.
درمکتب امام (ره) :
مردم وقتی بیدار شدند که بهشتیای در کار نبود
.
درمکتب امام (ره) :
مردم وقتی بیدار شدند که بهشتیای در کار نبود
سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در دیدار با «ندیم رضا» رئیسکمیته مشترک رؤسای ستاد ارتش پاکستان اظهار داشت: مسئله امنیت مرزهای ایران و پاکستان از مهمترین مسائل بین دو کشور بوده است و بنده در سفری که به پاکستان داشتم به طور جدی پیگیر موضوعات مشترک دو کشور به ویژه در حوزه امنیت مرزی بودهام.
وی افزود: رویکرد جمهوری اسلامی ایران به توسعه روابط با همسایگان نگاه ویژهای است که این مهم در دولت جدید نیز تقویت شده و رو به توسعه است.
رئیسستاد کل نیروهای مسلح تاکید کرد: در سالهای اخیر روابط نظامی ایران و پاکستان توسعه چشمگیری داشته که این روابط سبب امنیت و اثربخشی در توسعه اقتصادی دو کشور شده است.
سرلشکر باقری با بیان اینکه منطقهای که جمهوری اسلامی ایران و پاکستان در آن قرار دارند بسیار مهم و حساس است، گفت: این منطقه از حساسیت فزایندهای برخوردار است به ویژه اینکه رویدادها و تحولات اخیر سبب مداخلات کشورهای فرامنطقهای شده و مشکلاتی در سطح منطقه ایجاد کرده است.
وی رژیم صهیونیستی را در رأس مداخلهگریها و زمینهساز بیثباتی در منطقه اعلام کرد و گفت این رژیم با اجرای طرحهایی درصدد ایجاد ارتباط با کشورهای منطقه و دستیابی به اهداف مداخلهگرانه است.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح عضویت رژیم صهیونیستی در سنتکام و استقرار تجهیزات و حضور آن در رزمایشها را بسترساز ایجاد تهدیداتی برای منطقه عنوان کرد و افزود: ما این تهدیدات را برنمیتابیم و مطمئناً در قبال آن عکسالعمل نشان میدهیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، طی روزهای گذشته به ویژه پس از انتشار گزارش تورم خرداد ماه مرکز آمار، رسانههای حامی دولت قبل با موجسواری بر رشد مقطعی تورم در اثر اصلاح یارانهها، دولت سیزدهم را ناتوان از کنترل تورم معرفی کردند. در واکنش به روند رو به گسترش این دروغپردازیها، بانک مرکزی اقدام به انتشار آمارهایی کرد که بر اساس مصوبه مسئولان دولت قبل، غیرقابل انتشار شده بود.
در ماههای پایانی دولت روحانی برخی منابع مطلع از افزایش نرخ تورم به بیش از 50 درصد گزارش داده بودند اما آنطور که در روایت رسمی بانک مرکزی آمده، نرخ تورم در پایان دولت روحانی به 58 و سه دهم درصد رسیده بوده که این آمار طی 70 سال گذشته بیسابقه بوده است.
همچنین در این گزارش اشاره شده که نرخ تورم نقطه به نقطه در بهمن ماه 1399 به رقم بیسابقه 65 و سه دهم درصد رسیده بود که در پایان سال 1400 سال جاری با 35 و هشت دهم واحد درصد کاهش به 29 و نیم درصدرسید.
بانک مرکزی البته درباره علت افزایش نرخ تورم در اردیبهشت ماه اینطور توضیح داده که با اجرای سیاست مردمیسازی یارانهها و حذف تخصیص ارز ترجیحی و انتظارات تورمی ناشی از این اقدام، روند حرکتی نرخ تورم نقطه به نقطه در دو ماه اخیر با افزایش نسبی مواجه بوده است، لیکن میبایست خاطرنشان شود قائدتاً با اجرای طرح مردمیسازی یارانهها به عنوان یک سازوکار اصلاحی در قیمت کالاهای اساسی، بیشترین میزان تاثیر بر افزایش نرخ تورم در ماههای اولیه اجرای طرح رخ میدهد که این تحولات نیز در نرخ تورم نقطه به نقطه اردیبهشت ماه منعکس شده است.
کاهش نرخ تورم در دولت سیزدهم
بانک مرکزی در واکنش به ادعای این رسانهها مبنی براینکه تورم کشور از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون نه تنها مهار نشده بلکه به شکل افسارگسیختهای در حال افزایش است و این موضوع با آزادسازی قیمتها نیز شتاب بیشتری به خود گرفته است، اعلام کرد: این ادعا در شرایطی مطرح شده است که بر اساس اطلاعات موجود تورم متوسط 12 ماهه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی که در ابتدای استقرار دولت یازدهم و در پایان مردادماه سال 1392 معادل 39 درصد بود، در پایان دولت دوازدهم (مرداد 1400) به 58 و سه دهم درصد رسید که در 70 سال گذشته بیسابقه بوده است.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم و به دنبال اقدامات انجام شده در زمینه ثبات نسبی ایجاد شده در بازار ارز، نظارت بر قیمت کالاها و خدمات و تامین مناسب کالاهای اساسی، نرخ تورم روند نزولی به خود گرفت و با کاهش 12 و یک دهم واحد درصدی به رقم 46 و دو دهم درصد در پایان سال 1400 رسید. این روند کاهشی طی دو ماهه نخست سال 1401 نیز تداوم یافته و تورم متوسط دوازده ماهه در اردیبهشت ماه سال جاری به 41 و 9 دهم درصد رسیده است.
بنابراین هرچند سیاست حذف ارز ترجیحی در قالب اجرای طرح مردمیسازی یارانهها در ماههای نخست اجرای طرح موجب اصلاح و افزایش قیمت کالاهای اساسی مرتبط با تخصیص ارز ترجیحی میگردد، لیکن با توجه به تقلیل و حتی حذف آثار پولی مربوط به تامین ارز ترجیحی توسط بانک مرکزی، بسترهای افزایشدهنده نرخ تورم از این محل را در آینده کاهش خواهد داد.
ضمن آنکه اجرای این طرح قانونی به عنوان یک ضرورت، زمینه جلوگیری از هدررفت منابع ارزی و ذخایر طلایی، بروز فساد و قاچاق کالاهای اساسی بواسطه اختلاف زیاد میان قیمتهای مصوب داخلی و جهانی را فراهم نموده است.
