loading...

تـــو لَـــــی ( دوست شــنـاســی )

 حشدالشعبی بازوی توانمند دولت عراق   ۱۴۰۰/۰۳/۲۵ سید محمد امین‌آبادیاین روزها مصادف است با هفتمین سالگرد تاسیس «حشد‌الشعبی» در کشور دوست و برادر عراق. ای

طاهر مهدوی بازدید : 19 چهارشنبه 26 خرداد 1400 نظرات (0)

 حشدالشعبی بازوی توانمند دولت عراق

  ۱۴۰۰/۰۳/۲۵

فرمان ۱۰ بندی دولت عراق درباره حشدالشعبی - مشرق نیوز



سید محمد امین‌آبادی
این روزها مصادف است با هفتمین سالگرد تاسیس «حشد‌الشعبی» در کشور دوست و برادر عراق. این نیروی مردمی در سال 2014 و به دنبال سقوط شهرهای موصل و تکریت به دست گروه سلفی- تکفیری داعش و به دنبال فتوای جهاد کفایی حضرت آیت‌الله «سید علی سیستانی» مرجع فهیم و بصیر شیعیان در عراق تشکیل شد. در این فتوا «از تمام کسانی که قادر به حمل سلاح و مبارزه با گروه‌های تروریستی بودند، خواسته شده بود که به صفوف مبارزه با داعش بپیوندند». به دنبال صدور این فتوا صدها هزار جوان عراقی از سرتاسر این کشور و در لبیک به فراخوان مرجعیت، عازم جبهه‌های نبرد با داعش شدند. یکی از اولین کسانی که به این فراخوان پاسخ داد مجاهد بزرگ شهید «ابومهدی المهندس» بود که طی نامه‌ای خطاب به آیت‌الله سیستانی نوشت: «در راه توقف این حمله وحشیانه یزیدی - تکفیری و بعثی و برای دفاع از مقدساتمان و حرم امامانمان حضرت علی، امام حسین، امام موسی کاظم، امام جواد، امام هادی و امام عسکری و حضرت ابوالفضل العباس علیهم افضل الصلوات و السلام
و نیز برای دفاع از آبرویمان، کشورمان و همه مظلومین، با جان و مال و هر آنچه در توان داریم برای جهاد و مشارکت در بسیج مقدس حسینی با شما عهد می‌بندیم. هزاران مبارز از فرزندان شما از افراد آگاه و باتجربه به فنون جنگی و افرادی که در جبهه‌های جنگ علیه ظالمان، بعثی‌ها و تکفیری‌ها معروف هستند، ندای شما را لبیک گفته و امروز به جبهه‌های جنگ حق علیه باطل پیوسته و در مدیریت، سازماندهی و فرماندهی موج طوفانی مبارزانی که در لبیک به فتوای شما راهی میادین جهاد شده‌اند، شرکت کرده‌ و به کمک نیرو‌های مسلح غیورمان آمده‌اند که در چندین جبهه در حال نبرد با این دشمن ظالم وحشی هستند. سید ما! مطمئن باشید که ما در کمین آنها هستیم و آنها قادر به عبور نخواهند بود؛ مگر اینکه از روی اجساد ما بگذرند».
هدف از تشکیل حشدالشعبی در نامه شهید ابومهدی به خوبی تشریح شده بود، نبرد با داعش و بیرون راندن آن از خاک عراق، دفاع و حفاظت از اماکن مقدس، حفاظت از استقلال، یکپارچگی و تمامیت ارضی کشور و آزادی مردم عراق از یوغ تروریسم. حال هفت سال از تشکیل حشدالشعبی در عراق می‌گذرد. با نگاهی به اهداف پیش‌گفته در تشکیل این نهاد، به خوبی این مسئله معلوم می‌شود که حشدالشعبی در ماموریت‌های محوله به برکت خون هزاران هزار شهید کاملاً موفق بوده است. شاید بتوان مهم‌ترین پیام موفقیت بسیج مردمی در عراق را این نکته دانست که امنیت با اتکا به دولت‌های فرامنطقه‌ای تامین نخواهد شد و مردم کشورهای منطقه مثل مردم عراق اگر بخواهند می‌توانند با بالاترین تهدیدات امنیتی مقابله کنند و پیروز شوند. به جرات می‌توان گفت اگر حشدالشعبی نبود داعش به سرعت وارد استان‌های مرکزی و شهر بغداد پایتخت می‌شد و کشور سقوط می‌کرد لذا می‌توان گفت ادامه حضور عراق در نقشه جغرافیایی جهان به خاطر مجاهدت و جانفشانی این نیروها بوده است.
