امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در مراسم تجلیل از دانشجویان نمونه پرستاری دانشگاه علوم پزشکی ارتش طی سخنانی اظهار داشت: عملیات
طوفانالاقصی در 75 سال عمر رژیم صهیونیستی بیسابقه بود و نتایج بسیار حائز اهمیتی داشت که کاملاً صحت و دقت صحبت رهبر انقلاب درباره اینکه رژیم صهیونیستی 25 سال آینده را نخواهد دید تأیید کرد.
وی ادامه داد: دشمن سالها تلاش میکرد موضوع فلسطین به فراموشی سپرده شود و بر همین اساس هم سیاست عادیسازی را در پیش گرفته بود اما این عملیات موضوع فلسطین را به موضوع تراز اول جهان اسلام و بلکه دنیا بدل کرد و امروز شاهد هستید حتی در برخی کشورهای اسلامی بعضاً پرشورتر از کشورهای اسلامی این موضوع دنبال میشود. فرماندهکل ارتش تأکید کرد: در این عملیات آثار اضمحلال رژیم کاملاً مشخص شده است و طی آن رژیم به زانو در آمد و همه شروط مقاومت را پذیرفت. موسوی تصریح کرد: رژیم صهیونیستی و حامیان آن در برابر یکی از شاخههای مقاومت مستأصل شدهاند و این امر یک بار دیگر قدرت محور مقاومت را به همه دنیا نشان داد.
وی افزود: از سوی دیگر آمریکاییها سعی داشتند با امپراطوری رسانهای یک چهره طرفدار حقوق بشر از خود نشان دهند که با این واقعه چهره و ماهیت اصلی آنها برای جهان مشخص شد.
فرماندهکل ارتش ادامه داد: سردمداران آمریکا و برخی کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی طرفدار آپارتاید و نژادپرست هستند. مسئولین آمریکایی و فرانسه و آلمان و انگلیس و... وقتی از یک رژیم که با صدای بلند نژادپرستی را صدا میزند طرفداری میکنند، یعنی خودشان هم نژادپرست هستند.
موسوی خاطرنشان کرد: در عملیات و جنگ اخیر هیچ دستاورد نظامی نصیب رژیم صهیونیستی نشد، این واقعه نشان داد به معنای واقعی کلمه اسرائیل سستتر از خانه عنکبوت است.
وی تصریح کرد: آن سیستم اطلاعاتی و نظامی که آن همه برای آن تبلیغ میکردند بهیکباره در برابر کسانی که در یک زندان بزرگ هستند و هیچ چیز به آنها نمیرسد شکست خورد و امروز هم مجبور شده است هم رسماً با حماس مذاکره کند و هم همه شروط آن را بپذیرد. فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران یادآور شد: سیدحسن نصرالله بهخوبی گفت که رژیم صهیونیستی سستتر از لانه عنکبوت است. گروههای مقاومت علیرغم نبودِ امکانات و تجهیزات توانستند رژیم صهیونیستی را به زانو دربیاورند و صهیونیستها به ناچار تمامی شروط مقاومت را پذیرفتند.
سرلشکر موسوی همچنین با بیان اینکه ابتکار عمل در دست نیروهای حماس است، گفت: در مدت بمباران غزه، غربیها تمامی توان خود را برای نابودی گروههای مقاومت به کار بردند و میلیاردها دلار هزینه کردند؛ اما کاری از پیش نبردند و این حماس بود که شرایط آتشبس را به صهیونیستها تحمیل کرد.
وی خاطرنشان کرد: هواپیماهای ترابری آمریکایی دائم در حال ارسال تجهیزات به صهیونیستها بودند و برخی کشورهای اروپایی نیز تسلیحات به این رژیم کودککش ارسال میکردند؛ اما این کمکها دستاوردی برای آنها نداشت و دنیا چهره واقعی جنایتکاران عالم را به خوبی شناخت.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه صهیونیستها تنها در مقابل یکی از شاخههای جبهه مقاومت شکست خوردند، افزود: صهیونیستها بیش از 14 هزار انسان بیگناه را در زیر بمباران به شهادت رساندند؛ اما سرانجام در مقابل جبهه مقاومت تسلیم شدند و شرایط آتشبس را پذیرفتند که این قدرت جبهه مقاومت را بهخوبی نشان داد.
سرلشکر موسوی با بیان اینکه جنایات صهیونیستها در غزه هیچگونه دستاورد نظامی برای آنها نداشت، تأکید کرد: دنیا متوجه شد که با فروکش کردن جنایات صهیونیستها نباید محاکمه جنایتکاران صهیونیست را فراموش کرد و این موضوع باید دنبال شود.