علاوهبراین میبایست خاطرنشان شود بخشی از رشد قیمت کالاها در ماههای اخیر ناشی از افزایش بیسابقه قیمتهای جهانی، تغییر شرایط جوی و تنشهای آبی، تنشهای سیاسی و بینالمللی بوده است.
صرف نظر از این دولت و مجموعه اقتصادی تلاش نموده با افزایش یارانه توزیعی و همچنین بازتوزیع منابع حاصل از این اقدام به دهکهای مشمول، زمینه جبران و بهبود قدرت خرید بخش اعظمی از خانوارهای کشور را فراهم آورد.
آمار غلط رسانههای اصلاحطلب از نرخ ارز
همزمان با تشدید نوسانات ارزی در هفتههای اخیر، برخی از رسانههای جریان اصلاحطلب در کشور با فشار به دولت و بانکی سعی در ناتوان نشان دادن دولت برای مدیریت بازار ارز داشتند و مدعی بودند که دیگر امکان مدیریت بازار وجود ندارد و دولت رئیسی دلار را از 24 هزار تومان به 32 هزار تومان رساند.
این ادعا البته درحالی مطرح میشود که نرخ ارز در ماههای پایانی دولت قبل در مقطعی به 30 هزار تومان هم رسید و در نهایت دلار با نرخی حدود 27 هزار تومان به دولت رئیسی تحویل داده شد.
بانک مرکزی به ادعای این رسانهها مبنی بر اینکه «دولت دوازدهم دلار را در حول و حوش نرخ 24 هزار تومان تحویل دولت سیزدهم داده است، لیکن اکنون قیمت هر دلار به 32 هزار تومان رسیده است.» و همچنین اینکه «حسب سخنان وزیر محترم نفت، صادرات نفت و وصول ارزهای نفتی در سال 1400 و دو ماهه ابتدایی سال جاری با افزایش همراه بوده که البته عمدتاً ناشی از افزایش شدید قیمت جهانی نفت است. بر همین اساس این سؤال مطرح گردیده است که چرا به رغم افزایش درآمدهای ارزی، نرخ ارز در حال افزایش است»، پاسخ داده است.
در پاسخ بانک مرکزی به این رسانهها آمده است: نخست درخصوص ادعای مطرحشده مبنی بر افزایش نرخ دلار از 24 هزار تومان در زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم به 32 هزار تومان در حال حاضر، لازم به توضیح است که مطابق با آمار و اطلاعات موجود، در شهریور ماه سال 1400 (آغاز به کار دولت سیزدهم) متوسط نرخ هر دلار آمریکا در بازار غیررسمی حدود 271 هزار ریال بود.
به طور مشخص در روز سوم شهریورماه (تاریخ رأی اعتماد مجلس شورای اسلامی به وزرای پیشنهادی و تشکیل هیئت وزیران در دولت جدید) نرخ دلار در بازار غیررسمی حدود 271 و سه دهم هزار ریال بوده است. از اینرو ادعای مطرحشده مبنی بر تحویل دلار با نرخ 24 هزار تومان از سوی دولت دوازدهم به دولت سیزدهم با واقعیت انطباق ندارد.
در تحلیل روند تحولات این بازار لازم به توضیح است، در ماههای سپری شده در دولت سیزدهم، رویکرد بانک مرکزی بر این بوده است که با ساماندهی و عمقبخشی به بازار رسمی حواله و اسکناس، نرخهای ارز در این دو بازار را به سمت سطوح تعادلی (متناسب با مولفههای بنیادین اقتصاد) هدایت نماید و در این میان ضمن تلاش برای تقویت عرضه در این بازار و پاسخگویی به کلیه نیازهای واقعی ارزی، زمینههای معامله در بازار غیررسمی را با جدیت کاهش داده و به حداقل برساند.
رشد درآمدها به دلیل افزایش صادرات
متاثر از اقدامات بهعمل آمده، متوسط نرخ دلار در نیمه دوم سال 1400 روند نسبتاً با ثباتی را تجربه نمود و با کاهش تدریجی از متوسط ماهانه حدود 271 هزار ریال در شهریورماه به حدود257 هزار ریال در اسفندماه این سال رسید. با این حال در سال جاری تحولات ناشی از آثار روانی موجب افزایش نرخ ارز در بازار غیررسمی شد و در ماههای فروردین و اردیبهشت متوسط نرخ ماهانه دلار به ترتیب به 265 و 272 هزار ریال رسید.
ضمن آنکه رشد درآمدهای حاصل از صادرات نفتی صرفاً به دلیل افزایش نرخهای جهانی نبوده، بلکه همزمان مقادیر تولید و صادرات نفتی کشور افزایش قابل ملاحظهای را در ماههای سپری شده از فعالیت دولت سیزدهم تجربه نموده است.
از یک سو در زمینه مقابله با سوداگری مخرب و اخلالزا، ضمن تداوم اقدامات این بانک در چارچوب ارتقای حکمرانی ریال در اقتصاد کشور، با همکاری دستگاههای انتظامی و قضائی معاملات فردایی سکه و ارز که در سالهای اخیر به شکل غیرقانونی و بدون مبادله واقعی ارز انجام میشد و منجر به شکلگیری نرخهای ارز غیرمنطقی و نامتناسب با بنیانهای اقتصاد میگردید، متوقف گردید.
کنترل بازار بدون ارزپاشی
همچنین از سوی دیگر، بر خلاف رویکردهای متخذه در دولتهای قبل که به موجب آن سیاست بانک مرکزی در مواجهه با نوسانات نرخ ارز به ارزپاشی و کاهش ذخایر ارزی کشور معطوف می شد، در دولت سیزدهم با ابتکار عمل بانک مرکزی، تقویت عرضه در بازار از محل ارزهای حاصل از صادرات عملیاتی شد و بدین ترتیب امکان فروش ارزهای صادراتی با نرخ توافقی به صرافیها میسر گردید و همزمان مقررات مربوط به تقاضای بازار در حوزه اسکناس نیز تسهیل شد.
بدین ترتیب با اجرای این سیاست، بدون استفاده از ذخایر ارزی بانک مرکزی و با اتکا به سازوکار بازار و منابع حاصل از بازگشت ارز صادراتی به کشور، در روزهای اخیر آرامش مناسبی بر بازار ارز حاکم گردیده و نرخ ارز در بازار غیررسمی نیز با کاهش همراه شده است.
