loading...

تـــو لَـــــی ( دوست شــنـاســی )

پیامر اكرم (ص) : خدایا دوست بدار كسى‏ را ، كه على را دوست دارد.

طاهر مهدوی بازدید : 7 چهارشنبه 08 آذر 1402 نظرات (0)
.
پس از آزمایش «دی.اِن.اِی» و تعیین هویت:
پیکر مطهر ۸ تن از شهدای مدافع حرم به کشور بازگشت 
   ۱۴۰۲/۰۹/۰۷

بازگشت پیکر مطهر ۸ شهید مدافع حرم به کشور + عکس

به گزارش خبرگزاری تسنیم، اداره ایثارگران کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه‌ای از شناسایی و بازگشت پیکر مطهر هشت تن از شهدای مدافع حرم به میهن اسلامی خبر داد.
در بخشی از اطلاعیه این اداره آمده است: با تلاش شبانه‌روزی گروه تفحص تعاون رزم ایثارگران سپاه و نیروی قدس برای تفحص و کشف پیکر مطهر شهدا، با الطاف خداوند متعال هویت پیکر مطهر هشت شهید مدافع حرم از استان‌های تهران، گلستان، کرمانشاه، قزوین و گیلان از طریق تطبیق نمونه DNA در مرکز ژنتیک نور دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله سپاه شناسایی و تأیید شده و به میهن اسلامی بازگشته است.
پیکر مطهر این شهدای عزیز برای طواف و زیارت حرم مطهر امام رضا(ع) عازم مشهد مقدس خواهد شد و پس از طواف در ضریح مطهر امام هشتم توسط خادمان آن آستان مقدس به زادگاه خویش رهسپار خواهند شد.
همچنین مراسم‌های تشییع و خاک‌سپاری پیکر مطهر شهدا در استان‌ها متعاقباً اعلام خواهد شد.
شایان ذکر است اخبار مربوط به کشف و تأیید هویت پیکر مطهر شهدای مدافع حرم صرفاً از طریق ایثارگران کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به اطلاع ملت شهیدپرور ایران خواهد رسید.
اسامی شهدای مدافع حرم تازه شناسایی شده به این شرح است:1-شهید مهدی ذاکرحسینی از تهران2 ـ شهید علی آقاعبداللهی از تهران3‌ـ شهید حسن اکبری از تهران4 ـ شهید سید مصطفی صادقی از تهران5 ـ شهید رضا عباسی از کرمانشاه6 ـ شهید غلامعلی تولی از گرگان7‌ـ شهید محمدرضا یعقوبی کیاسه از گیلان8 ـ شهید الیاس چگینی از قزوین.

طاهر مهدوی بازدید : 3 چهارشنبه 08 آذر 1402 نظرات (0)
.
فرمانده سپاه فجر فارس:
تلاش خالصانه و کسب رضایت مردم موفقیتی قابل تقدیر است
   ۱۴۰۲/۰۹/۰۷

فرمانده سپاه فجر فارس: اجرای پروژه‌های محرومیت زدایی در ۱۱ عرصه استان پیش  بینی شده است - ایرنا

فرمانده سپاه فجر فارس در این دیدار ضمن تبریک هفته بسیج به شهردار، رئیس و اعضای شورای شهر و مدیران شهری، گفت: گستردگی کلان‌شهر شیراز و اجرای پروژه‌های متنوع و عظیم عمرانی حاصل تلاش شهرداری و شورای شهر است که چهره شیراز را روز‌‌به‌روز بهتر کرده و در جامعه اُمیدآفرینی می‌کند.
سردار یدالله بوعلی خاطرنشان کرد: تلاشی که خالصانه و برای کسب رضایت عامه مردم باشد موفقیت قابل تقدیر برای مسئولان مدیریت شهری است.
سردار بوعلی با تأکید بر آمادگی سپاه فجر برای هم‌افزایی هر چه بیشتر با مدیریت شهری در زمینه محرومیت‌زدایی، گفت: هدف مشترک ما حل مشکلات مردم است و همان‌طور که در دوره اخیر شاهد بودیم هر جا با تفکر بسیجی و جهادی وارد عرصه محرومیت‌زدایی و خدمت‌رسانی شده‌ایم برای مردم شیراز مایه برکت، افزایش رفاه و ایجاد نشاط بوده است. سید ابراهیم حسینی رئیس شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این دیدار، ضمن گرامیداشت هفته بسیج، از تلاش‌ها و مجاهدت‌های بسیجیان در عرصه‌های مختلف خدمت‌رسانی به مردم قدردانی و با بیان اینکه بسیج، بهترین الگو در مدیریت جامعه است گفت: امروز نه تنها در داخل کشور؛ بلکه در تمام دنیا، اندیشه بسیجی و مدیریتی بسیج خود را نشان می‌دهد. شهردار شیراز نیز با گرامیداشت هفته بسیج و سالروز تشکیل بسیج مستضعفین با بیان اینکه امرور شاهد حضور بسیج و تفکر بسیجی در همه اقشار هستیم، اظهار کرد: امروز علاوه‌بر مأموریت بسیج در صیانت از کشور، شاهد حضور و تفکر بسیجی در همه اقشار هستیم.
محمدحسن اسدی با بیان اینکه روح و فرهنگ بسیج به عنوان مهم‌ترین تفاوت ‌ما با سایر کشورهایی است که نیروی مردمی دارند، گفت: روحیه ایثارگری بسیج مردمی کشور نقطه برجسته ملی ما با دیگر نقاط دنیاست.

طاهر مهدوی بازدید : 1 چهارشنبه 08 آذر 1402 نظرات (0)
.
سردار شیرازی:
کشورهای صادرکننده تجهیزات نظامی خواستار تسلیحات ایرانی هستند
   ۱۴۰۲/۰۹/۰۷

نقل‌قول‌خبر/محمد شیرازی رئیس دفتر فرمانده کل قوا

سردار محمد شیرازی، رئیس دفتر فرمانده معظم کل قوا در مراسم صبحگاه بسیجیان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: در حالی که هنوز چند ماهی بیشتر از عمر انقلاب اسلامی نگذشته بود، امام خمینی(ره) در فرمانی با دستور تشکیل بسیج مستضعفین، خواستار ایجاد ارتش 20 میلیونی شد؛ از این روی باید بسیج را یادگار امام راحل دانست.
وی ادامه داد: بسیج از بدو تشکیل تاکنون در عرصه‌های مختلف به کمک انقلاب اسلامی و مردم عزیز کشورمان آمده و توانمندی خود را به نمایش گذاشته است.
به گزارش تسنیم، رئیس دفتر فرمانده معظم کل قوا گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، رژیم طاغوت چنان وضعیتی را ایجاد کرده بود که جوانان کشورمان دچار ناامیدی شده بودند و به واسطه چنین شرایطی، «ما نمی‌توانیم» را باور کرده بودند؛ لذا جوانان هیچ امیدی که بتوانند اقدامی در مسیر پیشرفت کشور انجام دهند، نداشتند.
سردار شیرازی افزود: این شرایط و این باور حتی در بدنه ارتش هم رسوخ یافته بود زیرا در سال‌های اولیه جنگ تحمیلی، تعدادی از فرماندهان ارتش خدمت حضرت آیت‌الله خامنه‌ای که آن زمان رئیس‌جمهور بودند، رسیدند و عنوان کردند که هواپیما‌های جنگی کشورمان به دلیل تحریم و نیازی که به تعویض برخی قطعات هواپیما‌ها وجود دارد، مدت کمی قادر به پرواز خواهند بود؛ اما ایشان در پاسخ به این اظهارات، از فرماندهان خواستند که به توانمندی‌های داخلی اتکا کنند و این‌گونه شعار «ما می‌توانیم» عملی و محقق شد.
وی با اشاره به اینکه باور به توانمندی داخلی باعث شد تا با دست خالی در جنگ هشت ساله تحمیلی پیروز شویم، عنوان کرد: زمانی ما در حوزه دفاعی، نیازمند‌های خود را به ناچار از کشور‌های دیگر تأمین می‌کردیم، اما امروز بعد از گذشت چهار دهه از عمر انقلاب اسلامی در این بخش به سطحی از توانمندی دست یافته‌ایم که بعضاً کشور‌های صادرکننده تسلیحات پیشرفته به سراغ ما می‌آیند و از ما تقاضای خرید‌ تجهیزات نظامی دارند.
رئیس دفتر فرمانده معظم کل قوا اضافه کرد: این نشانه توانمندی و ظرفیت مردم عزیز و دین مبین اسلام است؛ زیرا جوانانی داریم که تا پای جان برای امنیت، آرامش و رفاه مردم ایستاده‌اند. امروز به چنان موفقیت‌هایی دست یافته‌ایم که می‌توانیم آسمان‌ها را فتح کنیم زیرا دانشمندان بزرگی داریم که کار‌های بزرگی را به سرانجام رساندند.

طاهر مهدوی بازدید : 1 چهارشنبه 08 آذر 1402 نظرات (0)
.
امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نداجا در گفت‌وگو با کیهان به مناسبت روز نیروی دریایی مطرح کرد:
حضور دائمی و مقتدرانه در اقیانوس‌ها اولویت نیروی دریایی است 
۱۴۰۲/۰۹/۰۷
 