نکته‌ای که در هفتمین سالگرد تاسیس حشدالشعبی به چالش اساسی در عراق تبدیل شده است رابطه بین نهاد حشدالشعبی و نهاد دولت است. برخی در دولت عراق به دنبال القای این نکته هستند که حشدالشعبی در مقابل دولت عراق محسوب می‌شود و به همین دلیل برای حاکمیت یکپارچه در کشور باید این گروه خلع سلاح شود. این دیدگاه حامیان بسیار قدرتمندی نیز در آمریکا ، اروپا و کشورهای مرتجع عرب منطقه دارد. در نگاه اول این خواسته کاملاً بجا و معقولی است. از ضروریات دولت‌های مدرن انحصار سلاح و زور مشروع در دستان حکومت مرکزی می‌باشد. اما دولت عراق باید به چند نکته مهم در این میان توجه داشته باشد؛ نکته اول اینکه عراق وضعیت ویژه و بسیار خاصی دارد. اگر عراقی تا کنون باقی مانده و داعش و سایر تروریست‌های سلفی تکفیری در بغداد پرچم خود را برافراشته نکرده‌اند مدیون جان‌فشانی‌های همین نیروهای بسیج مردمی است. نکته دوم، اینکه نیروهای مقاومت بسیج مردمی رو در روی دولت و ملت عراق تعریف نمی‌شوند. آنها مسلح نشده‌اند که اقتدار دولت را تضعیف کنند بلکه آنها بازوان توانمند دولت برای مقابله با چالش‌های امنیتی هستند که عراق با آن دست به‌گریبان است در واقع باید به دولت عراق گوشزد کرد که سلاح نیروهای مقاومت ابزار بسیار مهمی در دست دولت برای مقابله با تهدیدات امنیتی نامتقارن از سوی گروه‌های تروریستی و نظامیان آمریکا در این کشور است. نکته سوم اینکه مقابله با داعش و ماجراجویی‌های نظامیان آمریکا مستلزم حضور بسیج مردمی مسلح در این کشور است و تا زمانی که نیروهای نظامی آمریکا خاک این کشور را ترک نکرده و تروریست‌های سلفی تکفیری در این کشور به طور کامل نابود نشده‌اند دولت نباید اصراری بر خلع سلاح مقاومت داشته باشد؛ چرا که با خلع سلاح نیروهای مقاومت دولت در واقع حکم نابودی خود را امضا می‌کند. و نکته چهارم اینکه نیروهای مقاومت بازوان قدرتمند دولت در ایجاد ثبات و امنیت در عراق محسوب می‌شوند و این مسئله هرگز نباید در کشمکش‌های سیاسی احزاب و گروه‌ها وجه‌المصالحه قرار گیرد. برخی دولت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای و برخی جریانات در داخل پارلمان عراق بر اساس منافع خود، خواهان خلع سلاح نیروهای حشدالشعبی هستند و بر نخست‌وزیر برای اجرای این مسئله فشار وارد می‌کنند اما اولویت امروز عراق نه تنها این مسئله نیست بلکه دولت کنونی اهداف بسیار مهم دیگری دارد و نباید انرژی خود را بیهوده صرف مسائلی کند که کمکی به بهبود اوضاع عراق نمی‌کند. چهار ماه دیگر در عراق قرار است انتخابات پارلمانی برگزار شود و تامین امنیت این انتخابات قطعاً بازوان توانمند حشدالشعبی را می‌طلبد و نکته پنجم اینکه نیروهای حشدالشعبی در عراق نیز به شدت باید مراقب باشند تا برخی افراد و گروه‌ها در داخل این کشور به نام بسیج مردمی دست به اقداماتی نزنند که اعتبار و حیثیت این گروه در نزد مردم عراق خدشه‌دار شود. مخالفین حشدالشعبی در عراق وقتی نتوانستند آن را منحل و یا خلع سلاح کنند بهترین راهبرد را این یافته‌اند که از حشدالشعبی اعتبارزدایی کنند و در این راستا به نام حشدالشعبی و با پرچم حشدالشعبی و از طریق عوامل خود دست به اقداماتی می‌زنند که اعتبار و حیثیت آن را در نزد مردم و مرجعیت عراق از بین ببرند و زمانی که این هدف حاصل شد دیگر انحلال یا خلع سلاح بسیج مردمی عراق هدفی سهل‌الوصول خواهد بود. لذا فرماندهان و نیروهای حشدالشعبی باید بسیار مراقب این راهبرد باشند و از استحاله یا اعتبارزدایی آن جلوگیری کنند.