ضمن آنکه متاثر از اقدامات بهعمل آمده، در روزهای اخیر بازار رسمی حواله و اسکناس با مازاد عرضه ارز مواجه شده است و کلیه نیازهای واقعی ارز در نرخهایی به مراتب پایینتر از نرخهای بازار غیررسمی پاسخ داده میشوند.
روزنامه اعتماد روز گذشته در مطلبی با عنوان «مسئول وضع موجود كيست؟» نوشت: «مسئوليت آنچه امروز بر كشور و مردم ميگذرد بر عهده كيست؟ جناب آقاي رييسجمهور در اين مورد به صراحت ميگويد: «اصلاح اقتصادي بايد قبل از دولت ما انجام ميشد و اگر يكي، دو سال پيش رخ ميداد هزينه آن كمتر بود». اين گفته جناب رئیسی حاوي چند نكته است؛ اول اينكه اصلاح اقتصادي هزينه دارد. دوم، اين اصلاح بايد در دولت قبلي انجام ميشد. سوم، تاخير در انجام آن هزينه را بالا برده است. با توجه به اين گفته ميتوان ديد كه رياست جمهور محترم منكر هزينه اين اصلاح بر زندگي مردم نيست ولي مسئوليت آن را بر عهده دولت قبلي ميداند... الان كه همچنان مسئوليت ناملايمات بر عهده ديگران است و كسي مسئوليت آنچه بر مردم و كشور ميگذرد بر عهده نميگيرد.»
.
«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت خارجه شد
۱۴۰۱/۰۴/۰۶
«ناصر کنعانی» رئیسدفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی ایران در قاهره به عنوان سیزدهمین سخنگوی دستگاه دیپلماسی معرفی و جایگزین سعید خطیبزاده منصوب شد.
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه امروز در نشست هفتگی با خبرنگاران اعلام کرد که امروز (دوشنبه) آخرین نشست او با خبرنگاران است و از این به بعد به عنوان مشاور وزیر امور خارجه به فعالیت خواهد پرداخت.
خطیبزاده خطاب به خبرنگاران افزود: امروز آخرین روز است که در خدمت شما در این ماموریت هستم. جانشین بسیار صالح و دیپلمات بسیار کارکشتهای این مسئولیت را برعهده خواهد گرفت. آقای کنعانی که از دوستان شخصی من و از دیپلماتهای آشنا به سیاست خارجی هستند. لازم میدانم در پایان دو سال از همه شما تشکر کنم. از رسانهها که کمک کردند با سؤالها و نقدها بهتر بتوانیم سیاست خارجی را برای همه تببین کنیم، سپاسگزارم.
کنعانی از تیر ماه ۱۳۹۷ عهدهدار دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی ایران در قاهره (پایتخت مصر) بوده است. او پیش از این نیز ریاست ستاد عراق وزارت امور خارجه را برعهده داشت. دبیر سیاسی سفارت جمهوری اسلامی ایران در تاشکند (ازبکستان)، معاون اداره خاورمیانه عربی و شمال آفریقا، معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در امان (اردن)، کاردار سفارت ایران در اردن، کارشناس ارشد حوزه معاونت عربی و آفریقایی از دیگر سمتهای کنعانی در دوران فعالیتش در وزارت امور خارجه است. او دارنده مدرک کارشناسی ارشد در رشته روابط بینالملل و مسلط به زبانهای انگلیسی و عربی است.
خطیبزاده نزدیک به دو سال (بیش از ۲۲ ماه) و از مرداد ۱۳۹۹ تاکنون عهدهدار این سمت بود. (یکشنبه) ۲۶ مرداد ماه ۱۳۹۹ مراسم تودیع و معارفه سید عباس موسوی و سعید خطیبزاده سخنگویان سابق و جدید وزارت امور خارجه برگزار شد.
به گزارش فارس، مرتضی سرمدی، محمود محمدی، حمیدرضا آصفی، سید محمدعلی حسینی، حسن قشقاوی، رامین مهمانپرست، سید عباس عراقچی، مرضیه افخم، حسین جابری انصاری، بهرام قاسمی، سید عباس موسوی و سعید خطیبزاده پیش از کنعانی، عهدهدار سخنگویی وزارت امور خارجه بودند.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه مبارزه با مواد مخدر مسئلهای جدی و دارای اولویت در کشور است، اظهار داشت: در روز جهانی مبارزه با مواد مخدر باید مسیر طی شده در مبارزه با مواد مخدر آسیبشناسی شود.
رئیسی با اشاره به کارنامه خوب جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با مواد مخدر در سطح ملی و جهانی، با قدردانی از همه دستاندرکاران در ستاد مبارزه با مواد مخدر، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، پلیس مرزبانی و بسیج، گفت: تا وضعیت مطلوب فاصله داریم.
باید روند مبارزه با مواد مخدر متحول شود
وی مبارزه با مواد مخدر را با وجود سازمانهای مافیایی، کاری پیچیده و با اهمیت دانست و ضمن تاکید بر لزوم بهکارگیری خلاقیت و ابتکار در این مبارزه گفت: باید تلاش کرد روند مبارزه با مواد مخدر متحول شود و در این راه مسئولیت دستگاههای عضو ستاد مبارزه با مواد مخدر مضاعف است اما هیچ دستگاهی نباید در این مبارزه غایب باشد.
رئیسجمهور معضل مواد مخدر و روانگردانها را یکی از بحرانهای جدی برای کشورها و جامعه بشری است دانست و گفت: هیچ کشوری نمیتواند به تنهایی وارد مبارزه با سوداگران شود و همه کشورها و سازمانهای بینالمللی باید نقش خود را بهدرستی ایفا کنند.
آیتالله رئیسی گفت: سؤالم از سازمان ملل این است که آیا سهم، میزان و جایگاهی که برای مبارزه با مواد مخدر برعهده این سازمان قرار داده شده، به همین میزانی است که عمل میشود؟ یعنی یک دفتر مبارزه با مواد مخدر در سازمان ملل برای این منظور کافی است؟
دولتها و سازمانهای بینالمللی به وظیفه خود در مبارزه با مواد مخدر عمل نمیکنند
وی ادامه داد: معتقدم کشورها و سازمانهای بینالمللی به میزان ادعا و مسئولیتی که بر عهده دارند، نقششان را ایفا نمیکنند. آیا تنها قدردانی از جمهوری اسلامی ایران برای حضور موثر در عرصه مبارزه با مواد مخدر کافی است؟ نقش سازمان ملل متحد قطعاً بالاتر از اینهاست.