سیدحسین جعفری
هفتم آذر سالروز نیروی دریایی و حماسه‌ای است که دریادلان این نیرو در نابودی نیروی دریایی عراق در سال اول دفاع مقدس (عملیات مروارید) داشتند، به عنوان اولین سؤال کمی در این خصوص بفرمایید.
هفت آذر سال 1359 یعنی ۶۸ روز بعد از شروع جنگ تحمیلی نیروی دریایی با یک‌سری عملیاتی که از قبل شروع شده بود توانست پایان حضور نیروی دریایی بعثی را در صحنه دریا رقم بزند. به این شکل که در طول هشت سال دفاع مقدس هیچ‌گاه نتوانستند در حوزه دریا حضور داشته باشند حتی در حد یک قایق. دیگر حضور را نداشتند. نکته‌ای که درخصوص عملیات مروارید حائز اهمیت است این است که در هفت آذر نه فقط توان دریایی نیروی دریایی بعثی به‌طور کامل منهدم شد یعنی دوسومش کامل غرق شد، (آن یک‌سوم هم صدمه جدی دید و نمی‌توانست فعالیتی داشته باشد) بلکه شاهرگ اقتصادی آن نیز قطع شد. این نکته‌ای مهم‌تر است و ارزش این عملیات به همین خاطر است، به دلیل اینکه سکوهای اصلی صادرات نفت رژیم بعث البکر و العمیه بود، این به طور کامل منهدم شد و چون در دریا هم بود امکان ترمیم هم نداشت. به این دلیل که برای ترمیم باید یک توانی می‌داشت که از آن محافظت و دفاع کند، لذا هم بازوی دفاعی این رژیم در دریا به طور کامل قطع شد، هم بازوی اقتصادی آن نابود شد و بیشترین ضربه‌ای که خورد در این حوزه اقتصادی بود و اگر عده‌ای از کشورها به کمکش نمی‌آمدند قطعا خیلی زودتر از آن زمان شکست مفتضحانه‌ای می‌خورد و پیروزی نه فقط در این حد که ما در مرزهای خودمان مستقر شویم بلکه در سطحی که حتی بتوانیم آن را تحت فشار قرار بدهیم و در طول تاریخ دیگر هیچ‌گاه به این فکر نیفتد، اتفاق می‌افتاد. این درس بزرگی است. لذا هفت آذر نقطه عطف دیگری می‌شود که همه دشمنان علنا در میدان می‌آیند و به رژیم بعث کمک می‌کنند علیه نظام مقدس ما و مردم و کشور ما.
شما خاطره‌ای از آن روزها به یاد دارید؟
آن زمان ما جوان‌تر بودیم. شور و حال این بود که ما هم در صحنه برویم. ولی تدبیر رده‌های مافوق این بود که شما باید فعلا باشید و کارهای خودتان را انجام دهید. آن موقع شیرین‌ترین لحظه این بود که اعلام شد که طی این عملیات بازوی دریایی رژیم بعث به طور کامل قطع شد. در جریان صداوسیما و رسانه‌ها آن موقع بحث دریایی هم خیلی جلوه‌گر نبود و به طور فرهنگی جا نیفتاده بود. شاید آن عزیزانی که در حاشیه دریا زندگی می‌کردند متوجه‌تر بودند، خب در عمق همه جنگ را در مرز می‌دیدند اما اینکه در دریا این اتفاقات افتاده و ارتباطات قطع شده یعنی چه؟ آن موقع این حماسه خیلی بازگو نشد. چون کشور درگیر جنگ بود ذهن‌ها بیشتر به آن سمت می‌رفت. این بخش که به تصویر بکشند یا آن صحنه‌ها را بازگو کنند متاسفانه اتفاق نیفتاد و بعد هم در ادامه ماموریت‌های نیروی دریایی به طور درست بیان نشد. بعد‌تر حضرت آقا جمله‌ای را در این خصوص فرمودند و تقدیر کردند که آن روز هم نیروی دریایی خوب درخشید و در ادامه فرمودند همه ماجرای ناوچه پیکان را می‌دانند اما اسکورت کشتی‌های نفتکش را کسی خیلی مطلع نیست. خوب است که روی این تبلیغات شود و به مردم منتقل شود. که در آن روزها چه اتفاقی افتاد و نیروی دریایی چگونه عمل کرد؟
امیر، جنابعالی فرمانده اولین ناوگروهی بودید که از کانال سوئز وارد مدیترانه شد و از کنار سواحل سرزمین فلسطین اشغالی عبور کرد. خاطره‌ای از آن سفر دارید برای ما بیان کنید.
آن زمان ما می‌خواستیم از سوئز وارد مدیترانه شویم. کانال سوئز چون در داخل خاک کشور مصر است علی‌القاعده مصر باید طرف صحبت باشد در فاز نهائی که آن زمان داشتیم و وارد مدیترانه می‌شدیم یک ایستگاهی بود و چندبار صدا زد. نیروهای ناو جواب دادند که شما کی هستید؟ او (نیروهای رژیم صهیونیستی) خودش را معرفی کرد، دیگر من خودم بیسیم را گرفتم گفتم این چیزی که شما می‌گویید ما نه روی نقشه می‌بینیم نه پشت نقشه. ما نمی‌فهمیم شما کی هستی. لذا به شما پاسخ نمی‌دهیم و ارتباط را قطع کردیم.
ارتباط قطع شد. در ارتباطات دریایی یک کانال بین‌المللی هست که همه روی آن کانال می‌توانند همدیگر را صدا بزنند مجددا شروع کرد به صدا زدن بر روی این کانال، با این لحن که ناوگان رزمی در حال عبور‌، خودت را معرفی کن. من حقیقتا چون نزدیک بیسیم هم بودم، عصبانی شده بودم و خیلی محکم به او گفتم خفه‌شو. به زبان انگلیسی داد زدم.(shut up) این روزها، یاد آن زمان می‌افتم، از خودم کمی ترسیدم که آن‌قدر محکم این را گفتم. دیگر کلا ارتباط قطع شد و ما در طول مدتی هم که در مدیترانه بودیم نه صدایی از آنها دیگر شنیدیم و نه حضوری از آنها دیدیم که شناوری داشته باشند یا یگان پروازی داشته باشند که حدود ما بیاید. اصلا.
نیروی دریایی ایران از زمانی که به صورت مدرن تشکیل شد تقریبا محلی بود. یک نیروی دریایی بود که در آب‌های سرزمینی ایران بود ولی در سالیان پس از انقلاب اسلامی نیروی دریایی ارتش به تدریج در یک روند قابل توجه به یک نیروی دریایی راهبردی تبدیل شد. در حوزه تجهیزات هم ما پیشرفت خاصی در این نیروی داشتیم، دلیل این اهمیت نیروی دریایی در سالیان پس از انقلاب و پیشرفتی که بین همه یگان‌های نیروهای مسلح نمود و پیشرفت و جلوه بیشتری در سطح افکار عمومی داشته از نظر شما چیست؟
نیروی دریایی اساسا محدود به مرز نیست. مرز ما را محدود و محصور نمی‌کند. شروع ماموریت ما بعد از مرزها است. یعنی بعد از آب‌های سرزمینی که شما اشاره فرمودید عملا ماموریت ما شروع می‌شود. در طول هشت سال دفاع مقدس اسکورت کشتی‌های نفتکش و نظامی خودش یک پیامی برای جامعه داشت و همگان متوجه شدند که اگر نیروی دریایی قوی باشد و خارج از مرزها فعالیت داشته باشد می‌تواند موجبات اقتدار نظام و مردم کشور را فراهم کند. 
مهم‌تر از این، تاکید فرمانده معظم کل قوا است ایشان در زمانی که مقام ریاست‌جمهوری بودند و بعد هم که به عنوان مقام ولایت و فرماندهی کل قوا هدایت را به عهده گرفتند تاکید ویژه‌ای به حوزه دریا و اقتدار دریایی داشتند. تمام تاکید ایشان این بود که امنیت دریایی باید به‌گونه‌ای برقرار شود که اقتصاد دریایی هم رشد خودش را داشته باشد و توسعه کشور را بارها در کلام‌شان به توسعه دریایی محور کشور گره می‌زدند، در طی سال‌های زیادی علی‌رغم تاکیداتی که حضرت آقا داشتند این بحث شاید خیلی خوب جا نیفتاده بود. لذا در سال 88 اگر اشتباه نکنم حضرت آقا به صراحت فرمودند نیروی دریایی یک نیروی راهبردی است. و فرامین و بیانات ایشان، بار نیروی دریایی را کاملا سنگین‌تر و مشخص‌تر کرد که اصلا جای ما کجاست، ایشان فرمودند که نیروی دریایی نیرویی، سیاسی- بین‌المللی، علمی و نظامی است. یا در فرازی فرمودند که نیروی دریایی می‌تواند در سیاست خارجی به دستگاه دیپلماسی کمک کند. ما چون اساسا در محیط بین‌الملل قرار می‌گیریم لذا رشدی که شما به آن اشاره فرمودید لازمه کار ما هست چون نیروی دریایی پیشانی همه توانمندی‌های کشور است. یعنی شما اگر در دریا اقتدار نظامی داشته باشید این موضوعی صرفا نظامی نیست چون در عرصه نظامی اقتدار علمی و آموزشی و صنعتی‌ات نیز بیان می‌شود یعنی اینها را مردم می‌بینند اقتدار فنی‌ات بیان می‌شود یعنی در دریا حتما تجهیزات بر لبه دانش حرکت می‌کند نقطه مهمش اینجاست یعنی شما بر لبه فناوری حرکت می‌کنی. باید بر لبه فناوری باشد. اقتدار فرهنگی را می‌توانی داشته باشی. اقتدار دینی را می‌توانی داشته باشی. اقتدار امنیتی را می‌توانی داشته باشی. اقتدار سیاسی می‌توانی داشته باشی. اقتدار بین‌المللی می‌توانی داشته باشی و همه اینها را شما کنار هم بگذارید. اینکه شما در دریا حضور دارید و می‌توانید امنیت را برقرار کنید این خودش یک وزنه بسیار سنگین برای کشور و یک ارزش بسیار بزرگی است و امروز به‌خاطر همین اقتدار در دریا بارها و بارها جمهوری اسلامی ایران و نظام مقدس مردم ما مورد تقدیر سازمان‌های بین‌المللی قرار گرفته‌اند در عرصه دریا ما امنیت را به‌گونه‌ای برقرار کردیم که نه فقط برای خودمان بلکه همه از آن بهره‌مند هستند. ما نه فقط به کشتی‌های خودمان کمک‌رسانی انجام می‌دهیم اگر یک کشتی هر که می‌خواهد باشد در دریا، به جز کشتی‌هایی که پرچم‌شان برای ما ناشناخته است بقیه آنهائی که عضو رسمی سازمان ملل هستند و شناخته‌شده هستند ما حتما به‌ آنان کمک‌رسانی می‌کنیم. این یک وجهه بین‌المللی برای نظام و مردم کشور است.
امیر ایرانی، نظریه‌پردازان علم روابط بین‌الملل و ژئوپلیتیک‌، دریا را به واسطه فرصت حضور جهانی‌، عامل جهانی شدن قدرت می‌دانند جمهوری اسلامی و نیروی دریایی چه برنامه‌ای برای حضور مداوم بین‌المللی در آب‌های آزاد و اقیانوس‌ها دارد؟ ناوگروه 75 و ناوگروه 86 این حضور را داشتند ولی برنامه‌ای در نیروی دریایی هست برای اینکه حضور مداوم باشد و نیروی دریایی یک حضور بین‌المللی متداوم داشته باشد؟
قطعا این جزو برنامه‌ها و اولویت‌هایمان است که یک حضور دائمی و مقتدرانه در آب‌های آزاد و اقیانوس‌ها داشته باشیم یعنی یک ناوگروه‌هایی در آینده هر لحظه در اقیانوس‌ها مستقر باشند اما تا آن زمان که ملزوماتش آماده شود و تجهیزاتش باید به میدان بیاید ما حضور را حفظ خواهیم کرد. یعنی اینکه ناوگروه 86 را مثال زدید، قطعا ناوگروه‌های دیگری برنامه‌ریزی می‌شود و در همه اقیانوس‌ها حضور پیدا خواهند کرد چون حضور ما خیلی می‌تواند پیام‌رسان باشد و واقعیت‌های نظام ما و کشور ما را شفاف نشان دهد، نه آن چیزی که آنها دارند می‌گویند یا دشمنان دارند از راه رسانه‌شان استفاده می‌کنند و در جوامع دیگر تزریق می‌کنند. 
یعنی به نوعی یک نوع دیپلماسی عمومی دریایی را داریم.
اگر ما در دریا حضور داریم دید و بازدید از کشورهای مختلف داریم. آنجا فرهنگی ایرانی اسلامی کامل ارائه می‌شود و آنها می‌بینند. دیپلماسی عمومی اتفاق می‌افتد.
در حال حاضر، برنامه جدیدی برای اعزام ناوگروه هست؟
بله صددرصد، ان‌شاءالله به زودی انجام می‌شود.
نیروی دریایی در حوزه امدادرسانی به سایر کشورها و همچنین فناوری‌های جدید در شناورها و کشتی‌های نظامی جنگی به خصوص در حوزه زیردریایی‌ها و ناوها و تسلیحات جدید‌، چه برنامه‌ای دارد؟ 
ما در دریا با اعزام ناوگروه 86 این را به همه جهان نشان دادیم که حضور ما یک حضور کاملا حرفه‌ای و براساس اصول حقوقی بین‌الملل و کاملا براساس اصول روابط بین‌الملل هست کاملا براساس حضور بشردوستانه است وقتی ما حضور پیدا می‌کنیم هر کشتی که کمکی بخواهد با دل و جان برایش انجام می‌دهیم هر کشوری کمکی بخواهد یا درخواستی داشته باشد ما آماده‌ایم، چون ممکن است یکی گرفتار طوفان می‌شود یکی درگیر زلزله می‌شود یکی آتش‌فشان می‌آید به هر حال کشور‌ها ممکن است در حالت اضطرار قرار بگیرند این ظرفیت توانمندی همراه ما هست که در لحظه در آن محدوده باشیم برای امدادرسانی و کمک‌رسانی برویم.
ما الحمدلله در حوزه‌های اصلی دیگر حتی در حوزه‌های تحرک و پیشرانه و تسلیحاتی در آن لبه فناوری هستیم. یعنی آن بخش توان بالای تکنولوژی این‌جا بهره‌برداری می‌شود.
در حوزه ساخت ناوهای هواپیمابر و ناوهای تناژ سنگین نیروی دریایی چه برنامه‌ای دارد؟
ما در دو بخش داریم حرکت می‌کنیم یکی بحث شناورهای ناوی سنگین است در قالب ناوشکن‌های سنگین که امیدوارم بتوانیم اولین فروندش را به زودی عملیاتی کنیم و به دریا بفرستیم. در کنارش پایگاه‌های شناوری است که برای اینها ما یک تغییر کاربری در اینها ایجاد کردیم چون مستحضر هستید که در نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران، به عنوان ناودسته پهپادبر مفهوم‌سازی و عملیاتی‌سازی شد. این اولین‌بار بود این اتفاق رقم خورد و ما به آن سمت بیشتر داریم حرکت می‌کنیم که ان‌شاءالله در همان ابعادی که شما مطرح می‌کنید ان‌شاءالله یک ناو پهپادبر داشته باشیم که بسیار شرایط ویژه‌ای خواهد داشت.
امیر، چه پیامی برای دشمنان ایران در خشکی و دریا دارید با توجه به تحولات اخیری که در منطقه اتفاق افتاده است؟
قطعا دشمن پیام ما را در ناوگروه 86 گرفته. ما تلاش‌مان این هست که منطقه به آرامش کامل برسد. و این آرامش هم حتما با مشارکت کشورهای منطقه است دشمن هم این را می‌داند که اگر این اتفاق مبارک به زودی خواهد افتاد کشورهای منطقه که عمدتا هم مسلمان هستند کنار هم و دست به دست هم قرار بگیرند.
لذا قطعا پیام ما این هست که با این کارهای سخیفی که انجام می‌دهند و با این نسل‌کشی که انجام می‌دهند، این آرزو را قطعا به گور خواهند برد که بخواهند فاصله‌ای بین مسلمانان بیندازند ممکن است مقطعی موفق شوند اما در نهایت چون پیوند ریشه‌ای است دوباره اینها همراه همدیگر و قطعا کنار یکدیگر قرار می‌گیرند چون این خواست مردم است نه خواست بنده به عنوان یک نظامی این خواست مردم منطقه است امروز می‌خواهند زیر سایه اسلام و در کنار هم با آرامش زندگی کنند اقتصادشان را بچرخانند به دنیا هم احترام می‌گذارند اما انتظار دارند دنیا هم به‌شان احترام بگذارد نه اینکه با کشت و کشتار و توهین رو‌به‌رو شوند.
پیامی برای ناوگروه‌های آمریکایی که حضورشان در مدیترانه و در منطقه ما بیشتر شده دارید؟
وقتی به درون خود آنها رجوع کنید قطعا به این شکل حضور رضایت ندارند چون امروز آنها در همین سطح سنجیده می‌شوند و مخاطب هستند و درباره آنها ارزیابی می‌شود با معیار آرمان‌های انسانی، برخلاف آنچه که صحبت می‌کنند در عمل در کنار آدمکش‌ها قرار گرفتند در کنار کودک‌کش‌ها قرار گرفتند و به‌خاطر اینکه حضورشان به نوعی می‌خواهد حمایت از این اقدامات بسیار سخیف داشته باشد لذا جایگاه‌شان تنزل پیدا کرده قطعا پیام من برای آنها این است که جایگاه انسانی خودشان را حفظ کنند و به عنوان یک نیروی دریایی که می‌تواند تامین‌کننده امنیت مردم و ملت خودش باشد بهتر است برود به آن آرمان‌های انسانی فکر کند و به آن سمت برود و اگر هم قرار هست به منطقه بیایند برای صلح و برای احترام به مردم منطقه بیاید. 
اینکه ما امروز شاهد باشیم که آنها علیه مردم مظلومی که توانمندی آنچنانی ندارند و با دانش خودشان با توان صنعتی و فنی خودشان حداقل تجهیزات را برای دفاع دارند بیایند با این سازوبرگ وارد این میدان شوند به نظرم نشانگر این است که توانایی و اقبال‌شان دیگر خیلی پایین آمده است.
تهدیدهایی هم دارند انجام می‌دهند. چه پیامی در برابر این تهدید‌ها دارید؟
خب بالاخره ما ایرانی‌ها اینکه آنها همچون اراذل در کوچه راه می‌روند و در موقعی که کسی نیست عربده می‌کشند را زیاد تجربه داریم از این صحنه‌ها زیاد دیدیم. لذا اینها فقط یک سروصدا دارند اینکه تهدیدشان بخواهد عملی شود می‌دانند آن موقع شرایط فرق می‌کند. قطعا با مردم منطقه طرف خواهند شد و حتما ما به عنوان عضوی از مردم منطقه پاسخ محکمی به آنها خواهیم داد و خودشان هم این را کاملا می‌دانند اگر نمی‌دانستند به گونه دیگری رفتار می‌کردند و حواس‌شان هم به نظرم جمع هست که خیلی دست از پا خطا نکنند چون قطعا ما در طول 8 سال دفاع مقدس‌، هم بعد از آن‌، هم مردم‌مان و هم نیروهای مسلح‌مان نشان دادند هر جا که حق باشد و دعوت شویم با سر و جان می‌رویم و برای حق جان می‌دهیم.
امیر ایرانی؛ در حوزه استفاده از ظرفیت نخبگان هم در کادر رسمی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و هم در بحث نخبه وظیفه‌ها نیروی دریایی چه برنامه‌هایی داشته و چه فعالیت‌هایی در حوزه استفاده از نخبگان انجام داده.
ما کارمان به دو بخش تقسیم می‌شود یک بخش نخبگانی هستند که علاقه‌مند هستند به ساختار و سازمان ارتش بپیوندند و همکاری داشته باشند که به استخدام درمی‌آیند و امتیازات و امکاناتی که تدارک دیده شده در اختیارشان قرار می‌گیرد و از آنها متناسب با حوزه نخبگی‌شان استفاده می‌شود و به‌کارگیری می‌شوند. یک بخشی هم عزیزانی هستند که به عنوان نخبه وظیفه شناخته می‌شوند در این حوزه هم ما در دو سال گذشته چه پایور و چه وظیفه یک رشد خیلی خوبی داشتیم. نگاه‌مان اساسا در نیروی دریایی براساس فرمان فرمانده کل قوا است و چه در حوزه عزیزان نخبه و چه در مراکز دانشگاهی و در شرکت‌های دانش‌بنیان، عزیزان وظیفه هم متناسب با مسئله‌ای که ما برایشان تعریف می‌کنیم، پروژه‌ها و برنامه‌های مسئله‌محور به آنها واگذار می‌شود و آن عزیزان مسئله را برای ما حل می‌کنند آن پروژه‌ها هم تنوع خیلی زیادی بین ما دارد. ما در حوزه رسانه‌ای نیز از ظرفیت‌های مختلف استفاده کرده و می‌کنیم.
به عنوان آخرین سؤال‌، اگر نکته خاصی مدنظرتان هست برای خوانندگان روزنامه کیهان بیان کنید.
برای خوانندگان و کسانی که اقبال به سمت روزنامه کیهان دارند، اول اینکه کیهان به نظرم در همه این سال‌ها و دهه‌های اخیر جزو روزنامه‌های درجه یک کشور بوده و همیشه سعی کرده مطالبی را به مردم منتقل کند که مبنا و اساسش واقعیت است و مضافا بر آن واقعیت‌نگری که داشته رعایت انصاف را هم داشته رعایت اخلاق را هم داشته اما برای خوانندگان عزیز روزنامه شما خواهشم از آنها این است که خیلی به کلام حضرت آقا دقت کنند و خواهشم از روزنامه کیهان این است که در هر نسخه و شماره فرازی از بیان آقا را در هر حوزه‌ای بیاورند، برای من چون دریایی هستم اخیرا سیاست‌های دریایی حضرت آقا ابلاغ شد ان‌شاءالله آن بخشی که روزنامه کیهان ثبت و ضبط کرد عزیزان به دقت دنبال کنند و ان‌شاءالله ما بتوانیم از همین ظرفیت استفاده کنیم و کشورمان را به اوج اقتدار بیشتر برسانیم. 
از شما کمال تشکر را برای این گفت‌و‌گوی صمیمانه داریم.

