loading...

تـــو لَـــــی ( دوست شــنـاســی )

. امیرعبداللهیان: اطلاعی از عملیات حماس نداشتیم     ۱۴۰۲/۰۸/۳۰ حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در ژنو با شبکه آمریکایی سی بی‌اس نیوز گفت‌و‌گو کر

طاهر مهدوی بازدید : 9 چهارشنبه 01 آذر 1402 نظرات (0)
.
امیرعبداللهیان:
اطلاعی از عملیات حماس نداشتیم  
  ۱۴۰۲/۰۸/۳۰

امیرعبداللهیان: اطلاعی از عملیات حماس نداشتیم

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در ژنو با شبکه آمریکایی سی بی‌اس نیوز گفت‌و‌گو کرد.
امیرعبداللهیان در پاسخ به این سؤال که مقامات کشور آمریکا اعلام کردند که یکی از ناوهای جنگی‌شان در دریای سرخ توسط یکی از پهپادهای یمنی به صورت مستقیم هدف قرار گرفته است و این مسئله می‌تواند نشانه چه باشد؟ پاسخ داد: از ابتدای این بحران ما گفتیم که به دنبال گسترش دامنه جنگ نیستیم. البته آمریکا هم بارها اعلام کرده که به دنبال گسترش دامنه جنگ نیست. اما برخلاف این اظهارات، ما شاهد هستیم که آمریکا شدت جنگ را از طریق کمک‌های گسترده خود به رژیم اسرائیل افزایش داده است. حوثی‌ها شورشی نیستند بلکه یک بخش مهم از جامعه و نظام سیاسی کنونی کشور یمن هستند. یمن سیاست‌های خاص خود را دارد. آنها در چارچوب مصالح خود تصمیم‌گیری و اقدام می‌کنند. البته آنها به صراحت اعلام کردند که نسبت به نسل‌کشی در غزه بی‌تفاوت نخواهند بود.
وی ادامه داد: ما با همه گروه‌ها، احزاب و بخش‌ها در یمن روابط نزدیکی داریم؛ از جمله با حوثی‌ها و انصار‌الله رابطه متوازنی داریم، ولی مسئولیت تصمیماتی که حوثی‌ها و انصار‌الله در یمن می‌گیرند و تصمیماتی که صنعا می‌گیرد و با شفافیت اعلام می‌کند متوجه خودشان است. البته ما قبلاً هشدار داده بودیم که در صورت تداوم جنایات جنگی علیه غزه و کرانه باختری گسترش دامنه جنگ اجتناب ناپذیر است.
امیرعبداللهیان درباره حملات نیروهای عراقی و سوری به پایگاه‌های آمریکایی عنوان داشت: ما شفاف هستیم. زمانی که در دوره ترامپ ژنرال سلیمانی به دستور ترامپ ترور شد، ایران پایگاه آمریکایی عین‌الاسد را با ۱۳ موشک بالستیک نقطه زن مورد هدف قرار داد و ما آن را رسماً اعلام کرده و مسئولیت آن را پذیرفتیم. در شرایط کنونی نسل‌کشی و جنایت جنگی در غزه، جریان‌هایی در کشورهای عربی مثل سوریه و عراق در حمایت از همنوعان عرب خود تصمیماتی را می‌گیرند و اقدام می‌کنند.
وزیر امورخارجه ایران خاطرنشان کرد: گروه‌هایی که در عراق و سوریه علیه منافع آمریکا اقدام کرده‌اند، خود تصمیم گرفته‌اند و بر اساس جمع‌بندی و تصمیمات خود اقدام کرده‌اند. طرف آمریکایی در روزهای گذشته پیام‌هایی را در این رابطه به ما داده است و ما به صراحت اعلام کرده‌ایم که ایران هیچ گروه نیابتی در منطقه ندارد. اما در مورد اینکه چرا این گروه‌ها علیه آمریکا عمل می‌کنند، مثلاً در عراق این کشور سال‌ها تحت اشغال نظامیان آمریکا بود. در دوره اشغال آمریکا بیش از یک میلیون و صد هزار عراقی کشته شدند. گروه‌هایی برای مبارزه با داعش در عراق بسیج شدند. همین طور در سوریه برای مبارزه با داعش بسیج شدند. خوب آنها اکنون خود تصمیماتی را می‌گیرند و عمل می‌کنند.
وی افزود: ما به صراحت به طرف آمریکایی گفتیم؛ کاخ سفید اکنون به طور علنی و آشکار در کنار رژیم اشغالگر اسرائیل قرار دارد. اکنون از تمام پایگاه‌های آمریکا در منطقه تسلیحات جنگی و از جمله سلاح‌های ممنوعه در اختیار رژیم اسرائیل قرار می‌گیرد. یعنی آمریکا به طور آشکارا در جنگ علیه غزه و نسل‌کشی در غزه نقش دارد. البته کاخ سفید به ما پیام می‌دهد و می‌گوید که به دنبال گسترش دامنه جنگ نیست و برای ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه و توقف انسان‌دوستانه جنگ تلاش می‌کند اما تا این لحظه هیچ‌گاه آمریکا اراده خود را برای توقف جنگ نشان نداده بلکه شدت جنگ را افزایش داده است. آمریکا باید مسئولیت این امر را بپذیرد.
حماس از حق دفاع مشروع خود استفاده کرده تا به ۷۵ سال تجاوز و کشتار زنان و کودکان توسط رژیم اسرائیل پاسخ دهد
دکتر امیر عبداللهیان در پاسخ به ادعای مضحک خبرنگار
سی بی‌اس نیوز درباره اینکه آیا تلویحاً اشاره می‌کنید که حماس با کشتن غیرنظامیان مرتکب یک اشتباه راهبردی یا اخلاقی شد، پاسخ داد: حماس از حق دفاع مشروع خود استفاده کرده تا به ۷۵ سال تجاوز و کشتار زنان و کودکان توسط رژیم اسرائیل پاسخ دهد. مثلاً وقتی آلمان به فرانسه تجاوز کرد، برداشت غرب چه بود؟ آیا برای آلمان حق دفاع مشروع قائل شدند؟ حماس حق دفاع مشروع داشته و از این حق بر اساس حقوق بین‌الملل استفاده کرده است. اکنون من از شما می‌پرسم؛ کشتن ۱۴۵۰۰ غیرنظامی ظرف مدت ۴۰ روز با چه منطقی سازگار است؟ آیا اصل تناسب در حقوق بین‌الملل توسط آمریکا و رژیم اسرائیل رعایت شده است؟ اصلاً آمریکا در کنار اسرائیل چه می‌کند!؟
به گزارش مهر، سکاندار دستگاه دیپلماسی درباره اینکه ایران چقدر تا ساخت بمب اتمی فاصله دارد؛ خاطرنشان کرد: الان به نظرم وضعیت تفاوت کرده است. الان سؤال اصلی جامعه جهانی این است که چرا وزیر رژیم اسرائیل درخواست کرد که اسرائیل از بمب هسته‌ای علیه ساکنان غزه استفاده کند؟ در نشست اخیر سران کشورهای اسلامی و عربی در قطعنامه پایانی ‌بندی آمده است مبنی بر اینکه اسرائیل تهدیدی جدی برای صلح و امنیت است، چون هم سلاح هسته‌ای در اختیار دارد و هم به استفاده از سلاح هسته‌ای علیه غزه تمایل دارد. لذا اکنون در جامعه جهانی این سؤال مطرح است که چه زمانی اسرائیل باید خلع سلاح هسته‌ای شود. تهدید اصلی آنجاست. اما برنامه هسته‌ای ایران کاملاً صلح‌آمیز است. ما هیچ نیت و برنامه‌ای برای رسیدن به بمب هسته‌ای نداریم.