رئیسجمهور تأکید کرد: امروز ۱۱۳ سال پس از امضای معاهده شانگهای توسط کشورهای مختلف برای مبارزه با مواد مخدر شاهدیم که این کالا در بستر اینترنت سهلتر از بسیاری کالاهای دیگر در دسترس قرار دارد و مواد مخدر سنتی به صنعتی تبدیل شده و با دیگر جرائم سازمانیافته همچون پولشویی پیوند خورده است.
رئیسی خاطرنشان کرد: به نظر میرسد ضعف جدی در شکلگیری یک عزم بینالمللی در مبارزه با مواد مخدر وجود دارد و تا این ضعف جبران نشود، اوضاع رو به بهبود نخواهد رفت.
رئیسجمهور با تشریح اقدامات آمریکا و ناتو در افغانستان که منجر به توسعه کشت انواع مواد مخدر شده است، گفت: در دو دهه تسلط آمریکاییها و ناتو در افغانستان، مواد مخدر تولید و از سنتی به صنعتی تبدیل و در سراسر جهان توزیع میشد.
دکتر رئیسی افزود: چرا جامعه جهانی به وظیفه قانونی، اخلاقی و حقوق بشری خود در پاسخگو کردن آمریکا و ناتو در این زمینه عمل نمیکند؟
رئیسجمهور در ادامه با بیان اینکه جامعه جهانی در قبال وظایف خود در زمینه مبارزه با مواد مخدر، میخواهد فقط با قدردانی و ارسال لوح تقدیر به ایران بسنده کند، افزود: پیام روز جهانی مبارزه با مواد مخدر باید پایش میزان ایفای نقش دولتها و سازمانهای بینالمللی مدعی حقوق بشر در این زمینه باشد که به اعتقاد بنده در این زمینه ضعف جدی وجود دارد.
ایران بهرغم تحریمهای ظالمانه 43 سال مبارزه جدی با مواد مخدر داشته است
آیتالله رئیسی در ادامه در تشریح اقدامات جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با مواد مخدر گفت: امروز صداقت و جدیت جمهوری اسلامی در این زمینه بر همگان روشن است و نیاز به استدلال نیست، زیرا ۴۳ سال است به صورت جدی با مواد مخدر مبارزه کردهایم و در این راه از همه ابزارها و ظرفیتها از جمله تصویب قوانین لازم، تشدید مبارزه و اقدامات قضایی بهره گرفتهایم.
رئیسجمهور گفت: اگر در این سالها جامعه جهانی آنگونه که جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با مواد مخدر عمل کرده است، به وظایف خود عمل میکرد، وضع امروز جهان حتما متفاوت بود.
دکتر رئیسی با بیان اینکه همه اقدامات ارزشمند و اثرگذار جمهوری اسلامی در مبارزه مواد مخدر تحت تحریمهای ظالمانه آمریکا صورت گرفته است، گفت: بسیاری از ابزارها و فناوریهایی که در مبارزه با مواد مخدر باید در اختیار ما باشد، به دلیل تحریمها از دسترس خارج است.
چرا سازمان ملل نسبت به رفع تحریم فعالان در میدان مبارزه با مواد مخدر اقدامی صورت نمیدهد؟!
آیتالله رئیسی در ادامه خطاب به نماینده دفتر مقابله با مواد مخدر سازمان ملل متحد گفت: ما از سازمان ملل گلهمندیم که چرا دستکم در راستای رفع تحریمهای ظالمانه نسبت به فعالان در میدان مبارزه با مواد مخدر اقدامی صورت نمیدهد؟!
رئیسجمهور افزود: سازمان ملل امروز باید به این سؤال پاسخ دهد که چرا جمهوری اسلامی بهرغم ایستادگی پرهزینه در زمینه مبارزه با مواد مخدر، همچنان باید تحت تحریمهای ظالمانه باشد؟
دکتر رئیسی در ادامه به برخورد با شبکههای قاچاق مواد مخدر در ایران اشاره کرد و گفت: در حالی که سازمانهای اطلاعاتی ما پیگیرانه در این زمینه فعالیت میکنند، باید سازمانهای اطلاعاتی منطقه و جهان گزارش دهند که چه میزان تبادل اطلاعاتی در این زمینه با کشور ما داشتهاند و چه میزان از شبکههای قاچاق مواد مخدر را شناسایی و با آنها برخورد کردهاند.
رئیسجمهور گفت: یکی از رموز موفقیت در مبارزه با مواد مخدر تبادل اطلاعات بین سرویسهای اطلاعاتی منطقه و جهان است و آنها باید در جلسات کارشناسی در این زمینه گزارش بدهند و دبیرکل سازمان ملل هم بررسی کند که نقش این سازمانها در مبارزه با مواد مخدر چه میزان بوده است؟
آیتالله رئیسی در پایان با تاکید بر تقویت کار اطلاعاتی در شناسایی سرشبکههای قاچاق مواد مخدر و همچنین اقدامات پیشگیرانه نهادهای فرهنگی و آموزش و پرورش گفت: در زمینه جمعآوری معتادان متجاهر نیز اقدامات صورت گرفته کافی نیست و باید بهگونهای عمل شود که ما به هیچ عنوان و در هیچ بخشی از کشور معتادان متجاهری را که مزاحم زندگی مردم هستند، مشاهده نکنیم.
امیر علیرضا الهامی جانشین نیروی پدافند هوایی ارتش در جمع کارکنان نیروهای مسلح ارتش، سپاه پاسداران و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه در حوزه مسائل راهبردی نباید به هیچ کشوری وابسته باشیم، افزود: تنها راه برونرفت و گذر از تمامی تحریمها و تهدیدها قوی شدن در همه امور بهویژه در حوزه نظامی است.
امیر الهامی با بیان اینکه فرماندهان، مسئولان و مدیران در بخشهای مختلف باید همدل و همآوا در راستای اهداف نظام اسلامی قدم بردارند، افزود: همافزایی و هماهنگی بین ارکان مختلف نظام قطعاً خاری در چشم دشمنان و موجب پیشرفت کشور است.
جانشین نیروی پدافند هوایی ارتش با بیان اینکه در حوزه مسائل راهبردی نباید به هیچ کشوری وابسته باشیم، گفت: افزایش توان موشکی ارتش و سپاه از الزامات قدرت بازدارندگی و حفظ منافع ملی است که باید بیش از پیش ارتقا پیدا کند.