 

 

طاهر مهدوی بازدید : 1 چهارشنبه 08 آذر 1402 نظرات (0)
.
در دومین جلسه کارگروه تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور مطرح شد:
ساخت واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر
پس از ۵ سال وقفه و با سه هزار نیروی کار
  ۱۴۰۲/۰۹/۰۷

فردا - مخبر: توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای حرکتی در راستای رسیدن به ایران قوی  است - صاحب‌خبردولت به دنبال نیروگاه ۲۰ هزار مگاواتی برق هسته ای

محمد مخبر در این جلسه احداث نیروگاه‌های اتمی را گامی مهم و ضروری در جهت تامین برق پایدار کشور دانست و گفت: توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای حرکتی در راستای رسیدن به ایران قوی است و همه دستگاه‌ها باید پشتیبانی‌های لازم را برای تحقق این برنامه انجام دهند.
وی خاطر نشان کرد: احداث ۲۰ هزار مگاوات نیروگاه برق اتمی که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است، از مؤلفه‌های اقتدار کشور و مصداق بارز اثرگذاری توسعه صنعت هسته‌ای در ارتقا خدمت رسانی به مردم و تامین برق مورد نیاز کشور است.
معاون اول رئیس‌جمهور افزود: علاوه‌بر این احداث نیروگاه برق اتمی از جهت تامین سلامت، امنیت غذایی، امنیت دارویی، ارتقاء علمی در کشور دارای نقش و اهمیت فراوان است و به لحاظ اقتصادی نیز اثرات مثبت و سازنده‌ای برای کشور دارد چرا که طبق گزارش‌های ارائه شده هر نیروگاه هزار مگاواتی اتمی می‌تواند حدود یک میلیارد یورو در سال صرفه‌جویی اقتصادی در مصرف سوخت‌های فسیلی داشته باشد. 
مخبر بر لزوم تدوین طرحی جامع جهت احداث
۲۰ هزار مگاوات نیروگاه اتمی مبتنی بر آمایش سرزمین تاکید کرد و افزود: لازم است وزارتخانه‌های نیرو و سازمان انرژی اتمی جلساتی مشترک برگزار و طرحی جامع برای احداث ۲۰ هزار مگاوات نیروگاه اتمی تدوین کنند به نحوی که تمامی جوانب و ابعاد مختلف آن بر حسب نیازها و اولویت‌های کشور مشخص باشد و از اجرا و تحقق این هدف‌گذاری در میان مدت اطمینان خاطر پیدا کرده و بتوانیم دانش فنی لازم را برای ساخت نیروگاه‌های آینده در داخل کسب کنیم.
وی ادامه داد: به طور کلی توسعه انرژی‌های تجدید پذیر و احداث نیروگاه‌های اتمی اقدامی ضروری،‌ پرفایده و سودمند برای کشور است و در اولویت‌های دولت سیزدهم قرار دارد چرا که با آزادسازی سوخت‌های فسیلی می‌تواند ضمن بازگشت سرمایه‌گذاری درآمدهای ثانویه بسیاری نیز برای کشور به همراه داشته باشد.
در این جلسه که وزرای نیرو و ‌امور اقتصادی و دارایی نیز حضور داشتند،‌ رئیس سازمان انرژی اتمی گزارشی از روند پیشرفت مصوبات جلسه گذشته و وضعیت آغاز به کار ساخت واحدهای دو و سه نیروگاه اتمی بوشهر در مهرماه سال جاری پس از ۵ سال رکود مطلق ارائه و تاکید کرد هم اکنون سه هزار نیرو به‌صورت شبانه‌روزی در حال کار بر روی پروژه هستند.
گفتنی است پس از بحث و تبادل نظر درخصوص مسائل مطروحه، ‌تصمیماتی در راستای تامین اعتبارات مورد نیاز، رفع موانع پیش روی و تسریع در ساخت واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر و همچنین برنامه‌ریزی برای گسترش ظرفیت خطوط انتقال برق تا زمان افتتاح واحدهای مذکور اتخاذ شد.
پروژه واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه بوشهر در حال پیشرفت است
الکسی لیخاچف روز سه‌شنبه در نهمین نشست بین‌المللی پریماکوف در مسکو، به موضوع پیشرفت بلوک‌های جدید نیروگاه هسته‌ای بوشهر اشاره داشت ولی توضیحات بیشتری در این باره ارائه نکرد.
پیش از این، معاون امور بین‌الملل شرکت دولتی روس اتم ۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ در سخنانی در کنفرانس بین‌المللی «همکاری‌های روسیه – ایران در جهان در حال تغییر» گفته بود: با وجود مشکلات ناشی از تحریم‌های بین‌المللی، به قرارداد ساخت واحد دوم نیروگاه هسته‌ای بوشهر پایبند هستیم و اطمینان داریم که این واحد را احداث خواهیم کرد.
نیکولای اسپاسکی افزود: واحد دوم نیروگاه هسته‌ای بوشهر با ظرفیت تولید یک هزار مگاوات برق بر اساس طراحی روسیه و نسل +۳ (به علاوه سه)، پاسخگوی مطالبات بین‌المللی پس از حادثه فوکوشیما است.
در نهمین نشست پریماکوف که دوشنبه ششم آذرماه ۱۴۰۲ با موضوع «افق‌های پسا جهانی‌سازی» در مسکو آغاز به کار کرد، ۸۰ مهمان خارجی از ۳۱ کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران شرکت کرده‌اند و شکل‌گیری جهان چندقطبی را مورد بحث قرار می‌دهند.
قرائت پیام ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه، آغازگر این نشست ۲ روزه بود.
به گزارش ایرنا، نشست بین‌المللی پریماکوف هر ساله با حضور کارشناسان و صاحب‌نظران برجسته در حوزه اقتصاد جهانی و روابط بین‌الملل در مسکو برگزار می‌شود. این نشست به یاد یوگنی پریماکوف دیپلمات مشهور، نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه پیشین روسیه نام‌گذاری شده است. نهمین دوره این نشست، سه شنبه هفتم آذرماه به کار خود پایان می‌دهد.

طاهر مهدوی بازدید : 1 چهارشنبه 08 آذر 1402 نظرات (0)
.
وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح:
 راه شهید فخری‌زاده با جهش چند برابری ادامه دارد
  ۱۴۰۲/۰۹/۰۷

وزارت دفاع: راه شهید فخری‌زاده با جهش چند برابری ادامه دارد | خبرگزاری فارس

وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در بیانیه‌ای به مناسبت سالگرد شهادت شهید محسن فخری زاده، تاکید کرد: راه ایشان روز به روز با همت، غیرت و اراده فولادین شاگردان او و مدیران انقلابی و جهادی با قدرت، سرعت و شتاب بیشتری با جهش چند برابری در پژوهش و تحقیقات، تحول ساختاری و جذب نیروی انسانی کارآمد و متعهد و به‌کارگیری تجهیزات روز دنیا ادامه یافته است.