 

حشدالشعبی 7 ساله شد /

تأکید مقاومت عراق بر اخراج آمریکا

حشد الشعبی به مرز ایران لشکر کشید - خبرگزاری حوزه

در هفتمین سال تاسیس «حشدالشعبی» به دنبال فتوای جهاد کفایی مرجعیت عراق، چهرها و فرماندهان این جنبش اعلام کردند که نبرد علیه اشغالگران آمریکایی، حق مشروع مقاومت عراق است.

جنبش «نُجَباء» در هفتمین سالروز صدور فتوای جهاد کفایی از سوی مرجع عالی شیعیان عراق و تشکیل سازمان حشدالشعبی، بیانیه‌ای صادر کرد و این اتفاق را یک حادثه بزرگ در تاریخ معاصر عراق خواند. در این بیانیه آمده است: پس از حدود 100 سال، بار دیگر فرزندان «ثورة العشرین» (انقلاب ۱۹۲۰) از مرکز و جنوب عراق برخاسته و پیر و جوان به ندای مرجعیت برای دفاع از مقدسات و جهاد علیه کفر و طغیان لبیک گفتند و صحنه‌هایی بی‌سابقه آفریدند.
در این بیانیه، فتوای جهاد و تأسیس حشد‌الشعبی، اسطوره‌ای خوانده شد که قلعه‌های مستکبران را لرزانده است. به همین خاطر، شایسته است که این روز در زمره اعیاد ملی عراق قرار گیرد. مقاومت اسلامی نُجَباء ضمن یادآوری کشتارهای روزانه، گورهای جمعی و فراگیر شدن ناامنی در ایام بی‌پناهی ملت عراق، تأکید کرد: تولد بسیج مردمی و پیروزی‌های آن، معادله قدرت را دگرگون ساخت.
در ادامه بیانیه تصریح شده است: ما در مقاومت اسلامی نُجَباء، وجود حشد‌الشعبی را همچون آب و هوا، برای بقای اکثریت ملت، یک ضرورت می‌دانیم؛ هیچ عاقلی نمی‌خواهد به گذشته تاریک بازگردد، که در آن، خونش برای جلب رضایت طمعکاران و منفعت‌طلبان، مباح شود.
جنبش نُجَباء هرگونه تلاش برای مقابله با حشد‌الشعبی، یا به حاشیه راندن و استحاله این نهاد مردمی را «توهمی محال» توصیف کرد و افزود: حشد‌الشعبی هیچ‌گاه طایفه‌گرا نبوده است، کما اینکه خون جوانان شیعه مرکز و جنوب عراق در دفاع از برادران هم‌میهن خود، مثل اهل‌سنت، مسیحیان، ایزدیان و کُردها، ریخته شد. آنها زنان عراق را از اسارت آزاد کردند و عزت‌ را به آنها بازگرداندند، (حشد) بینی داعش، آمریکا، صهیونیسم و نیروهای استکباری را به خاک ذلت مالید.
آمادگی برای نبرد علیه آمریکا
«قیس خزعلی»، رهبر جنبش عصائب اهل الحق، گفت که اعضای حشد‌الشعبی باید برای دفاع آماده‌باشند و اگر شرایط خطرناک شود، از آنها درخواست خواهد شد وارد عمل شوند. به گزارش ایسنا، وی اعلام کرد، پافشاری بر ادامه حضور نیروهای آمریکایی، به معنای بی‌فایده بودن روش‌های سیاسی و مسالمت‌آمیز در خارج شدن این نیروهاست‌. خزعلی با اشاره به گزینه مقاومت، گفت که تنها گزینه مشروع برای بیرون راندن این نیروها، مقاومت است. به گفته خزعلی، گروه‌های مقاومت هرگز گزینه نظامی را تا خروج واقعی نیروهای آمریکایی، کنار نخواهند گذاشت. وی گفت، اجرای تصمیم قاطع عملا شروع شده است و آمریکایی‌ها باید بدانند که آمادگی برای پاسخگویی وجود دارد.
