید و بیش از ۶۰ هزار مجروح) در نتیجه یکصد روز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه سابقه‌ای سیاه، ننگین و شرم‌آور برای همیشه در صفحات تاریخ و در محکمه وجدان‌های بشری برای رژیم جعلی اسرائیل و دولت آمریکا به ثبت رسانده است.
امروز یکصد و یک روز است که از حملات رژیم صهیونیستی به غزه در واکنش به عملیات طوفان‌الاقصی می‌گذرد و براساس اعلام وزارت بهداشت غزه ۲۳ هزار و ۹۶۸ نفر در پی این حملات شهید و ۶۰ هزار و ۵۸۲ نفر نیز مجروح شده‌اند. این رژیم همچنین اقدام به تشدید محاصره نوار غزه و بمباران منازل مسکونی، مدارس، بیمارستان‌ها، مساجد و کلیساها کرد. آنچنان‌که ارتش رژیم صهیونیستی روز یکشنبه اعلام کرد که از هفتم اکتبر (۱۵ مهر) تاکنون ۳۰ هزار نقطه در باریکه غزه بمباران شده است.
در همین خصوص سازمان عفو بین‌الملل در بیانیه‌ای از خطر تبدیل شدن غزه از یک «زندان باز» به یک «قبرستان بزرگ» خبر داد.
به گزارش فارس، ناصر کنعانی با بیان اینکه اکنون دستان رژیم صهیونیستی از کمترین دستاورد راهبردی خالی است، آینده را از آن فلسطین و ملت مظلوم، اما صبور و مقاوم آن خواند.

 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