سفیر ایران در سازمان ملل:
غزه در حال تجربه وضعیت وخیمی است؛ همدردی کافی نیست

سفیر ایران در سازمان ملل: تمام تحریم‌ها علیه ایران غیرقانونی و بی‌اساس  هستند - ایرنا

سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل گفت: غزه در حال تجربه وضعیت وخیمی است و مردم غزه شاهد جرایم جنگی و جرایم علیه بشریت توسط رژیم صهیونیستی هستند و در چنین شرایطی همدردی کافی نیست.
امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد روز دوشنبه به وقت محلی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل درباره وضعیت غزه افزود: غزه در حال تجربه وضعیت وخیمی است و مردم غزه شاهد جرایم جنگی و جرایم علیه بشریت توسط رژیم صهیونیستی هستند. سرزمینشان تحت اشغال است و خودشان علی رغم مطالبه جهانی برای آتش‌بس از جمله درخواست مجمع عمومی و شورای امنیت برای توقف‌های بشردوستانه، همچنان متحمل جنگ وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه خودشان هستند.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تاکید کرد: در چنین شرایطی، همدردی کافی نیست. انتظار عمومی این است که محورهای اصلی قطعنامه مجمع عمومی که با نظر اکثریت ۱۲۱ عضو تصویب شده است، مخصوصاً نکته مهم نیاز فوری به یک آتش‌بس فوری و پایدار، در محتوای قطعنامه شورای امنیت نیز تکرار می‌شد.
ایروانی تصریح کرد: متأسفانه تعدادی از اعضای شورای امنیت علی‌رغم آنکه به قطعنامه مجمع عمومی رأی مثبت داده‌اند، به‌خاطر تهدید وتو شدن قطعنامه شورای امنیت، با اصلاحیه‌ای که مطالبه آتش‌بس را به این قطعنامه اضافه می‌کرد، موافقت نکردند. در نتیجه این اقدام، قطعنامه شورای امنیت فاقد مقرره کافی برای پایان دادن به جنگ است که می‌توانست جلوی جنایات رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان در غزه را بگیرد.
وی گفت: اما بعد از تصویب این قطعنامه چه رخ داده است؟ آیا تعداد حملات علیه مردم مظلوم کمتر شده است؟ آیا منجر به بهره‌مندی جمعیت غزه از کمک کافی بشردوستانه شده است؟ خیر.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل ادامه داد: در عوض، نماینده رژیم اشغالگر در همان جلسه گفت که آنها هرکاری که بخواهند، انجام خواهند داد. این رژیم فقط از بخش اول این جلسه (سه روز قبل) تاکنون، به دو مدرسه آنروا که محل پناه هزاران خانواده فلسطینی آواره است، مستقیماً حمله کرده است. تمام اینها به‌خاطر مشکل اساسی این قطعنامه است که یک ضمانت اجرائی در این زمینه مقرر نکرده است. «این قطعنامه (به‌دلیل آنکه ذیل فصل ۷ منشور نیست) ضمانت اجرای حقوقی مناسبی ندارد.»
به گزارش ایرنا، ایروانی تصریح کرد: ما معتقدیم که مجمع عمومی باید از قدرتی که منشور به آن اعطا کرده استفاده کرده و نقش پیشرو در این زمینه ایفا نماید. در طول دو سال گذشته، ظرفیت مجمع عمومی برای حل موضوعات مرتبط با صلح و امنیت استفاده شده است و الآن نیز جامعه بین‌المللی انتظار مشابهی دارد. برای کمک به مردم فلسطین در این شرایط ناگوار، باید بهره‌مندی از ظرفیت مجمع عمومی تکرار شود.

 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