در این بیانیه آمده است:
بسمه تعالی
من المؤمنین رجال صدقوا ما عاهدواالله علیه فمنهم من قضی نحبه و منهم من ینتظر و ما بدلوا تبدیلا
سه سال از ترور ناجوانمردانه دانشمند برجسته هسته‌ای و دفاعی شهید دکتر محسن فخری‌زاده گذشت. شهیدی که در مسیر مجاهدت فی‌سبیل‌الله برعهد خود با امامین امت و با ملت تا آخرین لحظات عمر پر برکتش پایبند بود و در نهایت با افتخار و سری افراشته به خیل همرزمان شهیدش پیوست و این میثاقی است ناگسستنی که مردان مخلص خدا با خون پاک خویش آن را امضا نموده‌اند. شهید دکتر محسن فخری‌زاده نمونه برجسته دانشمندی مسلمان، متعهد، متدین، متواضع، مقتدر، فکور، جسور، خلاق و پرچمدار نوآوری و نواندیشی علمی است که با اندیشه‌ای به غایت جهان شمول در پی عبور از محدودیت‌ها و کمبودها بود و‌ تلاش نمود تا الگویی ماندگار، عملی، پیشرو و پیش‌برنده را به جامعه علمی معرفی و آن را تسری دهد.
وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: وجود ارزشمند شهید فخری‌زاده هم در دوران حیات گوهربار و گرانبهای خود برای کشور به ویژه عرصه علم و فناوری‌های پیشرفته دفاعی پر خیر بود و‌ هم بعد از شهادت نیز خون پاک شهید منشا و مبدا ثمرات فراوانی شد و راه ایشان روز به روز با همت، غیرت و اراده فولادین شاگردان او و مدیران انقلابی و جهادی با قدرت، سرعت و شتاب بیشتری ادامه یافته به طوری که تداوم راه این شهید والامقام با جهش چند برابری در پژوهش و تحقیقات، تحول ساختاری و جذب نیروی انسانی کارآمد و متعهد و به‌کارگیری تجهیزات روز دنیا به وضوح قابل مشاهده است و امروز بخش مهمی از دستاوردهای شگرف این مسیر نورانی محقق شده و بخش مهم دیگر نیز در مسیر نهائی تحقق است. وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ضمن محکومیت این اقدام بی‌شرمانه رژیم غاصب صهیونیستی بار دیگر شهادت این اسوه عملی و علمی را به پیشگاه امام زمان (عج)، رهبر معظم انقلاب و مردم غیور و همیشه در صحنه ایران اسلامی تبریک و تسلیت گفته و اعلام می‌دارد که در راه رسیدن و‌ شکافتن مرزهای دانش‌های پیشرفته دفاعی در چارچوب رهنامه بازدارندگی و خودباوری دفاعی و حفظ کیان میهن اسلامی‌مان و تولید قدرت و امنیت از هیچ کوششی فروگذار نخواهد کرد.

طاهر مهدوی بازدید : 1 چهارشنبه 08 آذر 1402 نظرات (0)
.
سردار پاکپور:
 عملیات طوفان‌الاقصی سیستم فرماندهی و کنترل اسرائیل را نابود کرد
  ۱۴۰۲/۰۹/۰۷

طوفان‌الاقصی سیستم فرماندهی و کنترل رژیم صهیونیستی را نابود کرد

سیستم فرماندهی و کنترل اسرائیل را نابود کرد.
سردار محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دومین همایش فرماندهان و مسئولین دفاتر نمایندگی ولی فقیه که در دانشگاه علوم و فنون نظامی امیرالمؤمنین‌(ع) نزسا برگزار شد، بخشی از عوامل شکل‌گیری طوفان‌الاقصی را تشریح کرد و گفت: این عملیات علاوه‌بر اینکه پرده از شکاف‌ها و ضعف‌های پنهان نگه داشته شده رژیم صهیونیستی کنار زد، سیستم فرماندهی و کنترل اسرائیل را نابود کرد.
به گزارش فارس، وی با استناد به سخنان وزیر امور خارجه آمریکا که در جریان طوفان‌الاقصی با عجله و سراسیمه خود را به اسرائیل رساند و اذعان کرد که سیستم فرماندهی و کنترل اسرائیل از بین رفته است، افزود: این وضعیتی بود که در طوفان‌الاقصی اتفاق افتاد و آمریکا تلاش کرد با همه توانمندی‌های خود نوعی تنفس مصنوعی را برای نجات رژیم صهیونیستی ایجاد کند.فرمانده نیروی زمینی سپاه با بیان اینکه تا قبل از طوفان‌الاقصی قامت نظامی رژیم صهیونیستی به عنوان دارنده بالاترین اشراف اطلاعاتی در دنیا معرفی شده بود، گفت: در عملیات اخیر حماس، قدرت عملیاتی رژیم صهیونیستی غافلگیر و فرو‌ریخت و این غافلگیری در ابعاد اطلاعاتی، زمانی و مکانی دیده شد. سردار پاکپور، تعرض و تجاوز مکرر صهیونیست‌ها به مسلمانان فلسطین و مسجدالاقصی، تنگ کردن محاصره غزه و اجرای سناریوی مرگ تدریجی ساکنان آن، قرار داشتن تعداد زیادی از اسرای فلسطینی در دست رژیم صهیونیستی و غیره را از عوامل شکل‌گیری طوفان‌الاقصی برشمرد و تصریح کرد: جنگ اخیر، نکات و آموزه‌های فراوانی را هم برای ما به همراه داشت که در معادلات دفاعی آن را مورد توجه قرار داده و هیچ وقت شرایط را برای خود عادی تصور نکرده و نخواهیم کرد و همواره برنامه‌ها و نقشه‌های دشمن را رصد می‌کنیم.

طاهر مهدوی بازدید : 1 چهارشنبه 08 آذر 1402 نظرات (0)
.
در گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با الجزیره مطرح شد:
 التماس آمریکا و غرب به حزب‌الله در 28 پیام:
لطفاً خویشتنداری کنید  
  ۱۴۰۲/۰۹/۰۷

مصاحبه مهم امیرعبداللهیان با الجزیره

وزیر امور خارجه گفت: آمریکا در سال ۲۰۰۶ و تحولات پس از آن در مورد لبنان تلاش زیادی کرد، در درجه اول برای نابودی و حذف حزب‌الله در لبنان و سپس برای خلع سلاح حزب‌الله در لبنان، لیکن هیچ یک از این آرزوها به مرحله عمل نرسید و امروز حزب‌الله یکی از قوی‌ترین نیروهای مقاومت در منطقه است.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در روزهای گذشته با شبکه خبری الجزیره در خصوص تحولات منطقه و مسئله فلسطین گفت‌گو کرد.
وزیر خارجه کشورمان در ابتدای این گفت‌و‌گو ضمن تقدیر از شبکه الجزیره برای پوشش خبری جنایات صهیونیست‌ها در غزه، عنوان داشت: رژیم اسرائیل بدون حمایت کامل آمریکا قادر نبود چنین جنایاتی را برای چندمین بار علیه فلسطین مرتکب شود. مسئولیت آنچه که در ۶ هفته گذشته شاهد بودیم به طور مستقیم متوجه آمریکا و جنایتکاران جنگی رژیم اسرائیل است.
وی افزود: این تجاوز و جنایات باید متوقف شود و این آتش‌بس موقت باید تبدیل به یک آتش‌بس دائم شود، در غیر این صورت منطقه با شرایط جدیدی مواجه خواهد شد و رژیم صهیونیستی و آمریکایی‌ها باید تبعات سخت هرگونه عدم توقف پایدار جنایات جنگی اسرائیل را بپذیرند.
امیرعبداللهیان درباره نقش آمریکا در این جنگ خاطرنشان کرد: اسرائیل از ادامه و توسعه جنگ استقبال خواهد کرد، اما در صورتی این وضعیت مورد استقبال اسرائیل خواهد بود که مثل شش هفته گذشته نظامیان آمریکا و همه بخش‌های امنیتی، سیاسی و رسانه‌ای آمریکا به صورت کامل در کنار رژیم جعلی اسرائیل قرار داشته باشند. ما از طریق واسطه‌هایی مطلع شدیم که در ۱۰ روز گذشته دولت آمریکا و کاخ سفید به این جمع‌بندی رسیده‌اند که این‌گونه ادامه دادن به حمایت از اسرائیل حتی به نفع سیاستمداران آمریکا و کاخ سفید نیست و آمریکا اکنون اراده لازم را برای توقف جنایات جنگی رژیم اسرائیل و رسیدن به یک آتش‌بس پایدار، ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه، جلوگیری از کوچ اجباری و احترام به حقوق فلسطینیان دارد.
آمریکایی‌ها همواره در پیام‌ها تأکید کرده‌اند که به دنبال توسعه دامنه جنگ نیستند
امیرعبداللهیان در ادامه اظهار داشت: ما پیام‌هایی را در شش هفته گذشته از آمریکا از طریق دیپلماتیک، به طور مشخص از طریق سفارت سوئیس در تهران که حافظ منافع ایالات متحده آمریکاست، دریافت کردیم. آمریکایی‌ها همواره در پیام‌ها تاکید کرده‌اند که به دنبال توسعه دامنه جنگ نیستند. البته ما در پاسخ به آنها اعلام کردیم که اگرچه شما می‌گویید به دنبال توسعه دامنه جنگ نیستید اما با قرار گرفتن در کنار رژیم اسرائیل و ارسال گسترده سلاح و امکانات از همه پایگاه‌های آمریکایی در منطقه به سوی رژیم اسرائیل و تل‌آویو عملا شدت و دامنه جنگ را گسترش داده‌اید. طبعا گسترش دامنه جنگ در منطقه در هفته‌های گذشته بخشی از واکنش طبیعی نیروهای مقاومت در منطقه علیه این اقدام یکجانبه و حمایت کامل نظامی آمریکا از حملات اسرائیل و کشتار و قتل عام زنان و کودکان فلسطینی بود.
هر اقدام رژیم صهیونیستی علیه امنیت جمهوری اسلامی ایران با پاسخی پشیمان‌کننده مواجه خواهد شد
وی درباره تهدید صهیونیست‌ها به ترور فرماندهان مقاومت اسلامی و پاسخ ایران به این تهدیدات عنوان داشت: ما با صدای بلند همواره در حمایت از فلسطین و مقاومت سخن گفته‌ایم. البته برای موضوع فلسطین راه‌حل سیاسی و دموکراتیکی را در سازمان ملل متحد به ثبت رسانده‌ایم. طبعاً هر اقدام رژیم صهیونیستی علیه امنیت جمهوری اسلامی ایران با پاسخی پشیمان‌کننده مواجه خواهد شد.
سکاندار دستگاه دیپلماسی ایران در پاسخ به سؤالی درباره طرح
دو کشوری تصریح کرد: ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران از تشکیل دولت واحد فلسطینی در سراسر سرزمین تاریخی و مادری فلسطینیان به پایتختی قدس شریف حمایت می‌کنیم. راهکار سیاسی ایران مبتنی بر برگزاری رفراندومی بین ساکنان اصیل فلسطین- شامل یهودیان، مسیحیان و مسلمانان- و تعیین سرنوشت از طریق رفراندوم است. ما معتقدیم این مردم اصیل فلسطین هستند که باید تصمیم بگیرند. وقتی از مردمان اصیل فلسطین سخن می‌گوییم، علاوه‌بر مسلمانان و مسیحیان، به حقوق مردمان یهودی اصیل فلسطینی نیز توجه داریم. طبعاً جمهوری اسلامی ایران به انتخاب، رأی و نظر مردمان اصیل فلسطین احترام خواهد گذاشت.
هنوز 90 درصد توان و تسلیحات مقاومت وارد نشده است
امیرعبداللهیان افزود: علی‌رغم گذشت ۶ هفته از تجاوزات گسترده صهیونیست‌ها علیه غزه، و در حالی که آنها اعلام می‌کردند هدفشان نابودی حماس است، حماس در غزه استقرار و بر آن کنترل و اشراف دارد. من شب گذشته با آقای شیخ اسماعیل هنیه در دوحه گفت‌وگو داشتم و روز قبل از آن در بیروت با گروهی از رهبران جهاد اسلامی و حماس دیدار داشتیم آنها اطمینان دادند که تاکنون تنها حداکثر ۱۰ تا ۱۲ درصد از امکانات تسلیحاتی که در درون غزه در اختیار دارند و نیروهای مقاومتی که در اختیارشان هست را وارد صحنه مقابله با تجاوزات رژیم صهیونیستی و تجاوز زمینی رژیم صهیونیستی در غزه کردند و حدود ۹۰ درصد از توان، نیروی انسانی و تسلیحات هنوز در اختیارشان هست.
التماس غربی‌ها به حزب‌الله
وزیر امور خارجه ایران خاطرنشان کرد: تنها در ۶ هفته گذشته بیش از ۲۸ بار آمریکا و برخی کشورهای غربی به حزب‌الله پیام دادند و گفتند: «لطفاً خویشتنداری کنید و مانع توسعه جنگ علیه رژیم اسرائیل شوید.» پس آینده غزه را مردم فلسطین رقم خواهند زد. آینده فلسطین را مردم فلسطین تعیین خواهند کرد.
دیوان بین‌المللی کیفری اجازه ندهد مرتکبین جرایم بین‌المللی بی‌کیفر بمانند
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان با ارسال نامه‌هایی به رئیس و دادستان دیوان بین‌المللی کیفری، بر ضرورت تسریع در رسیدگی این دیوان به پرونده فلسطین و محاکمه جنایات اخیر در غزه تاکید کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به بمباران وحشیانه غزه و تجاوز زمینی به آن از سوی رژیم صهیونیستی و شهادت بیش از ١۴٠٠٠ نفر از مردم بیگناه و مجروح شدن بیش از ٣٢٠٠٠ انجامیده است، آنها را مصداق ارتکاب جرایم خطیر بین‌المللی از قبیل جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی دانسته است.
امیرعبداللهیان حمایت برخی از کشورها از رژیم غاصب صهیونیستی را موجبات قلدری و ادامه سبعیت و خشونت این رژیم در ارتکاب جنایات بین‌المللی در کمال آرامش و بی‌کیفر مانی دانست و بر تعهد حقوقی دیوان بین‌المللی کیفری در انجام وظایف خود مبنی بر تعقیب مرتکبین این جنایات برای پایان بخشیدن به بی‌کیفری تاکید کرد.
وزیر امور خارجه با اشاره به رسیدگی پرونده فلسطین نزد دیوان، اقدام دیوان بین‌المللی کیفری در این رابطه را آزمونی برای استقلال و بیطرفی قضائی آن دانسته و افزوده است که اکنون زمان آن است که دیوان تصمیم بگیرد که در برابر فشار و منافع برخی از قدرت‌ها مقاومت کند یا با عقب‌نشینی در این مسیر اجازه دهد که بی‌رحمی‌های ارتکابی توسط رژیم اشغالگر بی‌کیفر باقی بماند.
امیرعبداللهیان در این نامه افزوده است که از دیوان بین‌المللی کیفری انتظار می‌رود که اجازه ندهد مرتکبین جرایم خطیر بین‌المللی بی‌کیفر مانده و با تبعیت از وظیفه اصلی‌اش که در اساسنامه رم بر آن تاکید شده است، با اجتناب از استانداردهای دوگانه و عدالت گزینشی و سیاسی‌کاری، تعقیب قضائی کارآمد مرتکبین جنابات خطیر بین‌المللی را تضمین کند.
وزارت امور خارجه در راستای اجرای قانون مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت مصوب مجلس شورای اسلامی (اردیبهشت 1399) و همچنین در راستای حمایت از مردم مظلوم فلسطین و شهدا و مجروحین غزه، فعالیت‌های دیپلماتیک، بین‌المللی و حقوقی خود را ادامه می‌دهد.
نشست هم‌اندیشی وزرا و مدیران فعلی و سابق وزارت امور خارجه
نشست هم‌اندیشی با حضور وزیر امور خارجه حسین امیرعبداللهیان، وزرا و معاونان سابق و جمعی از مدیران ارشد وزارت امور خارجه عصر دوشنبه ۶ آذرماه در محل دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه برگزار شد.
در این هم‌اندیشی که علاوه‌بر حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، منوچهر متکی، علی‌‌اکبر صالحی و محمدجواد ظریف وزرای سابق، جمعی از معاونان ادوار سابق و فعلی و تعدادی از مدیران ارشد وزارت امور خارجه شرکت داشتند، ابعاد مختلف تحولات جاری فلسطین و راه‌های حمایت بیشتر سیاسی، حقوقی و بین‌المللی از مردم مظلوم اما صبور و مقاوم غزه و کرانه غربی در مقابله با تجاوز ظالمانه رژیم صهیونیستی مورد گفت‌وگو و تبادل‌نظر قرار گرفت.
حاضران همچنین نتایج تجاوز ۴۸ روزه رژیم صهیونیستی علیه غزه را شکست راهبردی بزرگ‌تر از عملیات طوفان الاقصی برای این رژیم در ابعاد مختلف دانسته و با تأکید بر اینکه رژیم صهیونیستی در این تجاوز وحشیانه همه جنایات چهارگانه اصلی بین‌المللی شامل جنایت تجاوز، نسل‌کشی، جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت را علیه شهروندان فلسطین مرتکب شده است، راه‌های پیگرد حقوقی و کیفری جنایتکاران صهیونیست در مجامع بین‌المللی از جمله دیوان کیفری بین‌المللی را به عنوان مطالبه قاطبه کشورها و ملت‌های جهان مورد مشورت و رایزنی قرار دادند.
به گزارش فارس، حاضران در نشست با تقدیر از مواضع و هدایت داهیانه رهبر معظم انقلاب حضرت امام خامنه‌ای و نیز تأیید رویکرد و اقدامات دولت و دستگاه دیپلماسی در خصوص تحولات جاری فلسطین، حمایت گسترده جهانی اعم از دولت‌ها و ملت‌ها از مسئله فلسطین را نشانه انزجار و نفرت جهانی از رژیم غاصب صهیونیستی و درک بهتر و عمیق‌تر جهانیان از ماهیت حقیقی این رژیم و تهدید آن علیه بشریت و صلح و امنیت جهانی ارزیابی کردند.
رایزنی تلفنی وزرای خارجه ایران و سوئیس درباره غزه
وزیر امور خارجه حسین امیرعبداللهیان دوشنبه شب ششم آذرماه در پاسخ به تماس تلفنی ایگنازیو کاسیس وزیر امور خارجه سوئیس در خصوص تحولات فلسطین و مناسبات دوجانبه با وی گفت‌وگو و تبادل نظر کرد.
وزیر امور خارجه ایران با اشاره به  برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در سطح وزرای خارجه در روز چهارشنبه تأکید کرد، توقف پایدار حملات علیه غزه و کرانه (دستیابی به استمرار آتش‌بس)، لغو محاصره انسانی، ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه شامل دارو، غذا، سوخت و جلوگیری از کوچ اجباری ساکنان غزه و کرانه باختری از اولویت‌ها است و دستیابی به این اهداف مورد اجماع بین‌المللی نیز هست.
وزیر امور خارجه سوئیس نیز در این گفت‌وگوی تلفنی ضمن ابراز نگرانی در خصوص وضعیت جاری در فلسطین و سرزمین‌های اشغالی، آزادی اسرا، حمایت از غیرنظامیان، ارسال کمک‌های بشردوستانه و جلوگیری از تشدید درگیری‌ها را مهم خواند.
وی با اشاره به رایزنی‌های انجام شده از سوی کشورش در جهت حفاظت از جان غیرنظامیان، رعایت حقوق بشردوستانه و تلاش برای آتش‌بس انسان‌دوستانه، ابراز امیدواری کرد با نگاه به آینده، دور جدیدی از آتش‌بس آغاز شود.
طرفین با اشاره به اهمیت توسعه مناسبات دو کشور بر دیدار با یکدیگر با هدف گسترش همکاری‌های دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی تأکید کردند.