امیر الهامی با اشاره به اینکه موشکهای با برد ۳۰۰ کیلومتر در آینده نزدیک توسط پدافند هوایی ارتش رونمایی میشود، خاطرنشان کرد: توسعه قدرت موشکی نماد خودباوری و اتکا به توان و نیروی داخلی است.
وی با بیان اینکه امروز رصد، شناسایی و رهگیری تمامی پرندهها، پهپادها، جنگندهها و ... در مرزهای هوایی کشورمان بهویژه در منطقه خلیج فارس دغدغه نیست، تصریح کرد: تولید رادار کاملاً بومی با برد ۳۰۰۰ کیلومتر و نیز اشراف انواع پهپادها با ارتفاع بیش از ۴۷ هزارپا در سازمان رزم نیروی پدافند هوایی ارتش نوید تسلطی قاطع و رصدی لحظهای در مرزهای هوایی کشورمان را میدهد که در صورت بروز هرگونه خطای دشمن لحظهای پاسخ کوبنده میدهیم.
جانشین نیروی پدافند هوایی ارتش، ادامه داد: پدافند هوایی ارتش در زمینه علوم پدافندی، هوش مصنوعی، علوم شناختی، کوانتوم، دفاع سایبری، جنگ الکترونیک و ... همکاری شگرف و ارزندهای با نخبگان کشوری، مجموعه وزارت دفاع، نیروهای مسلح، سازمان جهاد خودکفایی و نیز سایر مؤسسات علمی و دانشگاهی دارد که دشمن را در تصمیمگیریهایش دچار چالش کرده است.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی بعدازظهر دیروز یکشنبه در محل مجموعه تاریخی فرهنگی سعدآباد به طور رسمی از «مصطفی الکاظمی»، نخستوزیر عراق استقبال کرد.
رئیسی و الکاظمی پس از دیدار و گفتوگو با یکدیگر در نشستی مطبوعاتی نتایج این گفتوگوها را تشریح کردند.
رئیسجمهور کشورمان در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «مصطفی الکاظمی»، نخستوزیر عراق، ضمن ابراز خرسندی از سفر وی به ایران، گفت: روابط ایران با عراق معمولی و سنتی نیست، بلکه روابط بسیار عمیقی است که ریشه در فرهنگ، اعتقادات و باورهای مشترک دیرینه دو ملت و دو کشور دارد و امروز مسئولین عالی دو کشور ارادهای عمیق و جدی برای توسعه روابط در همه حوزهها دارند.
وی با اشاره به سیاست اصولی دولت سیزدهم برای گسترش روابط با همسایگان، افزود: امروز عراق را نزدیکترین ملت به ملت ایران میبینیم و نزدیکترین روابط در حوزههای مختلف را با کشور عراق داریم. در بین همسایگان بیشترین و نزدیکترین روابط را با عراق داریم.
آیتالله رئیسی گفت: در مذاکرات امروز درباره روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری بین دو کشور گفتوگو و توافق کردیم تعاملات دو کشور در این حوزهها گسترش پیدا کند.
رئیسجمهور با بیان اینکه در گفتوگو با نخستوزیر عراق بر تسریع در اجرای طرح اتصال ریلی شلمچه و بصره توافق شد، خاطرنشان کرد: بهرهبرداری از این طرح تاثیر زیادی در تسهیل و افزایش مراودات بین دو کشور دارد.
وی همچنین اظهار داشت: در مذاکرات دو طرف قرار شد گامهای جدیدی برای تسهیل روابط پولی و بانکی فیمابین برداشته شود.
رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اشتیاق مردم ایران برای زیارت مرقد مطهر امام حسین(ع) و عتبات عالیات تصریح کرد: تسهیل سفر از ناحیه دولت عراق و جناب آقای الکاظمی و اینکه زائران ایرانی از طرق زمینی و هوایی بتوانند با لغو روادید به سهولت به زیارت عتبات و بهویژه مرقد مطهر امام حسین(ع) بروند، اقدامی قابل ستایش و قدردانی است.
رئیسجمهور ادامه داد: قرار شد که برای زیارت زائرین در اربعین حسینی تسهیلات بیشتری از طرف دولت عراق ایجاد شود و زائرین اربعین با توجه به بهبود وضعیت کرونایی، بتوانند با سهولت و آسان از مرزهای هوایی و زمینی به عراق سفر کنند و مشکلات سنوات گذشته برطرف شود.
وی در ادامه با اشاره به تاکید سران ایران و عراق برای تقویت ارتباط کشورهای منطقه با یکدیگر تصریح کرد: بر این باوریم که گفتوگوهای مسئولین کشورها میتواند مسایل منطقه را حل کند و تأکید کردیم که حضور یا دخالت بیگانگان در منطقه نه تنها مشکلگشا نیست، بلکه مشکلساز نیز هست و لذا بر لزوم مذاکره مسئولین کشورهای منطقه برای حل مشکلات و مسائل با یکدیگر تأکید کردیم.
رئیسی با تاکید بر ضرورت حل هرچه سریعتر مشکلات مردم یمن و برقراری آتشبس در این کشور، اظهار داشت: رفع محاصره یمن و یمنیها و گفتوگوی یمنی- یمنی میتواند مسائل این کشور را حل کند و به رنجی که مردم عزیز یمن سالها به آن مبتلا شدند، خاتمه دهد.
رئیسجمهور گفت: بدون تردید ادامه این جنگ بیحاصل است و جز رنج مردم یمن حاصلی ندارد، لذا باید هر چه زودتر به این جنگ خاتمه داده شود و آتشبس میتواند گامی در جهت حل مسائل باشد.
وی تاکید کرد: تلاش رژیم صهیونیستی برای عادیسازی روابط با کشورهای منطقه به هیچ عنوان امنیتساز نخواهد بود. ایران و عراق بر لزوم برقراری صلح و آرامش در منطقه تاکید دارند و معتقدیم صلح و آرامش در منطقه در پرتو نقشآفرینی مسئولین همه کشورهای منطقه است و عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی یا حضور بیگانگان در منطقه حتما مشکلساز خواهد بود و مشکلی را حل نخواهد کرد.