خزعلی به نیروهای آمریکایی درخصوص پیامدهای حضورشان در عراق هشدار داد و گفت، در جعبه مقاومت چیزهای زیادی وجود دارد، چیزی که آمریکایی‌ها انتظارش را ندارند.
وی افزود: همه خود را برای تمام چالش‌ها و احتمالات آماده کرده‌اند و تصور نکنید که ما از تهدید می‌ترسیم.
اظهارات مصطفی کاظمی
«مصطفی کاظمی»، نخست‌وزیر عراق، طی بیانیه‌ای به مناسبت هفتمین سالگرد اعلام فتوای جهاد کفایی اعلام کرد: این فتوا تروریست‌های وحشی را که در سراسر جهان، رعب و وحشت ایجاد کرده بودند، متوقف کرد و سبب شد داعش در مدت زمانی که هیچ کس تصور نمی‌کرد، نابود شود. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، کاظمی با اشاره به اینکه فتوای مذکور، ریشه ملی دارد و مخاطبش تمام مردم عراق است افزود، اقشار مختلف مردم عراق نیز در خواست پیوستن به نیرو‌های امنیتی برای مبارزه با داعش لبیک گفتند. آیت‌الله «سیدعلی سیستانی» مرجع عالی شیعیان عراق، ۲۳ خرداد ۱۳۹۳ هجری شمسی، سه روز پس از حمله تروریست‌های داعش به عراق، فتوای جهاد کفایی را صادر کرد. در پی صدور این فتوا، سازمان بسیج مردمی (حشد‌الشعبی) برای سازماندهی نیرو‌های داوطلب مردمی جهت مبارزه با داعش، شکل گرفته است.
پس از این فتوا، طی مدت کمی، بیش از دو میلیون نفر از سراسر عراق برای حضور در جبهه‌های نبرد با داعش داوطلب شده و به دعوت آیت‌الله سیستانی لبیک گفتند.
صدور حکم اعدام برای مفتی القاعده
شورای عالی قضایی عراق روز دوشنبه طی بیانیه‌ای اعلام کرد: «دادگاه جنایی استان صلاح الدین عراق برای مفتی گروه تروریستی القاعده در این استان، دو بار حکم اعدام صادر کرد».
شورای عالی قضایی عراق افزود: «این تروریست اعتراف کرده است که در مقام مفتی القاعده فعالیت می‌کرده و از موسسان آن در «شرقاط» بوده است. او چند بار با «ابومصعب الزرقاوی» سرکرده تروریست‌های القاعده در عراق، که سال ۲۰۰۶ کشته شده، دیدار داشته است». در این بیانیه آمده است، «این تروریست همچنین اعتراف کرده که فتوای قتل نیرو‌های ارتش و پلیس عراق را داده و در چندین عملیات آدم ربایی، کشتار و حمله به نیرو‌های پیشمرگ عراق مشارکت داشته است».
این فرد همچنین، مسئول بخش اطلاعات استان موصل در داعش بوده و در زمینه خرید سلاح و توزیع حقوق داعشی‌ها فعالیت می‌کرده است. در بیانیه مذکورآمده است، این تروریست یکبار بر اساس قانون مبارزه با تروریسم مصوب ۲۰۰۵ و یک بار نیز به موجب قانون جزائی عراق مصوب ۱۹۶۹‌، به اعدام محکوم شده است.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