باقری: آفریقا نیاز به قیم ندارد

ایران آنلاین » غربی‌ها دیگر نمی‌توانند برای حقوق بشر مرثیه‌سرایی کنند

علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه که برای شرکت در نهمین نشست مجمع صلح و امنیت آفریقا به سنگال سفر کرده است، دوشنبه ششم آذر ۱۴۰۲ در نخستین روز این نشست دو روزه و در پنلی با حضور معاونان وزرای خارجه فرانسه، آلمان و ترکیه شرکت کرد و طی سخنانی به ارائه دیدگاه‌ها و مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال صلح و امنیت در آفریقا پرداخت.
وی با بیان اینکه نظم بین‌المللی کنونی با وجود همه پیچیدگی‌ها از ضعف‌ها و چالش‌های متعددی رنج می‌برد تا حدی که به اذعان همگان استمرار حیات این نظم میسر نیست و بدون شک این نظم فروخواهد پاشید، گفت: در حال حاضر در دوران گذار به نظم جدید هستیم. در این میان باید تأکید کرد که در نظم جدید باید آفریقا جایگاه واقعی خود را باز یابد.
باقری با ذکر این نکته که نقطه ضعف اصلی نظم رو به افول کنونی بی‌عدالتی مشهودی است که در تار و پود این نظم نهادینه شده است، یادآور شد نظمی که بر پایه عدالت بنا نشده باشد، قطعا پایدار نخواهد ماند. 
نظم کنونی برآمده از اعمال زور چند قدرت
وی گفت: در نظم کنونی همه بازیگران از جمله آفریقایی‌ها در آن نقش مؤثری ندارند، لذا تحمیلی بودن نظم کنونی از جمله نقاط ضعف برجسته آن به شمار می‌رود. به عبارت دیگر نظم کنونی حاصل مشارکت همگان بر اساس ظرفیت‌ها و شایستگی‌های خود نیست، بلکه برآمده از اعمال زور چند قدرت از جمله آمریکا و صرفاً تامین‌کننده منافع نامشروع آنها است. 
این دیپلمات ارشد ایرانی با تأکید بر اینکه همه بازیگران مؤثر به‌ویژه آفریقایی‌ها باید تلاش کنند تا با ایفای نقش مؤثر به سهم شایسته خود در نظم آتی جهانی دست یابند، خاطرنشان کرد: هر نظمی که در آن آفریقا سهم شایسته نداشته باشد، نظم پایدار نخواهد بود. براین اساس همه کسانی که می‌خواهند تا هرچه زودتر به نظمی پایدار و فراگیر در گستره جهانی دست یابند، نباید در برابر ایفای نقش مؤثر و کسب سهم شایسته آفریقا در آن مانع تراشی کنند.
باقری یادآور شد: در عین حال آفریقایی‌ها نیز نباید منتظر اقدام دیگران باشند، بلکه خود باید در مواجهه با بی‌عدالتی‌ها و ظلم بایستند تا بتوانند سهم شایسته خود را در این نظم به دست آورند.  
وی همچنین گفت: در این میان آفریقایی‌ها باید به این واقعیت توجه داشته باشند که برای دستیابی به این هدف باید از ظرفیت‌های چندجانبه‌گرایی در دوران گذر استفاده کنند، چرا که امروز امنیت، صلح، پیشرفت و توسعه در گرو وابستگی به آمریکا و یا یک قدرت غربی دیگر نیست.
آنچه این روزها در غزه جاری است فراتر از نقض حقوق بشر است
معاون سیاسی وزارت امور خارجه با بیان اینکه در طول سال‌های گذشته غربی‌ها به بهای جان و منافع  آفریقایی‌ها صاحب منابع و قدرت و پیشرفت شدند و به قیمت ناامنی در آفریقا، امنیت خود را تضمین کردند، خاطرنشان کرد: ولی امروز با آگاهی ملت‌ها و دولت‌های آفریقایی ادامه چنین وضعی میسر نیست و دیگر غربی‌ها نمی‌توانند در سرزمین‌های آفریقایی، انسان و حقوق بشر را نابود کنند و در همان حال، در ساختمان‌های مجلل نهادهای بین‌المللی برای انسان دلسوزی و برای حقوق بشر مرثیه‌سرایی کنند. 
وی در ادامه سخنان خود به وضعیت غزه اشاره کرد و افزود: آمریکا و چند قدرت غربی با حمایت از اشغالگر و متجاوز اجازه نمی‌دهند ملت فلسطین به حقوق اولیه خود دست یابند. آنچه این روزها در غزه جاری است فراتر از نقض حقوق بشر است، چرا که صهیونیست‌ها وجود بشر در غزه را با سلاح‌ها، امکانات و حمایت‌های آمریکا و چند قدرت غربی به مسلخ می‌برند و برای حفظ نظم ظالمانه کنونی کودکان و زنان بی‌گناه فلسطینی را با فجیع‌ترین وضعیت به قتل رسانده و خانه‌های آنها را با پیشرفته‌ترین بمب‌ها نابود می‌کنند.
باقری خاطرنشان کرد: پیشرفته‌ترین سلاح‌های آمریکا و چند کشور غربی دیگر در غزه فقط با این هدف به کار گرفته شد تا اجازه ندهند مردم فلسطین از حقوق اولیه خود برخوردار شوند.
معاون وزیر خارجه گفت: نسل‌کشی دیروز غربی‌ها در آفریقا و نسل‌کشی امروز صهیونیست‌ها در فلسطین ثابت می‌کند که در نگاه غربی‌ها چیزی که ارزش ندارد هویت، موجودیت و حقوق انسانی است.
هرگاه سخن از نسل‌کشی است پای غربی‌ها در میان است
به گفته وی با نسل‌کشی می‌توان در مسیر استیفای حقوق یک ملت وقفه ایجاد کرد، ولی نمی‌توان انتظار ایجاد و حفظ یک نظم پایدار را داشت. البته این نکته را نمی‌توان از نظر دور داشت که چرا هرگاه سخن از نسل‌کشی است، پای غربی‌ها در میان است!
آمادگی ایران برای کمک به توسعه و ثبات در آفریقا
این دیپلمات ارشد ایرانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که نمی‌توان برای کسب منفعت عده‌ای خود برتربین، منافع عظیم دیگر ملت‌ها را به تاراج برد‌، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که نظم پایدار و فراگیر بدون نقش‌آفرینی مؤثر آفریقا دست‌یافتنی نیست. ایران آمادگی دارد تا با همه ظرفیت‌های ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی خود، کنار مردم آفریقا و همراه دولت‌های آفریقایی برای توسعه، پیشرفت، ثبات، صلح و آرامش در آفریقا تلاش کند.
وی با ذکر این نکته که کسب سهم شایسته آفریقا در نظم جدید بین‌المللی در گرو ایستادگی در برابر رویه‌ها و قواعد ظالمانه‌ای است که صرفاً تامین‌کننده منافع نامشروع آمریکا و چند قدرت غربی دیگر است، خاطرنشان کرد: از این رو نباید اجازه داد تا در موضوعات مختلف بین‌المللی مانند حقوق بشر، تروریسم، عدم اشاعه و مانند آن روایت‌های ظالمانه چند قدرت غربی به کرسی بنشیند.
باقری ادامه داد: اگر آفریقا می‌خواهد استیفای حقوق خود در عرصه جهانی را تضمین کند باید از هر حرکتی که به دستیابی دیگر ملت‌ها به حقوق خود کمک می‌کند، حمایت کند. بر این اساس حمایت از حقوق مردم فلسطین برای تعیین سرنوشت خود و جلوگیری از استمرار اشغال سرزمین فلسطین و ممانعت از استمرار تجاوز به حقوق مردم فلسطین گامی مؤثر در فرآیند کسب سهم شایسته آفریقا در نظم جدید جهانی است. 
این دیپلمات ارشد ایرانی با ذکر این نکته که صلح، امنیت، توسعه و پیشرفت، حق آفریقا است و این حق صرفاً با ایفای نقش مؤثر دولت‌های آفریقایی حاصل خواهد شد، گفت: جمهوری اسلامی ایران در این مسیر از هرگونه تدبیر، سیاست و اقدام آفریقایی حمایت می‌کند، چرا که بر این باور است که تأمین منافع ملت‌های مستقل چه در غرب آسیا و چه در کل آفریقا به هم پیوسته است و از این رو باید در یک تلاش دسته‌جمعی از جمله در قالب سازوکارهای چندجانبه‌گرایی مانند اتحادیه آفریقا، بریکس و سازمان همکاری ‌شانگهای صدا و موضع واحدی در برابر یکجانبه‌گرایی کنونی داشته باشیم.
به گزارش فارس، باقری تصریح کرد: دنیا باید بداند آفریقا یک بازیگر بالغ و رشید است و نیاز به قیم ندارد. دنیا باید بداند بدون سهم شایسته آفریقا هیچ نظمی پایدار نخواهد بود.