وی خاطرنشان کرد: ما به داخل کشور و مجامع بینالمللی اعلام کردهایم حاضریم به نزدیکی نوار غزه برویم و کمکهای درمانی لازم را به مردم غزه ارائه کنیم.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در ادامه با تبریک هفته بسیج و با بیان اینکه بسیج یک تفکر است که محدود به یک سازمان نیست، اظهار داشت: بسیج راهگشای بسیاری از مشکلات است.
سرلشکر موسوی در پایان با بیان اینکه تفکر بسیج یعنی خدمت بیریا و بیمنت به مردم است، عنوان کرد: تفکر بسیج در یک کلمه، مدیریت و اقدام جهادی است.
در متن یادداشت عباسعلی کدخدایی، عضو حقوقدان و رئیس پژوهشکده شورای نگهبان با عنوان «تحقق اراده مردم؛ عمق نگاه رهبر معظم انقلاب به موضوع انتخابات» آمده است: اخیرا فرصتی مجدد فراهم شد تا دیدارها با رهبر معظم انقلاب اسلامی تازه شود. همانگونه که در خبرها بود، معظمله ضمن تاکید بر جایگاه شورای نگهبان، بر برگزاری پرشور انتخابات تاکید فرمودند و اینکه پرشور برگزار شدن انتخابات وظیفهای است برای همگان.
کدخدایی همچنین خاطرنشان کرد: آنچه در خصوص این فرمایش معظمله دارای اهمیت است آن است که چرا ایشان بر ضرورت حضور پرشور مردم در انتخاباتها تاکید میکنند؟ جایگاه خواست و اراده عمومی که مظهر آن در امر سیاست، در انتخابات ظهور و بروز مییابد در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب چیست؟ آیا اراده عمومی صرفا به عنوان پشتوانه سیاسی و اجتماعی برای حکومت دارای اهمیت است یا در عمق نگاه رهبر معظم انقلاب اراده عمومی در اداره امور کشور جایگاهی تعیینکننده دارد؟
وی در ادامه افزود: در مقام تحلیل نکات بیان شده باید گفت بدیهی است در همه نظامهای سیاسی موجود، انتخابات واجد ارزش حیاتی است؛ چرا که مظهر اقتدار ملی است. انتخابات در ایران پس از انقلاب اسلامی نیز تجلی خواست و اراده مردم بوده است و محل اتکای نظام اسلامی به مردم تلقی میشود، اما بازخوانی اندیشههای سیاسی رهبر معظم انقلاب بیانگر لایه عمیقتری از جایگاه خواست مردم در اداره امور کشور ناشی از بنیانهای نظریه مردمسالاری دینی است. در این نگاه مردمسالاری تبلور یافته و رسمیّت پیدا کرده در جمهوری اسلامی، یک طرح ناب و خالص دینی است که از سوی امام خمینی(ره) مطرح شده است؛ طرحی که ترجمان مدل حکومتی دینبنیاد و مردممحور است؛ چه آنکه بر پایه آموزههای دینی، نقش مؤثر مردم در تشکیل، اداره و استمرار حکومت بهرسمیت شناخته شده است و اتکا به پشتوانه مردمی از متن آموزههای اسلامی برخاسته است. البته از منظر معظمله در بنای آن نظم مدنی و سیاسی ایجاد شده توسط امام خمینی(ره) دو نکته اساسی وجود دارد که به هم پیوند خورده است؛ یکی عبارت است از سپردن کار کشور به مردم از طریق مردمسالاری و از طریق انتخابات و دوم اینکه این حرکت و هرآنچه ناشی از حرکت مردمسالاری و سپردن کار به مردم است - باید در چارچوب شریعت اسلامی باشد. این کنش عظیم سیاسی و اجتماعی بسیار تعیینکننده است و اثرش امروز در کشور این است که مسئولانِ سطوح مختلف بهوسیله مردم انتخاب میشوند؛ مستقیم یا غیرمستقیم، که از افتخارات ملت ایران، اسلام، و جزو افتخارات شخص امام است. به بیان دقیقتر اصولا از منظر رهبر معظم انقلاب اسلامی، جمهوریت و اسلامیت دو روی یک سکه هستند و این همگامی در مردمسالاری دینی متجلی میشود، نتیجه اینکه همه ارکان نظام اسلامی توسط مردم انتخاب میشوند و در این نقطه است که جمهوری اسلامی مفهوم پیدا میکند، نقطهای که محل اتصال مردم و حاکمیت است و نمادی از مردمسالاری و آزادی خواهد بود.
