loading...

تـــو لَـــــی ( دوست شــنـاســی )

در پاسخ به اظهارات اخیر روحانی   سعید جلیلی: مگر برجام را برای دو سال نوشته بودید؟!     ۱۴۰۰/۰۴/۲۵     سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام

طاهر مهدوی بازدید : 20 شنبه 26 تیر 1400 نظرات (0)
در پاسخ به اظهارات اخیر روحانی
 
سعید جلیلی: مگر برجام را برای دو سال نوشته بودید؟! 
  
۱۴۰۰/۰۴/۲۵
 
 

سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار جمعی از اصحاب رسانه با‌اشاره به اظهارات تازه رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه برجام در سال‌های نخست پس از توافق، اثرگذار بوده و ترامپ آن را به هم زده است، گفت: سؤال اول این است که مگر برجام برای ۲ سال نوشته‌شده بود؟ اگر کشور را برای ۲ سال می‌خواستید اداره کنید، پس درازمدت چه می‌شود؟
جلیلی افزود: گفتن این سخن که برجام ۲ سال خوب بود اما بعداً مشکل پیدا کرد، مثل این است که کسی فرزندش بخواهد ازدواج کند و همه به او بگویند فردی که می‌خواهد با فرزند تو ازدواج کند، آدم بدی است و ازدواج آنها فرجامی ندارد، بعد که هشدارهای آنان محقق شد، بگوید این‌ها ۶ ماه اول خیلی زندگی خوبی داشتند! اما بعداً همه‌چیز خراب شد؛ این چه استدلالی است؟
وی گفت: آقای روحانی بگوید در همان ۲ سالی که او می‌گوید برجام خوب بوده، کدام بانک مرکزی کشورهای اروپایی با ما کار کرد؟، آقای روحانی توضیح دهند که کل سرمایه‌گذاری در آن دو سال چقدر بوده است؟ عضو شورای راهبردی روابط خارجی ایران بیان کرد: کل سرمایه‌گذاری در کشور در سال‌های مدنظر آقای روحانی، بسیار کم‌تر از سال‌های ۹۰ تا ۹۲ بوده که اوج تحریم‌ها را تجربه کرده‌ایم.
جلیلی با‌اشاره به گزارش وزارت امور خارجه به مجلس درباره برجام، گفت: نکاتی مطرح شده که دقیق نیست، لذا مفصل به آن پاسخ داده خواهد شد. وی خطاب به رئیس‌جمهور گفت: شما که می‌گویید دیوانه‌ای آمده همه‌چیز را به هم زده، مگر در سال ۹۶ که گفتید به من رأی دهید تا بقیه تحریم‌ها را هم رفع کنم، همان دیوانه سر کار نبود؟
به گزارش فارس، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: ایام انتخابات گفتم چون مسئول وضع موجود، آقای روحانی است، او بیاید تا بحث کنیم تا جواب خیلی از موضوعات روشن شود.

 

ادامه واکنش نمایندگان به اظهارات رئیس‌جمهور
 
 از توافق برجام، ملت ایران باید منتفع شود
 
وضعیت اقتصادی نتیجه توافقی با دستاورد «تقریبا هیچ»
 
کدام نمایندگان مجلس برای دوره یازدهم رد صلاحیت شدند؟
 
نمایندگان مجلس در ادامه واکنش به اظهارات روحانی که مصوبه مجلس را دلیل عدم لغو تحریم‌ها عنوان کرده بود، گفتند نباید دولت به دنبال توافقی باشد که دستاورد آن تقریبا هیچ باشد و ملت ایران از آن منتفع نشود؛ وضعیت امروز نتیجه توافق با دستاورد تقریبا هیچ است.