 

رضا نجفی:
 سازمان منع سلاح‌های شیمیایی استفاده
از این سلاح‌ها در غزه را بررسی کند  

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران- رضا نجفی معاون امور حقوقی و بین  المللی وزارت امور خارجه در بیست و هفتمین کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون منع  سلاح های شیمیایی در لاهه، ۷

رضا نجفی  معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه  دوشنبه ششم آذرماه در بیست و هشتمین نشست کنفرانس سالانه دولت‌های عضو کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی ضمن محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی، به تشریح جنایات این رژیم علیه مردم بی‌دفاع فلسطین و کشتار بیش از ۱۵۰۰۰ نفر از مردم فلسطین و به ویژه زنان و کودکان و بمباران خانه‌ها، مدارس، مساجد، بیمارستان‌ها و کلیساها پرداخت و خواستار بررسی و تحقیقات سازمان منع سلاح‌های شیمیایی و نهادهای بین‌المللی در رابطه با استفاده احتمالی از سلاح‌های شیمیایی به ویژه عامل اعصاب توسط این رژیم در غزه شد.
نجفی با اشاره به ارتکاب جنایت‌های چهارگانه اصلی بین‌المللی شامل نسل‌کشی، جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت و جنایت تجاوز توسط رژیم اسرائیل، اعلام کرد که این جنایات مسئولیت بین‌المللی این رژیم و حامیان آن را رقم زده و عاملان و مباشران باید به دست عدالت سپرده شوند.
وی همچنین با اشاره به درخواست وزیر میراث رژیم اسرائیل برای استفاده از بمب هسته‌ای علیه غزه، این موضوع را ثابت‌کننده ماهیت خطرناک سلاح‌های کشتارجمعی از جمله سلاح‌های شیمیایی این رژیم علیه صلح و امنیت منطقه خاورمیانه برشمرد و بر اهمیت جهانشمولی کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی و پیوستن بدون هیچ‌گونه پیش شرط و تاخیر این رژیم به این سند به منظور دستیابی به یکی از ستون‌های اصلی کنوانسیون تأکید کرد.
معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه که در راس هیئتی به لاهه هلند رفته با اشاره به توازن در حقوق و تعهدات کشورهای عضو در کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی و ارتقای تجارت آزاد مواد شیمیایی وفق اهداف و مقصود کنوانسیون، خواستار برچیده شدن چنین اقدامات غیرقانونی، مغایر با مفاد کنوانسیون و محدود‌کننده تجارت مواد شیمیایی و استفاده صلح‌آمیز از علم شیمی، شد.
وی چنین اقدامات غیرقانونی را مخل توسعه اقتصادی و تکنولوژیکی کشورهای هدف این اقدامات و ناقض حقوق بشر شهروندان این کشورها خواند.
نجفی مشکلات شدید جانبازان شیمیایی ایران را نتیجه تحریم داروهای مورد نیاز آنان توسط کشورهای غربی اعلام و آنها را قربانیان دوباره اقدامات یکجانبه این کشورها دانست.
این دیپلمات ارشد ایرانی اقدامات کشورهای غربی را نه تنها غیرقانونی و ناقض کنوانسیون، همچنین غیراخلاقی و غیرانسانی خواند.
نجفی رویکرد کشورهای غربی درخصوص پرونده شیمیایی سوریه را مورد انتقاد قرار داد و تأکید کرد که فشارها و تصمیمات سیاسی نه تنها کمکی به پرونده شیمیایی سوریه نمی‌کند، بلکه وضعیت این پرونده را پیچیده‌تر می‌کند. 
معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه افزود: رویگردانی از سنت حسنه اجماع در تصمیم‌گیری‌های سازمان منع سلاح‌های شیمیایی و تحمیل تصمیمات به روش رأی‌گیری با اکثریت نسبی شکننده در راستای دستیابی به اهداف  سیاسی تنگ‌نظرانه برخی کشورها، باعث از بین رفتن اعتبار تصمیمات سازمان و تضعیف اجرای مؤثر کنوانسیون شده است. 
وی همچنین خواستار بازگشت دولت‌های عضو به سنت حسنه اجماع به منظور جلوگیری از شکاف بیشتر بین اعضا و حفظ ماهیت فنی سازمان و سیاسی شدن فضای این نهاد شد.
نجفی همچنین با اشاره به برگزاری موفق یازدهمین دوره بین‌المللی ابعاد پزشکی کمک و حفاظت در برابر سلاح‌های شیمیایی در مهرماه سال جاری و شرکت ۲۵ نفر از متخصصان بین‌المللی و برگزاری برنامه‌های میدانی و معاینه قربانیان سلاح‌های شیمیایی کشور در این دوره، بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری چنین دوره‌هایی به منظور ایجاد ظرفیت برای اعضای سازمان در درمان قربانیان سلاح‌های شیمیایی تأکید کرد.
به گزارش فارس، بیست و هشتمین نشست کنفرانس دولت‌های عضو کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی از شش آذر در مقر سازمان منع سلاح‌های شیمیایی در لاهه شروع شده و تا ۱۰ آذر ادامه خواهد داشت.

ایروانی:

برنامه‌های موشکی و فضائی‌ ایران خارج از محدوده

و صلاحیت قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است

محکومیت اتهامات بی‌اساس رژیم صهیونیستی از سوی سفیر ایران در سازمان ملل

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامه‌ای به شورای امنیت با اعلام اینکه هیچ فعالیتی مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ انجام نداده‌ایم، برنامه‌های موشکی و فضائی‌ ایران را خارج از محدوده و صلاحیت این قطعنامه و پیوست‌های آن خواند.
ادعای صهیونیست‌ها مبنی بر اینکه پرتاب ماهواره نور ۳ به فضا نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است، واکنش جمهوری اسلامی ایران را به همراه داشت.
در همین خصوص سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک امیرسعید ایروانی در پاسخ به نامه نماینده رژیم اسرائیل خطاب به رئیس شورای امنیت که در آن ادعا شده بود پرتاب ماهواره نور ۳ به فضا توسط ماهواره بر قاصد نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد (۲۰۱۵) است، به رئیس شورای امنیت سازمان ملل و همچنین دبیرکل این سازمان آنتونیو گوترش نامه نوشت.
ماهواره «نور ۳» که یک ماهواره‌ سنجشی و شناسایی است، چهارشنبه پنجم مهر ماه با موفقیت پرتاب شد. این ماهواره با سرعت ۷.۶ کیلومتر بر ثانیه و ۵۰۰ ثانیه پس از پرتاب در مدار ۴۵۰ کیلومتری قرار گرفت. این ماهواره و ماهواره‌بر هر دو در سازمان تحقیقات سپاه طراحی و ساخته شده است. در این نامه ادعای نامه نماینده رژیم صهیونیستی کاملاً بی‌اساس خوانده و اعلام شده که ایران هرگز هیچ‌گونه فعالیت مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) شورای امنیت انجام نداده است.
در نامه ایروانی عنوان شده است: ایران بارها و بارها به صراحت اعلام کرده که تمامی فعالیت‌های مربوط به برنامه‌های موشکی و فضائی‌اش کاملاً مطابق با حقوق مشروع این کشور تحت قوانین بین‌المللی است. علاوه‌بر این، ایران همواره تأکید کرده که برنامه‌های موشکی و فضائی‌اش خارج از محدوده و صلاحیت قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت (۲۰۱۵) و پیوست‌های آن است.
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامه مذکور یادآور شده است: هدف رژیم اسرائیل از طرح چنین ادعای بی‌پایه‌ای روشن است و آن منحرف کردن توجه از موضوع فوری است که در حال حاضر تمرکز جامعه بین‌المللی را می‌طلبد: جنایات فجیعی که این رژیم آپارتاید علیه مردم فلسطین در نوار غزه در حال ارتکاب است.
وی در این نامه متذکر شده است که به نظر می‌رسد متهم کردن ایران به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده در منطقه چیزی بیش از تلاش مذبوحانه رژیم اسرائیل برای فرار از پاسخگویی نسبت به جنایات جنگی، نسل‌کشی و جنایات علیه بشریتی باشد که در فلسطین اشغالی مرتکب می‌شود است. ایروانی در این نامه از جامعه بین‌المللی، به‌ خصوص شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته تا رژیم صهیونیستی را به خاطر جنایت‌هایش پاسخگو کند.
به گزارش فارس، سپاه پاسداران پیش از این نیز ماهواره‌های «نور ۱» و «نور ۲» را توسط ماهواره‌بر قاصد به فضا پرتاب کرده است.
به گزارش فارس، در پی پرتاب این ماهواره، روزنامه صهیونیستی جروزالم پست در گزارشی نوشت: پرتاب ماهواره نور ۳ بخشی از موفقیت‌های فناوری جدید است که ایران از آن برای نشان دادن توانایی‌های خود استفاده می‌کند.

طاهر مهدوی بازدید : 0 چهارشنبه 08 آذر 1402 نظرات (0)
.
روزی نامه های غرب گدای ...

  ۱۴۰۲/۰۹/۰۷

خبری که روزنامه‌های زنجیره‌ای سانسور کردند - مشرق نیوز

جنگ بر سر ریاست فرضی با هدف کنار گذاشتن روحانی

روزنامه آرمان ملی در یادداشتی با عنوان «ائتلاف شاید؛ لیدری نه» نوشت: «شاید بتوان حسن روحانی را یکی از مهم‌ترین این افراد در نظر گرفت که درصدد تاثیرگذاری بر انتخابات‌های مجلس و خبرگان رهبری است. تحرکات و اظهارنظرهای اخیر او ناظر بر همین امر است که او دنبال تاثیرگذاری سیاسی در جامعه و به ویژه جریانات سیاسی هم نظر است. اتفاقا اگر بخواهیم به قضیه نیک بنگریم و تحرکات روحانی را رصد کنیم به وضوح مشخص است که او می‌خواهد در یک همگرایی جریانی با اصلاح‌طلبان آنها را با خود وارد بازی انتخابات کند و اگر با توجه به شرایط حاضر خاتمی چندان تمایلی به کنشگری سیاسی در جهت خط‌دهی به اصلاح‌طلبان را ندارد اما حسن روحانی این نقش را در میان اصلاح‌طلبان به‌دست گیرد. چه اینکه دیدارهای چند وقت اخیر وی با احزاب اصلاح‌طلب از جمله کارگزاران سازندگی را می‌توان در همین مسیر تحلیل و قلمداد کرد. اخیرا نیز وی گفته باید اصلاح‌طلبان را راضی کنیم بیایند  اما پرسش مهم اینجاست که اساسا نوع مواجهه اصلاح‌طلبان با روحانی چگونه است. پاسخ این است که اصلاح‌طلبان به روحانی و حزب متبوعش صرفا به چشم یک متحد و مؤتلف استراتژیک می‌نگرند نه یک چهره اصلاح‌طلب که بتواند لیدری آنها را بر عهده گیرد. هر چند که هنوز هم اصلاح‌طلبان به جهت عملکرد روحانی و دولتش که به قرائت آنها سرمایه اجتماعی این جریان نیز به جهت آن عملکردها ریزش پیدا کرد انتقاداتی دارند و همین امر نیز باعث می‌شود که روحانی نتواند در این جریان سیاسی به‌عنوان یک لیدر اصلاح‌طلب این جریان را نمایندگی کند.»
جالب توجه است علاوه ‌بر اینکه این نظر در طیف مدعیان اصلاحات راجع به حسن روحانی مطرح می‌شود، در روزهای اخیر هم طی یک نظرسنجی که منتشر شد، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی به نسبت حسن روحانی چهار برابر محبوبیت بیشتری داشت.