سخنگوی سابق شورای نگهبان تصریح کرد: مبتنی بر همین رویکرد، رهبری معظم انقلاب در طول سالیان متعدد، مکررا بر اهمیت انتخابات و نقش آن در نظام سیاسی کشور تاکید نمودهاند، که این امر نشان از عمق نگاه معظمله به انتخابات و اعتقاد واقعی ایشان به رای و اراده مردم است. انتخابات در نگاه ایشان یک امر تزیینی و آرایشی نیست، امری فرمالیستی نیست، بلکه انتخابات در نظام سیاسی ایران اسلامی نشأت گرفته از حق مردمی است که اسلام، آنان را بر سرنوشت خویش حاکم ساخته و بر این اساس، امری مستقل از نظام اسلامی نبوده و نیست. به تعبیر ایشان، انتخابات برای کسب قدرت نیست تا عدهای آن را در انحصار خود درآورده و دیگران را از آن منع کنند. اصولا در نگاه ایشان، انتخابات تبلور حضور مردم برای تعیین سرنوشت است، و تحقق این حق، امروز از گذرگاه انتخابات عبور میکند که به دلیل حضور پرشور مردم در هر دورهای، علاوهبر بیمه کردن کشور در مقابل تهدیدات دشمنان، نشان از زنده بودن انقلاب اسلامی دارد. مضافا اینکه وسیله رشد و عزت ملی را نیز فراهم میکند. مبتنی بر همین رویکرد، ایشان بیان میدارند: «در کشور ما نیز انتخابات، فقط یک پدیده سیاسی نیست. انتخابات، مظهر حضور مردم، مظهر احقاق حق و مظهر توانایی و اقتدار ملی برای یک کشور است. حضور بیشتر مردم نشانه استحکام یک نظام است.»
رئیس پژوهشکده شورای نگهبان در ادامه اظهار داشت: در نگاه راهبردی ایشان حضور پرشور و فعال مردم در انتخابات به عنوان یک مسئله تمدنی محسوب میشود و در مقابل، انتخابات ضعیف و کمنشاط را خواست و اراده دشمن تلقی کرده، همیشه انتخابات پرشور را سرمایه ملت میدانستند و آن را موجب ایجاد قدرت ملی و کانون وحدت ملی قلمداد کردهاند، چرا که «نظام ما نظامی است متّکی به ایمانها و عواطف و علایق مردم. اساساً سرِّ شکستناپذیری این نظام این است که به مردم متّکی است.»
کدخدایی همچنین افزود: با تکیه بر همین اعتقاد و باور قلبی، رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال جاری بر راهبردهای اساسی انتخابات در قالب امنیت، سلامت، رقابت و مشارکت تاکید فرمودند و در ملاقات اخیر نیز بر برگزاری پرشور، که عبارت اُخرای رقابت و مشارکت است، تاکید ورزیدند. بنابراین آنچه در این دیدار صورت گرفت تاکید مجددی بود بر بلندای نگاه ایشان که در ادوار مختلف بر آن تاکید نمودهاند.
به گزارش ایسنا، عضو حقوقدان شورای نگهبان خاطرنشان کرد: اکنون با توجه به اهمیت انتخابات در جامعه ایرانی اسلامی بر همه ما فرض است تا تلاش کنیم راه برگزاری انتخابات هموار شود و بدینوسیله تعیین حق سرنوشت بهدرستی و از مسیر رقابت بین نامزدها و احزاب و گروهها جامه عمل بپوشد تا تصویری باشد از رابطه مردم و نظام سیاسی و تضمینی باشد برای تحکیم پایههای نظام جمهوری اسلامی ایران و برای ما در شورای نگهبان و سایرین در دستگاههای دیگر فرض است تا تلاش کنیم این خواست بهحق معظمله و تاکید چندباره ایشان اجرائی شود و انتخاباتی رقابتی و پرشور را شاهد باشیم. طبعا انتخابات پرشور از راه قانونمحوری میگذرد، و نیز از مسیر مشارکت همه جریانها و گروههای سیاسی در انتخابات، که با همدلی و اتحاد همه آحاد مردم در طول انتخابات حاصل میشود.»
.
بازدید رئیس قوه قضائیه از جدیدترین دستاوردهای موشکی،
پهپادی، پدافندی و فضائی سپاه
۱۴۰۲/۰۹/۰۵
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای و جمعی از اعضای شورای عالی قوه قضائیه، روز یکشنبه از آخرین دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در محل نمایشگاه دائمی این نیرو بازدید کردند.