رئیسی افزود: حسن روابط دوجانبه و منطقهای بین عراق و ایران میتواند در نقشآفرینی دو کشور در منطقه و مسائل بینالمللی بسیار تأثیرگذار باشد.
رئیسجمهور تاکید کرد: ایران در روزهای سخت در کنار عراق بوده و همواره در کنار یکدیگر خواهیم ماند. علاقه و ارتباط دو همسایه هرگز به سردی نخواهد گرایید و روابط فیمابین روزبهروز در حال ارتقاء و گسترش است. بدون تردید سفر جناب آقای کاظمی نخستوزیر محترم و هیئت محترم همراهشان به ایران میتواند نقطه عطفی برای روابط دو کشور باشد.
روابط با ایران برای عراق بسیار مهم است
مصطفی الکاظمی نخستوزیر عراق نیز در این کنفرانس مطبوعاتی با اشاره به روابط تاریخی، فرهنگی و دینی ایران و عراق گفت: در جریان گفتوگوهای انجام شده راهکارهای ارتقای سطح روابط دوجانبه را مورد بحث قرار دادیم.
نخستوزیر عراق روابط کشورش با جمهوری اسلامی ایران را بسیار مهم توصیف کرد و افزود: امروز توافق کردیم در چارچوب مصالح و منافع مشترک دو ملت و کشور روابط تجاری فیمابین را تقویت کنیم.
الکاظمی با اشاره به اینکه دو کشور همچنین توافق کردند تا یک چارچوب زمانی برای تسهیل زیارت زائران ایرانی که قصد دارند در ایام اربعین به زیارت حرم امام حسین(ع) مشرف شوند، تنظیم کنند، اظهار داشت: تا پیش از این زوار ایرانی فقط میتوانستند در فرودگاههای عراق ویزا دریافت کنند، اما در چند هفته اخیر این زمینه را فراهم کردیم که زوار ایرانی بتوانند در گذرگاههای مرزی با سقف مشخصی از نظر تعداد زوار، البته در مقطع فعلی، ویزای ورود به عراق دریافت کنند.
وی تاکید کرد که در ایام زیارت اربعین با تمام توان در خدمت زوار خواهیم بود و از آنها استقبال خواهیم کرد.
نخستوزیر عراق در ادامه سخنانش با اشاره اینکه در بخش دیگری از گفتوگوهایمان چالشهایی را که منطقه با آن روبهرو است مورد بحث و گفتوگو قرار دادیم، تصریح کرد: توافق کردیم تا مشترکاً برای برقراری ثبات و آرامش در منطقه تلاش کنیم.
الکاظمی با بیان اینکه در گفتوگو با رئیسجمهور ایران درخصوص مسائل سرنوشتسازی که ملتهای منطقه با آن روبهرو هستند، صحبت کردیم، خاطرنشان کرد: دو کشور توافق کردند که حمایت خود را از آتشبس در یمن و لزوم گفتوگو برای پایان دادن به جنگی که مردم این کشور را با رنج بسیار روبهرو کرده است، اعلام کنند.
وی گفت: همچنین توافق کردیم، برای مقابله با چالشهای حوزه امنیت غذایی که به سبب جنگ اوکراین ایجاد شده است، تلاشهای مشترکی داشته باشیم.
.
یونان نفتکش حامل نفت ایران را آزاد کرد
۱۴۰۱/۰۴/۰۵
منابع محلی گزارش کردند که مقامهای یونان، نفتکش روسی حامل نفت ایران را که دو ماه پیش به درخواست آمریکا توقیف کرده بود، آزاد کرد.
خبرگزاری فرانسه گزارش کرد که دیروز (یکشنبه) از پلیس بندر یونان مطلع شدهایم که نفتکش روسی حامل نفت ایران که در اواسطآوریل در یونان به درخواست دادگستری آمریکا توقیف شده بود، میتواند کشتیرانی خود را از سر بگیرد.
بر اساس این گزارش، مقامهای یونان در تاریخ ۱۹آوریل (۳۰ فروردین ماه) نفتکش پگاس که سپس به «لانا» تغییر نام پیدا کرد را در امتداد جزیره «ائوبویا» در حالیکه حامل ۱۱۵ هزار تن نفت ایران بود توقیف کردند و سپس به درخواست وزارت دادگستری آمریکا، نفت این نفتکش به ایالات متحده منتقل خواهد شد.
این اقدام آمریکا واکنش مقامهای جمهوری اسلامی ایران را به همراه داشت و تهران از سازمان بینالمللی دریانوردی درخواست کرد که تا در این تصمیم دادگاه یونان مداخله کند.
در پی اعتراضهای ایران، یک دادگاه منطقهای یونان دستور بازگشت نفت توقیف شده به ایران را در تاریخ 9 ژوئن (19 خرداد ماه) صادر کرد اما چند روز بعد یک دادگاه جدید به طور موقت در پی درخواست یک شرکت قطعات یدکی یونانی که خواستار دریافت پول برای ارائه خدمات خاص به این نفتکش شده بود، عزیمت این نفتکش را ممنوع کرد.
روز 19 خرداد ماه سه منبع آگاه گزارش کردند که یک دادگاه در یونان حکم اولیه دادگاه مبنی بر صدور مجوز برای ایالات متحده آمریکا به منظور مصادره بخشی از محموله نفت ایران در نفتکش ایرانی در امتداد ساحل یونان را لغو کرد.
طبق گزارش یورونیوز، نفتکش لانا روز یکشنبه از بندر کاریستوس در جنوب جزیره ائوبویا به سوی بندر پیرئاس حرکت کرده است. ناخدا و خدمه این نفتکش قرار است در بندر پرئاس مجوز دریانوردی خود را به پلیس ارائه کنند.
بر اساس این گزارش، طبق گفته یک منبع دیپلماتیک، بازپرداخت بدهی به شرکت یدککش نیز انجام شده است و آتن ابراز امیدواری کرده است که در پی آزاد شدن این نفتکش، دو نفتکش یونانی که در آبهای خلیجفارس توقیف شده نیز آزاد شود.
سفارت ایران در آتن نیز با اشاره به لغو حکم مصادره نفت ایران از سوی دادگاه تجدیدنظر یونان اعلام کرد که تا اطمینان از اجرای کامل حکم، موضوع در دستورکار رایزنیهای فشرده دو کشور باقی میماند.