طلبکاری عجیب پس از صفر کردن رشد اقتصادی و فروش نفت!
روزنامه اعتماد در ادامه بهانه‌جویی‌ها مدعی شد آمار رشد اقتصادی اعلام شده با کیفیت نیست.
این روزنامه نوشت: مرکز آمار ایران، اطلاعات مرتبط با میزان تولید ناخالص داخلی در تابستان امسال را منتشر کرده که حاوی نکات جالبی است. گزارش این مرکز حاکی از این است که بخش بزرگی از رشد اقتصادی تابستان امسال متکی به فروش «نفت» و البته بخش «خدمات» بوده. در عین حال، دو بخش کشاورزی و صنعت شرایط سختی را در تابستان امسال تجربه کرده‌اند. در تابستان امسال تنها رشد اقتصادی بخش «نفت و گاز» نسبت به فصل بهار بالاتر بوده است. نرخ رشد اقتصادی بخش نفت و گاز بالاترین رشد اقتصادی میان سایر اجزای اقتصاد ایران در دومین فصل سال جاری به شمار می‌رود. به طوری که مسئول 3.4 واحد از رشد 7.1 درصدی است. خدمات هم که 54 درصد اقتصاد ایران را تشکیل می‌دهد، با 7.5 درصد رشد باعث 4 واحد درصد رشد در کل اقتصاد ایران شده است.
اعتماد می‌افزاید: مصرف خانوارها دربرگیرنده هزینه خانوار بابت خوراکی و نوشیدنی‌ها، پوشاک و کفش، مسکن، بهداشت، حمل‌ونقل و ارتباطات، تفریح و فرهنگ، هتل و رستوران و... می‌شود. این شاخص در شش ماهه اول امسال 7.5 درصد رشد کرده در حالی که در شش ماه اول سال گذشته 9.3 درصد رشد کرده بود. بنابراین تقریبا دو درصد پایین‌تر از نیمه اول سال گذشته شده است. این مسئله می‌تواند گویای تهدید سطح رفاه خانوارها باشد که پس از حذف ارز ترجیحی در اردیبهشت ماه امسال و اثر شدید آن بر قدرت خرید خانوارهای ایرانی این‌گونه خود را نشان داده است.
این روزنامه همچنین نوشت: چرا رشد اقتصادی در تابستان امسال کیفیت ندارد؟ چون متکی به نفت و فروش آن به مشتریان چینی و با تخفیف‌های بالا بوده، چون عددهای رشد در بخش صنعت بسیار پایین است. رشد بخش کشاورزی در تابستان امسال که فصل برداشت محصول است، منفی 3.2 درصد بوده است. رشد گروه صنایع شامل صنعت، تامین آب، برق، گاز و ساختمان منفی 0.5 درصد بوده. اما مثلا بخش واسطه‌گری خدمات مالی که عمدتا بانک‌ها و کارگزاری‌ها و مؤسسات مالی در آن مشغولند نزدیک به 17 درصد رشد کرده است.
درباره تحلیل روزنامه اعتماد، چند نکته شایان یادآوری است. نخست این که گردانندگان روزنانه مذکور در هشت سال دولت روحانی و مجیزگویی مطلق آن دولت، نه یادشان بود رشد اقتصادی را به «با کیفیت» و «بی‌کیفیت» تقسیم کنند و نه حتی دلیلی می‌دیده‌اند که اعتراف کنند معدل رشد اقتصادی آن هشت سال 6 دهم درصد (نزدیک به صفر بوده) است!
ثانیا در دولت قبل هم فروش نفت در محاسبه رشد اقتصادی لحاظ می‌شد و با این وجود آن رکورد عجیب و غریب «6 دهم درصد» را بر جا گذاشتند علت روشن این است که اقتصاد را کاملا با برجام قفل کردند و پس از سرخوشی دروغین برجامی، به جایی رساندند که کسری بودجه 480 هزار میلیارد تومانی و بدهکاری 1500 هزار میلیارد تومانی را به ارث گذاشتند.
ثالثا دادن تخفیف برای فروش نفت هم سنت دولت آقای روحانی است و با این وجود چنان خام فریب‌های دولت آمریکا شدند که ناگهان خود را در حصار تحریم‌های دو برابر شده یافتند و رئیس سازمان برنامه و بودجه وقت اعلام کرد حتی یک قطره نفت هم نمی‌توانیم بفروشیم.
نکات بسیاری که فقط چند نمونه از آن عنوان شد، نشان می‌دهد که عملکرد دولت فعلی را باید با عملکرد بشدت منفی و مخرب دولت قبلی مقایسه کرد و فهمید که روند اقتصادی کشور با همه دست‌انداز‌ها و موانع به ارث رسیده از دولت برجام و دیگر هیچ، رو به رشد
و مثبت است. در عین حال باید توجه داشت که میراث تورمی بی‌سابقه، مانع از شتاب رشد اقتصادر در بخش‌های مختلف است اما در این‌باره هم امثال روزنامه اعتماد به جای ادا و اطوار طلبکاری، باید برای میراث تورمی 60 درصدی و هشت برابر کردن نقدینگی و رکورد‌های کسری تورم‌ساز شرمنده باشند. مخاطبان پیگیر می‌دانند که بهنگام حراج ده‌ها میلیارد دلار ذخائر ارزی توسط دولت قبل به قیمت 4200 تومان، محافلی مانند روزنامه اعتماد در حال تصویر‌سازی مثبت برای جهانگیری و روحانی (متهمان ماجرا) بودند و حال آن که همان ریخت و پاش‌ها و تولید کسری و تورم، ریل‌گذاری رشد اقتصادی منفی و کمبود منابع برای سرمایه‌گذاری و رشد و رونق اقتصادی بود. محافلی مانند روزنامه اعتماد، حکایت همان قاتلی را دارند که بیش از خانواده مقتول و قربانی، شیون و زاری می‌کنند!

جنجال رسانه‌ای مسموم در خدمت فراریان مالیاتی دانه‌درشت
دولت با چه منطقی میزان درآمدهای مالیاتی را در بودجه سال آینده نزدیک به 50درصد افزایش داده است؟ آیا این میزان رشد درآمدهای مالیات باعث فشار بیشتر بر مالیات‌دهندگان نمی‌شود؟
روزنامه همشهری ضمن طرح سؤال فوق، به برخی شبهات پاسخ داد و نوشت: قرار نیست مالیات زیاد از همه گرفته شود؛ چرا‌ که تمرکز دولت بر شناسایی دانه‌درشت‌ها، فراری‌ها و مالیات‌‌گریز‌هاست و البته قرار است که «مالیات ندهندگان» هم سال آینده دخل خودشان را بدهند؛ ازجمله اینکه به‌گفته سازمان امور مالیاتی یکی از بخش‌هایی که مالیات کافی نمی‌دهد، برخی اصناف هستند. نیمی از اصناف و مشاغل، مالیات‌شان صفر است و 40درصدشان هم سالانه کمتر از 20میلیون تومان مالیات می‌پردازند؛ یعنی 90درصد از اصناف و مشاغل کشور مالیاتی کمتر از 20میلیون تومان می‌پردازند و سهم‌شان از کل مالیات دولت فقط 5درصد است.
گذشته از اصناف، یکی از مطالبات مردم این است که دولت از بنیادها و نهادهای خاص هم مالیات بگیرد و فقط به‌دنبال گرفتن مالیات بیشتر از حقوق‌بگیران و دستمزدبگیران نباشد و از سوی دیگر سراغ کسانی برود که هر سال میلیاردها تومان درآمد دارند؛ تا جایی که 40درصد اقتصاد، معاف از مالیات است. حالا دولت سیزدهم در حال تغییر ریل است و می‌خواهد معافیت‌های غیرضروری را بردارد. قرار است در قالب اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم بخش مهمی از درآمدهای مالیاتی کشور در سال‌های آینده از محل اصلاح این معافیت‌های غیرضرور و غیرکارآمد محقق شود. به‌گفته رئیس سازمان امور مالیاتی، این اقدام درآمد چندصدهزار میلیارد تومانی را به همراه خواهد داشت.
همشهری می‌افزاید: انتشار یک سند اولیه 45صفحه‌ای از لایحه بودجه سال آینده کافی بود که انتقادها به شیوه بودجه‌ریزی دولت و البته منابع پیش‌بینی شده افزایش یابد. براساس این سند قرار است جمع منابع عمومی بودجه دولت در سال آینده نسبت به امسال 18.2درصد رشد کند و نکته مهم اینکه دولت سقف منابع پیش‌بینی شده از محل فروش نفت و میعانات گازی را در قالب واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای 11.6درصد کاهش داده و به جای آن به افزایش 41.9درصدی درآمدها دل بسته؛ به‌گونه‌ای که پیش‌بینی شده میزان درآمدهای مالیاتی در سال آینده با رشدی 49.8درصدی به 1132میلیارد تومان برسد. با این حال دولت می‌گوید: بودجه سال آینده باز هم با کسری تراز عملیاتی مواجه خواهد بود؛ هرچند که شکاف بین دخل و خرج کمتر شده است.
این روزنامه همچنین در تحلیل دیگری خاطرنشان کرد: یکی از رویکردهای مهم در اصلاح ساختاری بودجه، مسئله تمرکز بر درآمدهای مالیاتی و حرکت به سمت کاهش و حذف کسری بودجه عملیاتی است به این معنا که درآمدهای پایدار مالیاتی و گمرکی، بتواند همه هزینه‌های جاری کشور را پاسخ دهد و دیگر به نفت برای هزینه‌های جاری کشور نیازی نداشته باشیم.
در کنار موضوع کاهش بار مالیاتی از روی دوش تولید، موضوع تمرکز بر مبارزه با فرار مالیاتی و همچنین افزایش مؤدیان مالیاتی مورد پیگیری قرار گرفته است. در 7‌ماه ابتدای سال‌جاری با تقاطع‌گیری از داده‌ها و پایگاه‌های اطلاعاتی در اختیار، ۱۸ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی کشف و شناسایی شده است.
 رویکرد سازمان امور مالیاتی در حوزه سیاست‌گذاری، تمرکز بر اخذ مالیات از فعالیت‌های غیرمولد و مخرب اقتصادی، نظیر سوداگری در بازارهای مختلف است. هدف؛ کاهش جذابیت و همچنین افزایش ریسک این نوع فعالیت‌هاست. این نوع اقدامات اصلاحی به‌خصوص در سال 1403هم پیگیری خواهد شد.
اجرای کامل سامانه مؤدیان و تحقق پایگاه جامع اطلاعات مالی و تحقق نظام مالیاتی سامانه محور  از دیگر اصلاحات مهم مالیاتی در سال 1403است که در جهت تحقق آن، اقدامات متنوعی ازجمله تسهیل تکالیف مؤدیان مالیاتی و ایجاد مشوق برای پیوستن به سامانه مؤدیان درنظر گرفته شده است. با ایجاد پایگاه جامع اطلاعات مالی و استقرار کامل سامانه مؤدیان، امکان به‌کارگیری از ظرفیت سیستمی برای شناسایی فراریان مالیاتی و شرکت‌های صوری فراهم خواهد شد.
آمارها نشان می‌دهد مالیات بیش از نیمی از اصناف و مشاغل برای عملکرد سال 1401صفر و مالیات 40درصد دیگر کمتر از 20میلیون تومان، برای یک سال، بوده است. در مقابل بررسی‌ها و واقعیت‌های آماری نشان می‌دهد افزایش درآمدهای مالیاتی از طریق تمرکز بر دانه‌درشت‌ها حاصل شده است.
یادآور می‌شود در حالی که تمرکز دولت بر اخذ مالیات از دانه درشت‌ها و فراریان مالیاتی و همچنین سوداگری‌های ضد تولید است، برخی رسانه‌ها سعی دارند مردم عادی را موضوع مالیاتهای جدید جا بزنند. بدین ترتیب می‌توان احتمال داد که رسانه‌های مذکور با دانه درشت‌های فراری از مالیات هم کاسه هستند و برای همان‌ها فضا‌سازی می‌کنند.

طاهر مهدوی بازدید : 1 چهارشنبه 08 آذر 1402 نظرات (0)

.