هفته گذشته رئیس‌جمهور در اظهاراتی تعجب برانگیز در جلسه هیئت دولت گفت: اگر اصل ۶۰ قانون اساسی مورد احترام بود و در اوایل آذر لطمه نمی‌خورد و اگر ۱۱ آذر را نداشتیم در اسفندماه تحریم مردم برداشته شده بود و امروز مردم می‌دیدند چه شرایطی بر کشور حاکم بود و فروردین و اردیبهشت و خرداد و تیر دیگری را می‌دیدیم.
نمایندگان مجلس در روزهای گذشته نسبت به این گفته‌های روحانی واکنش نشان داده و نکات مهمی را بیان کردند. در ادامه این واکنش‌ها «علی‌اکبر علیزاده برمی» نماینده دامغان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس با‌اشاره به اظهارات حسن روحانی مبنی بر اینکه به آنچه در برجام خواستیم رسیده‌‌ایم، اظهار داشت: دستاورد ایران از موضوع برجام تقریباً هیچ است. در حالیکه آقای تخت‌روانچی یکی از اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای و عبدالناصر همتی رئیس‌کل سابق بانک مرکزی به چنین موضوعی اعتراف کردند.
وی افزود: مذاکرات وین که هم‌اکنون در جریان است به این دلیل است که ایران هیچ دستاوردی از برجام نداشته است؛ آژانس بین‌المللی انرژی در چهارده گزارش خود به صراحت اعلام کرده که ایران در موضوع برجام تمامی تعهدات خود را انجام داده و بسیاری از فعالیت‌های خود در صنعت هسته‌ای را طبق نظر غربی‌ها دنبال می‌کند.
نماینده دامغان در مجلس تصریح کرد:‌ مجلس یازدهم که نمایندگان آن انقلابی محسوب می‌شوند بعد از روی کار آمدن اعلام کردند که وقتی برجام هیچ دستاوردی برای ایران نداشته چرا باید مفاد و مواد آن را اجرایی کنیم لذا باید کارهای کاهشی ایران در تعهدات برجامی اجرایی شود چرا که تهران حق خود را می‌خواهد که البته این کار ما طبق ماده 36 و 37 برجام صورت گرفته است.
عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری به صراحت اعلام کردند که جمهوری اسلامی باید از حقوق خود در برجام منتفع شود و در همین راستا باید لغو تحریم‌ها از سوی تهران راستی‌آزمایی شود و کمتر از آن را نمی‌پذیریم. حسن روحانی بایستی صریحاً پاسخ دهد که کدامیک از تأکیدات مقام معظم رهبری درباره برجام عملیاتی شده است. این در حالی است که مقامات آمریکایی به صراحت اعلام می‌کنند که حاضر نیستیم هیچ تضمینی برای رفع تحریم‌های ایران بدهیم و حاضر نیستیم همه تحریم‌های تهران را لغو کنیم.
علیزاده افزود: آمریکا تحریم‌های ایران را به سه بخش سفید، زرد و قرمز تبدیل کرده است و اعلام کرده که تحریم‌های سفید که از نظر ایران تحریم‌های بی‌خاصیت محسوب می‌شود را رفع می‌کند که عملاً تأثیری برای ما ندارد. برای مثال محدودیت تردد آقای ظریف در نیویورک که محل سازمان ملل متحد است از 8 کیلومتر به 25 کیلومتر افزایش پیدا می‌کند و یا اینکه اسامی برخی افراد گمنام که هیچ تأثیری بر اقتصاد ایران ندارند از لیست تحریم‌ها برداشته می‌شوند.
روحانی هنوز از برجام درس نگرفته
«عباس مقتدایی» نماینده مردم اصفهان و نایب‌رئیس‌کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با‌اشاره به سخنان حسن روحانی رئیس‌جمهور درباره مذاکرات هسته‌ای وین و طرح این ادعا که مصوبه آذرماه گذشته مجلس مانع به ثمر رسیدن مذاکرات شده است، اظهار داشت: مطالبی که آقای روحانی در آخرین روزهای کاری‌اش بر زبان می‌آورد، به نوعی مشابه حرف‌های وی در نخستین روزهای شروع مسئولیتش است. آقای روحانی در ابتدای کارش وعده داده بود که چون دیگران زبان دنیا را بلد نیستند و نمی‌توانند مذاکره کنند، ما زبان دنیا را می‌فهمیم و مشکل را حل می‌کنیم، اما امروز می‌بینیم که تقصیر را به گردن دیگران می‌اندازند.
نایب‌رئیس‌کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با بیان اینکه موضوع برجام و پرونده‌ هسته‌ای ایران یک مسئله پرفراز و نشیب بوده، اظهار داشت: اینکه ما با تخیلات خودمان نمی‌توانیم فضای بین‌المللی را تغییر دهیم و از سوی دیگر طرف مقابل زیاده‌خواه و پیمان‌شکن است و هرچه امتیاز بدهیم باز هم جلوتر می‌آید، اینها تجربیاتی است که از نوع رفتار و مواجهه آقای روحانی با کشورهای غربی به دست آمده است.
مقتدایی با طرح این سؤال که از برجام چه چیزی عاید ملت ایران شده، افزود:‌‌ آنچه عاید ملت ایران شده است چیزی نبود که آقای روحانی از ابتدا وعده‌اش را داده بود؛ حالا در روزهای آخر مسئولیت ایشان می‌گوید که ما مشکل درونی داریم و نه مشکلی بیرونی و مشکل درونی را هم به مجلس شورای اسلامی نسبت می‌دهد. این نوع سخنان نشان می‌دهد که آقای روحانی از تجربه حاصل شده از برجام درس نگرفته و همچنان تلاش می‌کند تا با فرافکنی تقصیر را به گردن دیگران بیندازد.
نایب‌رئیس‌کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: آقای روحانی دیروز به اصل شصتم قانون اساسی‌اشاره کرد و مدعی شد که این اصل توسط مجلس نقض شده است؛ اصل شصتم قانون اساسی حوزه اجرایی را در اختیار رئیس‌جمهور می‌داند، اما بر اساس اصل تفکیک قوا، حوزه قانون‌گذاری در اختیار مجلس است و قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» نیز عملا دست آقای روحانی را برای مذاکرات وین پُرکرد، هرچند به نحو شایسته‌ای ظرفیت‌های این قانون دنبال نشد.
مقتدایی با بیان اینکه حرف‌های آقای روحانی را نوعی عذرخواهی یا شبه عذرخواهی بابت ناکامی‌هایش تلقی کرد، به بی‌اعتنایی رئیس‌جمهور به ظرفیت‌های قانون‌گذاری مجلس‌اشاره کرد و افزود: اگر رئیس‌جمهور واقعا چنین اعتقادی دارد که مصوبه مجلس مانع کار تیم مذاکره‌کننده شده، یک بار شخصا به مجلس می‌آمد و در جلسه علنی یا غیرعلنی با نمایندگان صحبت می‌کرد؛ حتی می‌توانستند لایحه به مجلس پیشنهاد بدهند، بنابراین چون هیچ‌کدام از این کارها را نکردند نمایندگان مردم برای صیانت از منافع ملی و جلوگیری از زیاده‌خواهی طرف مقابل اقدام به تصویب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها کردند.

 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