«از ایده تا محصول برای ایران قوی» نامِ نمایشگاهی است که در آن بهروزترین و جدیدترین دستاوردها و محصولات نظامی و دفاعیِ دانشمندان و متخصصان نیروی هوافضای سپاه پاسداران به نمایش گذاشته شده است.
رئیس قوه قضائیه و عضو شورای عالی امنیت ملی در جریان این بازدید، از نزدیک در جریان بهروزترین دستاوردها و تجهیزات نیروی هوافضای سپاه در حوزههای موشکی، پهپادی، پدافندی و فضائی قرار گرفت.
سردار حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه در ابتدای این بازدید، ضمن خیرمقدم به رئیس قوه قضائیه و مقامات قضائی همراه وی، به توضیح و تشریح قابلیتهای آخرین دستاوردهای این نیرو از جمله موشک کروزهایپرسونیک «فتاح ۲»، سامانه پدافندی متحرک «مهران» و سامانه ارتقاءیافته «۹ دی» و همچنین پهپاد «شاهد ۱۴۷» پرداخت که اخیراً در محضر رهبر معظم انقلاب و فرماندهی معظم کل قوا رونمایی شدهاند.
موشک کروز «پاوه» که دارای دقتی بینظیر و بُردی شگفتانگیز است و همچنین موشک «خیبرشکن» که یکی از موشکهای دوربرد نسل سوم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است و از «سوخت جامد» استفاده میکند و در فاز فرود قابلیت مانور برای عبور از سپر موشکی را داراست، از دیگر دستاوردهایی بودند که سردار حاجیزاده به ارائه توضیحاتی درخصوص آنها در نزد رئیس قوه قضائیه پرداخت.
در جریان این بازدید، رئیس قوه قضائیه سؤالاتی تخصصی را درخصوص میزان دقت موشکهای هوافضای سپاه مطرح کرد که سردار حاجیزاده فرمانده این نیرو به ارائه جزئیات و تاریخچه این مهم به موجب دستور فرماندهی معظم کل قوا ناظر بر عطف تمرکز بر دقت موشکها پرداخت.
رئیس قوه قضائیه و هیئت همراه، در ادامه از بخش مربوط به پهپادها نیز در نمایشگاه دستاوردهای هوافضای سپاه بازدید به عمل آوردند که در جریان این امر، سردار حاجیزاده به ارائه توضیحاتی درخصوص قابلیتها و مأموریتهای هر کدام از پهپادهای به نمایش گذاشته شده پرداخت.
در این قسمت، پهپادهای غنیمتی نیز رخنمایی میکردند که فرمانده نیروی هوافضای سپاه به ارائه مطالبی درباره آنها مبادرت ورزید.
بخش مربوط به «سکوهای پرتاب»، «اجزا»، «رادارها» و «سامانههای پدافندی زمین به هوا» نیز از دیگر قسمتهای بازدیدشده توسط حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای عضو شورایعالی امنیت ملی و مقامات قضائی همراه وی در جریان این بازدید بودند.
بازدید از بخش مربوط به ماهوارهبرها نیز از جمله برنامههای دیروز بود؛ در جریان این امر، متخصصِ حوزه ماهوارهبرها، توضیحاتی مبسوط را درخصوص «ماهوارهبر قائم» که نماد پیشرفت فضائی ایران است، به رئیس قوه قضائیه و مقامات قضائی همراه وی ارائه کرد.
سردار حاجیزاده در اثنای توضیحات خود درخصوص قابلیتهای تولیدات موشکی و پهپادی سپاه به این مهم نیز اشاره کرد که پس از حصول نخستین موفقیت در حوزه دقت و بُرد دستاوردهای نظامی، موفقیتهای بعدی در نتیجه عنایات و فضل پروردگار متعال و همت و تخصص جوانان متعهد ایران اسلامی، به سرعت حاصل شدند.
سردار حاجیزاده با اشاره به سه ضلع اصلی در هوافضای سپاه، گفت: ما برای نیل به موفقیت در نیروی هوافضای سپاه، سه ضلعِ «تحقیقات»، «عملیات» و «تولیدات» را با هم پای کار آوردهایم و یکی از رسالتهای خود را کادرپروری و فرماندهپروری تعیین کردهایم.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه گفت: اکثر متخصصان ما در این نیرو، عناصر جوان و باانگیزه هستند که خود را سربازان گمنام نظام اسلامی میدانند و در نتیجه مجاهدتهای آنان، امروز به مرحله بیاثر کردن تهدیدات دشمنان رسیدهایم حال آنکه یک دهه پیش به دنبال یافتن تهدیدات دشمنان بودیم.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در این اثناء، دستاوردها و پیشرفتهای دو دهه اخیر حوزه هوافضا را بسیار چشمگیر و در نتیجه مجاهدتهای نیروهای جوان و متخصص و مؤمن دانست که برای ایران اسلامی ارتقاء و بازدارندگی محسوس به همراه داشته است.