پس از آنکه دولت یونان اقدام به توقیف نفتکش حامل نفت ایران در آبهای این کشور و تخیله محموله آن به درخواست آمریکا و انتقالش به نفتکشی دیگر کرد، جمعه شب ششم خرداد ماه روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیهای اعلام کرد: نیروی دریایی سپاه امروز (جمعه) ۲ فروند نفتکش یونانی را به دلیل تخلفات انجام گرفته در آبهای نیلگون خلیج همیشه فارس توقیف کرد. این دو کشتی در خلیجفارس، یکی در نزدیکی عسلویه و دیگری در نزدیکی بندرلنگه در نزدیکی جزیره هندورابی توقیف شدهاند. هر دو کشتی با نامهایPrudent Warrior و Delta Poseidon و تحت پرچم یونان حرکت میکردهاند که توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توقیف شدند.
خطیبزاده 30 خرداد ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره آخرین وضعیت دو نفتکش یونانی توقیف شده در ایران و وضعیت محموله نفت توقیف شده ایران در یونان هم افزود: مراحل قضایی نفتکشهای یونانی در محل طی میشود. دولت یونان از طریق وکلای خود تلاش کرده مستندات را آماده کند برای اینکه فرآیند آزادسازی کشتیها انجام شود. ما به دولت یونان توصیه کردیم که از ظرفیتهای قانونی ایران استفاده لازم را کنند و اطمینان دارم مسیر خودش را در مسیر قانونی و قضایی طی کند. امیدواریم در عمل شاهد آزادسازی محموله نفت متعلق به ایران باشیم و مطمئنم مسیری که خواهیم رفت حفظ روابط دوجانبه و مصون بودن از عامل سومی است که آمریکا در تمامی آنها نقش پررنگی دارد.
پس از سفر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران گمانهزنیها برای احیای برجام تقویت شده است.
جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی و امور امنیتی اتحادیه اروپا روز شنبه به تهران آمد تا بهزعم خودش مذاکرات وین را از بن بست خارج کند! او که حامل پیام برجامی از سوی آمریکا بود پس از گفتوگو با امیرعبداللهیان در نشست خبری مشترک گفت که «هدف اصلی سفرم شکستن بنبست برجام بوده است» و «مذاکرات وین باید از سر گرفته شود.»
البته وی با تأکید بر اینکه «ایالاتمتحده و ایران- نه مستقیم- بلکه از طریق من و تیمم بهعنوان هماهنگکننده، گفتوگو خواهند کرد» گفت: «احتمالاً این گفتوگوها در جایی نزدیکتر به خلیجفارس و بهصورت مشخصتر در یک کشور حاشیه خلیجفارس برگزار میشود.»
امیرعبداللهیان هم در این نشست خبری با اعلام اینکه «آمادگی داریم در روزهای آینده مذاکرات را از سر بگیریم» ابراز امیدواری کرد که «طرف آمریکایی این بار واقعبینانه برای رسیدن به توافق تعهدات خود را انجام دهد.» وزیر خارجه کشورمان دیروز یکشنبه هم در صفحه شخصی خود در اینستاگرام تأکید کرد که «بدون عقبنشینی به مذاکرات ادامه خواهیم داد.»
همزمان با گمانهزنیها درخصوص از سرگیری مذاکرات احیای برجام، برخی رسانههای داخلی و خارجی خبر دادند که «احتمالاً قطر میزبان مذاکرات احیای برجام خواهد بود.»
سفر بورل به تهران پس از قطعنامه اخیر ضدایرانی شورای حکام آژانس و گفتوگوی او و معاونش «انریکه مورا» با «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در بروکسل بوده است.
همزمان با سفر بورل به تهران؛ رابرت مالی با انتشار عکسی از شام غیررسمی خود با بورل و معاونش (انریکه مورا) در پیامی توئیتری از ادامه همکاری نزدیک مقامهای اروپایی تشکر کرد و نوشت که «آمریکا به مسیر دیپلماسی معنادار متعهد است.»
یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار اکسیوس با بیان اینکه «از سرگرفتن مذاکرات با ایران شدنی است و این موضوع را پس از پایان سفر تیم اتحادیه اروپا به ایران متوجه میشویم» گفت که «ما آمادهایم که توافق را به نتیجه رسانده و به اجرا برسانیم، اما ایران باید خواستههای فرابرجامیاش را کنار بگذارد.»
تلهگذاری آمریکا و اروپا برای ایران
نکته قابلتأمل آن است که سفر بورل به تهران نوعی تقسیمکار آمریکا و اروپا در موضوع مذاکرات هستهای ایران و 4+1 و اساساً فاز دیگری از فشار و تهدید برای چانهزنی و تلهگذاری برای ایران است.
اروپا و آمریکا در موضوع مذاکرات هستهای هیچگاه حسن نیت و اراده جدی از خود نشان نداده و همواره در تلاش بودهاند با سیاستهای نخنمایی مانند «چماق و هویج» و «پلیس خوب پلیس بد» جمهوری اسلامی ایران را در مذاکرات هستهای بهزانو دربیاورند.
آمریکاییها نهتنها از برجام خارج شدند و مسئولیت نپذیرفتند بلکه تلاش میکنند از یکسو با فعال کردن لابی صهیونیسم و برخی حکام مرتجع منطقه و سایر همپالگان اروپایی خود فشارها علیه جمهوری اسلامی ایران را تشدید کنند و از سوی دیگر با یارگیری اروپاییها و تلهگذاریهای دیپلماتیک، توپ را در زمین ایران بیندازند.
اقدامات خصمانه غربیها علیه ایران در طول یک ماه گذشته
قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس، صدور بیانیه ضدایرانی، فعال کردن سرویسهای اطلاعاتی صهیونیستی، ترور شهید صیادخدایی، خرابکاری در تأسیسات هستهای، تحریمهای اخیر ایران در حوزه پتروشیمی، دزدی محموله نفتکش ایران در آبهای یونان، اعلام جایزه برای کسب اطلاعات درباره سپاه تنها بخشی از اقدامات خبیثانه آمریکا و همپالگان اروپاییاش علیه جمهوری اسلامی ایران است.
دستان خالی بایدن در برابر ایران
روشن است که آمریکا در پروژههای بینالمللی خود (از عراق و افغانستان و یمن تا سوریه و لبنان و...) شکست خورده و در این برهه زمانی بهویژه بعد از اپیدمی کرونا و جنگ روسیه و اوکراین با بحرانهایی مانند اعتراضات اجتماعی، بحران انرژی و بحران اقتصادی کمسابقه در چند دهه اخیر و تبعات قیمت نفت 120 دلاری دستوپنجه نرم میکند.