خبر هائی از اسلام ستیزان جنایتکار 

۱۴۰۲/۰۹/۰۷

ضربه جنگ غزه به آمریکا اختلافات در کاخ سفید را شدت بخشید
روزنامه واشنگتن‌پست درباره چالش جنگ غزه برای مقامات کاخ سفید نوشت: این جنگ به طرز بی‌سابقه‌ای تیم جو بایدن را آشفته کرده و مقامات آمریکایی امیدوارند که این درگیری تا زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال آینده ادامه نداشته باشد. جنگ غزه به بزرگ‌ترین بحران سیاست خارجی برای دولت بایدن تبدیل شده است.
واشنگتن پست در گزارش خود، از تشدید اختلافات در کاخ سفید خبر داده و می‌نویسد: در اوایل ماه نوامبر و زمانی که جنگ غزه وارد ششمین هفته خود شد، گروهی متشکل از حدود ۲۰ نفر از کارکنان کاخ سفید، درخواست کردند با مشاوران ارشد بایدن دیدار کنند. آنها می‌خواستند سه پرسش اصلی را با جف زینتز، رئیس دفتر کاخ سفید، آنیتا دان مشاور ارشد و جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید مطرح کنند: استراتژی دولت برای محدود کردن تعداد کشته‌های غیرنظامی در غزه چیست، پیامی که دولت در نظر دارد درباره این درگیری ارسال کند چیست، و دیدگاه کاخ سفید پس از جنگ برای منطقه کدام است؟
یکی از مقامات کاخ سفید که از محتوای این جلسه آگاه بود و نخواسته نامش فاش شود، گفت: مشاوران بایدن در این جلسه گفتند دولت باید مراقب باشد که اسرائیل را به طور علنی مورد انتقاد قرار ندهد تا بتواند در پشت صحنه بر سران اسرائیل تاثیر بگذارد و مقامات آمریکایی فشار بیاورند تا تلفات غیرنظامیان را به حداقل برساند.
واشنگتن پست افزود: جنگ اخیر اسرائیل و حماس بدون شک بزرگ‌ترین بحران سیاست خارجی دوران ریاست‌جمهوری بایدن است و این جلسه که خبر آن منتشر نشد، نشان می‌دهد چگونه کاخ سفید که به اجرای عملیات منضبط و یکپارچه افتخار کرده، دچار اختلاف شده است.
جنگ اسرائیل و حماس در غزه بیش از هر موضوع دیگری دولت آمریکا را آزار داده، زیرا کارکنان کاخ سفید را در برابر مسائل بسیار احساسی قرار داده است.
ایوو دالدر، مدیر اجرائی شورای امور جهانی شیکاگو که در زمان ریاست جمهوری اوباما به عنوان سفیر آمریکا در ناتو خدمت می‌کرد، گفت: «من فکر می‌کنم دولت از همان ابتدا متوجه شده بود که در بند قرار گرفته است.»
شکاف در داخل کاخ سفید تا حدی بین دستیاران ارشد قدیمی بایدن و مجموعه‌ای از کارکنان جوان‌تر با پیشینه‌های مختلف است. مشاوران ارشد بایدن گفته‌اند که این درگیری به جایگاه جهانی آمریکا آسیب رسانده است. با این که اظهارات بایدن در مورد مسئولیت اسرائیل برای به حداقل رساندن تلفات غیرنظامی و اجازه دادن به کمک‌های بشردوستانه مستقیم‌تر شده، او از درخواست برقراری آتش‌بس خودداری کرده است.
بسیاری در کاخ سفید از همان ابتدا از خطر سیاسی که این درگیری برای بایدن ایجاد می‌کند، آگاه بودند. بسیاری از مقامات، نگران هستند که هرچه درگیری طولانی‌تر شود، از نظر سیاسی و دیپلماتیک برای بایدن مضرتر شود. مقامات اسرائیلی گفته‌اند که این درگیری می‌تواند یک سال یا بیشتر طول بکشد. مقامات آمریکایی امیدوارند که این درگیری به بجبوحه مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا در سال آینده کشیده نشود.

 

بی‌بی‌سی: بسیاری از اسرائیلی‌ها نتانیاهو را مقصر و ناتوان می‌دانند
برخی از اسرائیلی‌ها به بی‌بی‌سی گفته‌اند که درباره صلاحیت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل برای هدایت کشورشان، اختلاف‌نظر دارند.
به گزارش خبرنگار بی‌بی‌سی، شارف، فرمانده بازنشسته یکی از واحد‌های کماندویی در ارتش و از بنیانگذاران «برادران مسلح» بوده؛ گروهی از سربازان ذخیره که با اصلاحات دولت نتانیاهو برای تغییر عملکرد نظام قضائی مخالف بودند. این تغییرات، باعث شکاف شد و صدها هزار معترض را به خیابان‌ها کشاند. شارف می‌گوید «آنها نسبت به شکست دولت در جلوگیری از حملات خشمگین‌ هستند و می‌خواهند برای کمک هر چه در توان دارند به کار گیرند. زمان پرسش فرا خواهد رسید. زمانی برای پاسخگو کردن. اما اکنون نیاز به اتحاد و ترمیم داریم».
با این حال بعضی از اسرائیلی‌ها چنین صبری ندارند. بسیاری از آنها همین حالا خواهان پاسخگویی هستند، و توانایی نتانیاهو برای اداره کشور در این دوران پرمخاطره را زیر سؤال برده‌اند. نتانیاهو سه هفته پس از آغاز جنگ نوشت که درباره نیت حماس برای حمله به او «هشدار داده نشده بود. بالعکس، برآورد همه مقام‌های امنیتی، این بود که حماس هراسیده و در پی دستیابی به یک توافق است». این پیام بلافاصله با واکنش‌های شدید رو‌به‌رو شد. نتانیاهو متهم شد که در حین جنگ، انگشت اتهام را به سوی نهادهای امنیتی نشانه گرفته است. او پس از چند ساعت ضمن عذرخواهی این پیام را پاک کرد. با این حال لطمه واردشده پا برجا بود. بسیاری در اسرائیل گمان کردند نتانیاهو در تلاش است با سلب مسئولیت از خود، از پیامدهای بعدی‌ شانه خالی کند.
ایال والدمن که از این پیام منزجر شده بود معتقد است نتانیاهو باید بی‌درنگ کناره‌گیری کند. این کارآفرین می‌گوید نتانیاهو حتی از داخل حزب خودش با انتقاد رو‌به‌رو شد. والدمن بنیانگذار شرکت ملانوکس می‌گوید: ما صلح خواهیم کرد، اما اول باید حماس را نابود کنیم و در جنگ پیروز شویم». اما او معتقد است نتانیاهو شایسته نخست‌وزیری نیست.
نتانیاهو که در بین هواداران پر و پا قرصش به «شاه بی‌بی» شهرت دارد، با شش دوره نخست‌وزیری بیش از هر شخص دیگری در تاریخ اسرائیل، نخست‌وزیری را در دست داشته است. او در پی انتخاب دوباره در نوامبر ۲۰۲۲، با برقراری یک ائتلاف، راست‌گراترین دولت تاریخ اسرائیل را تاسیس کرد.
انشل ففر، خبرنگار روزنامه ‌هاآرتص می‌گوید نتیجه آن انتخابات در واقع وضعیت رایج را بیش از پیش آشکار کرد. «در اسرائیل و جامعه یهودی یک جنگ داخلی فرهنگی یا هویتی بین آنچه که عده‌ای آن را بخش لیبرال یا بازتر جامعه اسرائیل می‌دانند با بخش مذهبی‌تر و افراطی‌تر آن در جریان است. این موضوع تازه‌ای نیست. اما نتانیاهو در جهت نیل به اهداف سیاسی‌اش به این اختلافات دامن زد».
سارا‌ هائتسنی-کوهن، رهبر جنبش «اسرائیل من»، یک سازمان غیردولتی طرفدار صهیونیسم معتقد است اسرائیلی‌ها در حال حاضر نباید بر نتانیاهو تمرکز کنند. «دولتی که مثل دولت پیشین نتانیاهو از اقبال عمومی برخوردار نباشد، توانایی رهبری این جنگ را ندارد. او ناموفق بود و باید به فعالیت سیاسی‌اش پایان دهد».
بر اساس نظرسنجی‌ روزنامه معاریو، حدود ۸۰ درصد از اسرائیلی‌ها معتقدند نتانیاهو باید مسئولیت شکست امنیتی که در پی حمله حماس آشکار شد را برعهده بگیرد. چنین یافته‌هایی با تجربه بیشتر رهبران در شرایط جنگی در مغایرت است. به‌طور مثال محبوبیت جورج بوش در هفته‌های بعد از حملات ۱۱ سپتامبر روند صعودی داشت. بر اساس یک نظرسنجی دیگر معاریو، حدود نیمی از شرکت‌کنندگان در پاسخ به این سؤال که آیا ارتش باید بلافاصله دست به یک حمله زمینی همه‌جانبه بزند یا خیر، معتقد بودند بهتر است چنین حمله‌ای را به تعویق بیندازد.
هاداس کالدرون که در جریان حمله هفتم اکتبر حماس جان به در برد. اما پسر و دختر او که چند خانه آن‌سو‌تر با پدرشان بودند، در جریان حمله حماس گروگان گرفته شدند. او از دولت خواست: «عملیات نظامی را متوقف کنید. امروز تنها هدف ما خارج کردن و نجات کودکان و گروگان‌ها است. بی‌هیچ ملاحظه‌ای درباره اینکه طرف مقابل کیست، با او برای آزادی گروگان‌ها مذاکره کنید».

 
 ابراز نگرانی گروسی درباره برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رافائل گروسی در مصاحبه با «فرانس ۲۴» گفت «ایران تسلیحات اتمی ندارد اما قابلیت‌های هسته‌ای خاصی دارد که مایه نگرانی است». 
وی در اشاره به موضوعات باقیمانده ادعایی گفت: سؤالات زیادی حول برنامه هسته‌ای ایران ایجاد شد و ما همان‌طور که باید، در تلاش بوده‌ایم با ایران برای حل آنها همکاری کنیم که می‌گویم موفقیت ترکیبی بوده، در برخی موارد توانستیم و در برخی موارد نتوانستیم. در حال حاضر در نقطه‌ای هستیم که همچنان علامت سؤال‌های مهمی وجود دارد که باز هستند و البته در تلاش برای کار هستیم. 
گروسی در ادامه ادعاهایش گفت: ما سازمانی بین‌المللی هستیم که به راه‌حل‌های دیپلماتیک برای مسائل اعتقاد دارد اما این‌جا وضعیتی داریم که در جایی که دوست داشتیم باشد، قرار ندارد. 
وی در ادامه سخنانش از ایران خواست همکاری کاملی با آژانس داشته باشد و در اشاره به اظهارات مقام‌های ایرانی درباره صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران گفت: ما به همه باور داریم اما همه چیز را راستی‌آزمایی می‌کنیم و باید این کار را بکنیم...پس آنچه می‌گوییم این است که درِ تاسیسات خود را باز کنید و با آژانس در سطحی که باید همکاری کنید. 
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اخیراً هم در گزارشی ابراز نگرانی کرده بود که به نظر می‌رسد ایران اجرای بیانیه مشترک ماه مارس در خصوص نصب مجدد تجهیزات نظارتی آژانس را متوقف کرده است. گروسی در این گزارش فصلی همچنین مدعی شد که اقدام ایران در جلوگیری از فعالیت چند بازرس با تجربه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به گونه‌ای انجام شده که در توانایی آژانس برای انجام فعالیت‌های راستی‌آزمایی اخلال جدی ایجاد می‌کند. 
نمایندگی ایران در آژانس در پاسخ به این ادعاها، با اعلام اینکه تمامی مواد و فعالیت‌های هسته‌ای ایران به آژانس اعلام و توسط آن راستی‌آزمایی شده، عنوان کرد «در نامه‌ای به مدیرکل موافقت خود را با انتصاب ۸ بازرس جدید پیشنهادی اعلام کرده‌ایم».
ایران در یادداشت توضیحی خود افزود: اگرچه هیچ تعهدی برای پاسخگویی به سؤالات آژانس بر اساس اسناد ساختگی و غیرمعتبر ندارد، با این حال، به صورت داوطلبانه در راستای همکاری، تمام اطلاعات لازم، اسناد پشتیبان و دسترسی‌های درخواستی آژانس را فراهم کرده است.
به گزارش فارس، ایران بار دیگر بر اهمیت و ارزش همکاری گسترده با آژانس تأکید و اعلام کرد: این همکاری سازنده نباید به دلیل منافع سیاسی کوته‌بینانه تضعیف شود. بر این اساس، آژانس مسئولیت دارد که عقلانیت لازم را در پرداختن به چنین موضوعاتی به شکل مجدانه نشان دهد تا از مخدوش شدن تصویر بزرگ‌تر در مورد همکاری بین ایران و آژانس جلوگیری شود. اصولاً اطلاعات نامعتبر، جعلی و ساختگی نباید مبنای راستی‌آزمایی قرار گیرد.

 

تعداد صفحات : 665

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