رئیس قوه قضائیه همچنین طی سخنانی در جمع تعدادی از مسئولان و متخصصان حوزه هوافضا، با بیان اینکه نیروهای مسلح ما در تراز نظام مقدس جمهوری اسلامی حرکت میکنند، اظهارداشت: نیروهای مسلح ما در حصول استقلال و قدرت بازدارندگی که امروز در بالاترین سطح از آن برخورداریم نقش کلیدی و محوری دارند.
وی بیان داشت: بنا به گفته سردار حاجیزاده و مشاهدات ما در این بازدید، اکثر متخصصان نیروی هوافضای سپاه، از جوانان در متوسط سنی ۳۰ تا ۳۵ سال هستند؛ جوانان مؤمن و متعهدی که سراسر وجود آنها عشق به اسلام و ایران و مردم و عزت کشور است؛ این بسیار مایه مباهات و افتخار است که در نتیجه مجاهدتهای شبانهروزی این جوانان متدیّن و متخصص، امروز ایران اسلامی به قدرت بازدارندگی عظیمی نائل شده است؛ قدرتی که برای دشمنان رشکبرانگیز است و خشم آنان را برانگیخته است.
عضو شورای عالی امنیت ملی گفت: تاکید ما آن است که این دستاوردهای برجسته و خیرهکننده حوزه هوافضا در مرئی و منظر عموم مردم به ویژه جوانان قرار گیرد تا حس غرور ملی و سرمایه اجتماعی و اعتماد به نفس در میان اقشار مختلف مردم به ویژه نسل جوان، فزونی یابد؛ بدون تردید ارزش و تأثیر این قبیل بازدیدها و نمایشگاهها بعضاً از دهها سخنرانی و فیلم در تزریق احساس غرور و شعف و خودباوری ملی بیشتر است.
معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اهمیت حضور نیروی دریایی در دریای خزر، گفت: ناوشکن دیلمان تجهیزات بهروز و متناسب با فناوری روز دارد.
امیر دریادار حبیب الله سیاری در گفتوگو با ایسنا درباره امکانات جدیدترین ناوشکن نیروی دریایی به نام دیلمان که به زودی رونمایی خواهد شد، اظهار کرد: روز سیام بهمن سال ۸۸ که ناوشکن جماران توسط رهبر انقلاب الحاق شد، ایشان فرمودند نمونههای بعدی ناوشکنها باید از جماران برتر باشد. مفهوم این حرف این است که ناوشکن جدید باید از نظر سامانه سلاح و سایر تجهیزات بهتر از نسل قبلی باشد. دیلمان که یکی از محصولات پروژه موج است باید از نظر فناوری پیشرفتهتر از نمونههای قبلی باشد یعنی دیلمان باید از سهند، دماوند و جماران بهتر باشد.
وی ادامه داد: ما باید از فناوری نوین و بهروز استفاده کنیم تا توانمندی ناوشکن خود در نبرد سطحی، هوائی و زیردریایی را ارتقا دهیم و ناوشکن دیلمان از این نظر، تجهیزات بهروز و متناسب با فناوری روز دارد.
به گزارش ایسنا، امیر سیاری درباره اهمیت بهکارگیری دیلمان در دریای خزر، گفت: ما باید در دریای خزر توانمندی داشته باشیم زیرا در هر جا ما توانمندی داشته باشیم، منافع ملی خود را میتوانیم حفظ کنیم. ما به اندازه کافی تجهیزات دریایی در جنوب داریم و نیاز است در دریای خزر هم ناوشکن و انواع تجهیزات داشته باشیم تا اقتدارمان را نشان دهیم و اگر اتفاقی افتاد، از منافع خود حفاظت کنیم. نمیتوانیم بگوییم چون در یک مرز امنیت وجود دارد پس به نیروی نظامی نیازی نیست. نمیشود روی آینده حساب باز کرد و اگر پیشبینی خوبی از آینده نداشته باشیم، غافلگیر میشویم. ما باید آمادگی نظامی خود را در همه مرزهای زمینی، دریایی و هوائی حفظ کنیم.
تعداد صفحات : 665