اروپا هم با بحران انرژی و کمبود مواد غذایی اصلی مانند گندم مواجه بوده و در وضعیت بد اقتصادی به سر میبرد. همین هفته گذشته بود که تورم در انگلیس مردم را به خیابانها کشاند تا جایی که مرکز تحقیقات اقتصاد و بازرگانی انگلیس هشدار داد که این کشور با بزرگترین کاهش استانداردهای زندگی از زمان شروع ثبت سوابق در دهه ۱۹۵۰ مواجه است! یا رئیس شرکت نفتی «روسنفت» که گفت کشورهای اروپایی با اعمال تحریم علیه روسیه در حال خودکشیاند.
به هر جهت، مقامات، رسانهها واندیشکدههای آمریکایی بارها به شکست سیاست فشار حداکثری و دستخالی دولت بایدن در برابر ایران اعتراف کردهاند.
به این اخبار که صرفاً مربوط به یک ماه گذشته بوده و در رسانههای معاند منتشر شده است، دقت کنید؛
«اندیشکده آمریکایی شورای آتلانتیک: راهبرد رژیم صهیونیستی علیه ایران شکست خورده است».
«اندیشکده آمریکایی کوئینسی: بایدن ابلهانه همان مسیر ترامپ را ادامه میدهد».
«نشریه فارینپالیسی: سیاست واشنگتن در قبال ایران با تمام فراز و فرودهایش به شکست انجامیده است».
«روزنامه سعودی عرب نیوز: اقتصاد ایران در حال مقاوم شدن در برابر تحریمهاست».
«الجزیره: آمریکا در وضعیت پیچیدهای در قبال ایران گرفتار شده است».
«جروزالمپست: همکاری تهران- کاراکاس خبر بدی برای واشنگتن و تلآویو است».
«فایننشالتایمز: تجار روس زندگی در شرایط تحریم را از ایرانیان میآموزند».
«والاستریتژورنال: ایران زیرساختی پیشرفته برای دور زدن تحریمها ایجاد کرده است».
«سیانان: دست بایدن خالی و گزینههای آمریکا علیه ایران تمام شده است».
و...
مؤسسه جهانی صندوقهای ثروت ملی چندی پیش اعلام کرد که «صندوق توسعه ملی ایران هفدهمین صندوق ثروتمند دنیا با وجود تحریمها» همچنین مسئول حقوقی یکی از بانکهای بینالمللی گفت که «ایران دارای زیرساختی پیشرفته برای دور زدن تحریمها است.»
سناتورهای آمریکایی همین ماه گذشته به دستان خالی دولت بایدن در قبال ایران اعتراف کردند تا جایی که «تد کروز»، سناتور تندرو جمهوریخواه این نشست را «بسیار نگرانکننده» خواند و درباره سیاست دولت بایدن در قبال ایران گفت: آنها طرح ب ندارند، طرح الف هم ندارند، هیچ برنامهای ندارند.
«ایران قوی» واقعیتی که نباید فراموش شود
بر همین اساس در بازتعریف مناسبات دیپلماتیک نباید این واقعیت را فراموش کنیم که جمهوری اسلامی ایران در این دوره از حیات خود، قویتر و مقامتر شده و در حال فتح قلههای توسعه و پیشرفت است.
ایران در حال «تبدیلشدن بههاب منطقه» است، با چین، روسیه و ونزوئلا مناسبات راهبردی قوی و برنامههای جامعه همکاری بیستساله دارد، دیپلماسی همسایگی و اقتصادی (از قزاقستان تا ترکمنستان و تاجیکستان و پاکستان و عراق و قطر) در دولت سیزدهم فعال شده و بر اساس اعلام رسمی مقامات کشورمان مناسبات تجاری 4 برابر شده است. ذخایر و فعالیتهای هستهای ایران افزایش و توسعه یافته است، صادرات نفتی ایران افزایش 40 درصدی داشته است. همچنین با وجود تورمهای ظالمانه آمریکاییها، شاهد رشد 20 درصدی تجارت خارجی ایران و مثبت شدن تراز تجاری و رشد 4 درصدی اقتصاد بودهایم و... این چهره «ایران قوی» امروز است؛ ایرانی که بر چالش تحریم غلبه کرده و در حال خروج تدریجی از رکود اقتصادی است. سؤال اساسی که مطرح میشود این است که با این حال چه نیازی به مذاکره با غرب خبیث و جنایتکار است؟
موضوع اصلی محل مذاکرات نیست!
نکته دیگری که نباید ازنظر دور داشت این است که موضوع اصلی در مذاکرات هستهای، محل مذاکرات نیست چه آنکه اگر آمریکا میخواست تحریمها را لغو کند در وین هم میتوانست این کار را بکند. بنابراین تعیین مکان دیگری برای مذاکرات ممکن است این شائبه را ایجاد کند که چین و روسیه مزاحم مذاکرات بودند! و قرار است با مذاکره غیرمستقیم ایران و آمریکا در قطر، چین و روسیه دور زده شوند!
این در حالی است که روابط ایران با چین و روسیه توسعه یافته و در این دوره شاهد عضویت ایران در شانگهای، پالس مثبت چین و روسیه برای حضور و همکاری ایران در بریکس پلاس بودهایم. چین و روسیه در شورای حکام به قطعنامه اخیر ضدایرانی غربیها رأی منفی دادهاند و اساساً در مذاکرات هستهای وین، بیشترین همکاری با ایران را داشتهاند.
بنابراین موضوع اصلی، محل مذاکرات نیست و غربیها منتظرند که ایران در قبال تلهگذاری دیپلماتیک آمریکا و اروپا (آمدن بورل به تهران) به آنها جایزه داده و با ذوق و خوشحالی به استقبال ادامه مذاکره (عقبنشینی از مواضع و شروط اصلی) برود!
بنابراین دستگاه دیپلماسی کشورمان باید با ملاحظه و تأمل بیشتری در موضوع مذاکرات آینده ورود کند و با مقاومت بر حقوق ملت ایران لحظهای از مواضع انقلابی و شروط اصلی (لغو کامل تحریمها، راستیآزمایی و ارائه تضمین از سوی طرف آمریکایی) عقبنشینی نکند، چنانکه تاکنون چنین بوده است.
تعداد صفحات : 333